Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE(little_cow_ @ 2006 10 28, 21:45)
hm... yra vardai lietuviški, atėję iš pagonybės laikų - tokiu atveju ir šitie nebe lietuviški, vadinasi, baltiški tongue.gif  ir yra vardai lietuviški, atėję su kriškčionybe. žodžiu, jei tikrų tikriausią teisybę pasakius, grynai lietuviškų vardų nėra. pvz, vardo Danguolė kilmė: atėjęs su krikščionybe, lyg ir lotyniško Celeste vertinys, tačiau daryba grynai baltiška - bendrinio daiktavardžio šaknis plius tipiška baltiškų asmenvardžių priesaga. taigi - lietuviškas ar ne?

Lietuviu vardai skirstomi i
1. senieji lietuviu/baltu kilmes vardai Vytautas, Vytas, Vytenis, Vilkas
2. kalendoriniai krikstavardziai Jonas hebrajiskas, Augustinas lotyniskas, Stanislovas slaviskas ir pan.
3. naujieji lietuviski vardai BArtas, Venta, Upe, Serksne
4. naujieji skolintiniai vardai Violeta, Ilona, Edgaras ir kt.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 10 28, 22:37)
Lietuviu vardai skirstomi i
1. senieji lietuviu/baltu kilmes vardai Vytautas, Vytas, Vytenis, Vilkas
2. kalendoriniai krikstavardziai Jonas hebrajiskas, Augustinas lotyniskas, Stanislovas slaviskas ir pan.
3. naujieji lietuviski vardai BArtas, Venta, Upe, Serksne
4. naujieji skolintiniai vardai Violeta, Ilona, Edgaras ir kt.

As palaikau pirma ir trecia grupe thumbup.gif Kiti gal ir lietuviu, bet ne lietuviski tongue.gif
Atsakyti
O kaip jums vardai Varėnė Ir Glūkas? Varėnė yra upė Varėnoje, yra ir legenda apie deivę Varėnę. Glūkas yra ežeras Varėnos rajone.

Na, o dėl gyvūmų vadinimo žmonių vardais... Tos iš mūsų, kurios pačios gyvūnus turi, myli juos kaip vaikus ir pavadina taip, kaip joms atrodo gražu tongue.gif Kažkada mano mama turėjo ožkytes Lorą ir Emą. Tada tai buvo neįprasti vardai - iš romanų ir filmų. O po metų kitų kaime atsirado mergytės Lora ir Ema tongue.gif

O as toookį anekdotą žinau... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Vagis įsilaužė į vieną namą ir pradėjo dairytis, ką čia pavogus. Jau tiesia ranką...
Staiga kažkoks skardus bekūnis balsas vos ne tiesiai į ausį pasakė:
-Jėzus tave stebi.
Vagiui net kojas pakirto - kas gi čia dabar! Kurį laiką ramiai pastovėjo. Nieko. Gal pasivaideno. Ir toliau dairosi, ką nugvelbti. O balsas ir vėl:
-Jėzus tave stebi.
Vagiui rankos pradėjo drebėti. Sugrabaliojo šiaip ne taip prožektorių ir puolė juo mosikuot, ieškot - juk matė, kad šeimininkai išėjo!
Žiūri - papūga narve tupi.
-Ar tai tu bjaurybe mane gąsdini?!!!
Papūga:
-Aš ne gąsdinu, aš tik įspėju.
Vagis:
-Ir kas tu TOKIA, kad mane įspėtum?
Papūga:
-Aš - Mozė!
Vagis jau visai atsipalaidavo, juokiasi:
-Ir kokie gi žmonės tave pavadintų Moze?
Papūga:
-Na, kokie kokie, tokie, kurie pavadino rotveilerį Jėzum!
lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
cha cha lotuliukas.gif , super anekdotas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2006 12 30, 14:56)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddda @ 2006 10 20, 13:28)
Pazįstu tris Dziugus rolleyes.gif

o ash pazistu zmones, kuriu pavarde dziugai
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 10 29, 14:29)
As palaikau pirma ir trecia grupe thumbup.gif  Kiti gal ir lietuviu, bet ne lietuviski  tongue.gif

Aš taip pat good.gif
Atsakyti
aš šnd darbe prisijuokiau: žiūriu - vardas Gedvilas, pavardė - Rūtenis. mastau.gif , kad vis dėlto atvirkščiai tb. ir buvau teisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 01 04, 20:14)
aš šnd darbe prisijuokiau: žiūriu - vardas Gedvilas, pavardė - Rūtenis. mastau.gif , kad vis dėlto atvirkščiai tb. ir buvau teisi biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(vejo_mergaite @ 2007 01 04, 15:08)
o ash pazistu zmones, kuriu pavarde dziugai

Džiugas ar Džiuginta šiaip gražus vardas./..
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 01 04, 18:14)

Tikriausiai turetu butu atvirksciai... mirksiukas.gif Nes mano senelis turejo tokia pavarde - Gedvila (be -s galunes) user posted image Man ji labai grazi... user posted image Nors jeigu butu vardas Rutenis, tai nezinau tuomet... hm... user posted image Reikia visgi, kad vardai su pavardem nors kiek derintusi! user posted image
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2007 01 04, 22:11)
Džiugas ar Džiuginta šiaip gražus vardas./..

Man Dziugas, tai su surio pavadinimu asocijuojasi user posted image Nors sis vardas irgi visai nieko... user posted image
Atsakyti
QUOTE(Europiete @ 2007 01 08, 14:38)
Man Dziugas, tai su surio pavadinimu asocijuojasi user posted image Nors sis vardas irgi visai nieko... user posted image

Džiugas skamba taip džiaugsmingai wub.gif . thumbup.gif vardas
Atsakyti