Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

QUOTE(daliela @ 2005 09 05, 10:52)
Aš irgi labai mėgstu kakliukus, pats gnybinėjimo procesas labai skanus, o ir paskui  tame sultinyje kuriame jie virė galima  labai skanią daržovių sriubytę išvirti. Reikės šiandien parduotuvėj paieškoti... blink.gif


O tai nereikia troškinti jų kokiame padaže? Kaip jūs juos verdate, tik vandeny ar dar ką nors pilate?
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2005 10 25, 17:53)
Vakar perskaičiau kažkurios recepta kitoj temoj, pagaminau gavosi pigu ir skanu,
kepiau žemaičiu blynus įdaro dejau keptas morkas su svogunais ir pievagrybiais kai kepiau dar vegetos idejau ir kadangi turejau aštraus pipiro, tai vyras išgyre,
nors jai tik sau daryčiau pipiro nedečiau  nemegstu aštriai


Taip užsimaniau žemaičių blynų......... bet nežinau tiksliai kaip jie daromi sad.gif Visad perku iš pardos. gal receptuką kas nors įmestų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 02, 21:44)
Taip užsimaniau žemaičių blynų......... bet nežinau tiksliai kaip jie daromi sad.gif Visad perku iš pardos. gal receptuką kas nors įmestų?  ax.gif

ieškok prašau temose apie bulves
blynai iš bulvių
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 12 03, 11:49)
ieškok prašau temose apie bulves
blynai iš bulvių


Ačiū, bea 4u.gif
Atsakyti
Siūlau paprastą ir ganą skanų bei pigų receptuką:
Virtų bulvių blyneliai (tingint daryti žemaičių blynus tongue.gif )
7-8 bulvės, kiaušinis, šaukštas miltų, šaukštas krakmolo, 3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių, druskos.
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma ir suminkoma. Padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų essen.gif Skaniausia su sviesto grietinės padažu thumbup.gif
Atsakyti
Nu mamkos, radau as cia aukso kasyklas kulinarijos forumuose smile.gif thumbup.gif Jau tiek "pgiu" ideju, kad is virtuves nebeisesiu lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dar pigus patiekalas makaronai su varške. Receptą parašiau skyrelyje ,,Makaronai".
Atsakyti
QUOTE(dute1 @ 2006 01 02, 17:25)
Siūlau paprastą ir ganą skanų bei pigų receptuką:
Virtų bulvių blyneliai (tingint daryti žemaičių blynus tongue.gif )
7-8 bulvės, kiaušinis, šaukštas miltų, šaukštas krakmolo, 3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių, druskos.
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma ir suminkoma. Padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų essen.gif Skaniausia su sviesto grietinės padažu thumbup.gif

Tik pridursiu, kad prie jų skanu ir grietinė, rūgpienis, pomidorų padažas ar spirgučiai.
Beje, pastarąjį kartą gaminau pavargusi ir pamiršau kiaušinių įmušti doh.gif
Galvojau - šakės, subyrės bekepant. Bet pavyko gerai.
Atsakyti
Grikių kotletai
Ne tik pigu, bet ir sveikuoliška thumbup.gif

1. Iš vakaro užpilat verdančiu vendeniu puse maišelio grikių. Užpilkit taip, kad vos apsemtų, kad išbrinktų ir neliktų vandens.
2. Kitą dieną grikius sumalate per mėsmalę.
3. Yra tokia tarka-ne smulki, bet ir ne burokinė, kuri tarkuoja taip smulkiai. Tai per tokią sutarkuojat morką.
4. supjaustot ir pakepinat svogiūniuką.
5. Svogūną ir tarkuotą morką sudedat į maltus grikius.
6. Įmušat kiaušinį.
7. Įdedat prieskonių pagal skonį.
8. Įdedat 4-5 šaukštus bulvių krakmolo.
Viską išmaišot, darot nestorus kotletukus (piršto storio), apkepinat keptuvėje. SKANAUS. Skanu su raugintu agurku, burokėliais, kečiupu. Skanu ir šalti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2006 01 10, 17:12)
Grikių kotletai
Ne tik pigu, bet ir sveikuoliška  thumbup.gif

1. Iš vakaro užpilat verdančiu vendeniu puse maišelio grikių. Užpilkit taip, kad vos apsemtų, kad išbrinktų ir neliktų vandens.
2. Kitą dieną grikius sumalate per mėsmalę.
3. Yra tokia tarka-ne smulki, bet ir ne burokinė, kuri tarkuoja taip smulkiai. Tai per tokią sutarkuojat morką.
4. supjaustot ir pakepinat svogiūniuką.
5. Svogūną ir tarkuotą morką sudedat į maltus grikius.
6. Įmušat kiaušinį.
7. Įdedat prieskonių pagal skonį.
8. Įdedat 4-5 šaukštus bulvių krakmolo.
Viską išmaišot, darot nestorus kotletukus (piršto storio), apkepinat keptuvėje. SKANAUS. Skanu su raugintu agurku, burokėliais, kečiupu. Skanu ir šalti  thumbup.gif

Sudominai.
Reikės pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
nezinau ar jau kas nors minejo,bet yra toks pyragas is bulviu koses su farsu.kazkas panasaus i "shepardo pyraga".daznai ji darau kadangi nebrangu ir skanu.reikia bulviu koses ir farso apie 0.5kg.i keptuve ipilti aliejaus farsa sutrupinti(tarp pirstu,kad nebutu vienam gabale) ipjaustyti svoguno,galima itarkuoti morka. kepti kol iskeps farsas. i kepimo forma deti sluoksni bulviu koses ant virsaus iskepta farsa ir vel koses.uzbarstyti truputi fermentinio surio,jei turit galit uzpilti siek tiek grietineles.ir i orkaite kol issileis suris. skanaus.tikiuosi patiks smile.gif
Atsakyti
Daržovių ir pupelių troškinys:

pakelis šaldytų daržovių
indelis konservuotų pupelių
sultinio kubelis
aliejaus


Daržoves apverdame, geriausia garuose (nuoviro neišpilkite, jį galima sriubai panaudoti). Atvėsusias apkepiname aliejuje, sudedame pupeles. Sultinio kubelį ištirpiname pusėje puodelio karšto vandens ir supilame į troškinį. Uždengiame, troškiname ~10 min., įdedame mėgstamų prieskonių.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti