Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE(micietta @ 2006 05 20, 16:43)
man tai pats baisiausias lietuviskas vadras MORTA  unsure.gif    nes italu kalboje jis reiksia ' mirusi' blink.gif
o graziu vardu yra daug....
Papildyta:

fear.gif  fear.gif

Šiaip jau vardas ne lietuviškas, o sulietuvintas lyg ir iš Martos mirksiukas.gif
Atsakyti
Man Morta labai gražu, dzin ką jis reiškia italų kalboje ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gritte: 09 liepos 2006 - 12:08
QUOTE(tamsi @ 2006 06 07, 20:05)
Na ,tai,kad nelietuviškas jis schmoll.gif (Žiedė)

na jeigu jums jau JONAS lietuviskas vardas, tai ŽIEDĖ jau tikrai pats lietuviskiausias.

Jonas (06.24) – hebrajų (sen. žydų) : „Jahvės (Dievo) išklausytas, palaimintas“

Žiedė (01.25) – lietuvių: žiedas

....kartais nelabai suprantu pagal ka jus sprendziate ar vardai lietuviski ar ne. .. unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gritte @ 2006 07 09, 13:07)
Man Morta labai gražu, dzin ką jis reiškia italų kalboje  ax.gif

Morta yra iš Martos. Jei italai turi panašiai kaip Mortos vardas skambantį žodį, čia jau italų problema. Morta yra aramėjiškos kilmės vardas, reiškia "valdovė, viešpatė".
Beje, su tokia etimologija Morta ir iki lietuviškos mirties galime privesti. Ir lietuvių, ir italų, ir slavų "mirtis" yra kilusi iš tos pačios indoeuropietiškos šaknies cool.gif
Atsakyti
Sutinku su ta nuomone, kad žmonės jau nebeskiria, kurie vardai iš tikrųjų yra lietuviški schmoll.gif
Atsakyti
maniskis- Mantaute, lietuviskas-prusiskas, taip rasoma. Prasme tokia, kad prusiskai MANTUS reiskia sumanus, lietuviskai -turtingas... zodziu verciau kaip tik norejau- turtinga tauta, protinga tauta ir dar kaip tik nori tongue.gif as didiziuojuosi saviskiu.
Atsakyti
Man gražus senieji lietuvių vardai, tokie kaip: Dominykas, Povilas, Sofija...
Atsakyti
Grazu Barbora, Ursulė.
Papildyta:
QUOTE(KaKavine @ 2006 07 08, 19:45)
Labai grazus vardas yra Minija  ax.gif Tai labai grazi vingiuojanti srauni upe (ten mano vaikyste nuskambejo...) Kas augo prie jos krantu ar turi kazka bendro su ja, gali savo dukrytes pavadinti Minijos vardu  thumbup.gif

O man labai graziai skamba Tarande... (nejuokais). mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo topsyte: 16 liepos 2006 - 17:12
QUOTE(Goote @ 2006 07 16, 17:22)
Man gražus senieji lietuvių vardai, tokie kaip: Dominykas, Povilas, Sofija...

Tai kad nelietuviški jie - pirmi 2 lotyniški, o trečias - graikiškas cool.gif
Atsakyti
Mano lietuviskas Gendre ir labai labai retas smile.gif
Atsakyti
Vardu reiksmes galima pasiskaityti www.Day.lt Tada bus aiskiau kuris vardas is tikruju yra lietuviu kilmes.
Atsakyti
QUOTE(*GEN* @ 2006 07 16, 19:16)
Mano lietuviskas Gendre ir labai labai retas smile.gif

Gražus, tikrai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti