nerealus juokuciai!pati galvojau galvojau ir sugalvojau-papasakosiu is savo vaikystes:
vaziuojame su teta i kauna,zemaiciu plentas,masinos zuja,sunkvezimis musu ziguliuka spaudzia,o as gale(3m)sakau:'tetute,o tu be vienos rankos moki vaziuoti?',-teta parodo kaip moka,tada tik pokst!akis uzdengiu ir sakau:'o be akiu,moki?',-teta sake galvojau infarkta gausiu
kai buvo 2m sakydavau vyresniai sesutei:'lidute,isjunk ta saule,trukdo man miegelius suciupineti'
dar stebedavausi,na kaip pas sese tokios svarios,baltos plunksnos ant galvos auga,kaip pas vistele balta,o pas mane plunksnos nesvarios ir juodos,kaip pas kalakuta.ir aiskink neaiskines,kad zmones turi plaukus,man tai plunksnos iki 5m buvo
dar pati atsimenu,kai nusiveze pirma kart prie juros,uzsimaniau siusiuko,mama sako:'negalima cia sysioti,jura uztersi',-o as atsakiau:'o tai ko cia visi zmones sulipe myza?atseit maudos,ane?',-bet taaaaaip garsiai,kad mama akiu neturejo kur deti
dar mazoji sese poksta iskrete:mama sukuoja ja,o per tw rodo,kaip pora kaip cruzas buciuoja dzulija is santa barbaros,vika sako(3m):'ziurek,kaip drocinasi',-pana katik darzeli pradejo lankyti,tai zodynelis pakaustytas buvo mygom
o vyresne sese visada prasydavo,kad ja vestusi i gastronoma,tokia diiiidele kaimo parduotuve,ir nieko jai ten galedavo nepirkti,nei saldainiu,nei kondensuoto pieno,nieko,isskyrus zuvyte rukyta.ir tuoj pat ant palanges sumaitinti.mama sako:'jei palauksi iki kol iseisime i lauka,tada veduosi ir lauke valgysime zuvyte,o,jei ant palanges,tai net nesivedu i parduotuve',-sese aisku pazadejo,tada jai sake buvo 3m ir nuejo i parduotuve,mama nupirko suvyte,atsistojo i eile laukti bananu,sese,kad uzreks:tu man duosi zuvyte ar ne,tris dienas vaika badu marini',-mamai tu deficitiniu bananu jau nebereikejo,visa raudona is parduotuves isejo,nes zmones kotais labai eme nuziurineti tokia'netikele'mama
mano dukryte dar nekalba,bet ir i tema pasako kazka,as pvz skaitau pasaka apie gaideli ir katineli ir prieinu ta vieta,kai katinelis sako gaideliui:'ir neisileisk lapes,nees si kart jau tikrai taves negirdesiu',-o ji man tokiu pasaipiu tonu:'ane?',-galvojau nulusiu