labas visoms, nenoriu tersti temos, bet jei kam israse Gastrotuss baby sirupa nuo refliukso, parasykite man i az. Mes atidareme pries 4 dienas - mums jo nereikia, galime laisvai perleisti.
na va mes siandiena jau po proceduros.sulasino lasiukus i nosi prasidejo galiucinazijos ir raumenys atsijunge,ir vaikas labai daug juokesi(apsinarkosino).prozedura truko gal 5 min .zodziu mum pripazino refliuksa negana to dar stempej yra zaizdele,tai pirmadieni vel i sostine vaziuosim pas gastro gyditojus kad israsytu gydima.ssiandien ausytes paziurejo tai jau atsistato klausa ir suntuku nebera tai reiskia kad daugelaikiu nereiks statyt.nes ana savaite tai pripazino kurtuma.bet labai mankstinom ir guma kramtem tai atstatem.
tai tiek ziniu ziuresim koki gydima paskirs.

QUOTE(jumbonis @ 2011 04 08, 14:37)
na va mes siandiena jau po proceduros.sulasino lasiukus i nosi prasidejo galiucinazijos ir raumenys atsijunge,ir vaikas labai daug juokesi(apsinarkosino).prozedura truko gal 5 min .zodziu mum pripazino refliuksa negana to dar stempej yra zaizdele,tai pirmadieni vel i sostine vaziuosim pas gastro gyditojus kad israsytu gydima.ssiandien ausytes paziurejo tai jau atsistato klausa ir suntuku nebera tai reiskia kad daugelaikiu nereiks statyt.nes ana savaite tai pripazino kurtuma.bet labai mankstinom ir guma kramtem tai atstatem.
tai tiek ziniu ziuresim koki gydima paskirs.

O mes geriam vaistukus, apie vamzduku isemima sake kolkas pamirsti ir nieko gero. Liulys baisus, sloga nepraeina visai. Ir nors savaite geriam vaistus nuo Gerlo rezultatas lygus 0.
Sveikutės
Jungiamės ir mes į GERL būrį... Sūnui 1,5 metukų iš jųs metus ištisai turėjom slogą ir kosulį... Taip galiausiai priėjom iki Sakalinsko, kuris nusiuntė endoskopijai... Ir ar džiaugsmui ar nelaimei GERL diagnozė... Ir skranduke tulžis kaupiasi, tai dar ir neurologinių bėdų siūlo ieškot pas neurologą.
Tai dabar geriam vaistukus (su sugirdymu tragedija... nesiduoda - per metus ir taip visko prigirdytas, tai sauksteli su neaiskiu turiniu iškart stumia...
) ir bandom laikytis dietos... Va čia man daugiausia klausimų... Tragedija, kažkaip viskas taip ribota... Tai gal kas kokiu patarimų pasidalinimui turi. Gydytoja sakė nieko kepto, bet dabar man klausimas, kas tas nieko? Tik mėsa? Ar ir blyneliai (tarkim lietiniai, be riebalų), daržovės? Kaip su troškinimu... Ar galima prieš tai apkepinti mėsa, daržoves, ar čia irgi dietos pažeidimas...
Tai vat, jungiamės ir tuo pačiu laukiame patarimų
Visiems likimo draugams

Tai dabar geriam vaistukus (su sugirdymu tragedija... nesiduoda - per metus ir taip visko prigirdytas, tai sauksteli su neaiskiu turiniu iškart stumia...

Visiems likimo draugams

QUOTE(akviliux_ @ 2011 04 08, 19:55)
Sveikutės
Jungiamės ir mes į GERL būrį... Sūnui 1,5 metukų iš jųs metus ištisai turėjom slogą ir kosulį... Taip galiausiai priėjom iki Sakalinsko, kuris nusiuntė endoskopijai... Ir ar džiaugsmui ar nelaimei GERL diagnozė... Ir skranduke tulžis kaupiasi, tai dar ir neurologinių bėdų siūlo ieškot pas neurologą.
) ir bandom laikytis dietos... Va čia man daugiausia klausimų... Tragedija, kažkaip viskas taip ribota... Tai gal kas kokiu patarimų pasidalinimui turi. Gydytoja sakė nieko kepto, bet dabar man klausimas, kas tas nieko? Tik mėsa? Ar ir blyneliai (tarkim lietiniai, be riebalų), daržovės? Kaip su troškinimu... Ar galima prieš tai apkepinti mėsa, daržoves, ar čia irgi dietos pažeidimas...
Visiems likimo draugams

Visiems likimo draugams

Sveiki visi ilgalaikiai Sakalinsko pacientai susibūrė į Gerl skyrelį
Papildyta:
QUOTE(akviliux_ @ 2011 04 08, 19:55)
Sveikutės
Visiems likimo draugams

Visiems likimo draugams

Žinai dėl mitybos aš nustebau, nes mano daktarė pvz, kitaip kalba. Santariškėse tai griežtai su maistu sakė riboti, bet mes dar kitą savaitę eisim pas savo poliklinikos gastroenterologą. Man pvz keista, kai pasakė neduoti užkandžių tarp valgymų, nes mano gydytoja kitaip kalba. Šiaip tai mes nesveiko maisto nevalgom. Tik klausimas ką valgom, nes pardėj viską perku. Tik virtą, košes. Bet mano vaikas beveik nevalgo kai vaistus ėmėm gert. Ir nė velnio mums negeriau nors geriam vaistus sloga baisi

Klausimas, o jūsų vaikai vemia? Man tai nuo gimimo nė karto. Tai man aiškino, kad mums miegant rūgštys atkyla. Ir kad labai stebėt, kad viduriai nekietėtų, nes tai ir refliuksą iššaukia.
QUOTE(Giedre.vs @ 2011 04 08, 20:04)
Šiaip tai mes nesveiko maisto nevalgom. Tik klausimas ką valgom, nes pardėj viską perku. Tik virtą, košes. Bet mano vaikas beveik nevalgo kai vaistus ėmėm gert. Ir nė velnio mums negeriau nors geriam vaistus sloga baisi

Mes turėdami vyresnę sesutę, kai ką tikrai suvalgydavom ne pagal amžių

Kai gausit kokių žinių dėl mitybos- labai prašau pasidalinti

QUOTE(Giedre.vs @ 2011 04 08, 21:48)
Klausimas, o jūsų vaikai vemia? Man tai nuo gimimo nė karto. Tai man aiškino, kad mums miegant rūgštys atkyla. Ir kad labai stebėt, kad viduriai nekietėtų, nes tai ir refliuksą iššaukia.
Niekada nevėmė... Net neatpylinėjo, labai retai... Dėl viduriuku, reikia mums čia susiimt, nes maniškiui kai nevalgo, tai visada kietėja

QUOTE(RUSNEX @ 2011 04 09, 10:33)
O kaip tokiam mažam vaikui padarė endoskopiją,nes mums sakė daro nuo 7 metų.Mes irgi visi metai vargstam su vėmimais iki pat vakaro ir niekas nieko negali pasakyt dėl ko.Buvom poliklinikoje pas gastro ,tai liepė mėnesį gert RANIBERL'ą, o vėliau žiūrės.Ir kaip ten tas vaikas zondą praris ???
Duoda atpalaiduojančią tabletę ir sukiša, mums 3,5 metų.
QUOTE(akviliux_ @ 2011 04 09, 00:00)
Mes turėdami vyresnę sesutę, kai ką tikrai suvalgydavom ne pagal amžių
... Dėl nevalgymo, tai tikrai... Dabar tik sudėliojau, kad irgi labai apetitas dingęs...
Mums kažkaip net ir nesigydant 3 savaites buvo stebūklingas pagerėjimas, tik ryte atsikosėdavo pora kart nubudęs ir po to - sveikas vaikas... O dabar sesė iš daržo parsinešė slogą, tai aiškų sloga jau abiem... Tik vienas greit pasveiksta, o kitam laaabai užtrunka
Niekada nevėmė... Net neatpylinėjo, labai retai... Dėl viduriuku, reikia mums čia susiimt, nes maniškiui kai nevalgo, tai visada kietėja

O ką jums sakė Santaruose?
Mums- tai kad visai nevalgyti ryžių, nes kietina.
Po to, kad valgyti viską virtą, košes. Neduoti gazuotų (niekada ir nedaviau), sulčių, saldumynų, saldainių ir kečiupo. Kad nevalgyti 3 val. iki miego ir miegoti pakeltu galvūgaliu.
Iš tikrųjų mūsų giminėj yra 1 vaikas su Gerl tai jam viskas išsisprendė nupirkus specialias groteles miegojimui. Aišku ir vaistai buvo gerti. Bet dietos tai labai griežtai nesilaikė. Nors aš pati ir kai turiu GERLą tai po gydymo kurso leidžia daugiau maisto raciono įvest

QUOTE(Giedre.vs @ 2011 04 09, 11:31)
O ką jums sakė Santaruose?
Po to, kad valgyti viską virtą, košes. Neduoti gazuotų (niekada ir nedaviau), sulčių, saldumynų, saldainių ir kečiupo. Kad nevalgyti 3 val. iki miego ir miegoti pakeltu galvūgaliu.
Iš tikrųjų mūsų giminėj yra 1 vaikas su Gerl tai jam viskas išsisprendė nupirkus specialias groteles miegojimui. Aišku ir vaistai buvo gerti. Bet dietos tai labai griežtai nesilaikė. Nors aš pati ir kai turiu GERLą tai po gydymo kurso leidžia daugiau maisto raciono įvest
Bet va su slogom tai mums jos nesibaigia metus. Ir jei susergam tai ilgam - visai nesigydo sloga. Tik primažėja arba vėl iš naujo padidėja. Marazmas kažkos. O kokius vaistus jūs geriat? Omeprozolius jau geriat?

Tai mums irgi panašiai... Viskas virta, nieko aštraus, rūkyto, riebaus (na čia manau ir taip vaikams tokie maistai nepriklauso...). Dėl sulčių, kažkaip nieko nesakė ir dėl saldumynų visų... Nes sulčių bananų aš ir dabar duodu...

O dėl kietėjimo viduriukų, tai kažkaip maisto produktų nepavardino... Na mes ryžius valgom, bet kartu ir daaaug daržovių, tai kažkaip lyg kol kas nuo jų nebuvo...
Smagu girdėt, kad vaikiukai pasveiksta, tai tikiuosi ir skyrlio lankytojams taip pasiseks

Dėl slogos užjaučiu

Vaistus mums išrašė 20d. Nexium'a.
Sveikutės
Maniškis kūdikis kol pati maitinau išvis neatpylinėdavo,bet vėliua prasidėjo kosuliai iki vėmimo
dabar mums jau 6m tai jau vėmimai retai apsilanko
su maistu sunku

Maniškis kūdikis kol pati maitinau išvis neatpylinėdavo,bet vėliua prasidėjo kosuliai iki vėmimo