Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

QUOTE(Agnusha @ 2009 08 18, 15:29)
sakykite patirusios epidura, o kai tas kateteris buna jau nugaroje ar gali vaikscioti, guleti ant nugaros, galu gale stumti?  g.gif  smile.gif

Viską galima daryti doh.gif - tu jo net nejausi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos Mielosios 4u.gif Man irgi iškilo klausimas dėl epidurinės nejautros. Skausmo nepernešu ir esu beveik garantuota, kad gimdymo metu galiu nualpti (alpstu visada, kai jaučiu didelį skausmą). Vis dažniau galvoju apie gimdymą ir kilo klausimas, ar gydytojas gali atsisakyti daryti epidurą? Klausiu dėl to, kad ruošiuosi gimdyti Trakuose ir girdejau, kad jie yra už naturalų gimdymą. Girdėjau kalbų, kad kai kuriom tiesiog atsisakė daryti epidurą, nors nebuvo jokiu priežasčių jos nedaryti. Aš sutinku, kad daryti negalima kai yra tam tikri negalavimai apie kuriuos jau čia kažkas rašė, bet kai yra viskas gerai ir tiesiog prašo gimdančioji... Gal žinote, kur yra parašyta (kokį teisės aktą), kada ir kokiais atvejais epidura daroma? Kadangi neketinu tartis iš anksto su gydytoju dėl gimdymo, tai bijau, kad galiu patekti pas "naturalistę", kurį atsisakys man daryti epidurą. Iš anksto dėkoju visoms už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dianu5ka @ 2009 08 18, 17:00)
Sveikos Mielosios  4u.gif Man irgi iškilo klausimas dėl epidurinės nejautros. Skausmo nepernešu ir esu beveik garantuota, kad gimdymo metu galiu nualpti (alpstu visada, kai jaučiu didelį skausmą). Vis dažniau galvoju apie gimdymą ir kilo klausimas, ar gydytojas gali atsisakyti daryti epidurą? Klausiu dėl to, kad ruošiuosi gimdyti Trakuose ir girdejau, kad jie yra už naturalų gimdymą. Girdėjau kalbų, kad kai kuriom tiesiog atsisakė daryti epidurą, nors nebuvo jokiu priežasčių jos nedaryti. Aš sutinku, kad daryti negalima kai yra tam tikri negalavimai apie kuriuos jau čia kažkas rašė, bet kai yra viskas gerai ir tiesiog prašo gimdančioji... Gal žinote, kur yra parašyta (kokį teisės aktą), kada ir kokiais atvejais epidura daroma? Kadangi neketinu tartis iš anksto su gydytoju dėl gimdymo, tai bijau, kad galiu patekti pas "naturalistę", kurį atsisakys man daryti epidurą. Iš anksto dėkoju visoms už pagalbą  4u.gif

tai gal tiesiog pasirink kitus gimdymo namus? pvz VGN tai tikrai daro jei praso gimdyve ir jaigu galima, daug mano draugiu ten gimde ir neiviena nesiskundzia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dianu5ka @ 2009 08 18, 17:00)
Sveikos Mielosios  4u.gif Man irgi iškilo klausimas dėl epidurinės nejautros.

Na iš esmės nemanau, kad gydytojas dėl savo "natūralizmo" nedarytų epidūro g.gif Aš siūlau mažiau skaityti/klausyti gimdymo istorijų ir mėgautis nestuke.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Gimdziau KMUK ir kai jau nebegalejau kentet pasiprasiau nuskausminimo,man psake kad yra trys variantai ir as pasirinkau epidura ,vyras vaistinej nupirko rinkini (70lt) ir padare epidura,bet tik trims valandoms ,nes paskui nuo jo suletejo gimdymo veikla ir teko dar kelias valandas pasikankint be jo. Nemanau ,kad gydytojas gali atsisakyt daryt epidura jeigu pti nori,as klausiau anesteziologo ,tai sake kad beveik visos su epiduru,nebent negalima daryt del stuburo traumu ar tatuiruociu...
Atsakyti
QUOTE(eglute544 @ 2009 05 31, 00:53)
laukiu ir as pasisakymu, kurios dare. ar negali pazeisti beduriant stuburo nervus?

QUOTE(faraimeida @ 2009 05 31, 20:01)
o kokioj pozoj reikia sedeti ,guleti kai duria adata i nugara juk reikia nejudeti kad pataikytu... manau kai tokie skausmai kankina nelabai imanoma issedeti ramiai ?

Man anesteziologas sakė, kad stuburo nervų pažeidimas galimas (nors pasitaiko labai retai), jei dūrio metu (kai adata įvesta tarp stuburo slankstelių) pacientė smarkiai pasimuisto. Todėl ir liepia sėdėt ramiai surietus nugarą, viską pasiruošia ir procedūrą atlieka tarpe tarp sąrėmių. Man nekilo jokių problemų - gydytojas greitai viską atliko, viskas buvo čiki thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Agnusha @ 2009 08 18, 15:29)
sakykite patirusios epidura, o kai tas kateteris buna jau nugaroje ar gali vaikscioti, guleti ant nugaros, galu gale stumti?  g.gif  smile.gif

nu ne... as buvau visa diena pajungta prie laselines, tai tik gulejau, keltis neleido schmoll.gif O gulet gali kaip nori ir stumti aisku 4u.gif
Atsakyti
Gimdžiau ir su epiduru, ir be, tai galiu palyginti. Pirmą kart pagimdžiau be epidūros, viskas vyko 13val. Antrą kart nebuvo neikiek lengviau, kaklelis atsidarinėjo lėtai, 9val jau vyko gimdymas, kentėt jau buvo sunku, be to žinojau kad virkštelė vaikiukui apsisukusi apie kakliuką, tai paprašiau epidūro... reikėjo gulėt ant šono susirietus kiek įmanoma, įdūrė tik iš penkto karto... sąrėmius gal tris teko iškęst nejudant ir žiauriai nepatogioj pozoj... paskui aišku suveikė nuskausminimas, bet nebuvo kaip sakė anesteziologė - "gimdysi, kaip karalienė", pradėjo skaudėt galvą, kojos rodos tirpo, beveik nejaučiau jų. bet epidūra paskatino gimdymo veiklą ir dar nepraėjus poveikiui gyd pradėjo klausinėt ar nėr noro stumt, bet aš nesupratau, nejaučiau, žodžiu buvau pasimetus... o gimdžiau tai antrą kart... kai epidūra nustojo veikt, išstumiau labai greit. jei bučiau žinojusi, kad liko dvi valandos, būčiau gimdžius be epidūros, parą laiko dar labai skaudėjo galvą, labai sunkus miegas buvo. o po pirmo gimdymo jaučiausi puikiai. tokia mano patirtis, jei kada gimdysiu trečią, tai tikrai be epidūro.

Vaikščioti kaip ir neįmanoma, nes nelabai kojas jauti, o kada stumti pasakys gyd, jei poveikis nebus praėjęs.
Mažylyje kainuoja 250 Lt šitas malonumas.
Kateteris netrukdo gulėti, tokia plonytė šlangytė būna priklijuota per nugarą ir per petį, išima jau palatoj, kartais net kitą dieną.
Atsakyti
Epidurini nuskausminima dariausi ir pirma, ir antra karta. Nesigailiu, jokiu pasaliniu reiskiniu po to nebuvo. Verta darytis vien tam, kad pataupyt jegas stumimui, kurio metu, epidurinis jau nebeveikia
Atsakyti
man klausimas kilo. Ar tiesa, kad epiduro veikimas baigiasi prasidejus stangoms? Jei taip, tai mamytei tenka iskesti ziauriausius saremius pries stumima, kaip ir be nuskausminimo. Be epiduro palaipsniui saremiai stipreja, o epidurui pasibaigus pajunti stipru suoli nuo sunkiu saremiu, prie labai LABAI sunkiu is karto. Ar as neteisi? pataisykite jeigu klystu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ANOUK @ 2009 08 30, 17:34)
man klausimas kilo. Ar tiesa, kad epiduro veikimas baigiasi prasidejus stangoms? Jei taip, tai  mamytei tenka iskesti ziauriausius saremius pries stumima, kaip ir be nuskausminimo. Be epiduro palaipsniui saremiai stipreja,  o epidurui pasibaigus pajunti stipru suoli nuo sunkiu saremiu, prie labai LABAI sunkiu is karto. Ar as neteisi? pataisykite jeigu klystu  rolleyes.gif

viskas bicki kitaip, jei gydytoja laiku nutraukia epidiura (taip man su pirma buvo), tai jauti stangas ir stumi pati, juk pagimdyt paciai reikia ir tai yra geriau nei, kad stangos yra o ju nejauti, tada pagal komanda gydytojo stumi, taip gimdziau antra, pirmakart buvo lengviau stumt, nes jauciau aratejanti saremi ir stumiau, antrakart del per ilgo epidiuro veikimo stumimas vyko vangiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 08 30, 18:50)
viskas bicki kitaip, jei gydytoja laiku nutraukia epidiura (taip man su pirma buvo), tai jauti stangas ir stumi pati, juk pagimdyt paciai reikia ir tai yra geriau nei, kad stangos yra o ju nejauti, tada pagal komanda gydytojo stumi, taip gimdziau antra, pirmakart buvo lengviau stumt, nes jauciau aratejanti saremi ir stumiau, antrakart del per ilgo epidiuro veikimo stumimas vyko vangiau  4u.gif

aciu uz atsakyma. Bet kaip del skausmo skirtumo jusu pirmu atveju, kai staiga po nuskausminimo tampa ziauriai sunku ir stipru. Aisku, kad gal ir lengviau paciai jausti stangas. Bet pakelti skausma staiga tai doh.gif
Dar norejau paklausti, po nuskausminimo nutraukimo prie stangas, ar greitai grizta skausmas?
Atsakyti