Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

QUOTE(Pippi @ 2007 10 30, 08:30)
Ypač žinant mūsų visuomenės požiūrį į tokius vaikus (užtenka pasiskaityti komentarus kokiame nors Delfyje). Jei ką nors iškrės, nesiseks mokykloje - per daug nesismulkins ir prilipdys etiketę "genai, ko iš to vaiko norėti".

būtent apie tai ir kalbu - kažkaip prasilenkia mūsų visuomenėje du dalykai: agituojama įvaikinti, tačiau tuo pačiu į vaikus žiūrima kaip į antrarūšius schmoll.gif
Atsakyti
Apie tai kad renkasi vaikus, visdelto manau , kad iš dalies tai būtina. Nekalbu apie nesveiką rinkimąsi, kai sako noriu būtinai mergaitės ilgais plaukais, mėlynom akim, arba berniuko būtinai tamsiaplaukio. Ir į kitokius net nežiūri, aš kalbu apie kitokį, sveiką rinkimasi. Kai širdim pajauti, kad tai tavo vaikas. Man siūlė mergaitę , mažytė, graži, šauni,sveika, nu nelipo nors tu ką. O savo dukrą pamačiau, pažvelgiau į akis ir ištirpau, tik apie ją galvojau, nesvarbios buvo visos jos diagnozės, kurios beje veliau nepasitvirtino. Dabar kai ji jau su mumis negaliu atsidžiaugti, kad visdelto neskubėjau ir tos pirmosios neėmiau(tikiuosi kad ji surado savo namus) nes būčiau neturėjus savo mažylės. Beje ji taip pritapo, kad kartais galvoju, kadangi dėl sveikatos rizikinga man gimdyti antrą vaiką, tai Dievulis ją man atsiuntė per kitą moterį, o tikroji mama aš, nes mes labai panašios, kadangi net nieko nežinantys žmonės sako, oi kokia dukra į mamą panaši. biggrin.gif Beje mano dukra gimė tada , kai aš tvirtai nuspręndžiau globoti ir pradėjau tvarkytis dokumentus globai.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 10 29, 18:41)
tai čia dažniausia priežastis. bet manau, reiktų eiti į tai, kad šsvaikintų ir tie, kurie gali turėti ir turi savų vaikų,t.y. vedini ne grynai egoistiško poreikio, o ir altruistiško  mirksiukas.gif

Ši frazė vis tik yra šiek tiek skaudinanti jei ne įžeidžianti. verysad.gif

Mano įvaikinimo "stažas" ne toks jau menkas - 6 metai ir per tą laiką ne kartą susilaukiau netiesioginio kaltinimo egoizmu, tik todėl kad įsivaikinome neturėdami vaikų. Ne pirmą kartą tai girdžiu ir švelniai pasakius tai ima erzinti. bash.gif

Ar mes esame kalti, kad negalime turėti vaikų? Paaiškinkite man kodėl vien dėl sveikatos problemų iš karto tampame egoistais. doh.gif

Fakto, kad biologinių vaikų nėra pakeisti neįmanoma. Tad gal gali kas nors paaiškinti kaip mums įsivaikinti netampant egoistais....

Tai gal tada visi žmonės, kurie nori turėti vaikų jau yra egoistai. blink.gif O ne egoistai tik tie, kurie pagimdo netyčiukus arba įsivaikina norėdami padėti jau gimusiam vaikui.

Atsakyti
nea, ne taip mane supratai, gal ne taip mintis išsakiau. man nepatinka MB požiūris, kad tegu vaikinais tie, kurie negali turėti savų. MB yra egoistiškas požiūris.

tavo atveju tai sveikas egoizmas - tiesiog noras turėti vaikų. ir aš į savo vaiką žiūriu egoistiškai mirksiukas.gif ir mano noras jį turėti taip pat egoistiškas buvo - aš jo norėjau (na, MB taip pat).

kažin aiškaiu dabar pasakiau? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 30 spalio 2007 - 13:07
QUOTE(Pippi @ 2007 10 30, 08:30)
Nepainiokit dviejų dalykų - slėpimo ir privatumo. Slėpti tai jau praktiškai niekas neslepia nuo vaiko (bei giminių, artimiausių draugų ir gydytojų), kad jis yra įvaikintas. Tačiau kam tą aiškinti visiems ir visada? Vaiko atėjimo į šeimą istorija, jo gyvenimas iki įvaikinimo - tai juk vaiko istorija, kuri priklauso jam. Galbūt jam ne itin smagu girdėti, kaip mama visiems skelbia, kad jis kitoks, kad jis įvaikintas. Ypač žinant mūsų visuomenės požiūrį į tokius vaikus (užtenka pasiskaityti komentarus kokiame nors Delfyje). Jei ką nors iškrės, nesiseks mokykloje - per daug nesismulkins ir prilipdys etiketę "genai, ko iš to vaiko norėti".

nu taip, bet juk žinos giminės, draugai, pažįstami. o jie irgi gali įvairiai reaguot, ne visada teigiamai. be to, vaikai yra vaikai. juk gali prasiplepėt mokykloj ar kiema kad va -- mano broliukas netikras.
kad absurdiškiausia, žmonės juk kiek užaugina SAVO vaikų, kurie nueina šunkeliais, tampa narkomanais ir banditais, senatvėje tėvus skriaudžia ar visai atsižada, bet už tai niekas negali jiems prikišti KILMĖS.
liūdna, kad visuomenės požiūris, kuris yra neigiamas, šiuo atveju valdo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 10 30, 13:04)
nea, ne taip mane supratai, gal ne taip mintis išsakiau. man nepatinka MB požiūris, kad tegu vaikinais tie, kurie negali turėti savų. MB yra egoistiškas požiūris.

tavo atveju tai sveikas egoizmas - tiesiog noras turėti vaikų. ir aš į savo vaiką žiūriu egoistiškai  mirksiukas.gif ir mano noras jį turėti taip pat egoistiškas buvo - aš jo norėjau (na, MB taip pat).

kažin aiškaiu dabar pasakiau?  unsure.gif

Tikrai suprantu ką nori pasakyti 4u.gif Ir visai nepykstu ax.gif

O į ankstesnę žinutę atsiliepiau, nes lietuvių kalboje žodis egoizmas turi daugiau neigiamą prasmę.
Atsakyti
Ute ir kitos sio forumo pasnekoves, labai noreciau gauti atsakyma i si klausima. Ar isivaikiname arba dar tik sprendziame isivaikinti tam, kad padetumeme gimusiam mazyliui?
Atsakyti
as todel, kad to norejau, tai is egoizmo gal biggrin.gif norejau vaikui duoti seima, norejau iveikti jo ozius,issukio kazkokio norejau, norejau kad jis mano butu wub.gif
Atsakyti
Ar ne tas pats dėl ko norima įsivaikinti vaiką. Svarbiausia, kad vaikas augs šeimoje. Pripažinkime, kad motinų Terezių nėra daug. Dauguma žmonių imdami vaiką realizuoja savo poreikius: norisi mažo vaiko, norisi atiduoti kažkam šilumą ir meilę, noras kad apkabintų kažkas ir pasakytų mamyte, pagaliau noras rūpintis kažkuo papildomai. Visa tai yra mūsų žmogiški egoistiški norai ir nesvarbu kokią kaukę kas užsideda ir kas ką sako. Nes lietuvoje su psichikos negalia vaikų paimtų iš vaikų namų nėra. Taigi jei kas norite padaryti gerą tik vaikui ir sakote kad aš nesu egoistas, siūlau paimkite tokį vaiką tada thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Taigi išvada visi norimi to pačio tik skirtingai tai pasakome mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2007 10 30, 17:55)
Tikrai  suprantu ką nori pasakyti  4u.gif Ir visai nepykstu ax.gif

O į ankstesnę žinutę atsiliepiau, nes lietuvių kalboje žodis egoizmas turi daugiau neigiamą prasmę.

tada ok ax.gif nes tikrai nenorėjau įžeisti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2007 10 30, 18:30)
Ute ir kitos sio forumo pasnekoves, labai noreciau gauti atsakyma i si klausima. Ar isivaikiname arba dar tik sprendziame isivaikinti tam, kad padetumeme gimusiam mazyliui?

Atsakymas Tikrai ne tik tam. mirksiukas.gif O kas iš mūsų norėtų būti mylimas tik iš gailesčio.... Mano dukra man tikrai neskolinga, kad ją paėmiau iš vaikų namų, nes tai buvo abipusis poreikis - man reikėjo jos, jai reikėjo manęs. 4u.gif Ir manau jos pačios savigarbai bus daug geriau jei ji išgirs: paėmiau tave, nes man buvai nuostabi, negu paėmiau, nes buvo gaila tavęs.

Manau visiškai nesvarbu kokie motyvai atveda iki vaikų namų: ar noras padėti nelaimingiems vaikams [manau tai tikrai puikus ir pagarbos vertas motyvas], ar noras turėti vaiką ar dar kas nors. Svarbu tai, kad išeitum su vaiku todėl, kad myli konkretų vaiką ir nori gyventi su juo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 30 spalio 2007 - 21:42
Kažkur skaičiau gerą mintį "labai lengva mylėti visą žmoniją ir sunku mylėti konkretų žmogų" bigsmile.gif
Atsakyti