Įkraunama...
Įkraunama...

Vasaros peizažai

QUOTE(Zanetab @ 2006 08 22, 12:54)
Aišku tuomet  ax.gif

O kaip tada dėl dangaus, debesų, žaibo - čia bus peizažai?
g.gif  nebesuprantu tada  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

QUOTE(Aurėja @ 2006 08 16, 07:48)
Peizažas – kūrinys, vaizduojantis gamtovaizdį, vietovaizdį, gamtos reiškinį, reginį.

Manau cia viskas parasyta tongue.gif
Atsakyti
Labai gražūs darbai.... 4u.gif

viena man ypač patiko...

smagu, kad prisijungiau prie šio forumo...čia smagu
Atsakyti
Kirba man dar vienas klausimėlis, kuris jau seniai likęs be atsakymo ax.gif
Bet kadangi šį kartą viena konkurso nuotrauka man neduoda ramybės, tai pabandysiu su pavyzdžiais.

Sakykime, turiu tokią nuotrauką:

user posted image

Kas gali pasakyti, kaip ji nufotografuota?
Pasikeičiu filtrą (juostelė, beje, turi būti juodai balta), ir turiu tokią nuotrauką:

Kita nuotrauka

Ar galite pasakyti, ar jos yra fotografuotos su filtru, ar apdorotos kompiuteriu iš:
Šitos nuotraukos unsure.gif

9. Fotokonkurse nebus tvirtinamos tos nuotraukos, kurios buvo apdorotos naudojant fotomontažą (foto nuotraukų jungimas į vieną atvaizdą, pašalinių objektų įtraukimas į kadrą kompiuteryje, papildomos grafikos ir kitų dailės elementų naudojimas). Gali būti pakoreguotas ryškumas, pašalintas "raudonų akių" defektas, ar fotografuojant nudojami filtrai – įspūdžio, spalvų sustiprinimui, bet ne fotomontažas, nebent konkretaus konkurso taisyklėse bus nurodyta kitaip.

Nesuprantu, kaip tai galima atskirti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elge: 22 rugpjūčio 2006 - 14:46
QUOTE(she @ 2006 08 22, 09:16)
labai klaidingas poziuris  schmoll.gif
ne technikos priemonej esme, o technikos valdymo ismanyme.

Rasiau balsuoju uz tai kas man miela, cia klaidingo poziurio nera nes tai mano pasirinkimas uz ka as balsuoju ax.gif

Idomu ka sakytum dirbdama su mano fotiku tongue.gif Kai reikia 50 kadru padaryti, kad pagautum ta viena... Senu fotoaparatu yra labai geru, yra kur nauji niekam tike, tiesiog mamos nera profesionales ir nereiktu ju kaltinti "technikos valdymo neismanymu".
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2006 08 22, 12:09)
prasau nepuldineti - nuotrauka nuotraukai nelygu. Kalbejau apie aukstos kokybes nuotraukas.

nepuldineju tikrai tongue.gif
aukstos kokybes foto yra ta, kuri turi daug pixeliu, nei vienai is cia esanciu foto daug pixeliu nereikia, nes jos mazo formato. Jei omenyje turejai ryskuma, sodruma, tai jau ne kokybeje esme, o sufokusavime ir ekspozicijoj

QUOTE(Zanetab @ 2006 08 22, 12:54)
Aišku tuomet  ax.gif

O kaip tada dėl dangaus, debesų, žaibo - čia bus peizažai?
g.gif  nebesuprantu tada  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

mano subjektyvia nuomone dangus - ar ten su debesim, ar su zaibais, bet be zemes gamtos "grozybiu" (atitinkama proporcija), nera peizazas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 08 22, 15:06)
Rasiau balsuoju uz tai kas man miela, cia klaidingo poziurio nera nes tai mano pasirinkimas uz ka as balsuoju ax.gif

Idomu ka sakytum dirbdama su mano fotiku tongue.gif Kai reikia 50 kadru padaryti, kad pagautum ta viena... Senu fotoaparatu yra labai geru, yra kur nauji niekam tike, tiesiog mamos nera profesionales ir nereiktu ju kaltinti "technikos valdymo neismanymu".

nereikia taip priimti mano komentaro smile.gif . Paprasciausiai jei isigyji mikrobangine, tu gali ja naudoti tik maistui pasildyti, taciau gali isnaudoti ir kitas funkcijas jei netingi isigilinti, tarkim virti, skrudinti ir tam nereikia buti tos srities profesionalu. Gal cia ir nelabai vykes pavyzdys, bet visos technikos priemones turi savo galimybes ir jeigu fotografavimas isijungus auto rezima yra pakankama, tai nereiskia, kad tik profesionalai gali isnaudoti visas kitas funkcijas ir ismokti jomis naudotis. As turejau mintyje ne technikos priemones valdyma, o pacios fotografavimo technikos ziniu trukuma, ir nieko nekaltinu, tiesiog jei toje srityje nera susidomejimo, tai kam save apkrauti nereikalingom studijom ax.gif

nezinau koks fotoaparatas pas tave, bet pradejau fotografuoti su muiline, kur juostele reik prasukti rankiniu budu ir yra vienintelis mygtukas, tikrai zinau ka tai reiskia smile.gif
Atsakyti
As tikrai balsuoju ir uz profesionalias nuotraukas jei man patinka, tiesiog issirinkus "labiausias" nelabai skirstau ar jos megejiskos ar ne. Megejiskos tikrai nepraranda mano balso vien del to fakto. O balsuoju uz visokias wink.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 08 22, 15:33)
As tikrai balsuoju ir uz profesionalias nuotraukas jei man patinka, tiesiog issirinkus "labiausias" nelabai skirstau ar jos megejiskos ar ne. Megejiskos tikrai nepraranda mano balso vien del to fakto. O balsuoju uz visokias wink.gif

drinks_cheers.gif taigi cia ir nera profesionaliu foto konkursas, o graziausio gamtovaizdzio smile.gif
savo komentaru tik norejau pasakyt, kad foto gerumas nepriklauso nuo foaparato profesionalumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2006 08 22, 16:53)
drinks_cheers.gif  taigi cia ir nera profesionaliu foto konkursas, o graziausio gamtovaizdzio  smile.gif
savo komentaru tik norejau pasakyt, kad foto gerumas nepriklauso nuo foaparato profesionalumo  smile.gif

siaip tai ir fotoaparatas turi įtakos, ne tik fotografas nulemia viską schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolinos Mama @ 2006 08 22, 16:20)
siaip tai ir fotoaparatas turi įtakos, ne tik fotografas nulemia viską  schmoll.gif

taip turi, tik ne tokiuose konkursuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2006 08 22, 16:29)
taip turi, tik ne tokiuose konkursuose  smile.gif

drinks_cheers.gif Visiškai sutinku. Šiame konkurse svarbus pagautas nuostabus momentas. Mačiau Jurgos Ivanauskaitės nuotraukas iš Tibeto, fotkintas su muiline. Superinė buvo paroda, nes užfiksuotos fantastiškos spalvos ir vaizdai.

Man šis konkursas kažkas nepaprasto. Lyg vartytum kokį albumą, kuriame Lietuvos ir užsienio vaiszai. Faina, kad nedaug visokių eilėraštukų (atsibodo), o trumpi supažindinantys pavadinimai. Žiūriu neatsižiūriu. wub.gif
Atsakyti
Man tai į akį krito "Pro sunkų debesį" wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausand: 22 rugpjūčio 2006 - 22:13