pigu: troškinti rauginti kopūstai su bulvėm su lupenom, sorų kruopų ir džiovintų vaisių apkepas, manų kruopų-obuolių apkepas,morkų kotletai, ryžių plovas su sojos faršu, lavašas su pupelių su ketčupu įdaru (dar galima įtarkuot sūrio), daržovių troškiniai, virti varškėtukai, leistinukų pieniška sriuba, bulvių košė su žirniais, morkom ir mėsos faršu, virtos kukurūzų burbuolės, prie jau minėtos šilkinės košės arba prie bulvių košės siūlau cepelininį padažą su spirgučiais, miltais, druska, pienu, dar pigu, kad ir žuvies piršteliai, grikių košė su grybais, sriuba grybų, morkų, pomidorų, bulvių, tešloje keptos krabų lazdelės arba baltas varškės sūris, apvoliotas kiaušinyje ir džiūvėsiuose, dar-virtos bulvės supjaustomos gabaliukais, dedamos į skardą ir kepant apipilamos plaktu kiaušiniu, dar skanu pigu omletas, ant kurio viršaus išdėlioji viską kaip picai: pomidorus, dešrytę, sūrį, galima bulvių salotų pasidaryt iš virtų bulvių, majonezo, raug agurko, svogūno, jei turite-ir grybų, dar siūlau sojų faršo maltiniai, vištienos kepenėlių maltiniai, žuvies maltiniai, įdaryta cukinija arba paprika (ryžiais + sumaigyta kilke iš konservų arba tik ryžiais su prieskoniais, daržovėm), dar skanu toks kaip kuskusas: ryžiai, kmynai, pupelės ir ketčupas troškinama