Įkraunama...
Įkraunama...

Špižinės vonios valymas

Mergaitės, aš išbandžiau tikriausiai visus valiklius. Nepatikėsit, padėjo visai ne jie. Kažkur paskaičiau, kad actas valo rūdis.
Žinokit, mano vonia dabar blizga.
Nusiperki spirito acto (pusė litro kainuoja 96 ct).
Rašo, kad reikia pašildyti, bet jis pašildytas baisiai dvokia karsta.gif
Tai aš bandžiau kitaip. Įsipili į indelį įpili šiek tiek karšto vandens, įpili porą šaukštų druskos (karštas vanduo, kad druska ištirptų) ir su kempine, išmirkyta tam tirpaliuke, šveiti.
Paskui dar pamerkiau dušo šlangą į bliūdą su actu (lygiom dalim su karštu vandeniu praskiestą). Pora valandų palaikiau - blizga.
Žodžiu, net tualeto rūdis (kur vanduo nusileidžia) išgraužė puikiausiai.
Pigu ir efektyvu !!! Tik truputi kvapas aitrus...
Bet kaip balta bigsmile.gif
Atsakyti
va, net negirdėjus buvau apie ta spirito actą, net nemacius, reiks paieškoti. tikiuosi kokioj maximoj rasiu 4u.gif
o as atšveičiau tulika ir vok\nia su lavatory cleanes, tokia didele balta bonka (pirmam psl rasė jau viena mamtytė) žinokit efektas superinis thumbup.gif
Atsakyti
Kuo daugiau rūgštiniais valikliais šveiti, tuo daugiau į ją rūdys įsigraužia. Nes rūgštis argo emalę, kuria padengta vonia, atsiranda daugybė mažų mikroįtrūkimų ir rūdys į juos įsigeria. Taip gaunasi užburtas ratas, kuo toliau tuo sunkiau išvalyti. Su rūgštiniais valikliais, kaip tualeto, patarčiau valyti tik tas vonias, kurių negaila, labai senos ar ruošiatės keisti. Kitaip sugadinsit gerą daiktą. Klozetas keramikinis, o vonia padengta emale. Kas tinka keramikai, tas netinka emalei. Čia aš ne tik iš teorijos, bet ir iš savo karčios patirties. Pradžioje džiaugiausi, užpylusi Yplon, bet kuo toliau, tuo jis mažiau bepadeda verysad.gif Naują ar apynaują vonią geriau šveisti mažiau agresyviais valikliais.
Atsakyti
QUOTE(zika @ 2006 10 10, 17:49)
Mergaitės, aš išbandžiau tikriausiai visus valiklius. Nepatikėsit, padėjo visai ne jie. Kažkur paskaičiau, kad actas valo rūdis.
Žinokit, mano vonia dabar blizga.
Rašo, kad reikia pašildyti, bet jis pašildytas baisiai dvokia  karsta.gif
Tai aš bandžiau kitaip. Įsipili į indelį įpili šiek tiek karšto vandens, įpili porą šaukštų druskos (karštas vanduo, kad druska ištirptų) ir su kempine, išmirkyta tam tirpaliuke, šveiti.
Paskui dar pamerkiau dušo šlangą į bliūdą su actu (lygiom dalim su karštu vandeniu praskiestą). Pora valandų palaikiau - blizga.
Žodžiu, net tualeto rūdis (kur vanduo nusileidžia) išgraužė puikiausiai.
Pigu ir efektyvu !!! Tik truputi kvapas aitrus...
Bet kaip balta  bigsmile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
mano vonia taip pat sena ir špižinė tai aš ją su druska ištrinu o kartais ir su Ace išplaunu ,bet vis tiek akinamo baltumo iš jos tikrai neišgausiu svarbiausia kad aš žinau jog ji yra švari ir joje maudytis galima o man net yplon nepadeda tik kiek Ace pabalina ir viskas tik tam kartui
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2006 10 17, 14:54)
mano vonia taip pat sena ir špižinė tai aš ją su druska ištrinu o kartais ir su Ace išplaunu ,bet vis tiek akinamo baltumo iš jos tikrai neišgausiu svarbiausia kad aš žinau jog ji yra švari ir joje maudytis galima o man net yplon nepadeda tik kiek Ace pabalina ir viskas tik tam kartui

tai žinoma kad neišgausi, jos tokios ir yra, truputį gelsvos. Bet svarbu tas vandens įsiėdusias rudas dėmes panaikint ax.gif
Atsakyti
4u.gif mano vonia taip pat ne iš naujųjų, aš tai ją šveičiu su Ace Blue. ph34r.gif Aišku kvapas tai ... bet rezultatas tenkina. Pirmiausia kempinę visą suvilgau tuo smirdalu, tuomet ištrinu visa vonią, palaikau kokį 20 min ir tuomet nuskalauju clap_1.gif
Atsakyti
O sakykite visi šie valikliai ar negadina vonios emalės?
Atsakyti
QUOTE(Blizgute @ 2006 11 01, 18:52)
O sakykite visi šie valikliai ar negadina vonios emalės?

gadina. bet senoms beviltiškoms vonioms vistik padeda. Pabandykit lietuvišką rūgštinį valiklį, nepamenu kieno gamybos, toks tamsiai žalias butelis raudonu kamštuku, taip paprastai ir vadinasi valiklis su rūgštimi ar pan. su juo šepečiu ištrynus vonią palikit pusvalandžiui, po to dar kartelį patrinkit. Nuplauna visas bjaurias senas demės.
Atsakyti
Mūsų vonos emalė jau sugadinta, vanduo bėga baisus, tad vonia labai greitai tampa tragiška blink.gif . Iki šiol vargau su visais milteliais ir pieneliais(nežinau, kas ten tiksliai blush2.gif ). Šiaip visai patiko lietuviškas valiklis "Tulpė" bet tik kriauklę turėjau kantrybės iššveist su ja doh.gif Kol neišbandžiau vienos forumietės patarimo. bigsmile.gif Taigi jei vonios negaila - patariu pabandyti "Rūgštinį sanitarinį valiklį" , "Higėjos", pirkau Norfoje kainavo 2,75Lt. Tokio stebuklo mačius nebuvau blink.gif užpyliau, palikau trumpam ir nuploviau, rezultatas - jau seniai bematyta švara thumbup.gif Aišku ten, kur emalis "paėstas" liko gelsva, bet šiaip thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelytė: 18 lapkričio 2006 - 14:25
QUOTE(zika @ 2006 10 10, 16:49)
Bet kaip balta  bigsmile.gif

Tikrai, aš prieš daug metų atsivežiau iš ES tokio valiklio su rugštim, negalvojau, kad mano senutė taip gali švytėti. Gal ir blogai jai, bet kai balta, tai ir gerai thumbup.gif O puskė, kuri dirbo pas užsieniečius, tai viską valydavo su actu.
Atsakyti
dar galima kiek įmanoma išvalyti nupurkšti purškiama emale. Didelio mokslo ir laiko šiam darbui nereikia, tik reikia sąlygų labai gerai išvėdinti patalpas po purškimo (t.y. nepukrškite, kai lauke koks -10 ). Flakono kaina apie 15 Lt Senukuose. Aišku, ne stebuklai, bet vonia bent jau geram pusmečiui balta
Atsakyti