Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

QUOTE(Pippi @ 2007 07 26, 14:30)
Taip nebūna. Na, nebent landynėje gyvenate  mirksiukas.gif

Mes gyvename 2 kambarių bute ir bijau, kad gali pasakyti, jog skirtingų lyčių vaikams mūsų butas netinkamas, nes negalės skirtingų lyčių vaikai gyventi viename kambaryje g.gif Na bet labai tikiuosi, kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
mus kai tikrino ir ploto per mazai rado, bet i tai pro pirstus paziurejo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2007 07 25, 20:09)
Pippi, ramintas, Skarota Egle dekinga uz nuosirdzius atsakymus. As ivaikinau mergaite. Ji gyvena tik 6 menesius mano seimoje. Norejau globos, bet kursu metu suzinojau kad paglobojus negalesiu ivaikinti, jei bus nesutvarkyti dokumentai.  Nenoriu dalinti jos su biologine motina, kuri viena diena ja paliko. O persigalvojus atsiranda. Siai dienai mane gina istatymas, o ne motina gegute. Geriau ramybe nei 500 Lt per menesi. Taciau visai kitos nuomones buvo mamytes kitame forume. Ir manes niekaip neitikino. As ivaikinau, ir ne kiek nesididziuoju. Man labai reikejo mazo vaikiuko seimoje. Ir dabar dokumentai sutvarkyti taip, kad niekas negali pasakyti kas ji buvo. Manau forumo mamytes sutiks su manimi, kad taip geriau tiek vaikui tiek paciai seimai. Taip yra saugiau abiems pusems. O turto po zemem nepasidesim.

teisingas poziuris drinks_cheers.gif , bent as ir tokios nuomones, kad nenoreciau jog vaiko teveliai kazkada atsirastu jo gyvenime, juk jie buvo isduoti kai jam ju labiausiai reikejo. o teisybes apie atsiradima seimoje mes irgi neslepsime, papasakosime kai paaugs ir sugebes suprasti.
forume perskaiciau vienos mamos auginancios savo biologini vaikeli ir ivaikinta vaikeli pasisakyma, apie tai kaip ji pasakoja vaikams is kur jie atsirado. tai apie biologini vaikeli sako jog tu uzaugai mano pilvelyje, o apie ivaikinta vaikeli sako jog tave mums Dievas atsiunte wub.gif .zinoma kai vaikai bus pakankamai paauge suprasti tikrove, tokia grazi istorija tures buti paversta realiu pasakojimu rolleyes.gif
man baisu net isivaizduoti kad vaikai imami globai vien del tu pinigeliu verysad.gif

QUOTE(naitas @ 2007 07 25, 20:32)
O tai gali biologinė motina bet kada pareikšti savo teises?  Ar gali tokia motina, kuri paliko savo vaiką vaikų namuose, jo reikalauti, net jeigu jis ir nesutinka su ja gyventi? Pavyzdžiui, jei skiriasi sutuoktiniai, tai jų vaikai, kuriems virš 12 metų, jau gali patys nuspręsti, su mama ar tėvu norėtų gyventi pastoviai. O kaip čia tada išeitų? "Motina" valdo iki 18 metų?

Aš imčiau globoti. Ir dėl valstybės "stipendijos", ir dėl to, kad visgi nežinau, kas "išlįs" po metų kitų per charakteris, polinkiai.
Tačiau kaip užtikrinti tokio vaiko "lygybę" šeimoje? Juk savi vaikai greit viską suprastų. Ar tik nepradėtų erzinti 
Žodžiu, kol neturiu tokio vaiko nusižiūrėjus, tai nieko ir negaliu pasakyt. Ko gero, saugiausia būtų įvaikinti.

kaip jau ramintas rase motina turi teises "atsirasti" vaikelio gyvenime jei vaikelis yra tik globojamas (manau tik nuolatines globos atveju truputi kitaip g.gif ). o ivaikinus vaikeli visas teises biologiniai tevai praranda 4u.gif

nepyk, bet su tokiu tavo poziuriu as tau neleisciau nei globoti nei ivaikinti 4u.gif . idu ir blogybiu ir polinkiu turi ir biologiniai vaikai. is tavo pasisakymo galima spresti jog noretum PABANDYTI ir jei nepatiks grazinti viska i senas vezes: vaikeli i vaiku namus. bet juk taip zaidziama su zmogaus likimu g.gif . juk vaikas nera kazkoks papuosalas, gyvunelis ar dar koks daiktas kuri jei patiks pasiliksi, jei ne ismesi. jei apsisprendi priimti vaikeli i savo seima ir namus is vaiku namu, turi priimti ji su visom idom ir blogybem jo. juk tai ne papuosalas, kuri issirenkam nueje i parduotuve, tai yra gyvas zmogus su savo charakteriu, asmenybe ir istorija

nenoriu kelti jokiu gincu ar debatu cia eteriuje, bet issakiau savo nuomone, kuri susidare perskaicius tavo pasisakyma 4u.gif

QUOTE(Ziogutis @ 2007 07 26, 14:28)
Pas mus rytoj ateita iš vaikų teisių buto apžiūrėti - ledai juda Bet aš nerimaujau - o kas bus jei ta tetulytė nuspręs, kad mūsų butas netinkamas

laikom kumscius kad viskas eitusi sklandziai 4u.gif

pranesk kaip seksis mirksiukas.gif

sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2007 07 26, 20:21)
Mes gyvename 2 kambarių bute ir bijau, kad gali pasakyti, jog skirtingų lyčių vaikams mūsų butas netinkamas, nes negalės skirtingų lyčių vaikai gyventi viename kambaryje g.gif Na bet labai tikiuosi, kad viskas bus gerai 4u.gif

Gal čia nuo atėjusios tetulytės priklauso? Mano butą tikrino tokia geranoriška moteriškaitė, prie nieko nesikabino, nors butas buvo dar ne visai įrengtas, trūko net būtiniausių baldų (pvz., virtuvės lotuliukas.gif ). Mano viena pažįstama, taip pat gyvenanti 2 kambarių bute, augina savo biologinę dukrą ir įsivaikino berniuką. Tai visas jos buto "patikrinimas" užtruko vos kelias minutes - pamatė, kad ne bomžynas, ir to pakako.
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 07 26, 23:30)
kaip jau ramintas rase motina turi teises "atsirasti" vaikelio gyvenime jei vaikelis yra tik globojamas (manau tik nuolatines globos atveju truputi kitaip  g.gif ). o ivaikinus vaikeli visas teises biologiniai tevai praranda  4u.gif

Labas rytelis, vat is VTAT suzinojus esu ir tai, kad vaikui sulaukus 16 metu, jei gimdytojai turi noro susitikti, nesvarbu vaiko statusas, teismo keliu gali buti nuspresta ju nora igyvendinti. Bet 16 tai jau beveik pilnai samoningi zmones (biskeli nekaip parasiau, bet nerandu zodzio tikslesniam ivardinimui), jau gales bandyt ir patys galvot kas jiems geriau.
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2007 07 26, 20:21)

Mūsų irgi vaikai skirtingų lyčių ir gyvena viename kambaryje... ax.gif ir nieks prie to neprisikabino,o jei prisikabins,sakyk,kad vaikų namuose 10vaikų gyvena viename kambaryje,ir nieko......... lotuliukas.gif
Atsakyti
žadėjo ateiti 10 val. ta tetulytė, bet dar laukiam. Bet gerai, kad pasiskaičiau jūsų pasisakymus apie tikrinimą ir man ramiau pasidarė smile.gif
Atsakyti
zioguti, na kaip patikra praejo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramintas @ 2007 07 27, 07:35)
Labas rytelis, vat is VTAT suzinojus esu ir tai, kad vaikui sulaukus 16 metu, jei gimdytojai turi noro susitikti, nesvarbu vaiko statusas, teismo keliu gali buti nuspresta ju nora igyvendinti. Bet 16 tai jau beveik pilnai samoningi zmones (biskeli nekaip parasiau, bet nerandu zodzio tikslesniam ivardinimui), jau gales bandyt ir patys galvot kas jiems geriau.

matai kaip unsure.gif g.gif

na as nieko pries kad vaikas nores susirasti tikrus tevus, bet tik tada kai kaip tu sakai, bus pilnai samoningi ir sugebes atskirti realybe ir nepasiduoti graziems roziniams pazadams.
Atsakyti
Na ka, merginos, aš esu pačiam tikriausiam šoke ir dar negaliu atsigauti. O viskas buvo taip:
tik atidariau duris ir ta moteris išpūtė tokias akis blink.gif į mano vaiką ir klausia 'kodėl jo lūpą tokia blink.gif Mano vaikas turi nesuaugusį viršutinį žandikaulį ir atrodo truputi kitaip nei kiti vaikai. Tik po šio klausimo sekė laba diena.
Niekaip nesuprantu, kodėl ši procedūra vadinama gyvenamos vietos apžiūra, nes ji pasakė, kad jai reikia atsisėsti, nes ji pildys daug popierių. Čia ir prasidėjo unsure.gif Pasodinom ją virtuvėje prie stalo ir pirmas klausimas buvo: "ar šį vaiką vaikinsitės". sakau, ne čia mūsų vaikas. Tada ji klausia: 'tai kokį vaiką vaikinsitės?". Sakau "iš vaikų namų". Tai ji man "ar jau žinote konkrečiai kokį vaiką vaikinsitės". Sakau "ne". O jos žodžiai "nu aleliuja" blink.gif Mes su vyru tik susižvalgėm g.gif Tada klausinėjo toliau - apie išsilavinimą, uždarbį, sveikatą, užimamas pareigas, kuom domimės ir pan. Atėjo eilė klausimui: "kodėl norit įsivaikinti". Sakau 'noriu suteikti nors vienam vaikiukui šeimą, gerą gyvenimą, mylinčius tėvus". O ji man atsako 'tai gimdykit". Sakau "negaliu". Tada ji klausia: "ar tai mediciniškai pagrįsta, kad jūs daugiau negalit gimdyti". Atsakiau teigiamai, o ji tada sako "jūs čia kažką meluojat, jei jau vieną pagimdėt, tai ir kitus galit pagimdyti blink.gif blink.gif blink.gif ". Sėdžiu, o akyse kaupiasi ašaros. Tada ji pasakė, kad mums dar reikia ateiti pas ją į seniūniją pokalbiui kitoje terpėje pirmadienį ir ji mums paaiškins viską, kaip gali būti. Kai pasakiau, kad gal čia pasikalbam, tai ji atrėžė, kad jos laukia vairuotojas ir susitiksim pirmadienį 10 val.
Merginos negaliu patikti tuom, kas įvyko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2007 07 27, 14:51)
Na ka, merginos, aš esu pačiam tikriausiam šoke ir dar negaliu atsigauti. O viskas buvo taip:
tik atidariau duris ir ta moteris išpūtė tokias akis blink.gif į mano vaiką ir klausia 'kodėl jo lūpą tokia blink.gif Mano vaikas turi nesuaugusį viršutinį žandikaulį ir atrodo truputi kitaip nei kiti vaikai. Tik po šio klausimo sekė laba diena.
Niekaip nesuprantu, kodėl ši procedūra vadinama gyvenamos vietos apžiūra, nes ji pasakė, kad jai reikia atsisėsti, nes ji pildys daug popierių. Čia ir prasidėjo unsure.gif Pasodinom ją virtuvėje prie stalo ir pirmas klausimas buvo: "ar šį vaiką vaikinsitės". sakau, ne čia mūsų vaikas. Tada ji klausia: 'tai kokį vaiką vaikinsitės?". Sakau "iš vaikų namų". Tai ji man "ar jau žinote konkrečiai kokį vaiką vaikinsitės". Sakau "ne". O jos žodžiai "nu aleliuja" blink.gif Mes su vyru tik susižvalgėm g.gif Tada klausinėjo toliau - apie išsilavinimą, uždarbį, sveikatą, užimamas pareigas, kuom domimės ir pan. Atėjo eilė klausimui: "kodėl norit įsivaikinti". Sakau 'noriu suteikti nors vienam vaikiukui šeimą, gerą gyvenimą, mylinčius tėvus". O ji man atsako 'tai gimdykit". Sakau "negaliu". Tada ji klausia: "ar tai mediciniškai pagrįsta, kad jūs daugiau negalit gimdyti". Atsakiau teigiamai, o ji tada sako "jūs čia kažką meluojat, jei jau vieną pagimdėt, tai ir kitus galit pagimdyti blink.gif  blink.gif  blink.gif ". Sėdžiu, o akyse kaupiasi ašaros. Tada ji pasakė, kad mums dar reikia ateiti pas ją į seniūniją pokalbiui kitoje terpėje pirmadienį ir ji mums paaiškins viską, kaip gali būti. Kai pasakiau, kad gal čia pasikalbam, tai ji atrėžė, kad jos laukia vairuotojas ir susitiksim pirmadienį 10 val.

Nu viršūnė blink.gif , idiotizmas kažkoks schmoll.gif ir kaip dar tokios bobos tokiose tarnybose dirba, iš tavo aprašymo, galėčiau apie ją spręsti kaip apie gilaus kaimo tamsią moteriškę, tinkamą tik karves melžt, o ne su žmonėm bendraut.... unsure.gif Toks vaizdas, kad jai elementaraus profesinio ir žmogiško išsilavinimo trūksta.
O tu Žioguti laikykis ir jokiu būdu nenuleisk rankų console.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2007 07 27, 13:51)

siaip as irgi nesuprantu g.gif jeigu buto apziura, tai paziuri, ivertina, uzsiraso pastabas ir iseina.

Kam tos replikos, klausimai apie vaika, galimybe pasigimdyti dar ir pan.? Juk tam yra susitikimai su psichologais.

Aj nekreipk tu demesio mirksiukas.gif O beje cia veiksmas Vilniuje? Kaip is dziungliu bobike atrodo doh.gif
Atsakyti