Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdytumėt trečia vaikelį?

QUOTE(gagrate @ 2008 02 20, 16:05)
Tai cia del to taip yra,kad mergaite auga viena,visas demesys i ja.Visada buvau uz tai ,kad seimoi butu daugiau nei vienas,tada visiems  lengviau ir vaikai neislepinti buna ir turi su kuo zaisti smile.gif Atsiduoti vien  vaikams yra  gerai,bet reiketu nepamirsti saves ir tureti savo pomegiu,kad atitrukti ir atsipalaiduoti.Jei noresi visada laiko tam atrasi smile.gif

O koks skirtumas: įsikibs į tuos 2 vaikus.
Aš pati auginau savo vaikus iki 5 metų. Problematiškos buvo: sirgios, alergiškos. Tik 4 išleidau į darželį, bet eidavo kas antrą savaitę - tai sloga, tai kosulys, tai gerklė.
Darbo atsisakiau - ne koks jis ir tebuvo.
O paskui vyras nusivedė į NM baliuką darbe. Žiūriu - kad aš NUSIŠNEKU. Na, taip - aš daug knygų skaitau, mano toks pomėgis. Bet tai NĖ KIEK nepadeda su žmonėmis bendrauti. Oir bendrauti neturiu apie ką: vaikai ir knygos. Negi pasakosi, kaip grindis šluostei? Arba kaip skaitei apie tai, kad jas šluostė.
Suprantat - frazės negali suregzti.
Na tokios - apie orą, apie bet ką.

Viskas - po to nuėjau į darbo biržą. Pasiuntė mokytis, persikvalifikavau ir netrukus įsidarbinau. Nė už ką negrįžčiau atgal - vaiką gimdyti būtų fainai, auginti jį metus - 2 namie - fainai.
Bet po to eičiau į darbą.

O beje, kai būnu per atostogas namie - po kelių su dukromis imu pjautis. Arba turim nuotykių ieškoti - dviračiais važinėtis, keliauti ir panašiai.
Atsakyti
Nezynau,cia tikriausiai kiekvienai skirtingai,auginsiu visus vaikus iki 3metu ir dziaugiuosi su jais kiekviena praleista akimirka,vyresnioji jau eina i darzeli, tai jau jauciu kaip tolsta nuo manes ir tai liudina,o jei pati dirbciau tai is vis vaiku nematyciau.Kol maziukai norisi su jais buti visa laika.Kad atbukusi ar kazkuo atitrukusi tai nesijauciu tokia,galiu apie viska pakalbeti.Savaitgaliais aisku linksmiausia,vyrui i darba nereikia tai prisigalvojam visokiu linksmybiu. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 20 vasario 2008 - 17:23
QUOTE(dilidin @ 2008 02 20, 17:53)
Na, bet kai mamos sutelkia vien ties vaikų priežiūra nėra sveika patiems vaikams.
Nepykit, bet savarankiškumas išugdomas tada, kai niekas už tave patį nieko nepadaro.

Kas iš to, kad mano vaikų bendraklasę mama kasdien nuveža ir parveža iš mokyklos. Čia gražus motiniškas rūpestis. Aš gal ir ne kokia motina - maniškės pačios nueina - pareina  ax.gif .
Mokykla toli, labai neparankus rajonas, autobusais nepavažinėsi - nepakeliui, pėsčiomis mina apie 20 minučių, o jei balas dar paspardo - 0,5 valandos, kol pareina. Yra klasiokų, kuriems pakeliui, tai visa kompanija ir traukia.  rolleyes.gif

O šią vasarą buvo taip: visos mergaitės kartu su mano dukromis (ir su ta mergaite) parbėgo iš kiemo ir paprašė atsigerti. Ir tada pasigirdo per balkoną  motinos balsas ją šaukiantis ir mergaitė pradėjo drebėti iš baimės: "manęs jau ieško..."
Žaidė žaidė po balkonu - ir dingo 3 minutėms... 9 metų vaikas - užėjo pas draugės mamą atsigerti... Negi tai skandalas?

Kaži ar sveika tokia globa... Mama niekur nedirba, vaikas vienas.  Mergaitę tik į treniruotes vežioja, tik ja rūpinasi. Pas mokytoją kartą per savaitę lankosi, į tėvų susirinkimus vaikšto, komitete dalyvauja.
Su mergaite klasėje niekas nenori draugauti: labai valdinga ir pikta.
Kartais noriu pasakyti tai mamai: eik Tu dirbti, vaikui jau 10 metų, palik Tu jį ramybėje. Nereikia jai tokios perdėtos globos. Išsikrausi darbe, mažiau tą mergaitę šokdinsi. nesakau, kad reikia nesirūpinti, bet perdėtai rūpintis - tikrai nesveika...
Gal tada ir vaiko santykiai su aplinkiniais susitvarkys.

Na cia jau krastutinumas siaip ar taip, as ne apie tai minejau savo poste. Tai vat dabar ir galvoju kad musuose yra iprasta jei jau mama augina vaikus ir nedirba, tebunie jiems ir ne 3 metukai, vadinasi ji juos perdetai globoja ir nuo to viesiems tik blogiau :ohnekalbant jau apie minetaja savirealizacija. Bet manau kad viens kitam siedu dalykai netrukdo visai bigsmile.gif Cia galima butu zvelgti ir platesne prasme ir pamineti kad apskritai jei gyveni ne savo gyvenima, o vyro, kaimyno ar dar kazkieno (realiam gyvenime pazistu tokiu atveju) nebutinai tai turi buti vaikai, bet kokiu atveju esi pasmerktas, juk ne tam Dievulis mus sutvere, ar ne? Juk kiekvienas cia turim savo misija.
Papildyta:
[quote=gagrate,2008 02 20, 17:31]
O kas uzdraude svajoti? wub.gif
[/quote]
Tada butu teisingiau pasakyti,kad as svajoju apie trecia vaikeli :)bet man rodos,o gal klystu,tu dar nei vieno neturi o jau noretum trecio biggrin.gif
[/quote]
Na tavo vietoje taip drasiai neteigciau tokiu dalyku virtualioje erdvej mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dilidin @ 2008 02 20, 18:43)
O koks skirtumas: įsikibs į tuos 2 vaikus.
Aš pati auginau savo vaikus iki 5 metų. Problematiškos buvo: sirgios, alergiškos. Tik 4 išleidau į darželį, bet eidavo kas antrą savaitę - tai sloga, tai kosulys, tai gerklė.
Darbo atsisakiau - ne koks jis ir tebuvo.
O paskui vyras nusivedė į NM baliuką darbe. Žiūriu - kad aš NUSIŠNEKU. Na, taip - aš daug knygų skaitau, mano toks pomėgis. Bet tai NĖ KIEK nepadeda su žmonėmis bendrauti. Oir bendrauti neturiu apie ką: vaikai ir knygos. Negi pasakosi, kaip grindis šluostei? Arba kaip skaitei apie tai, kad jas šluostė.
Suprantat - frazės negali suregzti.
Na tokios - apie orą, apie bet ką.

Viskas - po to nuėjau į darbo biržą. Pasiuntė mokytis, persikvalifikavau  ir netrukus įsidarbinau. Nė už ką negrįžčiau atgal - vaiką gimdyti būtų fainai, auginti jį metus - 2 namie - fainai.
Bet po to eičiau į darbą.

O  beje, kai būnu per atostogas namie - po kelių su dukromis imu pjautis. Arba turim nuotykių ieškoti - dviračiais važinėtis, keliauti ir panašiai.

Gerbiu toki sprendima 4u.gif Bet manau gal vistik tuo metu kol auginot vaikus gal ne tik knygu reikejo, juk yra begales kitu dalyku kurie tikrai neleidzia atbukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Magda27 @ 2006 08 13, 14:28)
Sveikos,mamytes.nesu cia naujoke,bet nenorieciau,kad  kol turiu neišspresta problema,mane kas atpazintu,tai sorry esu po nauju nicku  ph34r.gif bet nuo pradziu: esu jau nebe pirma karta mama,turiu sunu 3 m, ir dukryte 6 mėn. Bet maza to ...as vel nescia..visiskai pasimetus.. visada norejau 3 vaikus,bet tikrai neplavau taip greitai... kolkas esu visiskai pasimetus,bet greiciausiai teks darytis valyma,kol  pati nepripratau prie savo nestumo (giliai sirdi noriu vaikeli)  verysad.gif del vyro-jis buvo na labai nepatenkitas,kai pastojau jau su antru,o i mano klausima del trecio atsake-iskarto paduodu skyrybu,mes tikrai nepratempsim su tiek vaiku (seimos pajamos virs 4000 Lt/men) !labai skaudina vyro nuomone apie trecia (jis nevisiems jau dabar prisipazista kad turi 2 vaikus..).Jam aisku nesakiau,kad laukiuosi,nes ir pati suprantu kad per greitai cia viskas,kad po kokiu 5 m...o dabar....Prie viso ko,nesutariam su vyru,pries 2 nestuma kaip ir skirtis jau ruosiames,kolkas tylu,bet nesutarimai pas mus seimoj kasdienybe blink.gif Antra gimdziau nebijodama ir buvau tikra,kad skyrybu atveju as 100% galiesiu aprupint savo vaikelius ir viena,bet trys vaikus... g.gif Iseina,kad jei pasiryzciau gimdyt-tai tik del saves,o svarbiausia del naujos gyvybes,as jau myliu ta vaikeli,bet ..nenoriu kad jie augtu nedavelge,ar nesiuotu panesiuotus drabuzius,nenoriu but "motina Teresa" su 3 vaikais..Jei buciau tikra kad vyras padies nors finansiskai (moraliskai jau nepadeda),tai gimdyciau.. oj,dieve,pati susipainiojau savo mintyse...bet turbut atsakymas ir taip aiskus,kad nereikia man gimdyt trecio...
Vienu zodziu,noriu tik paklaust mamyciu,kurios augina jau nebe pirma ir nebe antra vaika-kokia buvo reakcija i trecia vaikeli?ar dvejuoniu daug buvo?kiek jums metu tada buvo?
O svarbiausia-kaip vyras reagavo i jusu 3,ar velesni nestuma?ar padeda jums vaiku prieziuroje...?

Atsakyti
kristoska.
Ka cia pastini? smile.gif
Atsakyti
ar gimdyciau trecia? gimdyciau ir antra ir trecia... ax.gif tik kad va, vyras kategoriskai pries ... net ir pries pirmaji buvo.. doh.gif tai kai tai atsitiko, buvo visko.. nenoreciau dabar kad ir su velesniais nestumais taip butu.. ax.gif nors vaikuciu daugiau tikrai tureti butu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2008 02 22, 00:27)
ar gimdyciau trecia? gimdyciau ir antra ir trecia...  ax.gif  tik kad va, vyras kategoriskai pries ...  net ir pries pirmaji buvo..  doh.gif  tai kai tai atsitiko, buvo visko.. nenoreciau dabar kad ir su velesniais nestumais taip butu..  ax.gif  nors vaikuciu daugiau tikrai tureti butu  thumbup.gif

Cia turbut liudniausia situacija, kai vienas nori, kitas - ne verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2008 02 21, 22:27)
ar gimdyciau trecia? gimdyciau ir antra ir trecia...  ax.gif  tik kad va, vyras kategoriskai pries ...  net ir pries pirmaji buvo..  doh.gif  tai kai tai atsitiko, buvo visko.. nenoreciau dabar kad ir su velesniais nestumais taip butu..  ax.gif  nors vaikuciu daugiau tikrai tureti butu  thumbup.gif

Na, pasistenk įkalbėti vyrą.
Atsakyti
o vis del to kaip pasibaige MAgdai? gal kas zino
Atsakyti
QUOTE(Faustyte @ 2008 02 23, 22:43)
o vis del to kaip pasibaige MAgdai? gal kas zino

ir man idomu, tikiuosi, kad vaikeli ji issaugojo.

As irgi norejau trecio, pastojau, didziausiai mono nuostabai gydytoja pasake, kad bus dvynukai, jau isisvaizdavau save labai labai nestuke.gif bet deja, 10 savaite as ju netekau verysad.gif
Kaip tik po geros savaites butu planuoto gimdymo data, pastaruoju metu, kazkaip vel uzplusta liudnoka nuotaika.
Фteityje, manau butinai reiks dar karta pabandyti!
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2008 02 06, 06:24)
Jeigu galėtų, tai vyras pats tą trečią pagimdytų, jau labai jam to vaikelio norisi smile.gif

mane su trečiuoju apgavo smile.gif)) kai sužinojau, jog laukiausi - pasiutau tikrąja ta žodžio prasme... vaikai dideli, vienam 11, kitam 9.... turiu gerą darbą, mokausi... ir viskas aukštyn kojom... aplinkui nė vieno artimo žmogaus, kad palaikytų (gyvenu ne Lietuvoj)... ir ką - visai nesijaučiu motina Terese... smagu.... aišku, jei sėdėčiau ištisai namuose gal ir stogas pavažiuotų.. bet dabar - tik spėk suktis, kad visur suspėt...

QUOTE(mutantė @ 2008 02 15, 06:21)
Aš buvau ketvirtas vaikas, o brolis vyresnis tik metais su puse. Buvau visai nereikalinga (isivaizduokit , koks nereikalingas ketvirtas jums butu vaikas), kad išgyvent turėjom persikraustyti į blogesnį butą (vyriausioji sesuo iki šiol mane dėl to kaltina), nuo tada kai aš gimiau prasidėjo namie barniai (bent jau taip man visi sako). Bet mane mylėjo kas įdomiausia tik tėtis, bet tikrai daug teko iškest  ir dabar savo mamai jai galėčiau patarčiau manęs negimdyti. Tai tikrai ne del to, kad esu nepatenkinta gyvenimu, bet del to, kad mačiau, tevai daug butų geriau sutare be manes (čia neaiškinsiu kodėl, pasitelkit fantaziją) , o be to ir vyresnioji sesuo butu laimingesne.

visų plonybių nežinai nei apti, nei Tavo broliai ar seserys.... taip, kad negali sakyti, jog tėvams būtų buvę geriau kitaip.
Atsakyti
Ar gimdyciau trecia? Kazkaip, net negalvoju apie tai, pas mus , tai savaime, kaip ir aisku, kad bus trecias. Vyras labai nori ir ketvirto, svajoja, kad gimtu dvynukai. bigsmile.gif As juokais ar rimtai, esu prizadejusi, kad kai bus nuosavos grindys(siuo metu vyksta namo statybos), tai pradesim treciaji, tai vyras man i tai atsako, kad uzteks pastatytu sienu, stogo, langu ir sudetu grindu ir jau trina rankas, kad greitai ateis tas laikas! lotuliukas.gif
Vaikai pasidave tecio nuotaikai irgi klausia kada gims sesute ar broliukas, tiesa, sunus nori brolio, o maze, zinoma, sesutes. Zinoma, neaisku, kaip bus, kai gims realiai, nors pastebejau, kad megzta mazus lialiukus. bigsmile.gif
Tai vat esu "uzspausta" prie sienos, niekur nedingsiu. lotuliukas.gif O ir metai bega, biologinis laikas juk tiksi, nenoriu buti sena mama savo vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swelnute: 27 vasario 2008 - 13:31