Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE(idn @ 2005 09 28, 08:47)
Aš mergaitei norėjau Kotryna,bet tėvelis sakė vadins paskui visi Katre g.gif

mano mergaitė Kotryna vardu thumbup.gif Dažniausiai Katryte vadinam, kartais ir Katriuke, Katre blush2.gif Labai gražiai tinka mergaitei toks vardelis...

O va dėl antrosios savo atžalėlės vis mąstau. Jau nuo pat nėštumo pradžios vadinau ją Dominyka, ir vaikas jau laukia sesutės - Domutės, bet kai išgirstu kalbų, neva Dominykų labai daug dabar, tai lyg ir norėtųsi keisti, bet jau nebelabai išeina, tiek laiko kreiptis vienu vardu, po to imti ir pakeisti lyg niekur nieko...
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2005 12 27, 19:55)
hihihi.gif Ale visai nieko vardas, skamba  mirksiukas.gif

o svarbiausia niekas aplink tokio neturi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ASMENYBĖ @ 2004 09 06, 12:54)
Man idomu tik grynai lietuviski vardai, tokie kaip Rytis, Vakaris, Ausrine, Egle, Ruta ir t.t.

Noreciau kazkokiu retesniu, ne taip girdetu variantu. Zinau, kad savo pupulius pavadinsiu tik lietuviskais vardais.

Super, kad renkatės tik lietuviškus thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif Aha aš irgi pasvajoju apie tikrai lietuviškus, gal net archajiškus vardus. taip artima kažinkodėl tai.
O beja žinau vieną prūsišką varda - AUDINGA - reiškia panašiai kaip ir Goda - numatanti ateitį burianti:) g.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(baibokiukas @ 2005 06 13, 20:41)
O kodel tu manai, kad Lyja yra lietuviskas vardas?

....nu kas cia per vardas lotuliukas.gif

QUOTE(jėga @ 2005 07 11, 10:57)
Žinau brolį ir seserį NEMUNĄ ir VILIJĄ g.gif

...o as zinau NEMUNA ir UNDINE schmoll.gif

QUOTE(Fire @ 2005 07 11, 11:15)
O aš turėjau klasioką GIRIŲ, o jo sesuo - MELDA.

Neisivaizduoju kaip galima duoti tokius tragiskus vardus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SANTA: 11 gegužės 2006 - 17:07
Man ati labai grazus Kotryna ir dar sventas
Atsakyti
Paskaitinejau cia.. radau labai graziu vardu... siaip tai man visada lietuviski vardai patys graziausi wub.gif senoviniai, archajiski! thumbup.gif Pavydet mum turetu kitos tautos ner ten tokiu jau nebelike.. As irgi noriu vaiku lietuviskais vardais rolleyes.gif Tik va beda kad mano mylimasis (nugi jau tikiuosi kad TASAI) tai nelietuvis.. tai jauciu reikes daug vaiku turet kad abieju patriotinius interesus patenkint biggrin.gif

Ai is cia paminetu man pasirode Medeina ziauriai grazus. ir nesudetingas visai wub.gif Ir Vetra taip pat thumbup.gif Bet pavojingas vardas. Zinai viena Vetra tai patikekit tikru tikriausia vetra biggrin.gif

ai pastebejai kad mano ir santos nuomones amzinai nesutampa bigsmile.gif nu nieko tragisko as tuose varduose nematau! Ir isvis nebuna tragisku vardu, buna tik labai kritiski vardams zmones tongue.gif biggrin.gif
Papildyta:
Ai truputi pakeiciau nuomone. Yra gi ir man nepatinkanciu vardu. Cia vis ta mano lietuvybe isplaukia blush2.gif Na nesuprantu kaip lietuviu seima gali vaika pavadint ryskiai nelietuviskai vardais: pvz. Milana, Enrike, Atene. brrr schmoll.gif
Ai na bet cia tik mano nuomone. O vardas svarbiausia kad savo savininkui tiktu. daugiau nieko nereik rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 11 gegužės 2006 - 17:37
QUOTE(garbane @ 2006 05 11, 18:40)
As irgi noriu vaiku lietuviskais vardais  rolleyes.gif Tik va beda kad mano mylimasis (nugi jau tikiuosi kad TASAI) tai nelietuvis.. tai jauciu reikes daug vaiku turet kad abieju patriotinius interesus patenkint  biggrin.gif

Ai is cia paminetu man pasirode Medeina ziauriai grazus. ir nesudetingas visai  wub.gif Ir Vetra taip pat  thumbup.gif Bet pavojingas vardas. Zinai viena Vetra tai patikekit tikru tikriausia vetra  biggrin.gif 

ai pastebejai kad mano ir santos nuomones amzinai nesutampa  bigsmile.gif  nu nieko tragisko as tuose varduose nematau! Ir isvis nebuna tragisku vardu, buna tik labai kritiski vardams zmones  tongue.gif  biggrin.gif
Papildyta:
Ai truputi pakeiciau nuomone. Yra gi ir man nepatinkanciu vardu. Cia vis ta mano lietuvybe isplaukia  blush2.gif Na nesuprantu kaip lietuviu seima gali vaika pavadint ryskiai nelietuviskai vardais: pvz. Milana, Enrike, Atene. brrr  schmoll.gif
Ai na bet cia tik mano nuomone. O vardas svarbiausia kad savo savininkui tiktu. daugiau nieko nereik  rolleyes.gif

Garbane ,a le tu mane turbut sekioji biggrin.gif
Nu bet juk ir neturi tos musu nuomones sutapt visada ,ar ne biggrin.gif ...Nu Vėtra tikrai man tragiskas doh.gif .O jeigu tavo vyrui patiks koks Enrike ar ten MILANA kokia ir spjaus jis ant tos tavo lietuvybes vardam,va ka tada darysi biggrin.gif .Ai,istikruju ne vardas puosia zmogu ,o zmogus varda 4u.gif ,bet tas vardelis neturetu but koks be rysio kaip pvz siam forume teko isgirsti kaip varda VERDA,LYJA,GAILIUS ir dar daug panasiu ,nu kitaip negaliu nepavadint tokius vardus tragiskais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2006 05 11, 19:00)
Garbane ,a le tu mane turbut sekioji  biggrin.gif
Nu bet juk ir neturi tos musu nuomones sutapt visada ,ar ne  biggrin.gif ...Nu Vėtra tikrai man tragiskas  doh.gif .O jeigu tavo vyrui patiks koks Enrike ar ten MILANA kokia ir spjaus jis ant tos tavo lietuvybes vardam,va ka tada darysi  biggrin.gif .Ai,istikruju ne vardas puosia zmogu ,o zmogus varda 4u.gif ,bet tas vardelis neturetu but koks be rysio kaip pvz siam forume teko isgirsti kaip varda VERDA,LYJA,GAILIUS ir dar daug panasiu ,nu kitaip negaliu nepavadint tokius vardus tragiskais  doh.gif

Ne, nesekioju tikrai biggrin.gif Netycia taip.
Oi ne, Milanos tai nebus nei Enrikes lotuliukas.gif Siaip norim vaikus senoviniais autentiskais pagoniskais vardais pavadint (na betgi reikia dar pirma tu vaiku gaut lotuliukas.gif ai bet prisifantazuojam kaip ir visi turbut). Tik va beda kad ten pas juos krikcionybe jau taip seniai isigalejo kad tie senoviniai vardai turbut tik metrasciuos telike doh.gif nieko, atkapstysim lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 11 gegužės 2006 - 18:29
QUOTE(rena @ 2006 05 11, 18:24)
Man ati labai grazus Kotryna ir dar sventas

Ir dar nelietuviškas mirksiukas.gif

Garbane, griebkit naujausią (nes jis išsamiausias) K.Kuzavinio ir B. Savukyno Lietuvių vardų kilmės žodyną ir tikrai išsirinksite retą autentišką lietuvišką ar baltišką vardą smile.gif Tik nepamirškite perskaityti įvadinio straipsnio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 05 12, 15:06)
Ir dar nelietuviškas  mirksiukas.gif

Garbane, griebkit naujausią (nes jis išsamiausias) K.Kuzavinio ir B. Savukyno Lietuvių vardų kilmės žodyną ir tikrai išsirinksite retą autentišką lietuvišką ar baltišką vardą  smile.gif Tik nepamirškite perskaityti įvadinio straipsnio  cool.gif

oi griebsim griebsin nors jau dabar galvoj turiu tokiu vardu sarasiuka rolleyes.gif tik bijau kad vaiku neuzteks kad visais jais pavadinciau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2006 05 11, 19:00)
Garbane ,a le tu mane turbut sekioji  biggrin.gif
Nu bet juk ir neturi tos musu nuomones sutapt visada ,ar ne  biggrin.gif ...Nu Vėtra tikrai man tragiskas  doh.gif .O jeigu tavo vyrui patiks koks Enrike ar ten MILANA kokia ir spjaus jis ant tos tavo lietuvybes vardam,va ka tada darysi  biggrin.gif .Ai,istikruju ne vardas puosia zmogu ,o zmogus varda 4u.gif ,bet tas vardelis neturetu but koks be rysio kaip pvz siam forume teko isgirsti kaip varda VERDA,LYJA,GAILIUS ir dar daug panasiu ,nu kitaip negaliu nepavadint tokius vardus tragiskais  doh.gif

ir kodėl gi tau mano sūnaus vardas tragiškas? lotuliukas.gif lotuliukas.gif gražus, retas lietuviškas vardas, skambus su gera reikšme - smarkus ir stiprus. vis ne koks Antonijus, Džeraldas, Trojus ar Agripinas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti