Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Ash tokius tinginio balandelius darau:
Kopustas morkytes, kecupas ir grietine - vsio takoje - viskas turetu buti aishku.
Kaip ir ankschiau minetuose balbandeliuose. Tiesa, kopusta pjaustau dideliais kvadratais, arba ishvis lapus nepjaustytus kloju i puoda.

I shiek tiek pasitroshkinusius kopustus reikia sudeti mesos kukulius:
Jie daromi taip_
Zhalias farshas (jautiena+kiauliena, arba, kaip kas megsta) ir ji pridedu prieskoniu - man skaniausia tik druska ir juodieji pipirai. Tada i farsa primaishau virtu ryziu ir padarau kukulius - jie mazhdaug kiaushinio dydzhio. Kukulius sudedu i puoda tarp kopustu ir patroshkinu.

Gaunasi kaip ishvynioti balandeliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0nora0: 09 rugsėjo 2004 - 15:29
As irgi darau viska taip pat kaip ir onora, tik dar i farsa ipjaustau svogunu, itarkuoju zalia morka, ir jei turiu ipjaustau papriku. ( jei ziurint is finansines puses morkos ir svogunai pigus ir farso maziau reikia wink.gif )
Papildyta @ [mergetime]1094760442[/mergetime]
Dar man patinka "Šilkine košė"
Reikia perliniu kruopu, keleto bulviu, svoguniuku, zaliu lasinuku ir pieno.
Perlines kruopas virti vandenyje. Pries baigiant virti i kose reikia sudeti su bulvine tarka sutarkuotas bulves, supilti uzvirinta piena ir sudeti paspirgintus lasinukus su svoguniukais. Viska ismaisyti ir dar pavirti keleta minuciu. Valgyti su grietine. Labai sotu ir skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerez: 09 rugsėjo 2004 - 22:01
kepiau enigmos bulves vakar. gavosi super geros. svarbiausia, kad daryti beveik nieko nereikia. ir kad ir šaltos skanios. thumbup.gif clap.gif
Papildyta @ [mergetime]1094793017[/mergetime]
gal kas zinot ka daryt su kepenimis? ne kepenelemis.
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 09 10, 08:05)

Papildyta @ [mergetime]1094793017[[b]*bea rgetime] [/b]
gal kas zinot ka daryt su kepenimis? ne kepenelemis.

a kuo tai skiriasi blink.gif
Atsakyti
man drauge sake, kad kepeneles tai pauksciu o kepenys tai gyvuliu, tai vat turiu namie gyvuliu kepenu ir nezinau ar is ju galima daryt tuos pacius patiekalus kaip is pauksciu kepeneliu????? blink.gif blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 09 10, 07:45)
man drauge sake, kad kepeneles tai pauksciu o kepenys tai gyvuliu, tai vat turiu namie gyvuliu kepenu ir nezinau ar is ju galima daryt tuos pacius patiekalus kaip is pauksciu kepeneliu????? blink.gif blink.gif doh.gif

Oi zinoma. Galima sumaliti, ideti dar trupuciuka farso (kiaulienos arba jautienos), imusti kiausiniu, pakepintu svoguniuku ideti, batono riekele pamitkyta piene ir keleta saukstu miltu. Aisku prieskoniu pagal skoni ir galimybes wink.gif . Mese gaunasi skystoka, bet i keptuve dedi su sauksu ir kotetukai gaunasi thumbup.gif o toki

O dar galima supjaustyti kepenis riekelemis, kaip karbonada pjaustai. Pamusti su plaktuku ( aisku skirtu mesai musti laugh.gif ), pabarstyti prieskoniukais is abieju pusiu, tada i kiausinio plakini, i dziuveselius ir ant keptuves. Ptikek kepsniukai liuksiski gaunasi thumbup.gif
P.S. Kad musant kepenis nesitaskytu ant aplinkiniu daiktu ir seimos nariu laugh.gif as ant lenteles padedu celofanini maiseli, ant jo kepenu gabaliuka ir ant virsaus dar viena. Tada ir apversti kita puse lengviau ir nesitasko smile.gif Beje as visiems kepsniams ismusti taip darau wink.gif
Atsakyti
Apie kepenis kalbant tai jas mirkyti reikia, jeigu tu hobo tokia kulinare kaip as tai manau cia tau svarbi info bus, tik deja nezinau kaip kur ir kiek jos ten mirkomos yra sad.gif .....tai negaliu pakonsultuoti
Atsakyti
Mirkyt galima piene, tada labai minkstos gaunasi wink.gif
Atsakyti
oi aciu bitulka biggrin.gif , mirkyt tai manau reikia piene unsure.gif , bet kad atrodo labai jau cia daug darbo su tom kepenim. ir tikrai kur ir kiek laiko reikia mirkyt? blink.gif
Atsakyti
Bandau siulyti.

Aviziniai koteletai
Avizinius dribsnius uzpilti karstu vandeniu kad isbrinktu.
Tada smulkiai pjaustyta svoguna ir burokine tarka sutarkuotas morkytes pakepini.
Sitas dvi atvesiusias dalis sumaisai. Imusi kiausini(-ius), druska, prieskoniai.Ir smulkiai pjaustyto cesnako. Jei mase perdaug miksta galima ideti miltu, kad geriau suristu. Kepti keptuveje su riebalais. Valgyti su grietine.

Kvietiniu kruopu blynai.
Kvietines smulkias kruopytes isverdi. Geriausia vandenyje perpus su pienu. Atvesini. Musi kiausiniu, dedi druskos ir miltu. O i vidu galima deti ka tik nori: uogienes, sviezio tarkuoto obuolio sumaisyto su cukrumi ir cinamonu. Darome forma kaip zemaiciu blynams ir kepame. Valgyti su grietine.

Bulviu apkepas keptuveje
Pakepini smulkai pjaustyta svoguna. Bulves pjaustytas kubeliais taip pat pakepama. Sumaisome sias dalis ir toliau kepame. Padarome padaza: grietine, majonezas, ketcupas, garstycios- kaip kam patinka proporcijos. Ir uzpilame ant kepamo misinio. Dar isplakame kiausinius. Plakiene uzpilame ant kepamo misinio. Jei turime papjaustome- patarkuojame surio ir pries pabaiga pabarstome ant kepinio. Uzdengiame dangciu, kad issilydytu tas suris.
Aisku galima varijuoti su siuo valgiu, galima deti pakepinto farso ar desrytes. Galima kai ko ir nedeti surio.
Skanaus!
Atsakyti
Labai megstam kepenis. As ju niekad nemirkau ir visad skaniai gaunasi tongue.gif

Kepenis supjaustau gabaliukais, juos volioju miltuose ir dedu y keptuve su aliejum kept. Apkepu abi puses (druskos ar prieskoniu nebarstau). Tada y puoda pjaustau 1-2 morkas plonais griezineliais, imetu pora lauro lapeliu, puse nedideles supjaustytos svoguno galvutes ir is keptuves, su visu aliejum, suverciu kepeneles. Uzpilu vandens, kad apsemtu beveik iki virsaus, bet ne plauktu. Ydedu druskos, pipiru, mesos prieskoniu ar vegetos kokios. Viska troskinu apie 30-40 min. Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Mano brangiausias megsta keptas marinuotas strimeles. Skanus ir nebrangus patiekalas (dabar strimeliu kilogramas kainuoja ~ 2,50 Lt), shiandien kaip tik gaminau.

Reikia paimti strimeles (galima ir pvz kokios nors zuvies file pirkti - bus paprasciau ir greiciau, bet brangiau gausis), jas ishdarineti, pavolioti miltuose sumaishytuose su prieskoniais zuviai arba druska, pipirais (pagal skoni) ir ishkepti aliejuje.
Nulupti svogunus, juos pakepinti nedideliame kiekyje aliejaus. Galima ir nekepintus naudoti, tada jie bus shiek tiek ashtresni. Tada deti sluoksniais kepta zuvi ir svogunus. Visa tai uzpilti marinatu ir palaikyti shaldytuve. As dazniausiai palieku bent jau pusdieniui.
Marinatas: i 1 l verdancio vandens ideti pora lauro lapu, keleta grudeliu kvepianciuju pipiru, juoduju pipiru, 1 shaukshta druskos, 1 shaukshtas cukraus, 1 nuskusta ir supjaustyta griezineliais morka. Viska pavirti keleta minuciu, kol morka suminkshtes. Tada ipilti 9 shaukshtus acto. Ir...viskas
Atsakyti