Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

o mes šiandien vakare įažiuosim leliaus įsivaikint 3,5 m. man tai gal ir nieko drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aš tiesiog aš @ 2007 07 08, 16:52)
o mes šiandien vakare įažiuosim leliaus įsivaikint 3,5 m. man tai gal ir nieko drinks_cheers.gif

Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aš tiesiog aš @ 2007 07 08, 17:52)

kaip smagu wub.gif mes irgi to laukiam drinks_cheers.gif tai kiek vaikeliu turesit? 4u.gif
Atsakyti
Ateity norėčiau, bet ir baimė kažkokia yra doh.gif Gal kad nesugebėsiu... Juk jie ten jau ragavę kitokio, žiauresnio gyvenimo ir turbūt nelengva jiems pradėt mylet svetimus žmones. Gali būti, kad pradžioj maištaus ir t.t. Gaila, kad neleidžia pasiimt jų visai mažiukų verysad.gif Taip ir jiems ir mums būtų lengviau. Turbūt:)
Atsakyti
QUOTE(Ruth @ 2007 07 03, 10:01)
Kodel mes bijom tiesos, kodel apie ivaikinima kalbam tik teigiamai. Pazistu kelis ivaikintus vaikus, kuriu tevai verkia kruvinom asarom. Cia ne isgalvota istorija, cia faktai. Ir ta reikia sakyti zmonems. O ne teigti, kad viskas yra puiku ir nuostabu. Reikia sakyti, kad bus sunku. Ir padeti.

Ne, Ruth. Tiesos nebijoma. Kalba ne apie tai. Aš visiškai suprasčiau, jei šiame skyrelyje parašytų mama, kuriai labai sunku auginti įvaikintą vaikutį. Nes JAI reikia paramos, palaikymo ar tiesiog pamąstymų ta tema.

Šalimais yra skyrelis, kuriame buriasi mamos, auginančios neįgaliukus. Bet juk jos neina į beplanuojančių skyrelį papasakotį visos teisybės, kad būsimos mamos sužinotų visus konkrečius pavyzdžius ir visas galimas nelaimes kurios gali jų ir jų būsimų vaikučių laukti. Tai tiesiog neturi jokios prasmės.... Kaip ir baisios įvaikinimo istorijos čia neturi jokios prasmės.

Gyvenimas toks jau yra, kad jame yra ir gerų ir blogų momentų. Ir nėra jokios prasmės ant visų aplinkinių pečių krauti tų kažkur matytų blogų momentų apie nelaimingą įvaikinimą, sunkias skyrybas, vėžį, pasaulio pabaigą ir visas kitas pasaulio nelaimes, kad visi žinotų visą teisybę, kas jų gali laukti.

Manau, kalbėti apie blogą patirtį verta tik dviem atvejais: jei tai yra asmeninė patirtis (MAN ir mano šeimai tai nutiko). Kitas atvejis - jei bendraudamas su žmogumi pamatai konkrečią grėsmę, kad ta bėda gali įvykti. Galiausiai jei turima konkrečių minčių (pvz. kaip atpažinti vaiką su alkoholio sindromu), visa tai galima pateikti kaip paprasčiausiai naudingą patarimą.

P.s. Įvaikinimas atsirado ne prieš kelis mėnesius. Kadangi nemanau, kad daug kas skaito senas žinutes, pasikartosiu: tyrimai rodo, kad auginant įvaikintą vaiką yra lygiai tokia pati tikimybė, kad vaikas turės problemų, kaip ir auginant biologinį vaiką.
Atsakyti
Labai saunu jog yra galimybe isivaikinti vaikeli, tik zinoma butu kur kas smagiau girdeti jog tokiu vaikeliu pas mus Lietuvoje yra tik keletas, ne simtai ar net tukstanciai verysad.gif . Mes su vyru irgi planuojame isivaikinti vaikeli is vaiku/kudikiu namu jei valstybe suteiks toki sansa wub.gif . Norisi nors vienam nuskraistam artimiausiu zmoniu vaikeliui suteikti siluma, meile, saugius namus, supazindinti ji su supanciu pasauliu wub.gif , duoti sansa suzinoti kas yra seima, mylinti seima, priimanti ir duodanti seima be jokiu islygu.

QUOTE(Aš tiesiog aš @ 2007 07 08, 16:52)
o mes šiandien vakare įažiuosim leliaus įsivaikint 3,5 m. man tai gal ir nieko

kaip puiku, dideliausios sekmes jums 4u.gif

QUOTE(Ute @ 2007 07 10, 23:02)
P.s. Įvaikinimas atsirado ne prieš kelis mėnesius. Kadangi nemanau, kad daug kas skaito senas žinutes, pasikartosiu: tyrimai rodo, kad auginant įvaikintą vaiką yra lygiai tokia pati tikimybė, kad vaikas turės problemų, kaip ir auginant biologinį vaiką.

visiskai su tuo sutinku drinks_cheers.gif
zudo, vagia ir kitaip pazeidineja istatymus ne tik vaikai, kurie buvo kudikiu namu aukletiniais. visa tai daro ir issilavinusiu, gerus vardus visuomeneje turinciu teveliu vaikai. jeigu mums valstybe duos sansa isivaikinti vaikeli ir jeigu gyvenime mes turesime su tuo vaikeliu vienokiu ar kitokiu problemu, mes kaltinsim tik save, spragas auklejime, nesugebejima isaiskinti kas yra geris ir dora ir t.t. as esu isitikinusi kad su genais zmogus atsinesa polinki sirgti tam tikromis ligomis, bet ne polinki i tarkim zudymus, vagystes ir t.t. tai yra IGYTA (nuo zodzio isigyti), o ne IGIMTA
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2007 07 11, 00:02)

Šalimais yra skyrelis, kuriame buriasi mamos, auginančios neįgaliukus. Bet juk jos neina į beplanuojančių skyrelį papasakotį visos teisybės, kad būsimos mamos sužinotų visus konkrečius pavyzdžius ir visas galimas nelaimes kurios gali jų ir jų būsimų vaikučių laukti. Tai tiesiog neturi jokios prasmės.... Kaip ir baisios įvaikinimo istorijos čia neturi jokios prasmės. 

drinks_cheers.gif tiksliau nepasakysi 4u.gif
Atsakyti
Labai noreciau suzinoti nuomone, kodel ivaikinate, o ne imate globai ir atvirksciai? Suprantu, kad tai kiekvieno asmeninis apsisprendimas. Taciau gal sutiktumete paatvirauti.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2007 07 25, 08:26)
Labai noreciau suzinoti nuomone, kodel ivaikinate, o ne imate globai ir atvirksciai? Suprantu, kad tai kiekvieno asmeninis apsisprendimas. Taciau gal sutiktumete paatvirauti.

Jau kažkur anksčiau apie tai rašiau. Globos atveju biologiniai vaiko tėvai turi teisę žinoti ir jiems yra pranešama kur yra jų vaikas. Kas garantuos, kad vieną gražią dieną jie neapsireikš prie jūsų durų ir nepradės reketuoti? Be to, visuomet yra tikimybė, kad vaiką grąžins biologinei šeimai. Norėjosi to išvengti. Taip pat egzistuoja ir turtiniai klausimai - įvaikiai turi tokią pačią paveldėjimo teisę kaip ir biologiniai vaikai, tuo tarpu globotiniai nepaveldi nieko ir priklauso nuo giminių malonės.

Teko bendrauti su vienu jau suaugusiu globotiniu. Jis sakė, kad jam visą laiką skaudėjo širdį, kad yra tik globojamas, kad jo ir globėjų pavardės skiriasi. Jis prisipažino, kad kurį laiką net galvojo, jog globėjai jį ne taip jau ir myli, kad neįvaikina. Prisimenu kaip vaikinausi savo mergytę - aš jai nieko per daug dar nebuvau sakiusi, kad jos pavardė keisis ir pan., net mąsčiau kaip čia jai reikės geriau paaiškinti, kad nepradėtų verkti ir t.t., tačiau ji pati manęs užklausė kokia gi čia bus jos naujoji pavardė blink.gif. Ir patenkinta ilgai ilgai kartojo būsimą savo pavardę. Ir dabar dar ji vis mėgsta pabrėžti, kad mūsų pavardės vienodos, ir senelio tokia pati, ir močiutės, ir t.t. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2007 07 25, 09:37)
Globos atveju biologiniai vaiko tėvai turi teisę žinoti ir jiems yra pranešama kur yra jų vaikas. Kas garantuos, kad vieną gražią dieną jie neapsireikš prie jūsų durų? Be to, visuomet yra tikimybė, kad vaiką grąžins biologinei šeimai. Norėjosi to išvengti. Taip pat egzistuoja ir turtiniai klausimai - įvaikiai turi tokią pačią paveldėjimo teisę kaip ir biologiniai vaikai, tuo tarpu globotiniai nepaveldi nieko ir priklauso nuo giminių malonės.

As ir del tos pacios priezasties, nors uosviene tai ragino tik globoti. Gi 500 Lt i menesi, ka jus galvojat, negi jums nereikia? Pamasciau man mano ir mano vaiku ramybe brangesne nei 500 Lt, ypac del to kad emiau leliuka, kuris tikrai ateity neprisimins jokiu gimdytoju ir tures tik viena mama ir teti.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2007 07 25, 07:26)

nutareme ivaikinti, o ne globoti tik del to jog bijome kad viena diena gali atsirasti prie duru "neva viska gyvenime apgalvojusi ir is iesmes savo gyvenimo stiliu pakeitusi" mamyte, kuri nuspres atsiimti vaikeli unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skarota Egle: 25 liepos 2007 - 10:39
O mes šiandien padavėm visus dokumentus savivaldybėje dėl vaikelio įvaikinimo. Dabar beliko laukti 4u.gif
Atsakyti