as norejau savo mazylka Zemyna pavadint,bet kazkaip link austejos apsistojau,man jis nuostabus,ir lietuviskas,be to biciu deive.

QUOTE(Aušrelė @ 2006 10 23, 16:03)
O musu vardai tikriausi lietuviskiausi ir reciausi
Erdvilas- liet kunigaikstis o reiksme [ erd- erdve vil-viltis]
Mantvilas-liet kunigaikstis o reiksme [ mant"us-sumanus vil-viltis ]
as Ausra , lietuviskiau nebuna
Patikslinu zemaiciu kunigaiksciai

Erdvilas- liet kunigaikstis o reiksme [ erd- erdve vil-viltis]
Mantvilas-liet kunigaikstis o reiksme [ mant"us-sumanus vil-viltis ]
as Ausra , lietuviskiau nebuna

Patikslinu zemaiciu kunigaiksciai

matai, man seniau patiko vardas Erdvilas, bet jų ėmė daugėti. lyg Vytauto Didžiojo sūnus?
o Mantvilas man per minkštas. bet čia tik skambesys - nieko asmeniško

Papildyta:
QUOTE(viliukasm @ 2006 10 23, 16:41)

Visiems seneliams ir mociutems nepatinka , o mums jis - nuostabiausias vardelis

sekmes mamoms , renkancioms vardelius !!!
o kas čia įdomaus?

o čiaip - paprasčiausias simonas, tik parašytas angliškas tarimas

Na, mes irgi uz lietuviskus vardus. As sunui buvau isrinkus Jona, tai su dukriuko vardu leidau pasireiksti vyrui ir nesuklydau
. Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka

QUOTE(gooda @ 2006 10 24, 12:22)
Na, mes irgi uz lietuviskus vardus. As sunui buvau isrinkus Jona, tai su dukriuko vardu leidau pasireiksti vyrui ir nesuklydau
. Jis isrinko sena ir lietuviska varda - Vaiva, kuris yra sen.lietuviu deive Laimos pavidalu ir vaivorykste. Man jis labai patinka 
Man Vaiva irgi laaaabai grazus vardas.Jei turėciau dar kada dukryte tikrai norėciau tokiu vardu pavadint 

QUOTE(viliukasm @ 2006 10 23, 16:41)

Visiems seneliams ir mociutems nepatinka , o mums jis - nuostabiausias vardelis

sekmes mamoms , renkancioms vardelius !!!
o prie ko cia lietuviski vardai?

QUOTE(gooda @ 2006 10 24, 12:22)

na jonas tai nelietuviskas vardas..

O kodėl Jonas nelietuviškas?
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 20:00)
Todel kad Jonas, taip pat kaip ir Paulius Liukas ar Matas, yra is biblijos

QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 20:00)
va va, ir aš visada galvojau kad koks kosk, bet JONAS, ai jau tikrai lietuviškas

Supratau
Bet manau, kad mamos čia nesikapsto taip giliai

Bet manau, kad mamos čia nesikapsto taip giliai

hm... yra vardai lietuviški, atėję iš pagonybės laikų - tokiu atveju ir šitie nebe lietuviški, vadinasi, baltiški
ir yra vardai lietuviški, atėję su kriškčionybe. žodžiu, jei tikrų tikriausią teisybę pasakius, grynai lietuviškų vardų nėra. pvz, vardo Danguolė kilmė: atėjęs su krikščionybe, lyg ir lotyniško Celeste vertinys, tačiau daryba grynai baltiška - bendrinio daiktavardžio šaknis plius tipiška baltiškų asmenvardžių priesaga. taigi - lietuviškas ar ne?

QUOTE(vaiddda @ 2006 09 15, 11:57)
Dar galiu pasiulyti senovisku lietuvisku vardu is to paties kalendoriaus:
Auseklis,Kalnius,Priska,Ragnytė,Laba,Emerencijona,Šarkė,Nikomedis,Rainis,Zilelė,Alkis,Svitugėlė,Sitalkė,Aujotas,Dizma,Bangpūtis,Vimbaras,Nergana,Nergonė,Gardievutis,Skaistuolis,Deziderijus,Ankštė,Vendrė,Krisius,Gilšė,Pūtis,Augraudas,Babylė,Krytis,Miklausė,Sargė,Ragelis...Na,musu protėviai tikrai buvo isradingi,nenuginčysi.
Tiesa dar radau ir visai nebloga varda-Jorūnė.
Auseklis,Kalnius,Priska,Ragnytė,Laba,Emerencijona,Šarkė,Nikomedis,Rainis,Zilelė,Alkis,Svitugėlė,Sitalkė,Aujotas,Dizma,Bangpūtis,Vimbaras,Nergana,Nergonė,Gardievutis,Skaistuolis,Deziderijus,Ankštė,Vendrė,Krisius,Gilšė,Pūtis,Augraudas,Babylė,Krytis,Miklausė,Sargė,Ragelis...Na,musu protėviai tikrai buvo isradingi,nenuginčysi.
Tiesa dar radau ir visai nebloga varda-Jorūnė.
Pūtis

beje,kur rast ta kalendorių-vietoj anekdotų būtų