Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

QUOTE(renmis @ 2006 09 05, 13:03)
oi jus mamos mamos..... tik apie save galvojate. Apie kudiki pamastykite geriau, tada tikrai jokiu kvailu dvejoniu del kazkokio ismislo kaip epiduras nereiks. Ir save zalojate, ir dar negimusi kudiki! Pasidomekite daugiau apie tai pries darydamos labai madinga sprendima - "epidura"

As labai daug domejausi siuo dalyku. Ir ka gi, isvada tokia: jei epiduras bent 0,5% kenktu mamai ar dar negimusiam vaikeliui, tokia praktika nebutu taikoma akuserijoje. Geriau pasidomek pati, kuo butent jis kenkia. Nera jokiu irodymu, tik prielaidos, kad jis stabdo gimdymo veikla, kad vaikelis buna vangesnis. Cia tik prielaidos. Teko girdeti gyd. V.Gintauto zodzius, kad tie, kurie galvoja, kad pats epiduras (ne pats veiksmas, kaip ji daro, o kaip analgetikas) kuo nors kenkia, tai tiki bobuciu pasakom, nes tai netiesa. Vaistai leidziami i stubura tarp slanksteliu toj vietoj, kur nera stuburo smegenu, jie baigiasi keliais slanksteliais auksciau.
Atsakyti
Man labai sunkiai atsidarinejo kaklelis nors ir su skatinamaisiais.Gyditojai patare darytis apidura.Norom nenorom sutikau.Deja ir man nepataike ir .14val.skendejau skausmuose.Nieks taip pat nesuprato kaip as galiu staugt is skausmo kai yra nuskausminta.Nuo nepakeliamo skausmo taip pat stogas vaziavo,nesupratau kur as ir ka veikiu.Jauciausi iskankinta ne tas zodis.Vyras eme irgi netiket kad man taip stipriai skauda,galvojau isprotesiu.Pagimdziau vaika beveik 4,5kg.Plyso visas gimdos kaklelis,makstis+kirpo.Dar anesteziologe pasake-ko reki kaip karve.O akusere pasake kad as labai jautri ir dabar zinosiu kad daugiau man vaiku negalima gimdyt!!!Kaip galima taip sakyti??? doh.gif Ne velnio as ne jautri,tai ir durniui aisku kad tveriau nezmoniskus skausmus ir siuvo neuzsalde ir vel anesteziologes replika-ko sokineji kai gyditoja apziuri.Kai ten neziuri o pusantros valandos siuvo. verysad.gif Skausmai aisku pasimirso,o nuoskaudos medikam niekada nepamirsiu.Jei dar teks gimdyt tai tik privaciai.
Atsakyti
Mano sesei KMUK darė cezarį planuotąą todėl bandė daryti spinalinę nejautrą, rašau kad bandė, nes nepavyko, kodėl neaišku, tiesiog kai jau gydytoja ruošėsi plaut sesuo dar spejo pasakyt kad jaučia viską. Viskas baigėsi su pilna narkoze. O net ir kyšis buvo duotas anesteziologei, kuri labai jo purtėsi, bet paėmė. Matyt ir purtėsi, nes daryt nemokėjo wink.gif

Atsakyti
Rokiete, kenkimas nematuojamas procentais. Apie neigiamą poveikį yra publikuota ne vien prielaidų, bet ir įrodymų. Pvz., kad vaikelio kraujyje randama anestetikų. Juk stuburo kanalas nėra absoliučiai uždara erdvė, apykaita su motinos, o kartu ir su vaiko krauju vyksta. Niekas nesako, kad epidūrinė nejautra žalinga, ji pakankamai saugi, bet turi neigiamų poveikių. Ir moterys turėtų būti su jais supažindinamos. Gydytojai, kurie vadina mokslinius įrodymus bobučių pasakojimais tik demonstruoja savo neišprusimą ir apsileidimą.
Svarbiausia, mano manymu, žinoti, kad niekas (jokios intervencijos) nepakeis moters dvasinio ir fizinio pasiruošimo vaiko gimimui. Būtent tai galų gale nulemia gimdymo eigą ir sėkmę.
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2006 09 06, 18:42)
Rokiete, kenkimas nematuojamas procentais. Apie neigiamą poveikį yra publikuota ne vien prielaidų, bet ir įrodymų. Pvz., kad vaikelio kraujyje randama anestetikų. Juk stuburo kanalas nėra absoliučiai uždara erdvė, apykaita su motinos, o kartu ir su vaiko krauju vyksta. Niekas nesako, kad epidūrinė nejautra žalinga, ji pakankamai saugi, bet turi neigiamų poveikių. Ir moterys turėtų būti su jais supažindinamos. Gydytojai, kurie vadina mokslinius įrodymus bobučių pasakojimais tik demonstruoja savo neišprusimą ir apsileidimą.
Svarbiausia, mano manymu, žinoti, kad niekas (jokios intervencijos) nepakeis moters dvasinio ir fizinio pasiruošimo vaiko gimimui. Būtent tai galų gale nulemia gimdymo eigą ir sėkmę.

Is dalies su tavim sutinku, bet..... As pati gimdziau pries beveik 4 metus ir jau tada buvo pakankamai daug informacijos apie tai. Aisku, kiekvienai spresti paciai, kokiu budu gimdyti. Nesu kategoriska nei vienos puses atzvilgiu. Tai yra tik diskusija. Kai lankiau KGM paskaitas, buvo kalbama apie gimdyma ir apie epidura. Akusere sake, kad kiekvieno saremio meta reikia giliai kvepuoti ir savo mintimis susilieti su vaiko mintimis. Tada viena , jau ne viena vaikeli pagimdziusi moteris paklause, kaip imanoma tai padaryti, kai rodos siela nuo kuno atsiskiryneja... Ka jaucia vaikas, kai jo motina saremio metu nuo skausmo alpsta? Moterys, tos kurios skausma pernesat lengiau, "nebalabutinkit" tu, kurios jo nepakelia. As viena is ju. Gimdziau su epiduru. Net stangu metu jis veike. Gal man pasiseke, bet viskas buvo atlikta profesionaliai. Taigi, man atrodo, kad daugiau neverta diskutuoti, ar gimdyti su epiduru ar ne. Spresti kiekvienos reikalas. Paieskok informacijos ar moteris saremiu metu prisiuoscius linksminanciu duju nekenkia vaisiui? Tai irgi yra lyg narkotikas... Kodel cia apie tai niekas nediskutuoja?.... Gal kitam forume..............?
Atsakyti
pasidalinsiu ir as savo patirtimi....
dukra gimdziau naturaliai be jokiu nuskausminamuju, tai gimdyma, bent jau paskutinias 4 val prisimenu kaip didziuli kosmara(zinau moteru kurios tokius kosmarus isgyvena nuo pat gimdymo pradzios), kai is tiesu nebelabai suvokiau kas vyksta ir kas ko is manes nori ir necenzuriniai zodziai jau buvo prasideje, nors siaip tikrai ju nevartoju blush2.gif blush2.gif zodziu tikrai buvo labai blogai... mazylei isstumt jau kaip ir nebebuvo jegu sad.gif del to visada sakiau kad antra vaikeli gimdysiu tik su epiduru. Taip ir buvo, kad kai atvykau i gimdymo namus gimdyti akuseres to ir paprasiau (buvau is anksto su akusere susitarus pas ja gimdyti). Tiesa ji dar issiklausinejo kodel mano toks noras, bet kai papasakojau savo pirma gimdyma, ji manes visai neatkalbinejo nuo epiduro. Antras gimdymas buvo super, epiduras suveike 100 proc. nejauciau joookiu skausmu, net buvau emus jaudintis ir akuseres klausinet ar as jausiu saremius, kai reikes stumt. Bet viskas buvo tvarkoj, atejo laikas pajutau nora stumt, tik jis buvo visiskai kitoks nei gimdand pirma vaikeli, nes nebuvo jokio skausmo thumbup.gif Ir asaros kuriu po to buvo labai daug buvo tik dziaugsmo wub.gif
Na o del nugaros skausmo tai drisciau suabejot ar jis tikrai buna nuo epiduro. Man nugaros skausmai prasidejo po pirmo gimdymo, nors epiduro ir nedariau. Tiesiog manau , kad n kartu per diena pasilenkiam paimt vaikeli, ji nesiojam ir taip kasdien vis didesni kruvi gauna nugara..... ir po epiduro mano nugaros problemos nei padidejo nei sumazejo wink.gif na cia mano tokia patirtis ir nuomone...

Sekmingu ir neskausmingu gimdymu jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mes esam labai skirtingos, mūsų organizmai, vienų labiau priima vaistukus, kitų mažiau. Dėl to vienoms padarius epidūrą skauda mažiau, kitoms daugiau, o kitos vsai nieko nejaučia. Yra dar toks dalykas kaip nesėkmingai atliktas epidūras: gali užlūšti kateteris, tada skausmus jausi tik vienoje kūno pusėje, o kitoje bus ramiakas unsure.gif . Dozių veikimo ilgumas taip pat priklauso nuo mūsų organizmo įsisavinti epidūrą, taip kad ne visoms ta valanda išlieka valanada, kitoms tik pusvalandžiu ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(ingridukas @ 2006 09 06, 10:22)
Man labai sunkiai atsidarinejo kaklelis nors ir su skatinamaisiais.Gyditojai patare darytis apidura.Norom nenorom sutikau.Deja ir man nepataike ir .14val.skendejau skausmuose.Nieks taip pat nesuprato kaip as galiu staugt is skausmo kai yra nuskausminta.Nuo nepakeliamo skausmo taip pat stogas vaziavo,nesupratau kur as ir ka veikiu.Jauciausi iskankinta ne tas zodis.Vyras eme irgi netiket kad man taip stipriai skauda,galvojau isprotesiu.Pagimdziau vaika beveik 4,5kg.Plyso visas gimdos kaklelis,makstis+kirpo.Dar anesteziologe pasake-ko reki kaip karve.O akusere pasake kad as labai jautri ir dabar zinosiu kad daugiau man vaiku negalima gimdyt!!!Kaip galima taip sakyti??? doh.gif Ne velnio as ne jautri,tai ir durniui aisku kad tveriau nezmoniskus skausmus ir siuvo neuzsalde ir vel anesteziologes replika-ko sokineji kai gyditoja apziuri.Kai ten neziuri o pusantros valandos siuvo. verysad.gif Skausmai aisku pasimirso,o nuoskaudos medikam niekada nepamirsiu.Jei dar teks gimdyt tai tik privaciai.

Sunku nusakyti, kaip kartais moteris moteriai gali būti tokia žiauri unsure.gif .
Atsakyti
man dare epidiurair kai nepasisekek ir tris svaites is skausmo negalejua pajudeti ir atsikelt ir vaikscioti tai daktare ir seseles irgi tyciodavosi.atseit as jautri as tokia ir anokia. palatos daktare isvis sake esu vaikas pati kalta kad jauna vaikus gimdau todel ir skauda ir t.t. ir t.t. o esme buvo tame kad anestiozologas nevykes buvo ir nepataike ir kazk apridirbo. va tauir pinigai siais laikais ......
Atsakyti
as dar negimdziau ir epiduro nedariau, bet planuoju ji daryti..
tik va pasakiau anesteziologei, kad pas mane kreivas stuburas ir gana stipriai kreivas, tai ji perspejo, kad gali kazkurios puses ir nepaveikti vaistai.. doh.gif
isivaizduokit kairej pusej baisiausi saremiai, desine - miega..
mistika, bet pasirodo buna ir taip..
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2006 11 27, 19:46)
g.gif  g.gif  tik jau nebijok tikrai neskauda  4u.gif
Bet sedziu ir galvoju tai , kad gal ne i vena taigi nejautri buni tik nuo puses  g.gif  g.gif
Gal geriau tegu atsako zinanti  ax.gif  nes man irgi dare pilna narkoze  verysad.gif

Sveikos mergaitės,
skaitau straipsnį apie nuskausminimo būdus tai čia nėra tokio apibūdinimo kaip "vietinė narkozė"
Yra epidūrinė nejautra (apie kurią jau žinote )
ir spinalinė nejautra (atliekama darant cezario pjūvį kai reikia nuskausminti 1-2 val. Čia leidžiami vaistai tiesiai į stuburo smegenis supantį skystį, todėl jie veikia stipriau ir greičiau (jau po 2 min.) Vaistai užblokuoja ne tik skausmą, bet negalima ir judėti.
Na, gal bent kiek aiškiau pasidarė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meida @ 2006 11 28, 14:36)
Aiskiau,aiskiau mirksiukas.gif O cia jau turbut nera tikimybes,kad nesuveiks? doh.gif  blush2.gif

Na, dėl suveikimo, tai nieko čia nerašo. O pačiai neteko išbandyti, nes Cezario man neprireikė.

Kai gimdžiau pirmą vaiką (prieš 14 metų) tokių nejautrų dar išvis nebuvo, tik no-špa suleisdavo ir viskas. Buvo nelengva.
Antrą buvau nusiteikusi gimdyti tik su epidūriniu. Bet tikriausiai per daug jo norėjau, todėl ir nepavyko .Anesteziologė bandė pataikyti gal kokius 5 kartus ir "pataikė" -į kraujagyslę doh.gif , tai širdelė man ėmė plakti smarkiai, spaudimas staiga krito, doh.gif bet greitai pastatė lašalines ir viskas susitvarkė.
Po to anesteziologė padarė pertraukėlę : nuėjo į kitas palatas atlikti tą pačią procedūrą kitoms moterytėms (ten viskas labai sklandžiai eidavosi) mirksiukas.gif , ir po pusvalandžio vėl pas mane. Dar bandė keletą kartų, bet nepavyko. Na kžkaip neina ten įdurti ir viskas. g.gif
Jokių stuburo traumų nesu turėjus, nesu stambi. Tikrai tikėjausi kad viskas bus gerai, o va kaip išėjo. g.gif
Gimdyti buvo tikrai labai nelengva: kaklelis neatsidarinėjo, skatino su lašalinėm, net masažavo kaklelį ranka ir taip atidarinėjo. Na, bet po ilgų ir stiprių skausmų atėjo į pasaulį mūsų antras stebūklėlis 4u.gif
Nekaltinu aš anesteziologės , kad taip atsitiko. Ji tikrai norėjo man padėti, bet dėja. Po gimdymo dar atėjo į palatą, sako : nu, kaip užkeikta, nežinau kodėl taip nepavyko.
Sakau: turbūt perdaug aš buvau nusiteikus tam epidūriniam, labai jau jo norėjau.

Na va, ir išsipasakojau blush2.gif blush2.gif blush2.gif .
Tikrai nenoriu gąsdinti besilaukiančių mamyčių. Manau, jog tai labai reti atvejai, kai kažkas nepasiseka.
Dabar laukiuosi trečio, ir su nerimu laukiu tos dienos. verysad.gif
Na, norisi tikėti, kad viskas bus gerai bigsmile.gif

Atsakyti
Aiira,nu sakes doh.gif Kaip tau galejo 5 kartus taikyt??? blink.gif Man viena kart dure (paskui dar tas adatas ten kraipe wacko.gif ),bet antra kart durt nepatare,nes sake puse metu nugara skaudes (nuo vieno durimo turejau jaust keleta menesiu,bet uzsitese iki 7men. ...),tai kaip tu jauteisi po sitiek pabadymu? ohmy.gif Siaubiakas.... karsta.gif
Atsakyti