Įkraunama...
Įkraunama...

Beveik neribotas gimdyvių lankymas ligoninėse:

As dziaugiausi kad kai gimdziau buvo karantinas. Nes supratau, kad nenoreciau, kad mane kas nors lankytu, zinoma iskyrus vyra. Puse dienos teko dalintis palata trims gimdyvems, viena buvo ka tik po cezario. Jos vyras buvo prie jos. Ir man tai nebuvo labai nemalonu, nes jis matyt pats to nenoredamas vis atsigrezdavo, kai vaikas uzverkdavo. O man visai nesinorejo, kad kazkad i mane ziuretu. Labai apsidziaugiau gavusi atskira palata, kuria dalinomems kartu tik su vyru.
Manao nuomone, tie kas lanko ligoninej gimdyves ir ju leliukus, dazniausiai neturi jokio takto. Nes tuo metu formuojasi glaudus mamos ir vaiko rysiai, o pasaliniai zmones, nesvarbu, kad ir labai artimi, gali tik pakenkti.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 12 10, 11:30)
Manao nuomone, tie kas lanko ligoninej gimdyves ir ju leliukus, dazniausiai neturi jokio takto.  Nes tuo metu formuojasi glaudus mamos ir vaiko rysiai, o pasaliniai zmones, nesvarbu, kad ir labai artimi, gali tik pakenkti.

drinks_cheers.gif Ir aš taip manau.Nenoriu, kad pas mane po gimdymo eitų lankytojai šniūrais. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 12 10, 10:30)
As dziaugiausi kad kai gimdziau buvo karantinas. Nes supratau, kad nenoreciau, kad mane kas nors lankytu, zinoma iskyrus vyra.  Puse dienos teko dalintis palata trims gimdyvems, viena buvo ka tik po cezario. Jos vyras buvo prie jos.  Ir man tai nebuvo labai nemalonu, nes jis matyt pats to nenoredamas vis atsigrezdavo, kai vaikas uzverkdavo. O man visai nesinorejo, kad kazkad i mane  ziuretu. Labai apsidziaugiau gavusi  atskira palata, kuria dalinomems kartu tik su vyru.
Manao nuomone, tie kas lanko ligoninej gimdyves ir ju leliukus, dazniausiai neturi jokio takto.  Nes tuo metu formuojasi glaudus mamos ir vaiko rysiai, o pasaliniai zmones, nesvarbu, kad ir labai artimi, gali tik pakenkti.

o aš manyčiau priklauso nuo pačios mamos. Pvz aš norėjau, kad artimi žmonės ateitų į ligoninę. man buvo nepaprastai smagu, buvau laiminga ir džiaugiausi. Geriau jau tegul ligoninėj aplanko nei po to į namus važiuoja.
bet kuriuo atveju, pirmiausia turi būti atsižvelgiamas į gimdyvės norus - kada ji nori, kad ateitų ir kiek žmonių ateitų, ir dar kiek laiko.
Atsakyti
Artimi zmones galetu ateiti jeigu gimdyve turi atskira palata. Nes reikia galvoti ne tik apie save, bet ir salia esancias mamas su vaikais. Man buvo sunku ta ryta zindyti vaika, nes pradzioj nelabai gaunasi, vaikas verkia, tu vis bandai ta kruti duoti, kazkas ziuri i tave, zodziu tai nera labai imtymu, ir manau vargina aplinkinius lankytojai.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 12 10, 14:18)
Artimi zmones galetu ateiti jeigu gimdyve turi atskira palata. Nes reikia galvoti ne tik apie save, bet ir salia esancias mamas su vaikais. Man buvo sunku ta ryta zindyti vaika, nes pradzioj nelabai gaunasi, vaikas verkia, tu vis bandai ta kruti duoti, kazkas ziuri i tave, zodziu tai nera labai imtymu, ir manau vargina aplinkinius lankytojai.

todėl aš už vienvietes palatas thumbup.gif
Atsakyti
Aš tai vieną dieną iš GN atsimenu kaip siaubą. Pas palatos kaimynę šniūrais ėjo sveikintojai doh.gif Negana to, kad pastoviai sėdėjo vyras, sesuo ir sesers vaikas, tai dar atėjo tėvai, tos sesers vyras ir draugė doh.gif 7 lankytojai vienu metu!!! Nuo gėlių kvapo net bloga buvo, kaip ant pagrebo jaučiausi. Išėjo tėvai - atėjo uošviai ir atsivedė dar kažkokį vaiką. Tie, kad pradėjo dūkti, imti mano daiktus nuo lovos, nu žodžiu... blink.gif Aš stengiausi būti supratinga, bet kantrybės taurė darėsi artipilnė. Ačiū D. gydytoja užėjo pas mus ir kai pamatė kiek lankytojų, tiesiai šviesiai prie visų pasakė, kad vaikai ir pusė suaugusių tuoj pat išeitų ir ateitų kitą dieną, kai nieko nebus. O kai jie pasišalino dar pridėjo, kad gėles vyras namo išneštų, nes yra ir kita mamytė (t.y. aš), kurios vaikelį gali alergizuoti ir pan. Nu tai baigėsi tie lankymai po 7 žmones vienu metu, bet kas iš to, ateidavo po 2-3, bet ištisai, be pertraukų doh.gif Pasiprašiau namo 1 diena anksčiau.
Atsakyti
As tai dziaugiuosi, kad gavom seimynine palata po gymdymo, tai kartu tik vyras buvo. O saviskiems jau is anksto sakiau, kad i ligonine neitu, nes gal nekaip jausiuos, tai jie kuo puikiausiai suprato ir atejo i namus aplankyti biggrin.gif tik uosviene isiprase ateit i ligonine mazosios paziuret, bet teuztruko koki 20 min biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2010 12 10, 14:19)
Ačiū D. gydytoja užėjo pas mus ir kai pamatė kiek lankytojų, tiesiai šviesiai prie visų pasakė, kad vaikai ir pusė suaugusių tuoj pat išeitų ir ateitų kitą dieną, kai nieko nebus. O kai jie pasišalino dar pridėjo, kad gėles vyras namo išneštų, nes yra ir kita mamytė (t.y. aš), kurios vaikelį gali alergizuoti ir pan. Nu tai baigėsi tie lankymai po 7 žmones vienu metu, bet kas iš to, ateidavo po 2-3, bet ištisai, be pertraukų doh.gif Pasiprašiau namo 1 diena anksčiau.

Gerai,kad bent gydytoja supratinga pasitaike ir padare palatoj tvarka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 12 10, 13:33)
o aš manyčiau priklauso nuo pačios mamos. Pvz aš norėjau, kad artimi žmonės ateitų į ligoninę. man buvo nepaprastai smagu, buvau laiminga ir džiaugiausi. Geriau jau tegul ligoninėj aplanko nei po to į namus važiuoja.
bet kuriuo atveju, pirmiausia turi būti atsižvelgiamas į gimdyvės norus - kada ji nori, kad ateitų ir kiek žmonių ateitų, ir dar kiek laiko.

pirma manau gimdyvė turėtų atsižvelgt į savo palatos kaimynės norus, ir viena kitai netrugdyti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2010 12 10, 19:16)
todėl aš už vienvietes palatas  thumbup.gif

tai kad jų labai mažai būna sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Soffyyy @ 2010 12 11, 01:19)
Aš tai vieną dieną iš GN atsimenu kaip siaubą. Pas palatos kaimynę šniūrais ėjo sveikintojai doh.gif Negana to, kad pastoviai sėdėjo vyras, sesuo ir sesers vaikas, tai dar atėjo tėvai, tos sesers vyras ir draugė doh.gif 7 lankytojai vienu metu!!! Nuo gėlių kvapo net bloga buvo, kaip ant pagrebo jaučiausi. Išėjo tėvai - atėjo uošviai ir atsivedė dar kažkokį vaiką. Tie, kad pradėjo dūkti, imti mano daiktus nuo lovos, nu žodžiu... blink.gif Aš stengiausi būti supratinga, bet kantrybės taurė darėsi artipilnė. Ačiū D. gydytoja užėjo pas mus ir kai pamatė kiek lankytojų, tiesiai šviesiai prie visų pasakė, kad vaikai ir pusė suaugusių tuoj pat išeitų ir ateitų kitą dieną, kai nieko nebus. O kai jie pasišalino dar pridėjo, kad gėles vyras namo išneštų, nes yra ir kita mamytė (t.y. aš), kurios vaikelį gali alergizuoti ir pan. Nu tai baigėsi tie lankymai po 7 žmones vienu metu, bet kas iš to, ateidavo po 2-3, bet ištisai, be pertraukų doh.gif Pasiprašiau namo 1 diena anksčiau.

O viešpačiau blink.gif aš nebūčiau tiek kentėjus, būtų greit baigęsi baliai tai mamai... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 08 03, 11:47)
Nea, jau rasiau kazkurioj temoj, kad niekam nedaviau kysiu, ir matyt del to taip niekas nenorejo dirbti  doh.gif Man kazkaip nesuprantama, kodel ligoninese kysiai jau vos ne kaip taisykle tapo dry.gif  verysad.gif Suprantu, kad nedaug tie gydytojai ir seseles gauna, bet apmaudu, kad tiek mokesciu sumokejus jie neaisku kur nuseda, ir zmogus atejes gauti paslaugos, uz kuria kaip ir sumokejo, gauna spyga ir turi moketi dar karta, sikart jau i kisene  bash.gif

As tai nesutikčiau su teiginiu, kad visi i kišenę ima.. Pati dukrytės sulaukiau vasaros pab, o kadangi esu iš miestelio, turėjau rinktis ligoninę, į kurią važiuot teks - tai pasirinkau ne Kauno, o kito raj - ir niekam nei mokėjau, nei ką - iš principo tiesiog. Tik palatą vienvietę pasiėmiau, nes pasitaikė laisva tuo metu. Tai galiu pasakyt, kad kitasyk tikrai ten važiuočiau dar ir dar, nes visas personalas nerealiai puikus buvo - ir prieš, ir po gimdymo, ir labai mokino, kaip elgits su vaikiuku, ir pan. Aš mamos nebeturiu, tai akušerė tiesiog ją atstojo, kai ir galvą paglostydavo, kuomet labai skaudėdavo, ir nuramindavo blush2.gif Niuj, žodziu, patyriau, kad yra labai daug ir nuoširdžių med.atsovų likę ax.gif
Atsakyti
Na, pas mane niekas nėjo, išskyrus vyrą, griežtai liepiau niekam neiti, nes buvo žiema, visi serga, nėra čia ko bacilų nešti, taip pat ir į namus dar ilgokai nepriėmiau, gi to laiko lankymams per akis, kad tik noro būtų smile.gif O va pas kitas dvi mamas palatoje tai ėjo vieni paskui kitus lankytojai, o aš visa susiuvinėta, nei atsistot, nei atsisėst, lova kruvina, speneliai nugraužti, nei oro vonių nepadarysi, kai lankytojai urmu eina.. Nebuvo labai malonu, tiesą sakant. Pati taip pat neinu nei į gimdymo namus, nei į namus, kol kūdikis dar labai mažas, na kam jam mano bacilų reikia, paaugs ir galėsiu lankyti.
Atsakyti
grieztai pries, nes visu pirma mamai paciai reik prie visko priprast ir vaikeliui...p cia svetimi zmones... schmoll.gif
Atsakyti