ir aš vartoju Yarine pirmą mėnesį, tai man vis pateplinėja ir labai žvėriškas apetitas, dėl jo rimtai tabletės kaltos, kaip prieš mm... tik baisiau, o kai vartojau cilestą nieko panašaus nebuvo, tik tada galvą žiauriai skaudėdavo. Tai dabar lauksiu ir tikėsiuos kad tas pereinamasis etapas su apetitu baigsis
QUOTE(Gustezi @ 2006 02 27, 18:10)
Apie Yarine galima pasiskaityti www.yasmin.com (visam pasaulyje jos vadinamos yasmin, lietuvoj Yarina 
ne tik lietuvoje bet ir visoje rytu bei centrineje europoje. jiems turbut atrodo kad mum sitas vardas labiau patikt turi
Pradėjau ir aš neseniai Yarina gerti, tai man atvirkščiai nei kitoms, daug mažiau norisi valgyti.
Jau įsivaizduoju, kokia būsiu liekna.
eilinis irodymas, kad kiekvienai KT poveikis gali pasireiksti vis kitaip. tikiuosi man viskas bus gerai
Sveikos jau įpusėjau pirmą yarine pakuotę- na gal iš pirmo mėnesio negaliu spręsti, bet nervina kad teplioja, kai niekada to nebūdavo- jaučiuosi neramiai (Diane35- nebuvo taip- vartojau metus
), noras ir sumažėjo (vyras užsiminė, kad atšalusi aš kažkokia, o aš jam sakau, kad reikia kt išbandyti ir kol viskas susireguliuos palaukti); dar nuovargis vakare toks kad nieko nesinori- bet čia gal ne nuo jų.
Žodžiu
pagyvensim- pamatysim.
Aš jau kokius metus (jei ne daugiau) geriu Yarina ir man
, nes prieš tai Logest gėriau- tai niekaip netiko, vis tepliodavo, neprisitaikė jos prie manęs ir per metus ar daugiau. O tos iškart tiko
QUOTE(gutė* @ 2006 03 27, 22:26)
Sveikos jau įpusėjau pirmą yarine pakuotę- na gal iš pirmo mėnesio negaliu spręsti, bet nervina kad teplioja, kai niekada to nebūdavo- jaučiuosi neramiai (Diane35- nebuvo taip- vartojau metus
), noras ir sumažėjo (vyras užsiminė, kad atšalusi aš kažkokia, o aš jam sakau, kad reikia kt išbandyti ir kol viskas susireguliuos palaukti); dar nuovargis vakare toks kad nieko nesinori- bet čia gal ne nuo jų.
Žodžiu
pagyvensim- pamatysim.
man irgi tepliojo, kažkur apie porą savaičių
neseniai pradėjau gerti antrą pakuotę. kolkas jokių pašalinių poveikių nėra
na man tai apetitas ir atsirado neblogas
bijau ir ant svarstykliu lipti
tikiuosi susitvarkys tas edrumas
nors i kelnias dar visas lendu
isgeriau pirma pakuote,dabar pertrauka...na dar vienas minusas,kad nuo ju mano migrena paumejo
bet vis tikiuosi,kad cia pereinamasis etapas
isgeriau pirma pakuote,dabar pertrauka...na dar vienas minusas,kad nuo ju mano migrena paumejo
QUOTE(egle.a @ 2006 03 28, 01:46)
Aš jau kokius metus (jei ne daugiau) geriu Yarina ir man
, nes prieš tai Logest gėriau- tai niekaip netiko, vis tepliodavo, neprisitaikė jos prie manęs ir per metus ar daugiau. O tos iškart tiko 
Labukas, aš yarina geriu jau gerą pusmetį, o kadangi tiap ilgai dar niekada neteko KT vartot, ar negalėtum pasakyt kiek laiko, taip, be pertraukos galima juos gerti? Turiu galvoje ne privalomasias pertraukas
QUOTE(juodoji_nasle @ 2006 03 29, 11:21)
Labukas, aš yarina geriu jau gerą pusmetį, o kadangi tiap ilgai dar niekada neteko KT vartot, ar negalėtum pasakyt kiek laiko, taip, be pertraukos galima juos gerti? Turiu galvoje ne privalomasias pertraukas
, bet visiškai KT vartojimo nutraukimą. Gal reikia nutraukti keliems menesiams....
Seniau buvo sakoma, kad reikia daryti po 5 metų, bet dabar sako, kad nereikia. Taigi nenorėjau suklaidinti ir štai ką suradau:
"Mitai apie kontracepciją
Ilgai vartojant kontraceptikus, būtina daryti pertrauką
Kodėl šis mitas paplito?
Galbūt, taip buvo siekiama didesnio saugumo, neva leidžiant organizmui išsivalyti nuo hormonų ir atsigauti kiaušidėms. Tai labai glaudžiai susiję su mitu, kad organizmas pripranta prie sintetinių hormonų ir pats atpranta juos gaminti. Mitas apie pertraukas kilo prieš kelis dešimtmečius, kuomet buvo vartojamos didelių dozių kontraceptinės tabletės, žymiai stipriau, nei šiuolaikinės, slopinusios kiaušidžių veiklą. Nutraukus tokių tablečių vartojimą, ilgiau tekdavo laukti natūralių mėnesinių, galbūt todėl ir tapo populiaru nuolat daryti pertraukas, siekiant sulaukti natūralaus ciklo atsinaujinimo ir įsitikinti, kad viskas gerai. Taigi tai tik psichologinis saugumas.
Ar tikrai, vartojant kontraceptines tabletes, pertrauka nėra būtina?
Ne tik nebūtina, bet, ir nerekomenduotina. Pirma, didėja tikimybė pastoti. Antra, vidutinis organizmo prisitaikymo prie kontraceptikų periodas, kurio metu kai kurioms moterims gali pasireikšti nepageidaujami šalutiniai reiškiniai, tokie kaip, pavyzdžiui, lengvas pykinimas ar krūtų jautrumas, nereguliarus tepimas ar kraujavimas, trunka iki 3 mėnesių. Kaskart, kai kontraceptikų vartojimas pradedamas iš naujo, organizmui tenka vėl prisitaikyti prie kontraceptikų vartojimo. Trečia, be jokio reikalo prarandamas įprotis reguliariai išgerti kontraceptinę tabletę, todėl didėja klaidų tikimybė. Kaskart, per 7 dienų pertrauką, kai tabletės nevartojamos, iš organizmo pasišalina visos kontraceptinės medžiagos, kiaušidėse atsinaujina normali veikla, t.y. pradeda bręsti folikulas, taigi, reguliariai vartojant tabletes ir taip daroma pakankamai daug pertraukų. Nėra jokių įrodymų apie papildomų pertraukų privalumus sveikatai ar vaisingumui.
Ar reikia pertraukos, jei nutraukus tablečių vartojimą, norima pastoti?
Pastoti paprastai rekomenduojama ne iškart, nutraukus tablečių vartojimą, bet sekantį ciklą, sulaukus natūralių mėnesinių. Priežastis labai paprasta taip lengviau numatyti gimdymo datą, kuri apskaičiuojama pagal paskutinių natūralių mėnesinių datą. Jei pastojama iškart puiku, juk nėštumo dydžiui nustatyti yra ir daug kitų metodų."
Taigi, atrodo nereikia jokių pertraukų
Sveikos
Aš irgi pradėjau vartoti yarina, dar kol kas tik kelios dienos, tai man dar anksti spręsti apie jų pašalinį poveikį.Bet užtat labai įdomu pasiskaityti, kaip kitom sekasi jas vartoti
Aš irgi rūkau, man gydytoja sakė, kad jei neviršysiu 5-7 cigarečių per dieną , tai nieko labai baisaus. Tiesiog rūkant padidėja galimybė susidaryti trombams, dar klausė , ar šeimoje niekas nesirgo tromboze.
QUOTE(Gulia @ 2006 02 15, 17:15)
Merginos tai jus parasykite-ar galima naudoti KT rukant
argi is tiek daug vartojanciu -nera rukanciu
Kiek draugei aiskino gydytoja-pavojinga,bet praktikoj kaip
Kiek draugei aiskino gydytoja-pavojinga,bet praktikoj kaip
Aš irgi rūkau, man gydytoja sakė, kad jei neviršysiu 5-7 cigarečių per dieną , tai nieko labai baisaus. Tiesiog rūkant padidėja galimybė susidaryti trombams, dar klausė , ar šeimoje niekas nesirgo tromboze.