Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Pagal "kulinarines taisykles" ir morkas, ir svogunus reikia deti i sriuba pakepintas (tik aliejaus reikia pilti tik tiek kad nedegtu, o ne kad riebu butu). Na, bet tai galioja mesishkoms sriuboms. O jei sriuba pvz yra darzoviu pienishka - nelabai, manau, tiktu pakepti morka.
Atsakyti
Truputi noreciau info apie tuos tinginio balandelius, nu nerandu as ju, tik uzsiminta kaip skanu ir kaip megsta visi...... kiek laiko reikia kopustus sutinti, ryzius deti virtus ar ne, kiek vandens pilti, kada farsa sudeti.....truputi smulkiau galit pakonsultuoti rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Na va, rasau apkepu receptus. Bet siaip as visada eksperimentuoju ir darau kaip tuo momemtu sauna i galva ir is to kas yra.
Tarkim saldus ryziu apkepas. smile.gif Isverdu ryzius (geriau apvaliuosius ,nes jie lipnesni), atvesinu. Idedu kiausinio trynius istrintus su cukrumi (2 kiausus, jei jau labai neturiu tai viena), vanil cukraus, galima cinamono, ismaisau. Idedu iki standumo isplaktus baltymus, atsargiai ismaisau. Galiausiai sudedu plautas razinas, arba dziovintas papajas, arba pjaustytus dziov. abrikosus, zodziu ko yra ir ko norisi. Sukreciu mase i riebalais patepta ir dziuveseliais pabarstyta forma ir kepu vidutinio karstumo orkaiteje kol graziai apkeps! Valgom su grietine ir uogiene arba tik su uogiene! wink.gif

Na su grikiais nesaldus apkepas:
Isverdu grikius, atvesinu. I juos idedu prieskoniu, ikulu kiausa, kad mase gautusi skystesne, ismaisau. Idarui pakepinu grybus su svogunais ir prieskoniais, galima ideti zalumynu. Dedu i paruosta forma sluoksni grikiu, sluoksni mases ir taip kartoji kol nenusibos. Virsutinis sluoksnis grikiu. Jei labai tingisi suversk visus grikius i forma, islygink pavirsiu ir suversk grybus- gausis kaip pica.
Idar gali daryti ir is farso, darzoviu ir visko kas saus i galva! biggrin.gif

Tai va taip ir mixuoji su ivairiausiom kruopom! Juk su ryziais ir nesaldu apkepa gali daryt!
Sekmes! wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 09 08, 16:10)
Truputi noreciau info apie tuos tinginio balandelius, nu nerandu as ju, tik uzsiminta kaip skanu ir kaip megsta visi...... kiek laiko reikia kopustus sutinti, ryzius deti virtus ar ne, kiek vandens pilti, kada farsa sudeti.....truputi smulkiau galit pakonsultuoti rolleyes.gif rolleyes.gif

Ir dar ar faršas su prieskoniais ar be, ar bulkos dėti ar ne, t.y. ar ruošti įprastai ar tik sumeti ir vsio?
Atsakyti
QUOTE (Upsiukas @ 2004 09 07, 10:09)
Mano vaikystes patiekalas...senelis ji vadino "pirato akim" (kai kiausini imusdavo) thumbup.gif Galima vaika tuom sugundyt, gal paragaus..? :)As tai valgydavau, net ausys linkdavo wink.gif

cia ir mano vaikystes valgis niam niam thumbup.gif
Atsakyti
o kepenys ir kepenėlės tai tas pats ar ne? ir ar galima čia minimiems receptams iš kepenėlių naudoti kepenis? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Ingute @ 2004 09 08, 14:28)
As tai nekepinu, kazkada pakepinau, tai tokia riebesne sriuba gavosi, vistiek gi aliejaus petenka, feeee....

As irgi ne,i sriuba dedu tik tarkuotas ar pjaustytas,nes po to riebalai sriubos virsuje plaukioja.Kepinu visai prieskonines darzoves tik kai dedu i farsa,troskinius,nes taip ju aromatas sustipreja.
Atsakyti
Na o as pasiulysiu issikept obuoliu pyrago svarbiausia kad labai greita ir paprasta ir tikrai skanu ir nebrangu smile.gif
tai va reikes :
stiklines miltu
stiklines manu koses
stiklines cukraus
saukstelio kepimo milteliu
200g margarino
ir vidutinio dydzio dubenelio tarkuotu obuoliu (obuoliai turi buti sultingi)

visus sausus ingriedientus sumaisom
tortine na tokia kur sonas atsidaro nepagailedami istrinam margarinu yapc svarbu gerai istrint dugna
ir beriam sluoksni sauso misinio poto dedam sluoksni obuoliu ir vel sauso misinio ir vel obuoliu na zodziu sluoksniuojam kol nieko nebeliks (na pas mane nedidelei tortinei gaunas apie trys sluoksniai sauso misinuko bei 2 sluoksniai obuoliu) ant virsaus butinai turi buti sausas sluoksnis ant jo sutarkuojam likusi margarina ir kepam karstoj orkaitei kol virsus graziai apskrunda

vidiniai sluoksniai permirksta obuoliu sultim o virsutinis gaunas toks traskus
ir dar tortine atidarineju kai jau pyragas visiskai atausta ant virsaus galima uzbarstyt cukraus pudros papuosimui

skanaus wink.gif

Atsakyti
šitą ir aš kepu tik dedu ne manų košę o kruopas. pas mus vadinasi šarlotė. skonis kaip obuolių pyrago "Prie parlamento" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 09 08, 13:10)
Truputi noreciau info apie tuos tinginio balandelius, nu nerandu as ju, tik uzsiminta kaip skanu ir kaip megsta visi...... kiek laiko reikia kopustus sutinti, ryzius deti virtus ar ne, kiek vandens pilti, kada farsa sudeti.....truputi smulkiau galit pakonsultuoti rolleyes.gif rolleyes.gif

na nesulaukiu konsultaciju...... g.gif g.gif ...ko gero reiks likti be tinginio balandeliu. g.gif g.gif
Atsakyti
boruzka Paskelbta: 2004 09 05, 21:01

as vadinunu balandeliaIS tinginiais

supjawstome kopusta puse arba visa ( jie tikrai nebrangus ) morkas svoguniuka
ir viska dedame i puoda uzpilame vandens iki puses imetame sultinio kubeli ( ce jaw jo tikrai reikia ) ir troskiname ... kol kopustai suminksteja
tada i ta pati puola suverciame farsha ir dar troskiname apie kokias 15 minuciu . galima suberti viena maiseli ryziu ( as ju nededu nes vyras nevalgo ) o ant pacio galo supilame pomidoru padaza . kitam puode jaw turi buti isvirtos bulvytes kelios arba galima valgyti su batonu . NU patikek skonis kaip normaliu balandeliu ! o ir laiko nedawg reikalauja ir labai skanu ir nebrangu
Dazniausiai suvalgome per du kartus

*******
spaNguoliuke Paskelbta: 2004 09 06, 14:00

galiu pasiulyti irgi panasiai kaip boruzka - tinginio balandelius. tik darau as juos visai kitaip, tiesiog kopusta sumalu su mesmale ir dedu i farsa, santykis koks norit, bet as dazniausiai darau 2/3 farso ir 1/3 kopusto, arba per puse. tada visokiu prieskoniu, kiausinis, dar sauksta miltu idedu ir kepam. mums skanu
Atsakyti
vo mane sudomino tas boruzkos receptas......... as ji skaiciau, bet kadangi esu "aukstos klases" kulinare, manes netenkina toks aprasymas rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif ....... domintu, farsas kepintas ar zalias, maisyti viska ar sluoksniais deti, o ta ryziu maisiuka isvirti, ar zalius suberti.....

as virtuveje suzibu tais atvejais, kai turiu recepta ir darant nekyla klausimu, kai imuosi pati gaminti is akies, tada kulinariniai sedevrai musu skrandziu nepasiekia.... unsure.gif unsure.gif
Atsakyti