Sveikutes rasau, nes noriu pasidalinti savo patirtimi. Ir noriu suzinot ar man vienai jis nesuveike ar yra ir daugiau MUSU. Kai as gimdziau, man jo prireike man jis nedare jokio poveikio, anesteziologe pareiske, kad daugiau negali leisti, nes gali pakenkti vaikiukui, o neveikia del to kad ATSEIT mano organizmas per daug priprates prie vaistu(niekada nevartojau jokiu stipriu vaistu) labai lauksiu jusu UZ ir PRIES......
aš nuvažiavau į ligoninę,likus keliom d.iki termino,namo jau neišleido,nes buvo savaitgalis,o prieš tai buvo pakiles spaudimas,naktį prasidėjo sar.bet sakė,kad dar iki ryto nieks neprasidės,o epidūrą daro,kai prasideda tikrieji sąr.gimdžiau be pinigų,taigi ryte gyditoja apžiūrėjo ir pasakė ,kad epidūrui dar per anksti nes gimda tik per 1pirštą atsid.aš nuėjau į dušą,susidėjau daiktus ir visą susirietusią ir nuo skausmo nemiegojusią per nakt nuvedė į gimdyklą,atėjo apžiūrėt gyd.kuri priiminėjo gimd.paklausiau apie epidūrą,sako jau per vėlu,neveiks,nes gimda atsidarius per 7pirštus ir prasideda gimdymas,va tokia istorija,tai žodžiu,jei epidūras,padaromas per vėlai,tai jis ir yra neveiksmingas
QUOTE(modestasta @ 2006 08 18, 00:24)
Sveikutes rasau, nes noriu pasidalinti savo patirtimi. Ir noriu suzinot ar man vienai jis nesuveike ar yra ir daugiau MUSU. Kai as gimdziau, man jo prireike man jis nedare jokio poveikio, anesteziologe pareiske, kad daugiau negali leisti, nes gali pakenkti vaikiukui, o neveikia del to kad ATSEIT mano organizmas per daug priprates prie vaistu(niekada nevartojau jokiu stipriu vaistu) labai lauksiu jusu UZ ir PRIES...... 
O tu pinigėlius mokėjai anestezologui, nu vienu žodžiu už tą nuskausminimą
Kad is viso nesuveike tai nesu girdejusi, bet kad vienom stipriau veikia ta pati doze, o kitom silpniau-tai girdejau. Va netgi mano pussesere gimde su epiduru,tai jai sake,kad is viso neskaudejo, o man su epiduru skaudejo,bet ne taip,kad nebutu galima iskest...cia tikrai turbut nuo moters organizmo priklauso
man irgi dare epidura, bet as taip ir nesupratau kada jis veike... suleido kai gimda buvo atsidariu gal 4-5cm o skausmo jau negalejau ir nenorejau kesti. taig po to kai suleido, turejau... lygiai pusvalandi ramybes, nes tuo metu tikrai nieko nejutau... bet po to pusvalandfzio saremiu skausmai vel pradejo stipreti, taig po valandos suleido pakartotina doze, bet tada ramu buvo jau tik gal 15-20 min, kai po valandos vaitus pakartojo dar karta, jau buvau nusikamavus nuo skausmo ir is vis jokio poveikio nejutau, o daugiau leisti daktarai jau nebegalejo, taig ir nesupratau to epiduro poveikio. bet jis apmarino dubens sriti ir kojas, taciau taip atrode kad tik isoriskai, nes viduje visa skausmeli jutau aiskiai kaip diena...
Sveikutes. Na o man epiduras veike kuo puikiausiai: is viso nieko nejauciau. Kai vadinamu saremiu metu kalbejausi su akusere, tai ji amn sake, kad epiduras daromas bet kada nepriklausomai, kiek atsidares kaklelis. Man leido tokias dozes, kurios veikdavo lygiai 2 val. Po tu 2 val. buvo leidziama papildoma. kiek supratau, epidura gali daryti ir prie 9cm, bet po to moteris nejaus stangu ir tada gali prireikti vaakumo ar kt. priemoniu. O kad prie 7cm nedaro epiduro, tai visiska nesamone, nes si men gimde mano drauge ir jai padare epidura butent prie 7cm, nes pries tai ji saremiu beveik nejaute, o po epiduro pagimde pati grazu berniuka.
QUOTE(gintė @ 2006 08 18, 09:00)
Sveikute mokejau 200lt
Papildyta:
QUOTE(Leticija @ 2006 08 18, 09:03)
Kad is viso nesuveike tai nesu girdejusi, bet kad vienom stipriau veikia ta pati doze, o kitom silpniau-tai girdejau. Va netgi mano pussesere gimde su epiduru,tai jai sake,kad is viso neskaudejo, o man su epiduru skaudejo,bet ne taip,kad nebutu galima iskest...cia tikrai turbut nuo moters organizmo priklauso 
as sutinku, kad priklauso nuo organizmo, bet tada kodel man buvo paaiskinta, kad epidiuras nesuveike, nes mano organizmas (atseit) per daug priprates prie vaistu (dar karta kartoju jokiu stipriu vaistu nesu vartojus) tai tada tegul argumentuoja kitaip, o ne taip, kad as netgi turejau pasijausti kalta, atseit prisirijus vaistu ir dar noriu, kad epidiuras suveiktu
Na as pati pries trys savaites gimdziau su epidura,tai viskas praejo puikiai.vaistus suleido kai kaklelis buo atsiveres trys cent.,bet dar gera val.jauciau saremius (pakenciamus), o po antros dozes nebejauciau nieko ir pati pagimdziau be maziausio skausmelio.Dar pamenu akusere dziaugesi ,kad taip viskas graziai praejo,sake kad epidura mano organizmas priima teigiamai,taip kad manau cia priklauso nuo organizmo,ne visus vaistus priima vienodai :unsure:davem 100lt.,nors kiek zynau tai yra nemokama.
Sveikos
Man leido epidura nuo 2 cm iki pat pilno kaklelio atsidarymo. Viena doze veike apie 1,5val, po to tikrindavo kakleli ir kiekvienakart gydytojas pasakydavo ko ir kiek leisti. Vislaik didno skatinanciuju doze ir seke kudikio ir mano sirdies veikla, uzrasinejo saremiu daznuma.
Gydytoju komanda dirbo profesionaliai
. JOKIO skausmo nejauciau. Uz nieka papildomai moketi nereikia.
Gimdymas man buvo didziausias gyvenimo zygdarbis-stebuklas-svente.
Nuosirdziai uzjauciu tas, kuriu epiduras neisgelbejo....
Nors, jei atvirai, nesinori tiket, kad taip buna.
Papildyta:
Modestaasta, ar pastebejai, musu vaikai gime ta pacia diena
Man leido epidura nuo 2 cm iki pat pilno kaklelio atsidarymo. Viena doze veike apie 1,5val, po to tikrindavo kakleli ir kiekvienakart gydytojas pasakydavo ko ir kiek leisti. Vislaik didno skatinanciuju doze ir seke kudikio ir mano sirdies veikla, uzrasinejo saremiu daznuma.
Gydytoju komanda dirbo profesionaliai
Gimdymas man buvo didziausias gyvenimo zygdarbis-stebuklas-svente.
Nuosirdziai uzjauciu tas, kuriu epiduras neisgelbejo....
Nors, jei atvirai, nesinori tiket, kad taip buna.
Papildyta:
Modestaasta, ar pastebejai, musu vaikai gime ta pacia diena
Sveikos mamytės
man taip pat darė epidūra, kuris nesuveikė. Dėl kokios priežasties taip, neaišku, mane išvis ne žmogum palaikė, nes atvažiavau gimdyti su sloga, aukštas kraujo spaudimas, dar buvau agurkų pavalgius, nuo kurių galėjau uždusti, leidziant nuskausminamuosius, nerado kur suleist, vis nepataikė, prie viso to jie ir nesuveikė, žodžiu košmaras guobų gatvėj
po to davė narkozę ir viskas gerai buvo
tokia mano patirtis..
QUOTE(modestasta @ 2006 08 17, 23:24)
tikrai esu girdėjusi apie nesuveikusius nuskausminamus. Pati pirmą vaiką gimdžiau natūraliai, antrą tikrai gimdysiu su epidūrų. Kadangi net taisant dantis man normali nuskausminamų dozė ne visada suveikia, tai yra tikimybė, kad ir epidūras nesuveiks taip kaip norėtųsi. Draugė gimdė Švedijoje su epidūrų. Procedūra buvo atlikta gerai, vaistai nesuveikė. O tu įsitikinusi, kad vaistukai nesuveikė? T.y. ar žinai koks turi būti jausmas natūraliai gimdant? Jei gerai atsimenu daktaro žodžius, epidūras nuskausmina nuo 25 iki 75, o kartais retais atvejais iki 100 procentų. Jei nusiskausmina kokie 25 procentai tai gali būti taip pat "linksma" kaip ir be nuskausminamų.
QUOTE(Aleksia @ 2006 08 18, 07:56)
Sveikos,ir as girdėjau tokiu dalyku...bet juk tai baisu kai yra panaudojami vaistai o jie nesuveikia...man tik ydomu kas uz tai turi atsakyti,ir KAIP TO IŠVENGTI?
Atsakyti gali niekas kitas kaip tik savas organizmas
T.y. ar žinai koks turi būti jausmas natūraliai gimdant? [/quote]
koks jausmas turi būti natūraliai gimdant, aš net neįsivaizduoju, kadangi to nepatyriau. Patyriau tik pačius paskutinius sąrėmius, ir viskas, daugiau nejaučiau nieko. Leido vaistus nesuveikė, nes kaip suleido, tikrino ar veikia, žnaibė pilvą ir klausė ką jaučiu, sakau, ka pilvą žnaibot, paskiau liepė kojas kilot, veikiant vaistam tu jų nepakeltum, o aš kaip sporte jaučiaus. Tuomet davė narkozę..
koks jausmas turi būti natūraliai gimdant, aš net neįsivaizduoju, kadangi to nepatyriau. Patyriau tik pačius paskutinius sąrėmius, ir viskas, daugiau nejaučiau nieko. Leido vaistus nesuveikė, nes kaip suleido, tikrino ar veikia, žnaibė pilvą ir klausė ką jaučiu, sakau, ka pilvą žnaibot, paskiau liepė kojas kilot, veikiant vaistam tu jų nepakeltum, o aš kaip sporte jaučiaus. Tuomet davė narkozę..