Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

Aš norėčiau turėti savo 3 vaikus, o kai pagimdyčiau trečią, tuo pačiu metu pasiimti tokio pat amžiaus vaikelį iš vaikų namų.  Norėčiau imti kuo mažesnį, nes nuo 0 iki 2 metų kūdikio vystymuisi  aplinka prilyginama laikotarpiui nuo 4 iki 17 metų. Jeigu paimčiau poros mėnesiukų, tai manau, kad laikotarpis iki metų turėtų didesnę įtaką vaiko ateičiai nei genai. Bent jau taip tvirtina Massaru Ibuko, vienas žymiausių ankstyvojo ugdymo specialistų pasaulyje.
Atsakyti
As taip pat daznai galvoju apie leliuko isivaikinima. Na, noreciau padaryti nors viena tikrai gera darba visuomenei. Zinau, kad atradimu nepadarysiu, knygu neparasysiu ir t.t. Tai nors vienu laimingu zmoguciu zemeje butu daugiau. Prisimenu dar vaikysteje klausdavau tevu, kodel mes negalime isivaikinti dar vieno vaiko . Tevai sukvailindavo mane, sakydavo, kad esame mes su broliu. To uztenka.
Dabar panasiai yra su mano vyru. Jis, apskritai, nusistates pries ivaikinima, as net pakalbeti apie tai negaliu, nes, pasak jo, "tema baigta" :-X. O as vis kuriu planus, kad jei butu antras sunus, tai reiketu trecio. O jei ir trecias sunus - tada iskart zaunyciau vyrui, kad isivaikintume mergyte. Ir .t.t Neisivaizduoju, kaip galima ramiai gyventi , kai turi salygas ir nepadedi kitiems zmonems, ypac maziukams leliukams. Neisivaizduoju, kodel siais laikais zmonese tiek mazai zmoniskumo, altruizmo. Sutinku,  buna ivairiu nukrypimu, kaip su tais chuliganais ivaikiais. Bet tai tik isimtys. Juo labiau, nezinia, kuo uzaugs musu paciu vaikai. Juk kas gali garantuoti, kad musu proteviu tarpe (vadinasi, tai uzkoduota ir musu genuose) nebuvo zudiku, vagiu ir t.t.  ???
Atsakyti
Perskaiciau straipsni....
Nuo vaikystes buvau apsupta vaiku. Buvau mazoji aukle. priziurejau savo sese, puseseres, pusbrolius. Kaip pakvaisusi skubejau gyventi, norejau savo vaikelio, svajojau, kad turesiu maziausiai tris vaikus, bet niekada nekilo mintis apie ivaikinima. As galeciau dirbti vaiku namuose, juos priziureti, su jais kalbetis, juoktis, verkti, padeti ir t.t - taip duoti jiems bent kazkokia dali, kuria is ju ateme  gimdytojai. Bet ivaikinti..tai turetu buti ne tik puikios salygos, bet ir begalo stiprus rysys. Turiu minty, kad yra labai daug svetimu zmoniu, kuriu sielos giminingos. Panasiai, kaip ir meile is pirmo zvilgsnio. Visa kita as vadinu eksperimentu. Arba :"gerais norais ir pragaras gristas".
Atsakyti
...kai seimos sirdyje yra tiek daug Meiles, kurios dali jus samoningai noretumet paaukoti svetimam vaikeliui (butent paaukoti, neziurint koks jis grazus ir kokie buvo jo tikrieji tevai, kokia liga jis serga ir pan.) , manau, tada galima kalbeti apie ivaikinima. Ne visuomet sukurtas gerbuvis suteikia laimes ir tikro dziaugsmo. Galbut bendravimas ir bandymas suprasti kita yra visa ko pradzia.
Daznai pagalvoju, kokios stiprios turetu buti seimos, isivaikinusios svetimus mazylius. Joms ir visoms kitoms, mastancioms apie tokia galimybe, didele mano pagarba.
Atsakyti
Gal kuri matete naujaji LNK "Sroviu" anonsa? Si antradieni kaip tik rodys apie bandyma susigrazinti jau kitos seimos ivaikinta berniuka, kuri kazkada motina paliko lifte, Druskininkuose :'( >:( Dabar prabudo sazine ir paskelbe apie save, sieks susigrazinti vaikiuka, nes jiems jo labai truksta ohmy.gif O kaip tiems, kurie jau augina ta vaika? Jau skiepyja meile, atiduoda savo siluma ir vadina savo suneliu :-/ :-/ Nepavydetina istorija :-X
Atsakyti
[quote]Gal kuri matete naujaji LNK "Sroviu" anonsa? Si antradieni kaip tik rodys apie bandyma susigrazinti jau kitos seimos ivaikinta berniuka, kuri kazkada motina paliko lifte, Druskininkuose :'( >:( Dabar prabudo sazine ir paskelbe apie save, sieks susigrazinti vaikiuka, nes jiems jo labai truksta ohmy.gif O kaip tiems, kurie jau augina ta vaika? Jau skiepyja meile, atiduoda savo siluma ir vadina savo suneliu :-/ :-/ Nepavydetina istorija :-X[/quote]


  Bet kokiu atveju gaila abieju pusiu - ir tikruju tevu, ir iteviu.
Atsakyti
[quote]


  Bet kokiu atveju gaila abieju pusiu - ir tikruju tevu, ir iteviu.[/quote]

o is tiesu, kas geriau tam vaikeliui?
Atsakyti
Kazhkada esu girdejus, kad Kaukazo shalyse nera vaiku namu. Tiesiog jei kas atsitinka, vaikus uzhaugina gimines, kaimynai ar tiesiog geri zhmones. Pamenu save mazha prieshais televizoriu apsipylusia asharom - rode tada siuzheta apie paliktus vaikus. Dabar galvoju jau shiek tiek kitaip, galvoju apie savo vaikus, priesh kuriuos esu visu pirma atsakinga, galvoju apie tai, ar ash buchiau pajegi uzhauginti savetima vaika, kai savishkiams kartais neuzhtenka kantrybes, supratimo. Bet tikrai zhinau, jei mano sesem, broliui, galu gale draugam ar kaimynam kas nors atsitiktu - ju vaikai nebutu ishvezhti i vaiku namus. Tik nemanykit, kad tai lengva. Teko pagloboti drauges vaikus, vaikus kuriuos pazhistu nuo gimimo, kuriuos myliu, bet visvien - sunku. Gal todel kad tikri ir teisingi dalykai visuomet yra sunkus?
Atsakyti
Kai buvau maža (maždaug 4 metukų ),mūsų šeimoje,be mūsų trijų (manęs ,sesers ir brolio) augo dar viena mergaitė,kurią mama buvo palikusi. Jos tėvas,geras mano tėčio draugas,buvo išvykęs uždarbiauti,tai mano mama suti
ko ją priimti kuriam laikui.Tas" kuris laikas" prasitęsė apie metus,bet mama kažkaip nesiskundė,atsimenu tik ,kad labai jos gailėjo. Dabar klausiau jos ar jaučia visdėlto gerą darbą padariusi,sakė ne,tiesiog pareigą kažkokią atlikau.
Atsakyti
Ash tai vis galvoju, kai taip gali buti, kad moteris savo ischiose shitiek laiko vaikuti ishneshiojusi ir ji pagimdzhiusi - ima ir palieka kazhkur... mishke, lifte...ligonineje?.. (Jau net neminesiu, kad buna ir dar blogiau). Aborto atveji tai bent galiu isivaizduoti - kol tas vaisius mikroskopinis, dar gali nesuvokt, kad realia gyvybe atimi, kazhkoks abstraktus "ishvalymas". Bet juk kai jauti vaikuti pilve, kaip jis juda, spardosi, zhagsi, kai ji pagimdai ir palieti, pamatai savo akimis - kaip gali atiduoti kazhkam, palikti?! Neishnesha galva, garbes zhodis. Jauna ne jauna, bet juk per tuo 9 menesius turi taippp pamilti ta zhmoguti, kad, kad atrodo viska padartytum, kad tik jis saugus ir laimingas toliau augti galetu...
Atsakyti
  Gaila, bet yra visokiu zmoniu, net tokiu, kuriems savas vaikas yra nasta. Gal tik del vieno juos "gerbiu" - kad nieko nepadare vaikui ko blogiau. Tada is tiesu geriau jau palikti vaika kudikiu namuose.
Atsakyti
Pries keleta dienu vienas man labai artimas zmogus isivaikino 3 menesiu mergyte. Tai tikrai labai kilnu. Jie jau virs 10 metu negalejo tureti vaiku. Kazkaip kai nesusiduri su tuo is arti, viskas atrodo kitaip. Ziurejau i ta mazute mergyte, ir galvojau: kaip gali zmones palikti tokius vaikiukus. Kazkas rase, kad Kaune per metus ivaikinti tik 3 vaikai. Nenuostabu. Nes visi ten augantys vaikai - alkoholiku ir narkomanu. O issilavinusiu, normaliu zmoniu - vienetai, pasitaikantys labai retai. Sakysit, kaip galima moteri, palikusia savo vaika, vadinti issilavinusia ir protinga? Zinodama tos ivaikintos mergytes istorija galiu pasakyti tik tiek, jog jos tikroji motina protinga vien tuo, kad neleido tam vaikiukui mirti, kad pagimde ji ir pati pasirupino, kad ja uzauintu. Tiesiog tai jaunystes klaida. Nebus lengva, nes ateis laikas, kai vaikas ieskos tikruju tevu. Bet tevams reikia tai suvokti ir priimti kaip naturalu dalyka. O dabar ta mergyte teikia tikrai daug dziaugsmo visiems smile.gif
Atsakyti