Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

Manau, kad trauma patiriama abiem atvejais - tiek pasakius, tiek nesakius ir sužinant vėliau.
Atsakyti
As turbut pasakyciau, t.y. neslepciau to kad jis ar ji yra ivaikintas(-a) nuo pat mazumes. Taciau suprantu ir tuos zmones kurie nenori to sakyt. O tos laidos (jei cia apie "atleisk") neziuriu is vis. Ir niekaip negaliu suprast kodel ji tokia populiari, ir vos ne visa laik reitingu virsunese. Kai dar buvo "atleisk", kur visi ejo "atsiprasinet" tai tik isgirdus ta izangne muzikele jungdavau lauk su visu tv. Nesuprantamas man tas zmoniu noras islyst i Tv bet kokia kaina, netgi tada, kai tera viena galimybe: apsijuokt. Dabar irgi neziuriu, bet kiek girdejau tai padeda zmonem surast gimines, taciau jokiu budu nepateisinciau tokios paieskos ir zinios: "mamyte" ar "tevelis"  sugalvojo kad jiems senatvei reiktu kazko kas jais pasirupins, ir atsimine kadaise i pasauli paleista vaikeli, todel nusprende ji susirast nekreipdami demesio i jokias kitas aplinkybes. Kitokios motyvacijos as nematau. Jei jau pragyvenai N metu be to vaiko (dazniausiai jau uzaugusio ir susikurusio savo gyvenima), tai kokiu velniu ieskot ir kazka pasakot, atsiprasinet, t.t.
Atsakyti
Auges, nesutikciau su tavim. Manau jei zmogus jaunysteje padare klaida, tai i senatve nori kazkiek atitaisyti tai, susitaikyt su savim ir tuo vaiku, todel ir iesko bet kokia kaina.
Atsakyti
Turiu bendradarbę, kuri iki pat  45 metų nesėkmingai bandė pastoti. Visi nėštumai baigėsi persileidimais. Sukišo begalę pinigų. Niekaip nesuprantu kodėl neįsivaikino- už tuos pinigus kuriuos besigydydama išleido būtų ne vieną, o visus penkis  našlaičius vaikus išauginus . Dabar bevaikė pora savo meilę ir rūpestį skiria dviems katėms ir šuniui. Kai pagalvoju, kad tuo metu kai jie kovėsi su" vėjo malūnais"(buvo aišku, kad vaikų niekada neturės)- tuo tarpu begalė mažų pyplių liejo ašaras laukdami nesulaudami tėvų ir jų meilės. Jei tik turėčiau salygas- pasimčiau porelę, nes kai tik rodo tuos  tėvams nereikalingus vaikiukus- ašaros gniaužia gerklę.  
Atsakyti
nezinau, pasikartosiu neziuriu as tos laidos, gal ten is tiesu ateina normalus zmones ieskot savo vaiku... Bet va tos frazes dalies: bet kokiu budu... as ir negaliu paeisint. Bandydamas surast savo seniai jau palikta vaika tu skaudini ne tik save (paieskos procesas, nezinia ir pan.) bet ir itevius, o kas svarbiausia tai savo vaika, kuris gal net nezino kad yra ivaikintas, ir gyvena sau laimimingas savo pasauly.
Atsakyti
O as neisivaikinciau ,net jei ir savo netureciau. Na nemorali as ir nesubrendusi gal , bet neisivaikinciau! Graudzios tos laidos , bet na nesugraudina manes iki tiek , kad begciau isivaikinti  :-/ :-/.As galiu paremti finansiskai ar rubeliais , zaislais, bet isivaikinti tikrai ne.Apie tai mes labai daug dikutavome temoje "dirbtinis apvaisinimas"
Atsakyti
Aš visada aplinkiniams sakydavau, kad turėsiu tris vaikus. Dabar jau auginu du zuikius, o ateity- po kelerių metų norėčiau dar vieno. Bet gimdyti kol kas nenoriu, todėl vis pamastau apie įsivaikinimą. Kartą pasakiau tokią mintį vieniems pažįstamiems, ir buvau šokiruota jų reakcijos- Ką tu, jokiu būdu, jų tokie blogi genai, jų tokie bjaurūs charakteriai, kiek turėsi problemų ir kt. Baisiausia, kad taip kalbėjo pedagogės, kurios, atrodytų, turėtų būti kantrios ir supratingos... Žinau, kad sunku, bet man taip gaila tų mažų nelaimingų kūdikėlių..
Atsakyti
[quote]Labai neblogas straipsnis sia tema http://www.tavovaika...ma_pavertes.htm Ne viskas taip grazu ir paprasta, kaip atrodo is pirmo zvilgsnio sad.gif[/quote]

Bet is kur zmogus gali zinoti, pasiseks ar nepasiseks su ivaikiu? Na del saves pacios - ne taip baisu, gal netycia likimo lemta "sunkia dalia nesti" (kazkaip panasiai katalikai sako), baisiausia, kad jei pas ivaikinta vaikiuka pasireiskia "blogi genai", nuo ju kentes kiti vaikai, augantys seimoje.  ??? kur yra tas aukso vidurys tarp gerio vienam vaikui ir zalos nepadarymo kitam?
Atsakyti
Siandien per TV rode publicistikos laida, ten buvo paliesta ivaikinimo tema, kalbejo apie apvaisinima ir ivaikinima. Moteris paliete labai skaudu klausima: kaip jaustis kitiems vaikuciams, kai juos kazkas renkasi. O kas jeigu mamai vienas vaikutis labai patiko, vyrui - kitas ??? ??? ohmy.gif ohmy.gif Kaip issirinkti "ta vieninteli"? Ir t.t., ir pan.
is tiesu, sudetingas momentas, lyg loterija su gyvais zmoguciais: pasiseks - nepasiseks kazkam sad.gif
Atsakyti
Man tai keistai atrodo Lietuvos istatymai, del kuriu tas isivaikinimas labai ilgai uztrunka. Kencia ir iteviai, ir vaikas. Juk yra skirtumas, paimti vaika triju ar desimties menesiu...
Atsakyti
Perskaiciau as sita straipsni http://www.tavovaika...ma_pavertes.htm ir pakraupau. Dieve kaip gaila tu iteviu,kurie tenorejo vienam vaikui palengvinti dalia,o kokia kancia gavo sau :'( :'( :'( Panasiai buvo ir mano pazystamu seimai,tai jie ta berniuka grazino i vaiku namus. Ziauru,bet tokia realybe. As uz ivaikiu grazinima i vaiku namus,nes mes neprivalome moketi uz svetimas klaidas,neprivalome aukoti savo gyvenimo tokiam antzmogiui,nuo kurio rankos veliau gali ir iskeliauti anapilin... Dieve,kaip liudna.... :'(
Atsakyti
[quote]Perskaiciau as sita straipsni http://www.tavovaika...ma_pavertes.htm ir pakraupau. Dieve kaip gaila tu iteviu,kurie tenorejo vienam vaikui palengvinti dalia,o kokia kancia gavo sau :'( :'( :'( Panasiai buvo ir mano pazystamu seimai,tai jie ta berniuka grazino i vaiku namus. Ziauru,bet tokia realybe. As uz ivaikiu grazinima i vaiku namus,nes mes neprivalome moketi uz svetimas klaidas,neprivalome aukoti savo gyvenimo tokiam antzmogiui,nuo kurio rankos veliau gali ir iskeliauti anapilin... Dieve,kaip liudna.... :'([/quote]

Blogiausia, kad nuo to kencia kiti seimoje esantys vaikai... koki pavyzdi jie mato?

bet tai sprendziant is tokios situacijos vaiku geriau nesivaikinti, ar ne? nesinori skaudinti savo seimos, o ir ivaikinamam vaikui ne kas, jei jis bus grazintas - juk jaus, kad dar karta jo atsisake... is pradziu tevai, po to iteviai...
jei jis is tiesu taip blogai elgesi, nuo to tikrai geresniu netaps...

Atsakyti