Man epidūras sugadino visą gimdymą
O prasidėjo nuo to. kad anesteziologei nepavyko man jo iki galo padaryt, pirmą dozę suleido, o antrai niekaip neįvedė kateterio, tai ir prasidėjo: jūs turėjos struburo traumą ir man nepasakėt ir t.t.
Taigi po tokio "sėkmingo" epidūro visą laiką turėjau gulėt, nes beveik nejaučiau kojų, o paskui pradėjo skaudėt nugarą tarp menčių ir net gulėt buvo labai nepatogu, nes tik sujudėdavau ir skausmas neišpasakytas
Po gimdymo gal kokias geras dvi savaites skaudėjo galvą, o sekančia dieną tai jaučiausi kaip po gero baliaus nes galvos pakelt nuo pagalvės negalėjau
QUOTE(Ingrida.S @ 2006 08 28, 12:41)
Man epidūras sugadino visą gimdymą
O prasidėjo nuo to. kad anesteziologei nepavyko man jo iki galo padaryt, pirmą dozę suleido, o antrai niekaip neįvedė kateterio, tai ir prasidėjo: jūs turėjos struburo traumą ir man nepasakėt ir t.t.
Taigi po tokio "sėkmingo" epidūro visą laiką turėjau gulėt, nes beveik nejaučiau kojų, o paskui pradėjo skaudėt nugarą tarp menčių ir net gulėt buvo labai nepatogu, nes tik sujudėdavau ir skausmas neišpasakytas
Po gimdymo gal kokias geras dvi savaites skaudėjo galvą, o sekančia dieną tai jaučiausi kaip po gero baliaus nes galvos pakelt nuo pagalvės negalėjau
Siaip tai kateteris ivedamas tik viena karta i stubura ir daugiau nieko ivedineti nereikia, tik vaistai po to leidziami dozemis. Cai lygiai tas pats, kaip i vena iveda kateteri ir po to leidzia vaistus. suleidus vaistu uzdaromas kateterio dangtelis ir viskas. Tai nelabai supratau, kai tau pirma doze suleido ar iseme kateteri?
QUOTE(rokiete @ 2006 08 28, 14:32)
Siaip tai kateteris ivedamas tik viena karta i stubura ir daugiau nieko ivedineti nereikia, tik vaistai po to leidziami dozemis. Cai lygiai tas pats, kaip i vena iveda kateteri ir po to leidzia vaistus. suleidus vaistu uzdaromas kateterio dangtelis ir viskas. Tai nelabai supratau, kai tau pirma doze suleido ar iseme kateteri?
šito tai aš tikrai nežinau, man tik pasakė kad vieną dozę suleido
Man į stuburą dūrė 10 kartų ir ....nieko.....niekaip nepataikė.....
Ačiū dievui kad be pasekmių visa tai praėjo...
Ačiū dievui kad be pasekmių visa tai praėjo...
QUOTE(modestasta @ 2006 08 30, 09:25)
Man tai juokingi ju pasiteisinimai tai "organizmas priprates prie vaistu", tai "stuburo traumos" tai vel kas nors kazkaip pacios niekada nebuna kaltos 
na bet negi svarbiausia surasti kaltų?
Aišku, kai nesėkmės atveju kalba per daug, tai pikta, bet jie bando pavardinti priežastis dėl ko galėjo nesuveikti epidūras. Aš kažkaip pradėjau epidūro bijoti. Bet tikriausiai kai prisiminsiu tuos "geruosius" sąrėmius, baimė praeis
Man taip pat neveike epiduras... Vaistus leido 4 kartus,suvare visa leistina norma (cia mazdaug 5 valandu begyje),bet as taip nieko ir nejauciau... Tiksliau jauciau saremius,kurie niekur nebuvo dinge. Anesteziologai kraipe galvas,kad man niekas netirpsta,nekaista (lipant ant gimdymo stalo kaklelio patikrinimui vis stengesi prilaikyti,nes atseit nuo epiduro kojos atsijungia
) Kas ten gali atsijungt,jei niekas neveikia?
Nu tai tada sumaste,kad negerai pataike,nes trukde kazkoks kraujagysliu tinklas
Siule perdurt,bet ispejo,kad paskui puse metu stuburas kamuos... Nu tai ir atsisakiau (ir taip stubura skaudejo apie 5 menesius
),tada leido katanova,analgina ir dar visokio velnio... Irgi nepasakyciau,kad buvo toks momentas,kad bent trumpam skausmai nurimtu... O finalas toks,kad atsikamavus 10 val su saremiais man padare Cezari... Prifarsiravo vaistu,po to dar gavau pilna narkoze...
QUOTE(Nikkita @ 2006 08 31, 09:58)
Meida, va šito aš ir bijau-ilgų mėnesių stuburo skausmuose. O dar klausimas, kodėl darė pilną narkozę? Girdėjau, kad kartais n uo epidūro dingsta sąrėmiai. Ar su tuo ir susiję?
Na,man saremiai niekur nedingo (o gerai but buve
Prisimenu kiek buvo baimes,kad nepapjautu gyvos
O del nugaros,tai man ja daugiausiai skaudedavao nakti ir patryciais,kai reikdavo atsikelti is lovos ar apsiversti
dėl linksminančiųjų tai kaip ir dėl viso kito daktarai niekad neprieis bendros nuomonės. Niekas nesako, kad jų gautumėt tiek, kad būtų tiek linksma, jog nieko neatsimintumėt pora dienų į priekį. KMUK jas praktikuoja, Mažylyje, kiek girdėjau, labai nusistatę. Man jas siūlė dėl to, kad dar prieš gimdymą kategoriškai buvau atsisakius epidūro.
o šiaip tai Meida teisi, nesuveiks epidūras ar kiti nuskausminantys, tai tokia istorija... o pagimdyt vistiek teks
o šiaip tai Meida teisi, nesuveiks epidūras ar kiti nuskausminantys, tai tokia istorija... o pagimdyt vistiek teks
Pirmąjį gimdžiau II klinikinėj ir dabar ten žadu. Man epidūras veikė puikiai, tiesiog "atostogėlės" buvo, tik juokavom su vyru ir džiaugiausi, kad mano gimdymas neprimena siaubų iš kinofilmų
. Net minties nebuvo, kad epidūras gali neveikti. Čia paskaičius imu baimintis, o gal jei pirmą kartą veikė veiks ir antrą, jei tai priklauso nuo organizmo, o ne nuo anesteziologo?
Aš pirmą vaiką pagimdžiau pati, o antrą norėjau epidūro ir gavau, tačiau po visko tikrai manau kad galima pakentėt tas kelias valandas ir be epidūro. man klaikiaiatrodė ir baisiai jaučiausi kol ruošėsi anestezologė ir kai leido vaistus, o ir kad visai neskauda po jo tikrai nepasakyčiau
man darė Kauno klinikose toks nieko daktariukas
kai jau buvau atsikankinus 14-15 valandų
,o atsidarymas 4cm.procedūra nemaloni,bet šokinėjo:ar veikia,ar kojos nutirpę ir pan.nieko niekam nemokėjau.veikė 2 val.dar 3kart papildomai leido,nes nebuvo atsidarymo.Kai baigėsi veikimas gimdžiau gal tik po 3 val.,nes aiškino daktarė ir akušerė,kad gimdyt reikia be poveikio.Tai to "malonumo"dar užteko,bet padėjo nors iki to.Stuburo skausmą dūrio vietoj dar jutau apie 3 mėnesius.Beje,pašalinis poveikis temperatūra-man pasireiškė.
man nesuveikė. tiksliau- nepataikė ten kur reikėjo. kaukiau iš skausmo, o daktarai kaukė ant manęs- kad neturiu teisės kaukti, nes man padarytas epidūras. Įsivaizduokit koks kaifas 14 valandų be jokių nuskausminamų( juk visi manė, kad man leidžia vaistus per kateterį tiesiai į stuburą)+ skatinamieji. Sąrėmai kas minutę, plyšo gimdos kalkelis suplyšo visaip kaip tik galėjo. Vėmiau iš skausmo, prarasdavau sąmonę, finale ne tik vaiko, bet ir gyvent nebenorėjau, nebežinojau net kuo aš vardu. O man aiškino- kad aš "popa opa ir mano skausmo barjeras matyt labai žemai". Kai finale prireikė cezario- negalėjo suleist anetezijos per tą patį kateterį- tik tuomet išsiaškino, kad ne ten pataikė. Kita anestozologė gal tik iš kokio 15 dūrio pataikė kur reikia. Kita, gera anesteziologė ir komandą jos prisimenu geruoju. Tiesiog toks stuburas mano netikęs...
Reanimacijos daktarė manęs gailėjosi- sakė: gimdžiau kaip prieš 100 metų moterys tokiuose skausmuose gimdė, kai dar jokių nuskausminamų nebuvo... Išdavė kolegų klaidas...
Reanimacijos daktarė manęs gailėjosi- sakė: gimdžiau kaip prieš 100 metų moterys tokiuose skausmuose gimdė, kai dar jokių nuskausminamų nebuvo... Išdavė kolegų klaidas...