Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinės gėlės

QUOTE(KungFuPandaSuper @ 2010 12 09, 10:40)
Mergaitės, gal kas auginate mirtą  ax.gif  ar žinote, kur galima nusipirkti. Niekur nerandu Kaune pirkti verysad.gif ...

Sveikutės,
vis maniau,kad mano visos auginamos gėlytės yra senoviškos schmoll.gif Na išskyrus orchytes. O kai norėjau čia jomis pasigirti, tai ir neradau daugiau kaip šitą mirtą... ir tai ji man niekaip neauga kaip medelis, o tik kaip krūmas ax.gif Tikrai močiutės mirtos, ne viena, buvo gana aukšti medeliai, tokie kiparisiniai... O pirkti irgi mačiau tik bonsines mirtukes...
Atsakyti
Aš pirkau Ermitaže ir jos buvo apkarpytos kaip medeliai. Nuo mažens matyt reikia visas šonines šakas nukarpyt ir formuot medį
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 26, 20:21)
Laimės medis - medėjantis storlapis (Crassula ovata) mirksiukas.gif Jei kalbi apie kalankę "paleistuvę", tai ji tikrai senovinė gėlė  ax.gif

Nea, ne apie ''paleistuvę'' kalbu. Bandau prisegti foto.
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 01 27, 01:09)
Sveikutės,
vis maniau,kad mano visos auginamos gėlytės yra senoviškos schmoll.gif Na išskyrus orchytes. O kai norėjau čia jomis pasigirti, tai ir neradau daugiau kaip šitą mirtą... ir tai ji man niekaip neauga kaip medelis, o tik kaip krūmas ax.gif  Tikrai močiutės mirtos, ne viena, buvo gana aukšti medeliai, tokie kiparisiniai... O pirkti irgi mačiau tik bonsines mirtukes...

Gražus krūmelis thumbup.gif Ar žydėjo pas Jus?
Atsakyti
Aciu, kad kazkas del mirtu atsiliepe po sitiek laiko 4u.gif Bet iki ermitazo man toli, toli, o radau as savo mirta Kauno botanikos sode. 5lt vnt. Tai griebiau dvi. Deje, viena kazkodel numire verysad.gif O kita dabar, kad pradejo lapelius leisti. wub.gif Darysiu as is jos medeli. Jau dabar apskabiau virsuneles, kad daugiau sakotusi.
Galvojau, kad pas mane mirta nelabai augs, nes kambaryje auginu, tai silumos visada 20. Bet dregnumas 70-80, dar apipurskiu, tai panasu, kad tinka.
Atsakyti
QUOTE(Eglužė žiemos @ 2011 01 27, 14:33)
Aš pirkau Ermitaže ir jos buvo apkarpytos kaip medeliai. Nuo mažens matyt reikia visas šonines šakas nukarpyt ir formuot medį

Na buvo taip ir daryta,visaip bandyta,net vienas krūmelis taip ir nusibaigė... blush2.gif . Be to konsultuotasi su profesionalais gėlininkais. Jie neturėjo iliuzijų, kad iš KRŪMINĖS mirtos galima būtų suformuoti medelį. Tai visiškai atskiras augalo tipas. O kad nerandu kur įsigyti medelio tipo mirtos, tai jau mano apsileidimo problema blush2.gif .
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2011 01 27, 20:56)
Gražus krūmelis thumbup.gif  Ar žydėjo pas Jus?

Neaaa... jis dar labai jaunutis, metų laiko... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(KungFuPandaSuper @ 2011 01 28, 07:53)
Aciu, kad kazkas del mirtu atsiliepe po sitiek laiko 4u.gif  Bet iki ermitazo man toli, toli, o radau as savo mirta Kauno botanikos sode. 5lt vnt. Tai griebiau dvi. Deje, viena kazkodel numire verysad.gif O kita dabar, kad pradejo lapelius leisti.  wub.gif  Darysiu as is jos medeli. Jau dabar apskabiau virsuneles, kad daugiau sakotusi.
Galvojau, kad pas mane mirta nelabai augs, nes kambaryje auginu, tai silumos visada 20. Bet dregnumas 70-80, dar apipurskiu, tai panasu, kad tinka.

Kiek supratau iš aprašo, kad irgi krūmelis schmoll.gif Bet gal ne tokio tipo kaip mano schmoll.gif Nes mano mirtukė kažkokia šliaužianti... Ar negali įdėti nuotraukytę?
Atsakyti
Parašykite, prašom, pasigirkite, kokias tas senovines gėlės auginate - nu taip smalsu blush2.gif

Aš: 1.Sensavjera geltonais kraštais (kardai,zuikio ausys, uošvės liežuvis ) - didelis indas jau labai;
2. Smidras
3. Vaškuolė
4. Sumedėjęs storalapis (senbernis)
5. Aporokaktusas - toks kaktusas kurio šakos ilgos, svyrrančios kaip žiurkės uodega, liaudyje taip net ir vadinamas, laikau senoviniu, nes akis į jį pakabinus buvau net savo darželio laikais...oho, net tada gėlėm žavėjaus

Dar turiu kalėdinių kaktusų - "senovėje' buvo tik paprastai viena spalva ir rūšis auginama, aš turiu kelis spalvotus hibridus; na ir pelargonijos savo valandos laukia...

be šių dar liudisijos kelios, piniguotis, dar keli storalapiai modernesni - išeitų, kad dauguma mano namuose - senovinės gėlės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 28 sausio 2011 - 12:11
QUOTE(Violeta* @ 2011 01 28, 14:09)

Aš: 1.Sensavjera geltonais kraštais (kardai,zuikio ausys, uošvės liežuvis ) - didelis indas jau labai;
      2. Smidras
      3. Vaškuolė
      4. Sumedėjęs storalapis (senbernis)
      5. Aporokaktusas - toks kaktusas kurio šakos ilgos, svyrrančios kaip žiurkės uodega, liaudyje taip net ir vadinamas, laikau senoviniu, nes akis į jį pakabinus buvau net savo darželio laikais...oho, net tada gėlėm žavėjaus

Gal foto gelyčių galima būtų pamatyti ax.gif
Atsakyti
Pas mane fikusas sansevjera,storalapis,papartis,alijošius,jeronimas,paleistuvė,vaškuolė,palergonijos,kalėdiniai kaktusai keli ir lapenis.Atrodo viskas smile.gif
Atsakyti
Oleandra dar mociute augino. tai ir ji senovine ax.gif
user posted image
Sauletoje nuotraukoje spalva prastesne,bet saule nuotaika kelia mirksiukas.gif
Papildyta:
Gal kuri turite kitokiu spalvu? Zinau,kad buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karrinta @ 2011 01 29, 01:44)
Oleandra dar mociute augino. tai ir ji senovine  ax.gif

Vauuu, koks grožis wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 01 28, 12:27)

Savo mirtos nuotraukytę kol kas negaliu įdėti, nes fotoaparatas išsikrovė, o pakrovėjo nerandu verysad.gif Bet pas mane paprasta myrta communis. Tiesiog kotelis, o 10 cm aukštyje šakojasi (visas augaliukas dar tik 20cm). Va, panaši į šią:
http://radikal.ru/F/...9525ba.jpg.html

Kai pirkau ją botanikos sode ir rinkausi iš ten esanciu mirtų, tai gėlininkė klausė ar aš norėsiu iš jos medelį formuoti, ar auginsiu kaip krūmą. Pasakiau, kad noriu vienos kaip medelio, o kitos kaip krūmelio. Tai medelio formavimui parinko augaliuką, kuris jau ir auga labiau kaip medelis.

Sakiau, kai genesiu, tai reiks pabandyti pasidauginti.

O jūsų mirta tai kažkokios kitos rūšies, nes ji svyranti. Bet labai graži wub.gif
Atsakyti