Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

QUOTE(Ieva S @ 2005 08 10, 17:52)
Padažiukas makaronams. Pigus, deja, tik vasarą, kai yra šviežių pomidorų.

Nudirti pomidorams odelę (nuplikius verdančiu vandeniu tai nesunku), pomidorus susmulkinti. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, suversti pomidorus ir pamaišant kepinti, kol gausis vientisa masė. Tada pridėti daug trinto česnako ir mėgstamų prieskonių. Aš dedu kario, kardamono, paprikos miltelių, druskos.

Padažu užpilti išvirtus makaronus, galima sūrio patarkuoti.

Žiemą tinka ir savo sultyse konservuoti pomidorai, bet jie brangoki, nebent pati vasarą prisikonservuoji.


Aš tai dar i tokį padažą cukinijos arba paprikos, arba morkų, arba visko po truputį, jei turiu primaišau, daugiau padažo gaunasi...ir dar jei turiu truputi faršo arba dešros galiuką susmulkinus įdedu...vis mėsos kvapas tongue.gif
Atsakyti
Dar darau kartais kepeninę, kad butų, ką pusryčiams ant duonos užsidėt...nusiperku apie 700-800 gr. kiaulienos skurų (kg kaina nuo 0,69 iki 0,99 lt) ir apie 1 kg kiauliu kepenų 4,99 kg ir gaunasi labai daug kepeninės smile.gif
Atsakyti
o kaip ji gaminama?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 08 18, 07:52)
o kaip ji gaminama?


Labai paprastai: viename puode išverdi kepenis, kitam skūras(pasūdytam vandenyje), trauki, kol dar karsta, is vandens ir viską sumali mėsmale, i masę dedi pakepintus svogūnus, pipirų ar kitų prieskonių, įpili truputi vandens kuriame virė skūros, įdedi dar druskos(mase turi būti sūroka, kai atšala ir sustingsta to sūrumo nebesijaučia, o jei pakankamai nepasūdysi tai kepeninė bus šleikštaus skonio) viska gerai išsuki, išmakaluoji ir padedi šaltoje vietoje, kad sustingtų...po to pjauni ir dedi ant duonos ir valgai..vailgai...valgai, o kai sumuštiniai pabosta, tada iškepu didelių blynų ir i juos suvyniojusi kepeninės gabaliukus pakepu riebaluose ir valgau su grietine-l abai skanu...Mmmm...
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2005 08 07, 23:39)
is pobrangiu- isverdi vermiseles, zalia farsa- uztenka tikrai labai nedaug, pakepini ant aliejaus, sudedi vermiseles ir viska ant keptuves pamaisai. Farso pagal kisene. Mes labai nedaug dedam.

Ačiū už receptą 4u.gif Vakar dariau ir labai patiko.Aš ir anksčiau virdavau makaronų ir pakepdavau su faršu.Bet su vermišėliais visai kitas skonis,sakyčiau net į plovą panašu.Aš dar įdėjau 2 šaukštus pomidorų padazo,tai essen.gif . Tik svarbu nepervirt vermišėlius.Na,tik kokias 2-3 min smile.gif
Atsakyti
Kai jau visai striuka su pinigėliais buna, perku bulvyčiu fri maiša ( apie 2 Lt ir keliems kartams užtenka) + raugintų arba pieniskų pasukų maišelį. Man laaaaabai sanu thumbup.gif .
Atsakyti
KOSE

Cia gal ne pats pigiausias patiekalas, bet skanus nerealiai ir pagaminamas per 5 min. (kartais studentams ir laikas svarbu smile.gif

Yra tokios kuskuso kruopos, faktiskai stambus manai. Tai uzverdi vandeni (0.5 litro) ir i ji sudedi kuskuso kokius 200g ir ziupsneli druskos. Toliau virti nebereikia. Uzdengi dangciu ir palaikai kokias 2-3 min. Tada imeti gabaleli sviesto, ismaisai. Kose turi buti biri. Tada reikia sugrusti 200 g megiamu riesutu (as grudu 100 g migdolu ir 100g gliaudytu sudytu pistaciju) ir viska sumaisyti.

Valgoma uzsigeriant pienu. Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
O tai tuos vištienos kakliukus paprastrai išverdi ir valgai?
Atsakyti
Mano studentiškų (ir ne tik) laikų pietūs, energetinė vertė - 2.50 Lt. Nusiperku vištos šlaunelę (maždaug 2Lt), ją išverdu, įdedu kokią kruopą - sriuba. Mėsą nuo šlaunelės supjaustau nedideliais gabaliukais, pakepu su trupučiu svogūno, miltais ir grietine, puskilogramis bulvių - va ir pietūs visai dienai. essen.gif
Atsakyti
o mes nors ir esame jau nebe studentu seima, taciau megstame pataupyti ir pasiilgstame studentisko maisto. Tuoj eisim valgyti zirniu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nu irgi labai pigu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2005 08 16, 01:42)
na, mes abu gan padorias algas turim, bet mano vyrui ir vaikams kakliukai tai delikatesas!!!!IS TIKRUJU TAI YRA SKANU!!!AS 4 ZMONEMS (aš,  VYRAS, 6 IR 2 M. VAIKAI) 1 kg- 1,2 kg nusiperku vienam kartui. Tik rikia juos gerai pavirti, kad gerai nuo kaulu mesa atsidalintu, ir dideli puoda paimti, kad viskas sutilptu. Na ir kaklus jau geriau stambesnius pirkit. Ir dar pastaba- vis tik kaklai daug kokybiskesnė mėsa nei kepenėlės- jos yra organizmo šiukšlynas, kur nuseda visi antibiotikai ir hormonai, kuriais gyvunus šeria. Apie naminius gyvūnus cia nekalbu, apie pirktinius produktus. Kakliukai- vis tik raumenys, ne kepenys. Be to, kepenėlėse nemažai cholosterolio, kaip ir inkstuose. mes tai jų nevalgom.

Aš irgi labai mėgstu kakliukus, pats gnybinėjimo procesas labai skanus, o ir paskui tame sultinyje kuriame jie virė galima labai skanią daržovių sriubytę išvirti. Reikės šiandien parduotuvėj paieškoti... blink.gif
Atsakyti
Mano seimyna labai megsta keptas bulves. Aisku nesveika ir t.t. ir pan., bet retkarciais tenka ka suimprovizuoti, ypac kai algos diena arteja. Paskutinis mano "sedevras", sulaukes didelio pasisekimo:
4 bulves
3 nemazos morkos
puse vidutines cukinijos
puse svoguno
skiltele cesnako
Viska pjaustom nedidelem skiltelem, morkas ploniau, bulves storiau ir kepam, pamaisydami. pagardinam "Indiskais vegetarisku patiekalu prieskoniais". Sie ypac tinka. Ir saukstas pomidoru padazo nepamaisytu. Aisku, jei turim, galim ir paprika kokia imest. Ir desros galim, cia jau saldytuve ko rasim. Skanaus!
Atsakyti