Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE(nakutyte @ 2005 07 01, 13:25)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  jau turiu Ūlą, tik jau tokia išdykusi, nenustygstanti, kaip ir upelė - nesugaudysi - visur jos pilna... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Gal ir daro vardas vaikui įtakos.

Aš savo mergytei noriu duoti arba Ūla arba Medeina wub.gif
Atsakyti
man tai medeina toks vardas...nu negaliu tongue.gif gyvenu medeinos gatveje, pirma karta sita varda isgirdau gal pries 11 metu,bet kaip gatves pavadinima...ir man taip sunku ji buvo isimint-vis mediena sakydavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fire @ 2005 07 11, 11:15)
O aš turėjau klasioką GIRIŲ, o jo sesuo - MELDA.

blink.gif blink.gif blink.gif nu girius tai dar nieko,bet melda...o toks vardas vardyne yra,ar cia teveliu ismone?
Atsakyti
QUOTE(Nedurna @ 2005 04 13, 20:55)
Dabar nepamenu kieno, bet yra toks vardas Vilnius. Lietuviu, iseivijoje gyvenanciu. Nu man grazu, nors tu ka 4u.gif

man tai Vilne nerealus vardas...
Atsakyti
QUOTE(monie @ 2005 06 21, 08:13)
Anoks čia protas... Informacijos šaltiniai biggrin.gif
Šiaip labai vardais domiuosi mirksiukas.gif

o Kipras, Gustė ir Elzė ką reikštų ?????
Atsakyti
O man gražus nedažnas bet tikras lietuviškas vardas - Orinta ( nuo žodžio orus, ori )
Atsakyti
QUOTE(baltoji @ 2005 08 02, 15:53)
o Kipras, Gustė ir Elzė ką reikštų ?????

Kipras – graikų „kiprijietis, Kipro gyventojas“

Gustė – trumpinys iš lietuvių Gustautė gusti „priprasti“ arba iš lotynų Augustė „garbinga, didinga“

Elzė – trumpinys iš Elzbieta hebrajų (sen. žydų): „prisiekiu dievu“

Tikiuosi nors kiek padėjau smile.gif

Atsakyti
žiūrėkit day.lt, ten daugybė vardų ir su reikšmėm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 07 11, 09:48)
ar tai buvo Mėta Meškinija?  laugh.gif  mirksiukas.gif

Kartais vadinu dukryte ir Meškinija tongue.gif , bet ji kuda ir ta pravarde jai netinka schmoll.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitama: 11 rugsėjo 2005 - 10:24
O man grazus Rugile. Nors ir manasis vardukas man patinka. Dalia as smile.gif Kaip tik i mane nesikreipia : Dalyte, Daluze Ir t.t.
Atsakyti
man labai gražūs lietuviški Austėja ir Ugnė
Atsakyti
Seni zmones sako, jog duodami vaikui varda, nulemiame jo ateiti. Mes kaip vaziavom gimdyti i ligonine, tai galvojom kad bus Ieva arba Viktorija. O kazkodel gime Saule. Vyras sake, kad vos tik pamaciau savo mergyte, tai ir pavadinau ja Saulute. Kazkaip per nakti tas vardas samonej prigijo, o is ryto vyro klausiu, kaip jam patiktu toks vardas. Jam patiko. Tai taip ir liko. Ir dabar kaip pasiziurai i besijuokiancia - tai atrodo net sviecia tongue.gif
Atsakyti