Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Susiduriau su problemėle nedidele, labai užsimaniau kalakutienos ir spėkit, niekur nerandu jos pirkti, kur jus perkat? Labai noriu jūsų receptukų paragauti, o va kiaul, jaut, verš nemėgstų, o kalakutienos neradau. sad.gif
Atsakyti
Būna prie Šeškinės poliklinikos esančioje paukštyno parduotuvėlėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleopkriste @ 2005 07 19, 15:38)
Susiduriau su problemėle nedidele, labai užsimaniau kalakutienos ir spėkit, niekur nerandu jos pirkti, kur jus perkat? Labai noriu jūsų receptukų paragauti, o va kiaul, jaut, verš nemėgstų, o kalakutienos neradau.  sad.gif

Kokiam mieste ieškai kalakutienos? g.gif ax.gif
Atsakyti
Vakar gaminau mixą iš kelių receptukų šioje temoje.

Vištų odelėmis (paprieskoniuotomis) išklojau skardą, tada sluoksnis burokine tarka tarkuotų bulvių su druska, tada sluoksnis smulkintų svogūnų, vėl bulvių, svogūnų, bulvių. Viršų odelėmis "užklojau" ir aptepiau majonezu, trupučiu medaus. Kepiau apie 40 min. Skanu, ypač fainai apskrudo viršutinės odelės, tik per riebu( nedėčiau jau tiek daug odelių).



Atsakyti
QUOTE(Kleopkriste @ 2005 07 19, 14:38)
Susiduriau su problemėle nedidele, labai užsimaniau kalakutienos ir spėkit, niekur nerandu jos pirkti, kur jus perkat? Labai noriu jūsų receptukų paragauti, o va kiaul, jaut, verš nemėgstų, o kalakutienos neradau.  sad.gif

Na bent Kaune Maksimoje pastoviai yra
Atsakyti
smile.gif Nepamenu, ar čia buvo toks receptukas.. Gal ir ne pats pigiausias, bet mudviem su mano draugu išeina gana nebrangiai.
Pietums vakar gaminau karbonada su suriu:
kiaulienos, jautienos, vištienos, kalakutienos ar bet kokios kitos mesos, apie 250 gr. - tokia kad galečiau pamušti - mačiau ir riebesnės kiaulės nugarinės, ir visokio kumpio. smile.gif Išmušiau gerai ir plonai ir išklojau skardą.
Ant viršaus pripjaustau bet ko - vakar pjausčiau grybų (naudojau penkis pievagrybius, taigi žalius, gal pasigrybavusios kitokius apvirtus naudotumėt), penkias džiovintas slyvas (mano draugas labai mėgsta visokius paskaninimus).
Sutarkavau gabalėlį sūrio (250 gr. mėsos užteko sūrio gabalėlio už 1,5 Lt), sumaišiau su pusantro šaukšto majonezo, užtepiau ant visko ir į orkaitę. Po dvidešimt penkių minučių galima valgyti.
smile.gif Sotūs buvom abu ir man dar šiandien pietums liko. thumbup.gif taip pat tai, kad gaunasi neriebi mėsytė.
Atsakyti
QUOTE(Kopa @ 2005 07 25, 11:07)
Vakar gaminau mixą iš kelių receptukų šioje temoje.

Vištų odelėmis (paprieskoniuotomis) išklojau skardą, tada sluoksnis burokine tarka tarkuotų bulvių su druska, tada sluoksnis smulkintų svogūnų, vėl bulvių, svogūnų, bulvių. Viršų odelėmis "užklojau" ir aptepiau majonezu, trupučiu medaus. Kepiau apie 40 min. Skanu, ypač fainai apskrudo viršutinės odelės, tik per riebu( nedėčiau jau tiek daug odelių).

o kur Vilniuje perki odeles? Niekur neberandu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 07 25, 15:36)
o kur Vilniuje perki odeles? Niekur neberandu  sad.gif

Vakar pirkau maximoj, šaldytos odelės, vištienos skyriuje į dėžutes supakuota.
Atsakyti
Nezinau ar kas kitas neparase, tikiuosi nepasikartosiu...
As kai labai tingiu gaminti ir noriu, kad gautusi pigiai, tai supjaustau kopusta, sutarkuoju morka ir verdu su "Vegeta" puode kol isverda kopustai ir morkos. Tada nupilu vandeni, idedu sviesto siek tiek arba kelis saukstus aliejaus, grietines. Ismaisau ir viskas - patiekalas paruostas. thumbup.gif Galima valgyti su bulvemis, bet mes su vyru valgom be nieko.
Atsakyti
ax.gif pigu ir tikrai skanu,tereikia duonos,kiausiniu ir druskos:
reikia duonos riekuteja per viduri ispjauti skylute,apkepinti ir i ta skylute ikulti kiausini,truputi palaukti ir apversti,viduri duonos kiausinis turi gautis skystas,kiek duonos riekuciu kepsit ,tiek reikia ir kiausiniu
Atsakyti
As tai darau tokius rusiskus balandeliu: sumakaluoju koki nors farsa su prieskoniais, ant troskintuvo dugno dedu susmulkinta kopusta su morkomis, svogunais, prieskoniais ir kecupu. Ant jau verdanciu kopustu sudedu farso kukuliukus o ant virsaus vel sluoksni kopustu. Issitroskina per 20 min, dar grietines uzdedu. Labai pigu, nesunku ir greita. Tiesa, bulves isverdu arba atskira, arba ir kartu sudedu.
Atsakyti
Aš skaičiau paskutinius receptukus ir ne tokie jie jau pigus,
Mes su vyru kai norim pigiai pavalgyt ir pasilikti pinigelių ant alaus tai verdam žirnius su kepintais spirgučiais ir svogūnais labai skanu, o su alum super thumbup.gif
Atsakyti