Įkraunama...
Įkraunama...

Beveik neribotas gimdyvių lankymas ligoninėse:

gulėjau vienvietėje palatoje, lankė tik vyras su dukra, ir sesuo buvo atėjus, o visi kiti gyvena kituose miestuose, todėl nebuvo jokio antplūdžio.
Atsakyti
As grieztai pries lankytojus ligonineje. Nekalbu apie vyra, ar pora atrtimiausiu zmoniu. Po gimdymo gulejau palatoje su mergina, pas kuria pastoviai buvo pilna lankytoju, kazkokiu grupioku su balionais ir panasiai. Sueidavo po 6 zmones, ir sedi, vos ne baliuka daro. Dar jos vyras, senelis neiseina is palatos. Grizes mano vyras ir sesute mane apsauke, neva kodel dar po gimdymo nebuvau atsilekus nei i WC nei kur kitur... neturejau jegu aiskinti, kad ligonines chalatas nieko nepridengia, ypac is nugaros, as be apatiniu, kraujo klanas tarpukojyje, keltis keturiom nes kitaip visai negalejau, o palatoje kruvos zmoniu... O ir po to nei pailsesi normaliai, nei jauku, kai po gimdymo visa issitarsius mokiniesi kaip mazyti maitinti, o cia suvaziavimai kazkokie... Nezinau, kodel nepariestaravau, bet manau tuo metu nebuvo jegu ir buvau lengvam soke su savo lelyte... gulejau salia, bijojau pakruteti, nejudinau skausmingo kuno ir tik istisai i mazyte ziurejau.
Bet tokios zemos kulturos nesupratingi zmones pasitaike, kad net dabar norisi juos i vieta pastatyti, o tada ne tas galvoje buvo... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2007 09 13, 23:42)
Gimdziusios VGN - gal zinot ar ten realiai ileidzia mazus vaikus kaip lankytojus? Turiu metuku triju menesiu sunu ir po savaites teks vel gimdyt,bus cezaris,tad prabusiu ciela savaite toj ligoninej.Zinau,kad gulesiu viena palatoj(taip jau sutariau) bet be savo aukselio as isprotesiu.Neesu per tiek laiko jo nei valandai laiko niekam palikus.Visad kartu ir kartu.Man gydytoja pasake,kad iki 12 metu vaikai neileidziami.Ir ant duru vieno skyriaus taip parasyta.Bet ar kas zinot gal vistik ileidzia? nes pvz.kauno klinikose yra toks pats uzrasas bet eina nmazi vaikai be problemu.

Man irgi toks pat klausimas kyla del Antakalnio kliniku, nes ten gimdysiu. Turiu 1.4m dukryte, kai gimdysiu jai bus 1.5, tai nelabai isisvaizuoju kad visai jos nematysiu 3 dienas... nemanau kad turetu buti problemu, bet kaip yra is tikruju?
Atsakyti
4u.gif Gulėjau privačioj palatoj,su vyru ir leliuku...taip pavargau nuo lankytojų...kad jiems išėjus ašaros riedėdavo.Greičiau norėjau namo...tada pasipylė skambučiai...kaip sekasi,kaip sveikata...kada galim aplankyt...todėl sūnelį krikštijom 2 savaičių,sukvietėm visus,kurie būtų lankę namuose...vieną dieną atvargau,ir jau 2 savaitės,kaip džiaugiamės ramybe.
Labai gaila,kad žmonės neturi supratimo,kad po gimdymo reikalingas poilsis.
Įleido ir vaikus...beje draugės vaikas man lovos atlošą nuleido tai maniau,kad cezario siūlės suplyš,kai pilvo presas sudirbo... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loret30: 24 rugsėjo 2007 - 10:09
Visa laimė, kad kai pasigimdžiau buvau vienvietėje palatoje. Kartais net stebiuosi žmonių nesusipratimu, mane iš ligoninės išleido namo jau 3 parą, o kai tik įžengiau pro duris, jau lankytojai laukė doh.gif tai norėjosi kiaurai žemę prasmegti blush2.gif Aš šaltais nervais užsidariau kambaryje ir į nieką dėmesio nekreipiau, o kai man vėliau metė replikas kad geriau būtų nėję, tai atkirtau man svarbiau buvo vaikelį pamatinti o ne su lankytojais sėdėti. Ir kad pati bent porą savaičių neičiau pas naujagimį. To pasakymo užteko, ir kurį laiką namie lankytojų nebuvo. Bet negaliu kaip siutas ima, kaip kiti tokie nesupratingi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 25 rugsėjo 2007 - 15:23
QUOTE(*Širdelė* @ 2007 09 25, 15:19)
Visa laimė, kad kai pasigimdžiau buvau vienvietėje palatoje. Kartais net stebiuosi žmonių nesusipratimu, mane iš ligoninės išleido namo jau 3 parą, o kai tik įžengiau pro duris, jau lankytojai laukė  doh.gif tai norėjosi kiaurai žemę prasmegti  blush2.gif Aš šaltais nervais užsidariau kambaryje ir į nieką dėmesio nekreipiau, o kai man vėliau metė replikas kad geriau būtų nėję, tai atkirtau man svarbiau buvo vaikelį pamatinti o ne su lankytojais sėdėti. Ir kad pati bent porą savaičių neičiau pas naujagimį. To pasakymo užteko, ir kurį laiką namie lankytojų nebuvo. Bet negaliu kaip siutas ima, kaip kiti tokie nesupratingi  unsure.gif

Na, ir labai teisingai padarei. Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2007 09 25, 15:19)
Visa laimė, kad kai pasigimdžiau buvau vienvietėje palatoje. Kartais net stebiuosi žmonių nesusipratimu, mane iš ligoninės išleido namo jau 3 parą, o kai tik įžengiau pro duris, jau lankytojai laukė  doh.gif tai norėjosi kiaurai žemę prasmegti  blush2.gif Aš šaltais nervais užsidariau kambaryje ir į nieką dėmesio nekreipiau, o kai man vėliau metė replikas kad geriau būtų nėję, tai atkirtau man svarbiau buvo vaikelį pamatinti o ne su lankytojais sėdėti. Ir kad pati bent porą savaičių neičiau pas naujagimį. To pasakymo užteko, ir kurį laiką namie lankytojų nebuvo. Bet negaliu kaip siutas ima, kaip kiti tokie nesupratingi  unsure.gif

Gimdziau kitame mieste, bet sveteliai net ir ten norejo atvaziuoti. O mazylei antra diena antibiotikus eme leisti, sirdele nuolat stebejo, pienas bega man istisai, troskino kaip po gero baliaus, dar emiau koseti (cia po maudyniu duse su vinimi uzdaromu langu), vienu zodziu, grieztai visiems pasakiau NELANKYTI musu ligonineje. Bet vistiek vienas vyro draugas atvaziavo, tai vyrui atrasiau moralu, kad prieme, bet draugelis, viska suprates po 5 min isejo namo.
Gimdyviu lankyma reikia griestai riboti! ir ne kitaip. g.gif
Atsakyti
Pasiskaiciau cia as, ir esu visiskai priesingos nuomones. Man tai labai patinka draugu demesys po gimdymo. Pirmaja gimdziau Kaune, nors gyvenam Vilniuj, tai vistiek visi suleke is skirtingu miestu pirma diena aplankyt. Labai dziaugiausi. Dabar gimdysiu Vilniuj, BAK'e, tai tuo labiau visiems pasakiau, kad laukiu klinikoj. Taip dar patogiau. Netureciau jegu ruost maisto ir pasisedejimu namie pirmomis dienomis, tai dziaugsmu dalintis geriau lovoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renpzs @ 2007 09 26, 14:57)
Pasiskaiciau cia as, ir esu visiskai priesingos nuomones. Man tai labai patinka draugu demesys po gimdymo. Pirmaja gimdziau Kaune, nors gyvenam Vilniuj, tai vistiek visi suleke is skirtingu miestu pirma diena aplankyt. Labai dziaugiausi. Dabar gimdysiu Vilniuj, BAK'e, tai tuo labiau visiems pasakiau, kad laukiu klinikoj. Taip dar patogiau. Netureciau jegu ruost maisto ir pasisedejimu namie pirmomis dienomis, tai dziaugsmu dalintis geriau lovoj smile.gif

Aišku, kiekvienas sprendžia pagal save - vienam geriau vienaip, kitam - kitaip.
Bet aš manau, kad tuo atveju, kai mama tik tik po gimdymo, dar neitin gerai jaučiasi, spūstys ligoninėje visiškai nereikalingos. Taip pat manau, kad kai kurios mamytės nenori savęs varginti priimdamos svečius namie, užtai svečių mielai laukia ligoninėse, kur joms nereikės ruoštis, gaminti vaišių...
Bet kas gi sako namie priiminėti svečius po savaitės ar dviejų? Juk svečiams iš viso rekomenduojama tokius mažuliukus daugmaž po 1-1,5 mėnesio lankyti. Tada jau abu bus sutvirtėje, be to, tam, kad padėti, namie yra ir tėvelis... g.gif

Aišku, tai yra subjektyvi mano vienos nuomonė. Niekam jos neperšu.
Atsakyti
Jei guli sau viena paltoj, tai gali priimineti tiek sveciu, kiek tik norisi. O kai yra kita mamyte? Cia kaip su rukymu, salia esantis neturi pasirinkimo. Guledama po gimdymo negalejau rinktis atskiros palatos, nors norejom su vyru ta mokama paimti, nes tiesiog buvo labai daug gimdyviu. Ir ar normalu kad as negalejau nei i WC atsikelti nueiti nei maitinti vaiko, nes visi buriais ejo? ir tikrai ne visi be virsutiniu rubu ir su isplautom rankom... eina kalba apie daug daug svetimu zmoniu palatoje... o ne apie savo artimuosius, kurie ateina ten, kur jus viena gulite
Atsakyti
QUOTE(Lilly @ 2007 09 26, 15:56)
Jei guli sau viena paltoj, tai gali priimineti tiek sveciu, kiek tik norisi. O kai yra kita mamyte? Cia kaip su rukymu, salia esantis neturi pasirinkimo. Guledama po gimdymo negalejau rinktis atskiros palatos, nors norejom su vyru ta mokama paimti, nes tiesiog buvo labai daug gimdyviu. Ir ar normalu kad as negalejau nei i WC atsikelti nueiti nei maitinti vaiko, nes visi buriais ejo? ir tikrai ne visi be virsutiniu rubu ir su isplautom rankom... eina kalba apie daug daug svetimu zmoniu palatoje... o ne apie savo artimuosius, kurie ateina ten, kur jus viena gulite

Pritariu 100% 4u.gif Kiekvienam savo... g.gif
Atsakyti
o kurioj jus cia ligoninej gimdet kad bet kada gali eiti? nes raudonajam kryziui tai to nebuvo laikas labai ribojamas cool.gif nors pas mus palatoj sededavo tik musu vyrai ax.gif bet tik vienas kitas ateidavo aplankyti ir tai labai trumpam rolleyes.gif
Atsakyti
jei manes klausiat, tai VGN. Aisku nakti nejo, bet diena istisai palatoje buvo keli zmones, tai 2 tai 6... mazoje palatoje... kur nei nusisukti normaliai nei ka, nes leliu kazkodel ant lovos krasto padejo, o as po gimdymo negalejau pasisukti nei pasikelti. Ir tikrai manes neitikins niekas kad tai normalu ir kad reikia dziuagtis lankytojais. Tokias nekulturingas mamas ir jos svecius siaip reiketu gerai isbarti.
Atsakyti