Mano vyras tai labai megsta soja, kartais praso kad padaryciau. Mes perkam soju kubelius ir ruosiu as jas dviem budais:
1) Soju kubeliu verinukai
soju kubelius paruosiu, kaip parasyta ant pakelio, kol soja brinksta (paskui reikia ja nusunkti, kad ji butu sausoka), kubeliais supjaustau fermentini suri (gabaliuku skersmuo turi buti, kaip ir soju kubeliu), taip pat supjaustau paprika(cia tinka rauduonos, geltonos ir oranzines). Ant mediniu ilgu iesmeliu uzveriu sojos, suri, paprika, soja suri, paprika... ir taip padarau visus. Isplaku tris kiausinius, pamirkau i juos verinukus, apvolioju dziuveseliuose, ir taip darau tris kartus(galima du, bet kepant, gali isbegti suris), kepu ant silpnos ugnies aliejuje, uzdengtoj keptuvej. Patiekiu su ryziais arba su bulviu kose.
2)Soju kubeliu troskinys
soju kubelius paruosiu, kaip parasyta ant pakelio, sutarkuoju su burokine tarka pievagrybius(galima ir supjaustyti), supjaustau vidutinio dydzio svoguna, sutarkuoju morka. Keptuveje pakepinu svogunus, veliau idedu morka, dar pakepinu ir gale idedu pievagrybius, viska patroskinu, kol neisgaruos skystis, tada viska sidedu i puoda, uzpilu vandeniu, idedu prieskoniu(cia jau kaip kas megsta), kubeli sultinio, troskinu apie 15 min. gale idedu grietines sauksta, isjungiu vyrikle ir duodu pastoveti dar 10 min. Patiekiu su ryziais arba su bulviu kose.
Skanaus!
QUOTE(Lašelis @ 2003 04 28, 20:24)
Sojos kepsniukai(karbonadukai)
Pradzia paruosti kaip ir su visais sojos produktais (pavirti ar palaikyti uzpylus sultiniu). Po to apibarstyti mesos prieskoniais, kajeno pipiriukai labai tinka ir dar truputi palaikyti, galima truputi ir pamusti, didesni gaunasi.Po to ruosti kaip karbonadus: apvolioti kiausinyje ,dziuvesiuose ir kepti aliejuje. Labai skanu iskepus uzdeti padaziuka: majonezas, cesnakas, tarkuotas suris, ketcupas. Uzdejus pakaitinti orkaiteje arba mikrobangeje.Laaaabai skanu!
Pradzia paruosti kaip ir su visais sojos produktais (pavirti ar palaikyti uzpylus sultiniu). Po to apibarstyti mesos prieskoniais, kajeno pipiriukai labai tinka ir dar truputi palaikyti, galima truputi ir pamusti, didesni gaunasi.Po to ruosti kaip karbonadus: apvolioti kiausinyje ,dziuvesiuose ir kepti aliejuje. Labai skanu iskepus uzdeti padaziuka: majonezas, cesnakas, tarkuotas suris, ketcupas. Uzdejus pakaitinti orkaiteje arba mikrobangeje.Laaaabai skanu!
labai paprasta ir be galo skanu


QUOTE(pempe @ 2006 03 25, 14:53)
Tik mergikes, ar zinot, kad vyrams daug sojos negalima. Tuo labiau, jei dar vaiku planuoja tureti. Cia vienos rimtos gydytojos pastebejimas 

Gal galėtum plačiau? Kokie pastebėjimai?

QUOTE(pempe @ 2006 03 25, 14:53)
Tik mergikes, ar zinot, kad vyrams daug sojos negalima. Tuo labiau, jei dar vaiku planuoja tureti. Cia vienos rimtos gydytojos pastebejimas 

Ne tik vyrams daug negalima




QUOTE(dute1 @ 2006 03 29, 14:19)
Ne tik vyrams daug negalima
Moterims taip pat, nes soja yra tarsi kontraceptikas
Skaičiau ta tema straipsnį, bet niekaip dabar kompe nerandu, nors lyg ir įsikėliau
Jei rasiu prikabinsiu straipsnį, bet vienu žodžiu sojoje yra medžiagų, kurios slopina vaisingumą ir planuojantiems lelių jos geriau nevalgyti abiems arba labai retai ir tik ne per ovuliaciją 








Pasigaminau vakar sojos pagal Valiutes antrą receptą. Nu skanu buvo
Tik vyrui nelabai patiko, jam tikros mėsos mat reikia. O gal įtaria, kad vyram nepatartina





dute1, neradai to straipsnio?

Labutis
Na ir ko gi jus bijot modifikuotos sojos??? Kas jums pasake, kad tai kas modifikuota yra negerai? Esu genetike, todel puikiai zinau, kad zmonems skleidziami ivairus gandai ir kad daugelis jais tiki...Na, bet cia as ne apie tai norejau
Prisiruosiau ir as pirma karta sojos pasigaminti, tai dekui jums uz info, parasysiu kaip sekesi



Labai faini receptukai

Vakar pietums su MB pasigaminom štai tokį patiekaliuką iš sojos
Befstrogenas iš sojos
Sojos-vištienos gabalėliai
Sultinio kubelis
Pievagrybiai
Rauginti agurkai
Grietinėlė
Garstyčios
Svogūnas
Soją paviriau su sultinio kubeliu ~15 min., po to palikau dar brinkti.
Per tą laiką MB parnešė pievagrybių, juos supjaustė, aš apkepiau svogūną ant sviesto, MB supjaustė agurkus. Kai svogūniukas gražiai apkepė, sudėjau supjaustytą soją, prieskoniukų ir pakepinau ~10 min. Po to subėriau pievagrybius, raugintų agurkų griežinėlius, šiek tiek pomidorų padažo ir supyliau grietinėlę bei šiek tiek garstyčių. Taip patroškinau viską apie 5 min.
Valgėme su ryžiais, net ausys lapsėjo
O čia mūsų skaniųjų pietų įrodymas
[attachmentid=75660]

Befstrogenas iš sojos
Sojos-vištienos gabalėliai
Sultinio kubelis
Pievagrybiai
Rauginti agurkai
Grietinėlė
Garstyčios
Svogūnas
Soją paviriau su sultinio kubeliu ~15 min., po to palikau dar brinkti.
Per tą laiką MB parnešė pievagrybių, juos supjaustė, aš apkepiau svogūną ant sviesto, MB supjaustė agurkus. Kai svogūniukas gražiai apkepė, sudėjau supjaustytą soją, prieskoniukų ir pakepinau ~10 min. Po to subėriau pievagrybius, raugintų agurkų griežinėlius, šiek tiek pomidorų padažo ir supyliau grietinėlę bei šiek tiek garstyčių. Taip patroškinau viską apie 5 min.
Valgėme su ryžiais, net ausys lapsėjo

O čia mūsų skaniųjų pietų įrodymas

[attachmentid=75660]
Parduotuveje maciau, kad yra pirkti specialus sojos misinys gaminti kotletams. Gal kas esat juos gamine? Ar skanu?
