Įkraunama...
Įkraunama...

gastroezofaginis refliuksas

QUOTE(Baniukas @ 2011 04 11, 09:39)
Sveikutės 4u.gif
Maniškis kūdikis kol pati maitinau išvis neatpylinėdavo,bet vėliua prasidėjo kosuliai iki vėmimo doh.gif dabar mums jau 6m tai jau vėmimai retai apsilanko doh.gif su maistu sunku  doh.gif

O prieš kiek laiko nustatė GERL? Gydymas ir dieta nepadėjo visiškai ligos įveikt?
Atsakyti
QUOTE(akviliux_ @ 2011 04 11, 09:44)
O prieš kiek laiko nustatė GERL? Gydymas ir dieta nepadėjo visiškai ligos įveikt?

LIGĄ NUSTATĖ NESENAI.kol dietos laikėmės tai viskas išvis super gerai,bet labai sunku su tokio amžiaus vaiku,nes tai kaime su centais į pardę nuėjęs nusiperka ką nori,bet šiaip labai viskas susitvarkė,nes anksčiua nesuprasdavau kas tas kosulys ,nuo ko toks vėmimas doh.gif
nes ir su ausytėmis turėjome problemų,operavomės adenoidus,nes ausytėse skystis kaupėsi,o dabar aišku nuo ko jis kaupiasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Baniukas @ 2011 04 11, 10:03)
LIGĄ NUSTATĖ NESENAI.kol dietos laikėmės tai viskas išvis super gerai,bet labai sunku su tokio amžiaus vaiku,nes tai kaime su centais į pardę nuėjęs nusiperka ką nori,bet šiaip labai viskas susitvarkė,nes anksčiua nesuprasdavau kas tas kosulys ,nuo ko toks vėmimas doh.gif
nes ir su ausytėmis turėjome problemų,operavomės adenoidus,nes ausytėse skystis kaupėsi,o dabar aišku nuo ko jis kaupiasi doh.gif

Tokio amžiaus įsivaizduoju, kad dar sunkiau sukontroliuot... Bet jei pagerėjimas yra, tai gal ateis ir pasveikimo momentas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akviliux_: 11 balandžio 2011 - 11:38
QUOTE(akviliux_ @ 2011 04 11, 12:38)
Tokio amžiaus įsivaizduoju, kad dar sunkiau sukontroliuot... Bet jei pagerėjimas yra, tai gal ateis ir pasveikimo momentas  4u.gif

ir aš tikiuosi 4u.gif vėmimai tai stipriai sumažėję 4u.gif
Atsakyti
Aš ryt einu pas savo poliklinkos gastroenterologą.
Mes ir geriam Nexium.

Sulčių tai sakė neduot jokių, išskyrus naminės gamybos, praskiestas vandeniu.
O aš su savo vaiku kariauju, kad nevalgytų po 19. Niu niekaip neišeina susitart doh.gif

Niu įdomu man ar vaikai išauga iš Gerl. Nes suaugusiam tai čia kova su vėjo malūnais.
Atsakyti
Sakykit, ka jus vaikams duodat pusryciams, pietums ir vakarienei?
Gal turit koki sarasiuka ka galima?

Siandien buvom Santariskese. Itaria GERL. Paskyre vaistus. Ziuresim ar pasitvirtins...
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2011 04 11, 15:46)
*Aš ryt einu pas savo poliklinkos gastroenterologą.
Mes ir geriam Nexium.

**Sulčių tai sakė neduot jokių, išskyrus naminės gamybos, praskiestas vandeniu.
O aš su savo vaiku kariauju, kad nevalgytų po 19. Niu niekaip neišeina susitart doh.gif

***Niu įdomu man ar vaikai išauga iš Gerl. Nes suaugusiam tai čia kova su vėjo malūnais.

*Lauksim žinių wink.gif
**Aišku su sultim... Neįsivaizduoju, kaip tokiam vaikiukui nuo 19 h nevlgyt... doh.gif doh.gif
***Aš kažkaip tikiuosi, kad vaikams lengviau šiuo klausimu... O suaugusiųjų, taip kovojančių irgi pažįstu nevieną verysad.gif

QUOTE(Jakatta @ 2011 04 11, 19:56)
Sakykit, ka jus vaikams duodat pusryciams, pietums ir vakarienei?
Gal turit koki sarasiuka ka galima?
Siandien buvom Santariskese. Itaria GERL. Paskyre vaistus. Ziuresim ar pasitvirtins...

Man sąrašiukas irgi patiktų... Bet kažko ypatinga iš savo patirties neparašysiu... Ryte įvairios košės, virtinukai... Pietums verdu sriubas (tirštai daržovių, mėsos ir kaip pagr patiekalą duodu), troškinu, verdu įvairios rūšies mėsos... Niu be fantazijos... Nes daržovių pasirinkimas irgi nekoks... O vakarienei kokie makaroniukai arba košė... Jogurtas su sausainuku... Žodžiu labai patiktų, jei kas dar kažką parašytų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akviliux_: 12 balandžio 2011 - 08:13
QUOTE(akviliux_ @ 2011 04 12, 08:49)
*
Man sąrašiukas irgi patiktų... Bet kažko ypatinga iš savo patirties neparašysiu... Ryte įvairios košės, virtinukai... Pietums verdu sriubas (tirštai daržovių, mėsos ir  kaip pagr patiekalą duodu), troškinu, verdu įvairios rūšies mėsos... Niu be fantazijos... Nes daržovių pasirinkimas irgi nekoks... O vakarienei kokie makaroniukai arba košė... Jogurtas su sausainuku... Žodžiu labai patiktų, jei kas dar kažką parašytų...

O koses jus "ant" vandens verdate? Paskui paskaninate kuom nors?

Jogurto, mums gyd. sake, kad negalima... g.gif ???

Sunku su tuo valgymo. Mano vaikas ir taip isrankus maistui, o dabar gali valgyti tik tai, kas neskanu buvo iki siol. Pvz. koses valgo kaip vaistus. Priprasau, kad suvalgytu nors kelis kasniukus, tai jis isideda sauksteli i burna ir tada uzsigerdamas vandeniu nuryja doh.gif

Ir taip neperdaugiausiai ka galima duoti, bet dar sarasiuka sutrumpeja, nes reikia ziureti kad ir viduriu nekietintu. Nes turim ir sia problema.
Atsakyti
QUOTE(Jakatta @ 2011 04 12, 15:31)
O koses jus "ant" vandens verdate? Paskui paskaninate kuom nors?

Jogurto, mums gyd. sake, kad negalima...  g.gif ???

Sunku su tuo valgymo. Mano vaikas ir taip isrankus maistui, o dabar gali valgyti tik tai, kas neskanu buvo iki siol. Pvz. koses valgo kaip vaistus. Priprasau, kad suvalgytu nors kelis kasniukus, tai jis isideda sauksteli i burna ir tada uzsigerdamas vandeniu nuryja doh.gif

Ir taip neperdaugiausiai ka galima duoti, bet dar sarasiuka sutrumpeja, nes reikia ziureti kad ir viduriu nekietintu. Nes turim ir sia problema.

Mes šiandien eisim pas daktarus- tai galėsim papasakot. Mum leido 1 Aktimel per dieną.
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2011 04 12, 17:08)
Mes šiandien eisim pas daktarus- tai galėsim papasakot. Mum leido 1 Aktimel per dieną.

OK. Labai lauksim. Papasakit butinai ir kaip sekes, ka sake. Pas kokia gyd. eisit? Santariskese cia?

Idomu, kada tiketis laukti pagerejimo. Dar tik nuo siandien pradejom gert vaistukus ir po labai nedaug. Geriam "Nexium" po puse pakelio ryte. Bet jau taip noriu, kad vaikui greiciau praeitu tie skausmai...
Atsakyti
QUOTE(Jakatta @ 2011 04 12, 15:31)
*O koses jus "ant" vandens verdate? Paskui paskaninate kuom nors?

**Jogurto, mums gyd. sake, kad negalima...  g.gif ???

* Aš verdu kažkur 50/50 skiedžiu pieną... dedu tik druskos.

**Jogurto aš duodu be priedų... Nors duodu, bet valgyt nelabai valgo...

Įsivaizduoju, kokia vaikui kančia, nes man košės irgi būtų tragedija... Gal patiktų kukuruzų, jei nebandėt...?

Gal kam nors bus naudinga...Skirta info suaugusiems, bet manau vaikams irgi tinka....

user posted image
user posted image

Giedre.vs sėkmės ir lauksim žinių 4u.gif

Atsakyti
Tiek jums prirašiau ir viskas dingo.
Buvom pas daktarę, bet nenudžiugino. Labai sausas žmogus pasirodė.
Kalbėjo be užuolankų ir nevyniojo į vatą. Kadangi pati turiu šią ligą- tai daug ką žinojau, bet kai ką sužinojau ir naujo.
Pasakė yra tipinė Gerl forma, kuri pasireiškia raugėjimu ir vėmimu. Ir netipinė- kuri pasireiškia kvėpavimo takų ligomis. Ta netipinė forma yra daug sunkiau išgydoma nei tipinė. Gydymas gali užtrukti iki 3 mėn.
Po to leptelėjo frazę (labai užstrigo) niu kai tokiam amžiuje randa gerl gali būti, kad suaugus gali reikti operacijų. Bet būna kad vaikai ir išauga, nors šiaip čia lėtinė liga, linkusi kartotis. Ypač jei vaikas jautrus, žodžiu kaip ir rašiau anksčiau- veikia stresas.
Dėl dietos sakė laikytis griežtai. Iš pieno produktų- leido liesą sūrį ir 1 aktimel. Iš vaisių- saldūs obuoliai ir bananas. Nieko kepto, tik virtą. Liesos košės, liesa mėsa ir liesa žuvis. Jokios kiaulienos. Visiškai. Gerti- arbata ne juoda ir kompotai.
Liepė ateiti po gydymo kurso. Nes gali reikti pratęsti.
O baigė fraze: "Kadangi jums tiek daryta operacijų, gali būti, kad priežastis ne čia". "Ir baigus gydymą, gali reikti ieškoti kitų priežasčių lotuliukas.gif"
Taip, kad su mumis aišku, kad niekas neaišku.
Pagyrė dar, kad Nexium geriam. smile.gif
Atsakyti