Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

as norejau savo mazylka Zemyna pavadint,bet kazkaip link austejos apsistojau,man jis nuostabus,ir lietuviskas,be to biciu deive. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušrelė @ 2006 10 23, 16:03)
O musu vardai tikriausi lietuviskiausi ir reciausi  biggrin.gif 
Erdvilas- liet kunigaikstis o reiksme [ erd- erdve vil-viltis]
Mantvilas-liet kunigaikstis o reiksme [ mant"us-sumanus vil-viltis ]
as Ausra , lietuviskiau nebuna  tongue.gif 
Patikslinu zemaiciu kunigaiksciai smile.gif

matai, man seniau patiko vardas Erdvilas, bet jų ėmė daugėti. lyg Vytauto Didžiojo sūnus?
o Mantvilas man per minkštas. bet čia tik skambesys - nieko asmeniško mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(viliukasm @ 2006 10 23, 16:41)
smile.gif o as leidau savo vyrui sunucio vardeli isrinkti , man patiko Simonas , o vyras norejo kazko idomesnio - radome kompromisa Saimonas  thumbup.gif
Visiems seneliams ir mociutems nepatinka , o mums jis - nuostabiausias vardelis  4u.gif
sekmes mamoms , renkancioms vardelius !!!

o kas čia įdomaus? schmoll.gif aš prie tų senelių. vardas nelietuviškas, taigi šiam skyreliui netinka tongue.gif
o čiaip - paprasčiausias simonas, tik parašytas angliškas tarimas didis.gif iš serijos - Ana ir Ona.
Atsakyti
Na, mes irgi uz lietuviskus vardus. As sunui buvau isrinkus Jona, tai su dukriuko vardu leidau pasireiksti vyrui ir nesuklydau biggrin.gif . Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gooda @ 2006 10 24, 12:22)
Na, mes irgi uz lietuviskus vardus. As sunui buvau isrinkus Jona, tai su dukriuko vardu leidau pasireiksti vyrui ir nesuklydau  biggrin.gif . Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka  wub.gif
Man Vaiva irgi laaaabai grazus vardas.Jei turėciau dar kada dukryte tikrai norėciau tokiu vardu pavadint thumbup.gif
Atsakyti
mėta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(viliukasm @ 2006 10 23, 16:41)
smile.gif o as leidau savo vyrui sunucio vardeli isrinkti , man patiko Simonas , o vyras norejo kazko idomesnio - radome kompromisa Saimonas  thumbup.gif
Visiems seneliams ir mociutems nepatinka , o mums jis - nuostabiausias vardelis  4u.gif
sekmes mamoms , renkancioms vardelius !!!

o prie ko cia lietuviski vardai? doh.gif saimonas - nelietuviskiau nebuna biggrin.gif

QUOTE(gooda @ 2006 10 24, 12:22)
Na, mes irgi uz lietuviskus vardus. As sunui buvau isrinkus Jona, tai su dukriuko vardu leidau pasireiksti vyrui ir nesuklydau  biggrin.gif . Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka  wub.gif

na jonas tai nelietuviskas vardas.. ax.gif na negi nepasidomit vaikui varda duodami? g.gif
Atsakyti
O kodėl Jonas nelietuviškas?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 20:00)

Todel kad Jonas, taip pat kaip ir Paulius Liukas ar Matas, yra is biblijos tongue.gif Kaip zinia biblija rase ne lietuviai mirksiukas.gif Cia tiesiog biblijinis vardas "isverstas" i daugeli kalbu pvz. juk angl. John mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 20:00)

va va, ir aš visada galvojau kad koks kosk, bet JONAS, ai jau tikrai lietuviškas blush2.gif ir te tau - nelietuviškas biggrin.gif taip pat ir su IEVA suklydau... rolleyes.gif
Atsakyti
Supratau drinks_cheers.gif
Bet manau, kad mamos čia nesikapsto taip giliai tongue.gif
Atsakyti
hm... yra vardai lietuviški, atėję iš pagonybės laikų - tokiu atveju ir šitie nebe lietuviški, vadinasi, baltiški tongue.gif ir yra vardai lietuviški, atėję su kriškčionybe. žodžiu, jei tikrų tikriausią teisybę pasakius, grynai lietuviškų vardų nėra. pvz, vardo Danguolė kilmė: atėjęs su krikščionybe, lyg ir lotyniško Celeste vertinys, tačiau daryba grynai baltiška - bendrinio daiktavardžio šaknis plius tipiška baltiškų asmenvardžių priesaga. taigi - lietuviškas ar ne?
Atsakyti
QUOTE(vaiddda @ 2006 09 15, 11:57)
Dar galiu pasiulyti senovisku lietuvisku vardu is to paties kalendoriaus:
Auseklis,Kalnius,Priska,Ragnytė,Laba,Emerencijona,Šarkė,Nikomedis,Rainis,Zilelė,Alkis,Svitugėlė,Sitalkė,Aujotas,Dizma,Bangpūtis,Vimbaras,Nergana,Nergonė,Gardievutis,Skaistuolis,Deziderijus,Ankštė,Vendrė,Krisius,Gilšė,Pūtis,Augraudas,Babylė,Krytis,Miklausė,Sargė,Ragelis...Na,musu protėviai tikrai buvo isradingi,nenuginčysi.
Tiesa dar radau ir visai nebloga varda-Jorūnė.

Pūtis blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif ,Šarkė g.gif Rainis lotuliukas.gif Alkis blink.gif blink.gif blink.gif Ankštė lotuliukas.gif Ragelis rolleyes.gif
beje,kur rast ta kalendorių-vietoj anekdotų būtų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 28 spalio 2006 - 21:39