Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

Aš mergaitei norėjau Kotryna,bet tėvelis sakė vadins paskui visi Katre g.gif
Atsakyti
Jo, lietuviiški vardai yra labai gražūs...tik kad dabar jie tarsi "atgime". As visa gyvenima buvau tokia vos ne vienintele, o dabar vis isgirstu "austeja", "austeja" ir matau kokia pyple smile.gif o mano vaikysteje tai visiems reikdavo kartoti ir kas antras klausdavo: "Kas? Audeja???" O dabar jau nieko nebenustebinsi...
Mano sesuo - Medeina. Irgi tokio amziaus nezinau daugiau ne vienos. Tiesa, zinojau viena dar net vyresne uz mano seseri, bet ji buvo Universiteto profesoriaus (filologijos fakulteto) dukra.
Beje, to fakulteto zmones ir dave savo vaikams vardus, kurie dabar, praejus geriems 25 ir daugiau metu, staiga ispopuliarejo. Prisimenu, kaip visi mus linksniuodavo: Vilte, Austeja, Medeina, Ula ir pan...
Idumo ziuret, kaip ratas apsisuko smile.gif
Atsakyti
aš rinkdama vardą savo leliukui, net nemąsčiau apie kitokį - tik apie lietuvišką. Ir kokį retesnį, kad pašaukus dešimt tokiu pat vardu neatsisuktų doh.gif
Atsakyti
Jei pratesiant latvishku vardu serija, tai pazhistu tokia AIJA, man tai labai grazhus vardas.. Ir shiaip ten pas latvius grazhiu ir linksmu vardu pasitaiko- Gatis, Girts, Juris, Baiba, Liga (ilgai tarti i)

Beje, Skaite latvishkai reishkia grazhi (skaisti)- o chia lietuvishkas vardas?! nes shitas irgi grazhus smile.gif
Atsakyti
man tai labai grazus mano seses vardas - Terese, bet kai ji rinkom as galvojau, kad bus labai faina , kai ja gales vadinti Tesa, bet dabar ja klases draugai kviecia Terke, ir ji nesuka sau galvos.. mano 20m kita sesuo Anele, tai tikrai nepazystu kitos tokios..
Atsakyti
mano dukters vardas Milda, lietuviskas ir labai aiskus, be to senoves lietuviu meiles deive wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2005 07 11, 09:57)
Žinau brolį ir seserį NEMUNĄ ir VILIJĄ g.gif

QUOTE(Fire @ 2005 07 11, 10:15)
O aš turėjau klasioką GIRIŲ, o jo sesuo - MELDA.

man filosofiją unversitete dėstė filosofijos mokslų daktaras Sakalas Janavičius. biggrin.gif Sakalas jo vardas, jo žmona Eglė, sūnus buvo pavadintas Vėju, o dukterys Vėtra ir Gilužė (kiek žinau, regis, tokia gatvė yra Vilniuj) biggrin.gif ot filosofų šeimynėlė...

O man gražus mergaitės vardas Grasilda- žinau, kad regis slaviškas, vokiškas, tačiau šalia mano prabobutės gyveno tokia Grasilda, dabar jai būtų net 120 metų, tad vardas ir senojoje Lietuvoje buvo žinomas...

Bet vyras nepritartų šiam vardui, nors nesu klaususi....jaučiu išsigąstų g.gif
Atsakyti
Zinau, kad vardas Giedrė tikrai yra lietuviskas. O siaip tai yra graziu lietuvisku vardu, taciau dabar toks laikmetis, kai daznai po svecias salis vazinejames. Ir, deja, ne visur tuos musu lietuviskus vardus uzsienieciams iseina lengvai istarti. Pvz., tokio trumpo vardo Daiva pazįstami vokieciai niekaip negaledavo istarti. Ispanijoje vardas Laima taipogi "sunkus", drauge ispanai vadina Laimita biggrin.gif , nes Laima neistaria biggrin.gif biggrin.gif . Tai vat ir puoselek lietuviskus vardus hihihi.gif . O man asmeniskai tai visai nesvarbu ar vaiko vardas lietuviskas ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2005 12 17, 20:44)
Zinau, kad vardas Giedrė tikrai yra lietuviskas. O siaip tai yra graziu lietuvisku vardu, taciau dabar toks laikmetis, kai daznai po svecias salis vazinejames. Ir, deja, ne visur tuos musu lietuviskus vardus uzsienieciams iseina lengvai istarti. Pvz., tokio trumpo vardo Daiva pazįstami vokieciai niekaip negaledavo istarti. Ispanijoje vardas Laima taipogi "sunkus", drauge ispanai vadina Laimita  biggrin.gif , nes Laima neistaria  biggrin.gif  biggrin.gif . Tai vat ir puoselek lietuviskus vardus  hihihi.gif . O man asmeniskai tai visai nesvarbu ar vaiko vardas lietuviskas ar ne  smile.gif

O kas mums darbo, kad uzsienieciai neistaria lietuvisku vardu??Cia juk ir yra musu savitumas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Veite @ 2005 12 18, 16:49)
O kas mums darbo, kad uzsienieciai neistaria lietuvisku vardu??Cia juk ir yra musu savitumas thumbup.gif

teisingai thumbup.gif tegu mokinasi tarti. Juk mes jų vardus tai pasakom.

Savo vaikui davėm vardą Gailius. tai visi porą kartų perklausiau ar gerai išgirdo ir tikslinasi - Dainius? Ne, sakau, Gailius. tada klausia iš kur toks keistas vardas, toks negirdėtas. Tai mano mama atkerta, kad Gailius, nes gaila, kad ne mergiatė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Veite @ 2005 12 18, 16:49)

Mes būtent tyčia rinkom vardą be lietuviškų raidžių, tarptautinį, lengvai tariamą ir įsimenamą, nes mūsų šeima tautiškai mišri. Visus savo patriotinius lietuviškumus iškart pamiršau, nes žinau, kokių sunkumų tektų mažylei patirti nuvykus į tėčio gimtinę su kokiu nors tipiniu lietuvišku vardu, kuriame yra š, ž ar ė raidžių.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2005 12 27, 13:06)
Savo vaikui davėm vardą Gailius. tai visi porą kartų perklausiau ar gerai išgirdo ir tikslinasi -  Dainius? Ne, sakau, Gailius. tada klausia iš kur toks keistas vardas, toks negirdėtas. Tai mano mama atkerta, kad Gailius, nes gaila, kad ne mergiatė  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

hihihi.gif Ale visai nieko vardas, skamba mirksiukas.gif
Atsakyti