QUOTE(laureta @ 2007 07 25, 20:09)
Pippi, ramintas, Skarota Egle dekinga uz nuosirdzius atsakymus. As ivaikinau mergaite. Ji gyvena tik 6 menesius mano seimoje. Norejau globos, bet kursu metu suzinojau kad paglobojus negalesiu ivaikinti, jei bus nesutvarkyti dokumentai. Nenoriu dalinti jos su biologine motina, kuri viena diena ja paliko. O persigalvojus atsiranda. Siai dienai mane gina istatymas, o ne motina gegute.
Geriau ramybe nei 500 Lt per menesi. Taciau visai kitos nuomones buvo mamytes kitame forume. Ir manes niekaip neitikino. As ivaikinau, ir ne kiek nesididziuoju. Man labai reikejo mazo vaikiuko seimoje. Ir dabar dokumentai sutvarkyti taip, kad niekas negali pasakyti kas ji buvo. Manau forumo mamytes sutiks su manimi, kad taip geriau tiek vaikui tiek paciai seimai. Taip yra saugiau abiems pusems. O turto po zemem nepasidesim.
teisingas poziuris

, bent as ir tokios nuomones, kad nenoreciau jog vaiko teveliai kazkada atsirastu jo gyvenime, juk jie buvo isduoti kai jam ju labiausiai reikejo. o teisybes apie atsiradima seimoje mes irgi neslepsime, papasakosime kai paaugs ir sugebes suprasti.
forume perskaiciau vienos mamos auginancios savo biologini vaikeli ir ivaikinta vaikeli pasisakyma, apie tai kaip ji pasakoja vaikams is kur jie atsirado. tai apie biologini vaikeli sako jog tu uzaugai mano pilvelyje, o apie ivaikinta vaikeli sako jog tave mums Dievas atsiunte

.zinoma kai vaikai bus pakankamai paauge suprasti tikrove, tokia grazi istorija tures buti paversta realiu pasakojimu
man baisu net isivaizduoti kad vaikai imami globai vien del tu pinigeliu
QUOTE(naitas @ 2007 07 25, 20:32)
O tai gali biologinė motina bet kada pareikšti savo teises? Ar gali tokia motina, kuri paliko savo vaiką vaikų namuose, jo reikalauti, net jeigu jis ir nesutinka su ja gyventi? Pavyzdžiui, jei skiriasi sutuoktiniai, tai jų vaikai, kuriems virš 12 metų, jau gali patys nuspręsti, su mama ar tėvu norėtų gyventi pastoviai. O kaip čia tada išeitų? "Motina" valdo iki 18 metų?
Aš imčiau globoti. Ir dėl valstybės "stipendijos", ir dėl to, kad visgi nežinau, kas "išlįs" po metų kitų per charakteris, polinkiai.
Tačiau kaip užtikrinti tokio vaiko "lygybę" šeimoje? Juk savi vaikai greit viską suprastų. Ar tik nepradėtų erzinti
Žodžiu, kol neturiu tokio vaiko nusižiūrėjus, tai nieko ir negaliu pasakyt. Ko gero, saugiausia būtų įvaikinti.
kaip jau ramintas rase motina turi teises "atsirasti" vaikelio gyvenime jei vaikelis yra tik globojamas (manau tik nuolatines globos atveju truputi kitaip

). o ivaikinus vaikeli visas teises biologiniai tevai praranda
nepyk, bet su tokiu tavo poziuriu as tau neleisciau nei globoti nei ivaikinti

. idu ir blogybiu ir polinkiu turi ir biologiniai vaikai. is tavo pasisakymo galima spresti jog noretum PABANDYTI ir jei nepatiks grazinti viska i senas vezes: vaikeli i vaiku namus. bet juk taip zaidziama su zmogaus likimu

. juk vaikas nera kazkoks papuosalas, gyvunelis ar dar koks daiktas kuri jei patiks pasiliksi, jei ne ismesi. jei apsisprendi priimti vaikeli i savo seima ir namus is vaiku namu, turi priimti ji su visom idom ir blogybem jo. juk tai ne papuosalas, kuri issirenkam nueje i parduotuve, tai yra gyvas zmogus su savo charakteriu, asmenybe ir istorija
nenoriu kelti jokiu gincu ar debatu cia eteriuje, bet issakiau savo nuomone, kuri susidare perskaicius tavo pasisakyma
QUOTE(Ziogutis @ 2007 07 26, 14:28)
Pas mus rytoj ateita iš vaikų teisių buto apžiūrėti - ledai juda Bet aš nerimaujau - o kas bus jei ta tetulytė nuspręs, kad mūsų butas netinkamas
laikom kumscius kad viskas eitusi sklandziai
pranesk kaip seksis
sekmes