Sveikos. Gal jus padesit man apsispresti
. Jau arteja mano gimdymo terminas, tai antras nestumas
. Pirma vaikeli gimdziau naturaliai, nors labai ir sunkiai. Jau buvau kaip ir apsisprendusi gimdyti su epiduru, bet vel kazkaip pradejau dvejoti, kai daktare mano pasake, jog dauguma vaikuciu po epiduro buna labai irzlus, verksnus, zodziu, jautrus ir t.t.. Galiu patikinti, kad daktare nera nusistaciusi pries epidura. Ar tai tiesa?
QUOTE(Zavinga @ 2009 08 31, 17:27)
. Pirma vaikeli gimdziau naturaliai, nors labai ir sunkiai. Jau buvau kaip ir apsisprendusi gimdyti su epiduru, bet vel kazkaip pradejau dvejoti, kai daktare mano pasake, jog dauguma vaikuciu po epiduro buna labai irzlus, verksnus, zodziu, jautrus ir t.t.. Galiu patikinti, kad daktare nera nusistaciusi pries epidura. Ar tai tiesa?
Sunkiai tau kas patars, cia jau labai asmeninis reikalas.
As buvau labai nusistacius pries epidura, buvau tikra, kad jos man neprireiks, deja abu kartus ja naudojau
Pirmoji buvo nerami, antra taip pat gimdziau su epidura, rami kaip belgas, kaip, kad ramumas manau nelabai nuo to priklauso
Gimdziau su epiduru, ir matyt epiduras pagreitino visa gimdymo veikla, tad po jo padarymo po 20 min prasidejo stangos, kurias jauciau kuo puikiausiai. Saremiai po epiduro padarymo buvo neskausmingi. Kaip jau minejau stangas jauciau kuo puikiausiai, o kai reikejo stumti per saremius tai kuo puikiausiai atskyriau kad tai saremis, nes anesteziologe viska paaiskino, koks tai jausmas ir kada reiks stumti. Tad pagimdziau be skausmu, taciau jau kai siuvo epiduras nebeveike. PO epiduro nesijauciau blogai, nebuvo jokiu problemu su koju tirpimu ar galvos skausmais, taip pat ir jokiu nugaros ar koju skausmu.
QUOTE(acte @ 2009 08 29, 00:39)
Gimdžiau ir su epiduru, ir be, tai galiu palyginti. Pirmą kart pagimdžiau be epidūros, viskas vyko 13val. Antrą kart nebuvo neikiek lengviau, kaklelis atsidarinėjo lėtai, 9val jau vyko gimdymas, kentėt jau buvo sunku, be to žinojau kad virkštelė vaikiukui apsisukusi apie kakliuką, tai paprašiau epidūro... reikėjo gulėt ant šono susirietus kiek įmanoma, įdūrė tik iš penkto karto... sąrėmius gal tris teko iškęst nejudant ir žiauriai nepatogioj pozoj... paskui aišku suveikė nuskausminimas, bet nebuvo kaip sakė anesteziologė - "gimdysi, kaip karalienė", pradėjo skaudėt galvą, kojos rodos tirpo, beveik nejaučiau jų. bet epidūra paskatino gimdymo veiklą ir dar nepraėjus poveikiui gyd pradėjo klausinėt ar nėr noro stumt, bet aš nesupratau, nejaučiau, žodžiu buvau pasimetus... o gimdžiau tai antrą kart... kai epidūra nustojo veikt, išstumiau labai greit. jei bučiau žinojusi, kad liko dvi valandos, būčiau gimdžius be epidūros, parą laiko dar labai skaudėjo galvą, l[COLOR=red]abai sunkus miegas buvo. o po pirmo gimdymo jaučiausi puikiai. tokia mano patirtis, jei kada gimdysiu trečią, tai tikrai be epidūro.
Va va, vienintele priezastis, kodel vis mastau- rinktis epidura, ar ne
Gimdžiau du kartus, abu su epidūru, sau pasekmių jokių nejaučiau, o dėl vaikų tai tikrai negali paskyti nieko aiškaus - abu sveiki buvo, o dėl neramumo
, sakyčiau per vidurį tokie
. Trečią irgi planuoju su epidūru gimdyti, jei spėsiu
. O šiaip tai apsispręsti tik pačioms reikia, aš asmeniškai labai skausmo bijau, tai rinkausi lengiviausia varianta, gal kada to ir pasigailesiu, bet dabar manau butent taip
Labai geras atradimas tas epiduras. Labai bijojau to durio i stubura, deja jis neskausmingas
QUOTE(cacukas @ 2009 07 15, 14:29)
Dukrytė gimė po cezario pjūvio (dėl preeklampsijos), tai vis mastau (turbūt kvailai
), kad antrąjį, jei toks bus, norėčiau pati pabandyti pagimdyti. Bet kur tik pasiklausau, tai baisu darosi, dauguma už cezarį... 
Pas mus panaši situacija, irgi dėl pre-eklampsijos, bet man atrodo kad geriausia tą sprendimą palikt ateičiai, gi bus matyt kaip ta nėštumo eiga, nes pre-eklampsija linkusi kartotis, taigi gali iš vis net nebūt to pasirinkimo.
Mano nuomone tai nuskausminimas priklauso nuo situacijos, nes kaip gimdymas pasisuks niekad nežinai. Mano iki CP truko 20 val. paskutinės 8 su epidūru - ir ne tai kad jau ten to skausmo negalėjau kentėt, bet dėl nuovargio, nes su skatinimu sarėmiai buvo kas 2 min., prieš tai para nemiegota praktiškai, būčiau bent ką atdavus už pora valandų miego, kurias epidūro dėka gavau.
QUOTE(Zavinga @ 2009 08 31, 17:27)
Maniškė ir po epidūro ir po CP, ir vistiek rami kaip belgas.
O po epidūro mums bant jau jokių pašalinių poveikių nebuvo. Pirmą savaitę vaikščiojau sunkiau, bet ne dėl epidūro, o dubens kaulai išsiderinę buvo nėštumo metu, tai kol susiderino atgal.
As tai irgi labai bijojau to epiduro, o dar su stuburu turiu problemeu....bet... Kadangi gavosi neplaninis CP, tai nori nenori gavau epidura
ir visiskai bereikalo pries tai panikavau, nes duris visiskai neskausmingas (man skaudziau buvo, kai "ieskojo" venu kateteriui istatyti ir subade desine ranka, kol galiausiai pataike kaireje rankoje
)
sveikutes
ir as tuoj tuoj tureciau pereti
prisiskaiciau ir prisiklausiau apie epidurine nejautra. Aisku visur kaip ir skirtingos nuomones, vienur kad tai nera gerai vaikeliui, kitur - kam kankintis, kai galima gimdyma palengvinti. Tai ir nezinau kaip cia
nesinori vaikuciui pakenkt
Na as nezinau kaip buciau be epidurines nejautros pagimdziusi... Siaip visada galvojau, kad esu labai pakanti skausmui, bet kai tokie saremiai uzejo, tai emiau visus nuskausminancius, kokius siule
Gimdziau Dubline, is kokio ketvirto karto tik pataike, vis i kaula ar kur ten pataikydavo, po du durius kas kart - nuskausminancius ir po to i stubura. Palyginus su saremiais, nieko baisaus. Jokiu pasaliniu reiskiniu nebuvo, nors anesteziologe sake, gali galva skaudet.
Gimdymas po epiduro buvo tikra svente. Tiesa, kai jau reikejo stumti, buvo nekas, nes nejauciau kada tas saremis. Kai jau pradejau jausti saremius, ne skausma, o tik toki spaudima, tada daug lengviau ir stumti buvo.
Po 4 valandu jau ejau i dusa
Gimdymas po epiduro buvo tikra svente. Tiesa, kai jau reikejo stumti, buvo nekas, nes nejauciau kada tas saremis. Kai jau pradejau jausti saremius, ne skausma, o tik toki spaudima, tada daug lengviau ir stumti buvo.
Po 4 valandu jau ejau i dusa
suprantu, kad gimdyti tai ne i pirsta isipjauti
na bus matyti
jei dar spes epidura padaryti, tai ir "imsim", na jei ne, tada kaip nors per kancias i zvaigzdes