Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

QUOTE(ausra0198 @ 2012 02 03, 12:05)
visiskai su jumis sutinku. manes skausmas nors ir nepribaige aciu dievui, bet as taip issekau, kad spaudimas pasidare toks, kad jau bet kada galejo istikti insultas, pradejau karsciuoti ir galiausiai dar infekcija pasigavau kaip gydytojai paaiskino del stipriai issekusio organizmo lengvai bet koks brudas prisikabina.. sunkiai bet issikapsciau is visko  smile.gif  ir apskritai nesuprantu ko gimdziusios be epiduro taip priesiskai esat nusistaciusios pries gimdziusias su vaistais..? ka medalio norit uz tai? prasom, zemai lenkiu galva pries tas kurios viska istvere be vaistu, vadinkit mane istizele, nevykele ar kaip tik norit, bet faktas kad man reikejo epiduro (viskas baigesi CP tai tas bet kokiu atveju galiausiai tapo butinybe) nedaro manes blogesne mama uz jus  tongue.gif

o kaip apibudinti tokia litanija? draugiskas ir konstruktyvus komentaras?

as du vaikus gimdziau su epidurine nejautra, viena - be nuskausminimo. ir is asmenines patirties galiu pasakyti: skirtumas gana didelis. tiek mano fizines ir emocines savijautos, tiek naujagimio reakcijos i aplinka. bet kol nebuvau pagimdziusi naturaliai, maniau, kad mano epiduriniai gimdymai, ypac antrasis - tiesiog puikus.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 02 03, 12:14)
o kaip apibudinti tokia litanija? draugiskas ir konstruktyvus komentaras?
as du vaikus gimdziau su epidurine nejautra, viena - be nuskausminimo. ir is asmenines patirties galiu pasakyti: skirtumas gana didelis. tiek mano fizines ir emocines savijautos, tiek naujagimio reakcijos i aplinka. bet kol nebuvau pagimdziusi  naturaliai, maniau, kad mano epiduriniai gimdymai, ypac antrasis - tiesiog puikus.

Ragnez, bet net jei visi trys gimdymai būtų praėję be intervencijų, negali būti tikra, jog skirtumų tarp tavo pačios fiznės/emocinės būklės ir vaikučio savijautos nebūtų mirksiukas.gif Pernelyg daug kintančių faktorių, kad būtų galima "išsifiltruoti" vieną vienintelę priežastį- intervenciją nuskausminimu.
Atsakyti
QUOTE(ausra0198 @ 2012 02 03, 13:05)
visiskai su jumis sutinku. manes skausmas nors ir nepribaige aciu dievui, bet as taip issekau, kad spaudimas pasidare toks, kad jau bet kada galejo istikti insultas, pradejau karsciuoti ir galiausiai dar infekcija pasigavau kaip gydytojai paaiskino del stipriai issekusio organizmo lengvai bet koks brudas prisikabina.. sunkiai bet issikapsciau is visko  smile.gif  ir apskritai nesuprantu ko gimdziusios be epiduro taip priesiskai esat nusistaciusios pries gimdziusias su vaistais..? ka medalio norit uz tai? prasom, zemai lenkiu galva pries tas kurios viska istvere be vaistu, vadinkit mane istizele, nevykele ar kaip tik norit, bet faktas kad man reikejo epiduro (viskas baigesi CP tai tas bet kokiu atveju galiausiai tapo butinybe) nedaro manes blogesne mama uz jus  tongue.gif

Priminete man daktaro zodzius,kai "saremiavimas" jau akivaizdziai nebuvo sekmingas - "medalio uz jusu kancias ir issekima niekas neduos" 4u.gif na as dar tik pridursiu,kad man susidare ispudis,jog mamytes,kurioms pavyko isvengti epiduro,nera labai placiai susipazinusios su situacijomis,kuriose jis tiesiog buna butinybe,jei galima taip pavadinti (ir kalbu ne apie kritinius atvejus,kai is anksto aisku,kad gimdymas baigsis CP-tai jau visai kitos temos diskusija). As beabejo uz jas tik dziaugiuosi! Nuosirdziai!
Na, o jei prisimintume,kad sia tema skaitineja mamytes,kurios vis dar priimineja sprendima apie tai,kaip nores elgtis, pasisakau - esu tik uz neisvengiama epidura. Pati vaziavau su nusiteikimu jo nenaudoti, taciau visiskai neisgyvenu del to,kad aplinkybes priverte juo pasinaudoti - jokiu neigiamu pasekmiu bent jau kolkas nejauciame. Vaikelis sveikas,as pati taip pat jauciuosi gerai. Esu girdejus,neva po epiduro mamytes turi maziau pienelio - su tuo taip pat neteko susidurti,pilnai ismaitinu vaikiuka pati,be jokiu primaitinimu augame net per greitai thumbup.gif antra vaikeli gimdyti noreciau pati ir be vaistuku,bet jei tai nepavyktu - vel rinkciausi epidura.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 02 03, 13:20)
Ragnez, bet net jei visi trys gimdymai būtų praėję be intervencijų, negali būti tikra, jog skirtumų tarp tavo  pačios fiznės/emocinės būklės ir vaikučio savijautos nebūtų  mirksiukas.gif  Pernelyg daug kintančių faktorių, kad būtų galima "išsifiltruoti" vieną vienintelę priežastį- intervenciją nuskausminimu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 02 03, 11:39)
Kalbėjau ne apie lėtinį skausmą- jo vystymosi mechanizmas ir pasekmės kiek kitokios, o būtent apie ūmų- laikiną.
P.S tai, kad dėl skausmo visgi mirštama, paskatino vystytis anesteziologiją kaip medicinos mokslo šaką  mirksiukas.gif

Aš supratau apie ką jūs kalbėjot, taip pat suprantu, kad organizmui gali būti staigus, skausminis šokas. Įtikinot, kad galima mirti nuo gimdymo (anose žinutėse nepatikslinau) skausmo, o ne nuo gimdymo komplikacijų (o skausmas ir bus ta komplikacija, kogero unsure.gif . Žodžiu, sukau/susukau visą diskusiją ir vistiek kiekviena liksmi prie savo pozicijos).

QUOTE(ausra0198 @ 2012 02 03, 12:05)
ir apskritai nesuprantu ko gimdziusios be epiduro taip priesiskai esat nusistaciusios pries gimdziusias su vaistais..?
...nedaro manes blogesne mama uz jus  tongue.gif

Niekas priešiškai nenusiteikęs, tik argumentuoja savo pasirinkimą ir paaiškina tokią savo poziciją (nebent kažkas užpuolė kažką temoje ir aš to posto nepaskaičiau) ir niekas nesako, kad jūs blogos mamos... Gal jums pačiai kažkoks neramumas širdyje, kad tokie sakiniai liejasi?

Sunku diskutuoti, kai žmonės turi skirtingus suvokimus, jausmus, žinias, įsitikinimus ir t.t. (kalbu apie išankstinį moters sprendimą rinktis epidūrą, nes man tikrai naujiena, kad jį taiko CP prevencijai. Nors aš labai linkusi pasikliauti medikais - reikia skatinti - skatinam, reikia pjūvio - be kalbų darom, bet epidūras g.gif ...).

Savo situacijoje aš atsiribojau nuo savęs ir mačiau tik du dalykus - savo gimstantį vaiką ir vaistus, kurie jam gera nedarytų arba save ir vaistus be kurių (galiu) tveriu ir palengvinu šiek tiek gimimo skausmą vaikui. Na, nusiteikiau aš, nusiteikiau smile.gif , iškentėjau iki "vistiek niekas epidūro nebebūtų daręs, net jei kaukčiau jo prašydama". Ir kas dabar pasakys, kad man skaudėjo mažiau ar daugiau nei kažkuriai jūsų? O apie skausmo slenkstį jau net nebesiplėsiu...

Pataisiau klaidas - akis bado biggrin.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Unregistered: 03 vasario 2012 - 13:00
QUOTE(dange @ 2012 02 03, 12:20)
Ragnez, bet net jei visi trys gimdymai būtų praėję be intervencijų, negali būti tikra, jog skirtumų tarp tavo  pačios fiznės/emocinės būklės ir vaikučio savijautos nebūtų  mirksiukas.gif  Pernelyg daug kintančių faktorių, kad būtų galima "išsifiltruoti" vieną vienintelę priežastį- intervenciją nuskausminimu.

zinoma. ypac kalbant apie pirma gimdyma.

taciau tarp antro ir trecio gimdymo pagrindinis skirtumas ir buvo mano psichologinis pasiruosimas ir apsisprendimas gimdyti be nejautros. antras ir trecias gimdymai abu buvo sklandus ir greiti. beje, trecias kudikis buvo is visu stambiausias, antras - smulkiausias. kaip ir rasiau - ta patirtis, kad gimdant be nuskausminimo kunas is tiesu reaguoja kitaip, kad tarpuose tarp saremiu ir stangu gali uzplusti toks atsipalaidavimas ir ramybe, kad stumimas gali buti toks puikiai valdomas ir samoningas, kad gali kilti toks nenugalimas instinktyvus noras kuo greiciau paimti uzgimusi vaikeli - ta patirtis, mano nuomone, yra susijusi butent su tuo, kad gimdymas buvo nenuskausmintas.

kadangi nejautra esu patyrusi ir kitame kontekste, bet kai kurie fizines savijautos aspektai buvo labai panasus, juos sieciau butent su tuo, koki poveiki man daro nuskausminimas.

QUOTE(LolitukasJ @ 2012 02 03, 12:35)
Esu girdejus,neva po epiduro mamytes turi maziau pienelio

ne visai taip 4u.gif

tiesa tokia, kad nuskausminimui naudojami vaistai gali pasiekti ir gimstanti kudiki. del vaistu poveikio, naujagimis gali buti vangesnis (arba atvirksciai - dirglus), atitinkamai, gali ilgai miegoti, prasciau zysti ir tt. o kai kudikis "neuzveda" pieno gamybos, pieno maziau.

vadinasi, grandine "yra epiduras - nera pieno" yra netiesiogine, joje yra visa seka grandziu. bazine teze - motinos, gimdziusios su epidurine nejautra, dazniau turi zindymo problemu. tai reiskia, kad zindymo sunkumu gali buti - bet gali ir nebuti.

epidurine nejautra, kaip pasakytu dange, tik vienas is daugelio kintamuju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 03 vasario 2012 - 13:02
QUOTE(ragnez @ 2012 02 03, 13:49)
zinoma. ypac kalbant apie pirma gimdyma.

taciau tarp antro ir trecio gimdymo pagrindinis skirtumas ir buvo mano psichologinis pasiruosimas ir apsisprendimas gimdyti be nejautros. antras ir trecias gimdymai abu buvo sklandus ir greiti. beje, trecias kudikis buvo is visu stambiausias, antras - smulkiausias. kaip ir rasiau - ta patirtis, kad gimdant be nuskausminimo kunas is tiesu reaguoja kitaip, kad tarpuose tarp saremiu ir stangu gali uzplusti toks atsipalaidavimas ir ramybe, kad stumimas gali  buti toks puikiai valdomas ir samoningas, kad gali kilti toks nenugalimas instinktyvus noras kuo greiciau paimti uzgimusi vaikeli - ta patirtis, mano nuomone, yra susijusi butent su tuo, kad gimdymas buvo nenuskausmintas.

kadangi nejautra esu patyrusi ir kitame kontekste, bet kai kurie fizines savijautos aspektai buvo labai panasus, juos sieciau butent su tuo, koki poveiki man daro nuskausminimas.

Visa tai isgyvenau ir su epiduriniu - tarpuose atsipalaidavimas,stumimas visiskai samoningas...(gal mane apgavo,ir jo nedave,jau suabejojau lotuliukas.gif ). Si pasisakyma daugiau taikau toms,kurios tiesiog bijo skausmo ir samoningai net nebande pacios planuoja rinktis vaistus smile.gif - epiduras TIKRAI nebutinai reiskia visiskai neskausminga gimdyma ax.gif tad nuosirdziai siulau visada pirmiausiai pabandyti pacioms ir ji pasilikti tik blogiausiai situacijai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2012 02 03, 12:35)
Na, o jei prisimintume,kad sia tema skaitineja mamytes,kurios vis dar priimineja sprendima apie tai,kaip nores elgtis, pasisakau - esu tik uz neisvengiama epidura.

bet tai šiuo atveju, kažkaip man atrodo tai ne mamytės pasirinkimas, o gydytojo paskirtas . man teko du CP, abu kartus kiek aš bebūčiau norėjusi natūralaus gimdymo, teko kitaip. tai ne mano pasirinkimas. taip kaip kitoms tenka gimdymas gimdymo takais, kartais taip at ne pagal jų valią smile.gif taigi, gal ir dėl pediūro, nesusijusio su CP, reiktų paliki spręsti gydytojams?...
Atsakyti
Nesu pries nuskausminamuosius bet mazyli savo pagimdziau be vaistu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2012 02 03, 13:19)
Visa tai isgyvenau ir su epiduriniu - tarpuose atsipalaidavimas,stumimas visiskai samoningas...(gal mane apgavo,ir jo nedave,jau suabejojau  lotuliukas.gif ). Si pasisakyma daugiau taikau toms,kurios tiesiog bijo skausmo ir samoningai net nebande pacios planuoja rinktis vaistus smile.gif - epiduras TIKRAI nebutinai reiskia visiskai neskausminga gimdyma  ax.gif tad nuosirdziai siulau visada pirmiausiai pabandyti pacioms ir ji pasilikti tik blogiausiai situacijai  4u.gif

as irgi prasiau epidurio,bet jis man nesuveike,gerai,kad dar galejau kvepuoti dujomis.jutau visa skausma,jauciausi,kaip tranze kokiam,o tarpuose tarp skausmu budavo taip gera gera...
Atsakyti
jeigu epiduras nesuveikia arba blogai suveikia, greiciausiai turite stuburo anomalija, mano atveju buvo taip wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marijka_lt: 03 liepos 2012 - 10:36
Man jis buvo reikalingas saremiu metu, likus 5 val iki viso ko pabaigos, is pradziu suleido 1 doze, ramu buvo 2 val, gal keliom minutem ilgiau, paskui pastate skatinamuju lasine ir leido antra karta, veike irgi panasiai 2 val, nors gal kiek trumpiau. Neisivaizduoju kaip be jo buciau istverus saremius
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Skaitineju uz ir pries epidurine nejautra. Klausimas: ar reikia nusipirkti rinkini is anksto?
Planuoju gimdyti Antakalnio klinikose.

Aciu ax.gif
Atsakyti