QUOTE(Ieva S @ 2005 08 10, 17:52)
Padažiukas makaronams. Pigus, deja, tik vasarą, kai yra šviežių pomidorų.
Nudirti pomidorams odelę (nuplikius verdančiu vandeniu tai nesunku), pomidorus susmulkinti. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, suversti pomidorus ir pamaišant kepinti, kol gausis vientisa masė. Tada pridėti daug trinto česnako ir mėgstamų prieskonių. Aš dedu kario, kardamono, paprikos miltelių, druskos.
Padažu užpilti išvirtus makaronus, galima sūrio patarkuoti.
Žiemą tinka ir savo sultyse konservuoti pomidorai, bet jie brangoki, nebent pati vasarą prisikonservuoji.
Nudirti pomidorams odelę (nuplikius verdančiu vandeniu tai nesunku), pomidorus susmulkinti. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, suversti pomidorus ir pamaišant kepinti, kol gausis vientisa masė. Tada pridėti daug trinto česnako ir mėgstamų prieskonių. Aš dedu kario, kardamono, paprikos miltelių, druskos.
Padažu užpilti išvirtus makaronus, galima sūrio patarkuoti.
Žiemą tinka ir savo sultyse konservuoti pomidorai, bet jie brangoki, nebent pati vasarą prisikonservuoji.
Aš tai dar i tokį padažą cukinijos arba paprikos, arba morkų, arba visko po truputį, jei turiu primaišau, daugiau padažo gaunasi...ir dar jei turiu truputi faršo arba dešros galiuką susmulkinus įdedu...vis mėsos kvapas