as norejau savo mazylka Zemyna pavadint,bet kazkaip link austejos apsistojau,man jis nuostabus,ir lietuviskas,be to biciu deive.  

QUOTE(Aušrelė @ 2006 10 23, 16:03)
O musu vardai tikriausi lietuviskiausi ir reciausi   

Erdvilas- liet kunigaikstis o reiksme [ erd- erdve vil-viltis]
Mantvilas-liet kunigaikstis o reiksme [ mant"us-sumanus vil-viltis ]
as Ausra , lietuviskiau nebuna 

Patikslinu zemaiciu kunigaiksciai

Erdvilas- liet kunigaikstis o reiksme [ erd- erdve vil-viltis]
Mantvilas-liet kunigaikstis o reiksme [ mant"us-sumanus vil-viltis ]
as Ausra , lietuviskiau nebuna

Patikslinu zemaiciu kunigaiksciai

matai, man seniau patiko vardas Erdvilas, bet jų ėmė daugėti. lyg Vytauto Didžiojo sūnus?
o Mantvilas man per minkštas. bet čia tik skambesys - nieko asmeniško

Papildyta:
QUOTE(viliukasm @ 2006 10 23, 16:41)
 o as leidau savo vyrui sunucio vardeli isrinkti , man patiko Simonas , o vyras norejo kazko idomesnio - radome kompromisa Saimonas
 o as leidau savo vyrui sunucio vardeli isrinkti , man patiko Simonas , o vyras norejo kazko idomesnio - radome kompromisa Saimonas   
 Visiems seneliams ir mociutems nepatinka , o mums jis - nuostabiausias vardelis

sekmes mamoms , renkancioms vardelius !!!
o kas čia įdomaus?
 aš prie tų senelių. vardas nelietuviškas, taigi šiam skyreliui netinka
 aš prie tų senelių. vardas nelietuviškas, taigi šiam skyreliui netinka   
 o čiaip - paprasčiausias simonas, tik parašytas angliškas tarimas
 iš serijos - Ana ir Ona.
 iš serijos - Ana ir Ona.

Na, mes irgi uz lietuviskus vardus. As sunui buvau isrinkus Jona, tai su dukriuko vardu leidau pasireiksti vyrui ir nesuklydau   . Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka
 . Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka   

. Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka

QUOTE(gooda @ 2006 10 24, 12:22)
Na, mes irgi uz lietuviskus vardus. As sunui buvau isrinkus Jona, tai su dukriuko vardu leidau pasireiksti vyrui ir nesuklydau   . Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka
Man Vaiva irgi laaaabai grazus vardas.Jei turėciau dar kada dukryte tikrai norėciau tokiu vardu pavadint  . Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka

QUOTE(viliukasm @ 2006 10 23, 16:41)
 Visiems seneliams ir mociutems nepatinka , o mums jis - nuostabiausias vardelis

sekmes mamoms , renkancioms vardelius !!!
o prie ko cia lietuviski vardai?
 saimonas - nelietuviskiau nebuna
 saimonas - nelietuviskiau nebuna   
 QUOTE(gooda @ 2006 10 24, 12:22)
Na, mes irgi uz lietuviskus vardus. As sunui buvau isrinkus Jona, tai su dukriuko vardu leidau pasireiksti vyrui ir nesuklydau   . Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka
na jonas tai nelietuviskas vardas..
 na negi nepasidomit vaikui varda duodami?
 na negi nepasidomit vaikui varda duodami?   

O kodėl Jonas nelietuviškas?

QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 20:00)
Todel kad Jonas, taip pat kaip ir Paulius Liukas ar Matas, yra is biblijos
 Kaip zinia biblija rase ne lietuviai
 Kaip zinia biblija rase ne lietuviai   Cia tiesiog biblijinis vardas "isverstas" i daugeli kalbu pvz. juk angl. John
 Cia tiesiog biblijinis vardas "isverstas" i daugeli kalbu pvz. juk angl. John   

QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 20:00)
va va, ir aš visada galvojau kad koks kosk, bet JONAS, ai jau tikrai lietuviškas
 ir te tau - nelietuviškas
 ir te tau - nelietuviškas   taip pat ir su IEVA suklydau...
 taip pat ir su IEVA suklydau...  

Supratau  

Bet manau, kad mamos čia nesikapsto taip giliai 

Bet manau, kad mamos čia nesikapsto taip giliai

hm... yra vardai lietuviški, atėję iš pagonybės laikų - tokiu atveju ir šitie nebe lietuviški, vadinasi, baltiški  ir yra vardai lietuviški, atėję su kriškčionybe. žodžiu, jei tikrų tikriausią teisybę pasakius, grynai lietuviškų vardų nėra. pvz, vardo Danguolė kilmė: atėjęs su krikščionybe, lyg ir lotyniško Celeste vertinys, tačiau daryba grynai baltiška - bendrinio daiktavardžio šaknis plius tipiška baltiškų asmenvardžių priesaga. taigi - lietuviškas ar ne?
  ir yra vardai lietuviški, atėję su kriškčionybe. žodžiu, jei tikrų tikriausią teisybę pasakius, grynai lietuviškų vardų nėra. pvz, vardo Danguolė kilmė: atėjęs su krikščionybe, lyg ir lotyniško Celeste vertinys, tačiau daryba grynai baltiška - bendrinio daiktavardžio šaknis plius tipiška baltiškų asmenvardžių priesaga. taigi - lietuviškas ar ne?

ir yra vardai lietuviški, atėję su kriškčionybe. žodžiu, jei tikrų tikriausią teisybę pasakius, grynai lietuviškų vardų nėra. pvz, vardo Danguolė kilmė: atėjęs su krikščionybe, lyg ir lotyniško Celeste vertinys, tačiau daryba grynai baltiška - bendrinio daiktavardžio šaknis plius tipiška baltiškų asmenvardžių priesaga. taigi - lietuviškas ar ne?

QUOTE(vaiddda @ 2006 09 15, 11:57)
Dar galiu pasiulyti senovisku lietuvisku vardu is to paties kalendoriaus:
Auseklis,Kalnius,Priska,Ragnytė,Laba,Emerencijona,Šarkė,Nikomedis,Rainis,Zilelė,Alkis,Svitugėlė,Sitalkė,Aujotas,Dizma,Bangpūtis,Vimbaras,Nergana,Nergonė,Gardievutis,Skaistuolis,Deziderijus,Ankštė,Vendrė,Krisius,Gilšė,Pūtis,Augraudas,Babylė,Krytis,Miklausė,Sargė,Ragelis...Na,musu protėviai tikrai buvo isradingi,nenuginčysi.
Tiesa dar radau ir visai nebloga varda-Jorūnė.
Auseklis,Kalnius,Priska,Ragnytė,Laba,Emerencijona,Šarkė,Nikomedis,Rainis,Zilelė,Alkis,Svitugėlė,Sitalkė,Aujotas,Dizma,Bangpūtis,Vimbaras,Nergana,Nergonė,Gardievutis,Skaistuolis,Deziderijus,Ankštė,Vendrė,Krisius,Gilšė,Pūtis,Augraudas,Babylė,Krytis,Miklausė,Sargė,Ragelis...Na,musu protėviai tikrai buvo isradingi,nenuginčysi.
Tiesa dar radau ir visai nebloga varda-Jorūnė.
Pūtis

,Šarkė
 ,Šarkė   Rainis
  Rainis   Alkis
 Alkis   

Ankštė
 Ankštė   Ragelis
 Ragelis  
beje,kur rast ta kalendorių-vietoj anekdotų būtų