Oho, oho....
Labai puikiai atrodo ir labai tinka laiptinėje. Nuostabus egzempliorius.
QUOTE(Edexa @ 2010 08 23, 09:23)
Man ji irgi vaikystes prisiminimas ir dar gavosi palikimas nuo brangaus zmogaus
Pavasari persodinsiu,tai turetu suveseti.
Tema nurimus....Juk kambarinių augalų sezonas prasideda, rodykite savo pagal senas tradicijas puoselėjamus augalus.
Noriu prikelti temą. Vaikystėje kaimynė turėjo didžiulę kinišką rožę, labai pavydėjau, bet mano namuose neaugo. Iš jūsų paminėtų vis dar auga paprastas ir dryžuotas chlorofitai, alijošius. Turėjau ir sansevjerą, klestėjo ilgai, bet paskui ji man nusibodo ir padovanojau. Jau žydinčios kvapas kaip nepatko. Pirmąkart maniau, kad kažkur supuvęs kiaušinis... Įdomu, ar kas prie namo ar sode augina rezetas, bet tokias, kur labai labai kvepia, žiedynai neaukšti... Močiutės daržely buvo, tai kai kas net eidami vieškeliu užsukdavo - taip kvepėdavo kokius 100 m. Dabar parsivežiau iš sodybos nurinkusi rūtų sėklas. Jos (kas nealergiškas) turi ir praktinę vertę - darže nemėgsta kurmiai, prikaišiojam tarp agurkų...
keliu temą
ir ieškau pirkti JERONIMO ar jo augliuko (kvapnioji Pelargonija, senovinė gėlė).
Prašau atsiliepti kas turite, į AŽ
Vilnius.
(radau foto, skolinta APAČIOJE)

Papildyta:
senovinė gėlė chlorofilas - vienas iš penkių kambarinių augalų geriausiai valantis orą.
Ypač tinka naujos statybos name/bute, taip pat Miegamajame, Vaikų kambaryje, nes efektyviai grynina orą.
Oi kiek pagiriamųjų žodžių apie juos yra internete.
Tokį "garbanotą" vakar nusipirkau Maximoje (12.99lt.) kam įdomu, vėliau galėsiu paflencuoti...
miestas Vilnius
Prašau atsiliepti kas turite, į AŽ
(radau foto, skolinta APAČIOJE)

Papildyta:
senovinė gėlė chlorofilas - vienas iš penkių kambarinių augalų geriausiai valantis orą.
Ypač tinka naujos statybos name/bute, taip pat Miegamajame, Vaikų kambaryje, nes efektyviai grynina orą.
Oi kiek pagiriamųjų žodžių apie juos yra internete.
Tokį "garbanotą" vakar nusipirkau Maximoje (12.99lt.) kam įdomu, vėliau galėsiu paflencuoti...
miestas Vilnius
QUOTE(goodly @ 2010 10 08, 14:26)
miestas Vilnius
Garbanotą ir aš auginu - gražus augaliukas
Mergaitės, gal kas auginate mirtą
ar žinote, kur galima nusipirkti. Niekur nerandu Kaune pirkti
...
Man senovines geles iskart primena mociute. Pati turiu keleta ju tokiu.
Sveikutės
Prisijungiu ir aš prie senųjų gėlių mylėtojų. Turiu keleta palergonijų, jeronimą, alijošių, paleistuvę. Mama padovanojo savo laimės medį - nežinau kaip jis dar vadinasi - jam jau daugiau nei 20 metų. Toks gražuolis, kamienas sumedėjęs. O kalankės ar nepriskiriamos prie senųjų gėlių? Turiu vieną. Kiek pamenu pas mamytę namučiuose jau nuo seno jos auginamos.
Prisijungiu ir aš prie senųjų gėlių mylėtojų. Turiu keleta palergonijų, jeronimą, alijošių, paleistuvę. Mama padovanojo savo laimės medį - nežinau kaip jis dar vadinasi - jam jau daugiau nei 20 metų. Toks gražuolis, kamienas sumedėjęs. O kalankės ar nepriskiriamos prie senųjų gėlių? Turiu vieną. Kiek pamenu pas mamytę namučiuose jau nuo seno jos auginamos.
Laimės medis - medėjantis storlapis (Crassula ovata)
Jei kalbi apie kalankę "paleistuvę", tai ji tikrai senovinė gėlė