Pagal "kulinarines taisykles" ir morkas, ir svogunus reikia deti i sriuba pakepintas (tik aliejaus reikia pilti tik tiek kad nedegtu, o ne kad riebu butu). Na, bet tai galioja mesishkoms sriuboms. O jei sriuba pvz yra darzoviu pienishka - nelabai, manau, tiktu pakepti morka.
Truputi noreciau info apie tuos tinginio balandelius, nu nerandu as ju, tik uzsiminta kaip skanu ir kaip megsta visi...... kiek laiko reikia kopustus sutinti, ryzius deti virtus ar ne, kiek vandens pilti, kada farsa sudeti.....truputi smulkiau galit pakonsultuoti


Na va, rasau apkepu receptus. Bet siaip as visada eksperimentuoju ir darau kaip tuo momemtu sauna i galva ir is to kas yra.
Tarkim saldus ryziu apkepas.
Isverdu ryzius (geriau apvaliuosius ,nes jie lipnesni), atvesinu. Idedu kiausinio trynius istrintus su cukrumi (2 kiausus, jei jau labai neturiu tai viena), vanil cukraus, galima cinamono, ismaisau. Idedu iki standumo isplaktus baltymus, atsargiai ismaisau. Galiausiai sudedu plautas razinas, arba dziovintas papajas, arba pjaustytus dziov. abrikosus, zodziu ko yra ir ko norisi. Sukreciu mase i riebalais patepta ir dziuveseliais pabarstyta forma ir kepu vidutinio karstumo orkaiteje kol graziai apkeps! Valgom su grietine ir uogiene arba tik su uogiene!
Na su grikiais nesaldus apkepas:
Isverdu grikius, atvesinu. I juos idedu prieskoniu, ikulu kiausa, kad mase gautusi skystesne, ismaisau. Idarui pakepinu grybus su svogunais ir prieskoniais, galima ideti zalumynu. Dedu i paruosta forma sluoksni grikiu, sluoksni mases ir taip kartoji kol nenusibos. Virsutinis sluoksnis grikiu. Jei labai tingisi suversk visus grikius i forma, islygink pavirsiu ir suversk grybus- gausis kaip pica.
Idar gali daryti ir is farso, darzoviu ir visko kas saus i galva!
Tai va taip ir mixuoji su ivairiausiom kruopom! Juk su ryziais ir nesaldu apkepa gali daryt!
Sekmes!
Tarkim saldus ryziu apkepas.


Na su grikiais nesaldus apkepas:
Isverdu grikius, atvesinu. I juos idedu prieskoniu, ikulu kiausa, kad mase gautusi skystesne, ismaisau. Idarui pakepinu grybus su svogunais ir prieskoniais, galima ideti zalumynu. Dedu i paruosta forma sluoksni grikiu, sluoksni mases ir taip kartoji kol nenusibos. Virsutinis sluoksnis grikiu. Jei labai tingisi suversk visus grikius i forma, islygink pavirsiu ir suversk grybus- gausis kaip pica.
Idar gali daryti ir is farso, darzoviu ir visko kas saus i galva!

Tai va taip ir mixuoji su ivairiausiom kruopom! Juk su ryziais ir nesaldu apkepa gali daryt!
Sekmes!

QUOTE (Saga @ 2004 09 08, 16:10) |
Truputi noreciau info apie tuos tinginio balandelius, nu nerandu as ju, tik uzsiminta kaip skanu ir kaip megsta visi...... kiek laiko reikia kopustus sutinti, ryzius deti virtus ar ne, kiek vandens pilti, kada farsa sudeti.....truputi smulkiau galit pakonsultuoti ![]() ![]() |
Ir dar ar faršas su prieskoniais ar be, ar bulkos dėti ar ne, t.y. ar ruošti įprastai ar tik sumeti ir vsio?
QUOTE (Upsiukas @ 2004 09 07, 10:09) |
Mano vaikystes patiekalas...senelis ji vadino "pirato akim" (kai kiausini imusdavo) ![]() ![]() |
cia ir mano vaikystes valgis niam niam

QUOTE (Ingute @ 2004 09 08, 14:28) |
As tai nekepinu, kazkada pakepinau, tai tokia riebesne sriuba gavosi, vistiek gi aliejaus petenka, feeee.... |
As irgi ne,i sriuba dedu tik tarkuotas ar pjaustytas,nes po to riebalai sriubos virsuje plaukioja.Kepinu visai prieskonines darzoves tik kai dedu i farsa,troskinius,nes taip ju aromatas sustipreja.
Na o as pasiulysiu issikept obuoliu pyrago svarbiausia kad labai greita ir paprasta ir tikrai skanu ir nebrangu 
tai va reikes :
stiklines miltu
stiklines manu koses
stiklines cukraus
saukstelio kepimo milteliu
200g margarino
ir vidutinio dydzio dubenelio tarkuotu obuoliu (obuoliai turi buti sultingi)
visus sausus ingriedientus sumaisom
tortine na tokia kur sonas atsidaro nepagailedami istrinam margarinu yapc svarbu gerai istrint dugna
ir beriam sluoksni sauso misinio poto dedam sluoksni obuoliu ir vel sauso misinio ir vel obuoliu na zodziu sluoksniuojam kol nieko nebeliks (na pas mane nedidelei tortinei gaunas apie trys sluoksniai sauso misinuko bei 2 sluoksniai obuoliu) ant virsaus butinai turi buti sausas sluoksnis ant jo sutarkuojam likusi margarina ir kepam karstoj orkaitei kol virsus graziai apskrunda
vidiniai sluoksniai permirksta obuoliu sultim o virsutinis gaunas toks traskus
ir dar tortine atidarineju kai jau pyragas visiskai atausta ant virsaus galima uzbarstyt cukraus pudros papuosimui
skanaus

tai va reikes :
stiklines miltu
stiklines manu koses
stiklines cukraus
saukstelio kepimo milteliu
200g margarino
ir vidutinio dydzio dubenelio tarkuotu obuoliu (obuoliai turi buti sultingi)
visus sausus ingriedientus sumaisom
tortine na tokia kur sonas atsidaro nepagailedami istrinam margarinu yapc svarbu gerai istrint dugna
ir beriam sluoksni sauso misinio poto dedam sluoksni obuoliu ir vel sauso misinio ir vel obuoliu na zodziu sluoksniuojam kol nieko nebeliks (na pas mane nedidelei tortinei gaunas apie trys sluoksniai sauso misinuko bei 2 sluoksniai obuoliu) ant virsaus butinai turi buti sausas sluoksnis ant jo sutarkuojam likusi margarina ir kepam karstoj orkaitei kol virsus graziai apskrunda
vidiniai sluoksniai permirksta obuoliu sultim o virsutinis gaunas toks traskus
ir dar tortine atidarineju kai jau pyragas visiskai atausta ant virsaus galima uzbarstyt cukraus pudros papuosimui
skanaus

QUOTE (Saga @ 2004 09 08, 13:10) |
Truputi noreciau info apie tuos tinginio balandelius, nu nerandu as ju, tik uzsiminta kaip skanu ir kaip megsta visi...... kiek laiko reikia kopustus sutinti, ryzius deti virtus ar ne, kiek vandens pilti, kada farsa sudeti.....truputi smulkiau galit pakonsultuoti ![]() ![]() |
na nesulaukiu konsultaciju......




boruzka Paskelbta: 2004 09 05, 21:01
as vadinunu balandeliaIS tinginiais
supjawstome kopusta puse arba visa ( jie tikrai nebrangus ) morkas svoguniuka
ir viska dedame i puoda uzpilame vandens iki puses imetame sultinio kubeli ( ce jaw jo tikrai reikia ) ir troskiname ... kol kopustai suminksteja
tada i ta pati puola suverciame farsha ir dar troskiname apie kokias 15 minuciu . galima suberti viena maiseli ryziu ( as ju nededu nes vyras nevalgo ) o ant pacio galo supilame pomidoru padaza . kitam puode jaw turi buti isvirtos bulvytes kelios arba galima valgyti su batonu . NU patikek skonis kaip normaliu balandeliu ! o ir laiko nedawg reikalauja ir labai skanu ir nebrangu
Dazniausiai suvalgome per du kartus
*******
spaNguoliuke Paskelbta: 2004 09 06, 14:00
galiu pasiulyti irgi panasiai kaip boruzka - tinginio balandelius. tik darau as juos visai kitaip, tiesiog kopusta sumalu su mesmale ir dedu i farsa, santykis koks norit, bet as dazniausiai darau 2/3 farso ir 1/3 kopusto, arba per puse. tada visokiu prieskoniu, kiausinis, dar sauksta miltu idedu ir kepam. mums skanu
as vadinunu balandeliaIS tinginiais
supjawstome kopusta puse arba visa ( jie tikrai nebrangus ) morkas svoguniuka
ir viska dedame i puoda uzpilame vandens iki puses imetame sultinio kubeli ( ce jaw jo tikrai reikia ) ir troskiname ... kol kopustai suminksteja
tada i ta pati puola suverciame farsha ir dar troskiname apie kokias 15 minuciu . galima suberti viena maiseli ryziu ( as ju nededu nes vyras nevalgo ) o ant pacio galo supilame pomidoru padaza . kitam puode jaw turi buti isvirtos bulvytes kelios arba galima valgyti su batonu . NU patikek skonis kaip normaliu balandeliu ! o ir laiko nedawg reikalauja ir labai skanu ir nebrangu
Dazniausiai suvalgome per du kartus
*******
spaNguoliuke Paskelbta: 2004 09 06, 14:00
galiu pasiulyti irgi panasiai kaip boruzka - tinginio balandelius. tik darau as juos visai kitaip, tiesiog kopusta sumalu su mesmale ir dedu i farsa, santykis koks norit, bet as dazniausiai darau 2/3 farso ir 1/3 kopusto, arba per puse. tada visokiu prieskoniu, kiausinis, dar sauksta miltu idedu ir kepam. mums skanu
vo mane sudomino tas boruzkos receptas......... as ji skaiciau, bet kadangi esu "aukstos klases" kulinare, manes netenkina toks aprasymas
....... domintu, farsas kepintas ar zalias, maisyti viska ar sluoksniais deti, o ta ryziu maisiuka isvirti, ar zalius suberti.....
as virtuveje suzibu tais atvejais, kai turiu recepta ir darant nekyla klausimu, kai imuosi pati gaminti is akies, tada kulinariniai sedevrai musu skrandziu nepasiekia....



as virtuveje suzibu tais atvejais, kai turiu recepta ir darant nekyla klausimu, kai imuosi pati gaminti is akies, tada kulinariniai sedevrai musu skrandziu nepasiekia....

