Gimdžiau ir su epiduru, ir be, tai galiu palyginti. Pirmą kart pagimdžiau be epidūros, viskas vyko 13val. Antrą kart nebuvo neikiek lengviau, kaklelis atsidarinėjo lėtai, 9val jau vyko gimdymas, kentėt jau buvo sunku, be to žinojau kad virkštelė vaikiukui apsisukusi apie kakliuką, tai paprašiau epidūro... reikėjo gulėt ant šono susirietus kiek įmanoma, įdūrė tik iš penkto karto... sąrėmius gal tris teko iškęst nejudant ir žiauriai nepatogioj pozoj... paskui aišku suveikė nuskausminimas, bet nebuvo kaip sakė anesteziologė - "gimdysi, kaip karalienė", pradėjo skaudėt galvą, kojos rodos tirpo, beveik nejaučiau jų. bet epidūra paskatino gimdymo veiklą ir dar nepraėjus poveikiui gyd pradėjo klausinėt ar nėr noro stumt, bet aš nesupratau, nejaučiau, žodžiu buvau pasimetus... o gimdžiau tai antrą kart... kai epidūra nustojo veikt, išstumiau labai greit. jei bučiau žinojusi, kad liko dvi valandos, būčiau gimdžius be epidūros, parą laiko dar labai skaudėjo galvą, labai sunkus miegas buvo. o po pirmo gimdymo jaučiausi puikiai. tokia mano patirtis, jei kada gimdysiu trečią, tai tikrai be epidūro.
Vaikščioti kaip ir neįmanoma, nes nelabai kojas jauti, o kada stumti pasakys gyd, jei poveikis nebus praėjęs.
Mažylyje kainuoja 250 Lt šitas malonumas.
Kateteris netrukdo gulėti, tokia plonytė šlangytė būna priklijuota per nugarą ir per petį, išima jau palatoj, kartais net kitą dieną.