Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

QUOTE(helena @ 2006 09 23, 16:20)
labiausiai nervuoja, kad pinigu neturi tie, kurie uzdirba daugiausiai doh.gif

O gal jie kam nors taupo? pvz. ruošiasi namą pirkti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 09 23, 16:56)
ką reiškia taškyti? tėkštelk mano pusėn kokią krūvelę  bigsmile.gif

taskyti , reiskia pirkti ka tik nori stipriai negalvojant ar reikia bigsmile.gif tai nereiskia, kad per balkona mesti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2006 09 23, 17:04)
O gal jie kam nors taupo? pvz. ruošiasi namą pirkti?  unsure.gif

kai as netaupi, man taupius suprasti sunku, kam jie ten taupo, nezinau tongue.gif
Atsakyti
man tai kartais labai nervoja kelios mano drauges, su viena is vis nebebendraujam net schmoll.gif O viskas yra taip, kad jau keleta metu galiu gyvent pinigeliu nelabai skaiciuodama, o mano drauges to negali daryt. Tai ir pradejo labai pavydet, kad as mat galiu sau leisti daug ka o jos nea. Deja, pamirsta jos tai kad dirbu nuo 15 metu, nes tevai negalejo man kisenpinigiu duot, kad visa laika kol mokiaus univesitete irgi dirbau. Tai dabar ir pyksta, kad turiu gera darba, ir gera atlyginima, o jos vat vargses, baige sau ramiai mokyklas ir univesitetus, ir dabar dirba savo pirmuosiuose darbuose uz kapeikas ir pinigus taupo. tai va. Nervoja, kad prikaisioja, kad tipo as tai galiu sau viska leist, o jos negali ir pan. Bet vat idomu kodel pacios nesidraske nuo 15 metu kad galetu ir dirbt ir mokytis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(wow @ 2006 09 25, 14:28)
man tai kartais labai nervoja kelios mano drauges, su viena is vis nebebendraujam net schmoll.gif O viskas yra taip, kad jau keleta metu galiu gyvent pinigeliu nelabai skaiciuodama, o mano drauges to negali daryt. Tai ir pradejo labai pavydet, kad as mat galiu sau leisti daug ka o jos nea. Deja, pamirsta jos tai kad dirbu nuo 15 metu, nes tevai negalejo man kisenpinigiu duot, kad visa laika kol mokiaus univesitete irgi dirbau. Tai dabar ir pyksta, kad turiu gera darba, ir gera atlyginima, o jos vat vargses, baige sau ramiai mokyklas ir univesitetus, ir dabar dirba savo pirmuosiuose darbuose uz kapeikas ir pinigus taupo. tai va. Nervoja, kad prikaisioja, kad tipo as tai galiu sau viska leist, o jos negali ir pan. Bet vat idomu kodel pacios nesidraske nuo 15 metu kad galetu ir dirbt ir mokytis blink.gif

tai tokios cia ir drauges... irnesakyk.gif as nuo tokiu stengiuos begt i finansais nesiafisuot tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 09 25, 14:57)
tai tokios cia ir drauges...  irnesakyk.gif as nuo tokiu stengiuos begt i finansais nesiafisuot  tongue.gif

tai su jom beveik ir nebebendrauju, o siaip net nezino jos kiek tiksliai uzdirbu, pacios susigalvojo kad milijonus blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Turėjau ir aš pagerintą "draugę".. Tokia skrega, kad mažai tokių pasitaiko.. Iš pradžių galvojau, kad šiaip taupus žmogus, bet vėliau net nemalonu pasidarė. Visada kur nors eidama bent jau šokoladą nešdavausi (nors dar realiai iš tėvų kišenės gyvenau). O manoji padrūškė nors ir turėdama puikų darbą, mėtydama pinigus "skudurams", niekada nesugalvojo kad ir ji gali ką nors nupirkt į svečius einant. Kai pasiūlydavau kartu pusiau perkti, atrėždavo "man dieta", "aš tokių dalykų nevalgau" ir pan. O svečiuose kirsdavo kad net ausys linkdavo. Ne kartą jai ir tiesmukai pasakėm, bet jokios reakcijos. Kantrybė trūko, kai su draugėm susimetusios nupirkom dovaną vienai iš mūsų rato, tačiau ji ne tik neprisidėjo (prašė už ją uždėt ale ji vėliau atiduosianti), bet gavosi taip kad ji dovaną įteikė ir tookią kalbą suskėlė tarsi ji tą dovaną už mus visas nupirkusi. tas gimtadienis ir buvo paskutinis, kada mes bendravom.. schmoll.gif manau ir taupumas turi ribas..
Atsakyti
Turiu as tokius pazistamus, tipo taike i draugus, bet man kazkaip nelabai limpa... del savo skupumo. Tai susituoke jauni zmones ( abiem po 30), turi du nedidelius vaikus, neblogus darbus, is kuriu sugeba taip pasitaupyti, kad ir i JAV islekia pasizmoneti, ir nama statosi, zodziu, sukasi. As ne pries, kad jie gerai verciasi, musu padetis ne ka prastesne, bet jau ju skupumas tai tiksliai perlenktas... Todel ir i svecius nelabai norisi eiti, nei ju paciu kviesti. Buvo musu vestuves pries 8 metus, uzkvieteme juos- padovanojo grafina alkoholiui gerti, kai mes abu su vyru negeriantys, o ir tas pats buvo "sutaupytas"nuo ju paciu vestuviu, man niekur negalejo pritaikyti. Po baliaus pradejo i maiselius krauti vaises, saldumynus savo namiskiams nunesti, mano mama buvo pasibaisejus. Vaikus leidzia i darzeli aptrintom kelnem, kad net skyles matosi, is darzelio delsia paimti, nes tegul vaikai pavalgo, neduok D liks vaikas be vakarienes, reikes namuose maitinti. Uzkviete karta i svecius - nupirkau toki tortuko gabaliuka, atejom, tai papjauste duonos padziuvusios ir labai plonai uztepe pastetu, bet taip plonai, kad net duona matosi. Suvalgiau kelis buterbrodus ir baigesi... daugiau ant stalo nieko nepadejo, na, gerai, kad mano tortukas dar skrandi uzkiso, bet neilgam, p okiek laiko taip uzsimaniau valgyti, kad sakau vyrui, jei dabar neiseisim namo, tai turbut is bado numirsiu. doh.gif
Kita karta i svecius ateinam- tai taupo elektra taip, kad kazkokioj prieblandoj turim sedeti, vis paskui vaiksto ir elektra isjungineja... Jei ka atsinesi, ant stalo padeda, bet savo nelabai ka pasiulys. Pazistamos vyras jiems irenginejop nama, tai duodavo jam valgyti, tipo pavaisindavo arbata, sumustiniais, galvojo, kad cia is draugiskumo, geranoriskai, bet kai atejo laikas atsiskaityti, ziuri, kad pinigu maziau nei susitarta, pasirodo, nuskaiciuodavo po 10 Lt i diena "uz pietus". doh.gif
Ir vel persasi i draugus, kviecia i svecius, tipo parodys nuotraukas is JAV, bet man kazko nesinori, nebent stipriai pavalgysiu ir is smalsumo nuvaziuosiu, bet i dideles draugystes su jais tai nee schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2006 09 25, 14:57)
Turiu as tokius pazistamus, tipo taike i draugus, bet man kazkaip nelabai limpa... del savo skupumo. Tai susituoke jauni zmones ( abiem po 30), turi du nedidelius vaikus, neblogus darbus, is kuriu sugeba taip pasitaupyti, kad ir i JAV islekia pasizmoneti, ir nama statosi, zodziu, sukasi. As ne pries, kad jie gerai verciasi, musu padetis ne ka prastesne, bet jau ju skupumas tai tiksliai perlenktas... Todel ir i svecius nelabai norisi eiti, nei ju paciu kviesti. Buvo musu vestuves pries 8 metus, uzkvieteme juos- padovanojo grafina alkoholiui gerti, kai mes abu su vyru negeriantys, o ir tas pats buvo "sutaupytas"nuo ju paciu vestuviu, man niekur negalejo pritaikyti. Po baliaus pradejo i maiselius krauti vaises, saldumynus savo namiskiams nunesti, mano mama buvo pasibaisejus. Vaikus leidzia i darzeli aptrintom kelnem, kad net skyles matosi, is darzelio delsia paimti, nes tegul vaikai pavalgo, neduok D liks vaikas be vakarienes, reikes namuose maitinti. Uzkviete karta i svecius - nupirkau toki tortuko gabaliuka, atejom, tai papjauste duonos padziuvusios ir labai plonai uztepe pastetu, bet taip plonai, kad net duona matosi. Suvalgiau kelis buterbrodus ir baigesi... daugiau ant stalo nieko nepadejo, na, gerai, kad mano tortukas dar skrandi uzkiso, bet neilgam, p okiek laiko taip uzsimaniau valgyti, kad sakau vyrui, jei dabar neiseisim namo, tai turbut is bado numirsiu. doh.gif
Kita karta i svecius ateinam- tai taupo elektra taip, kad kazkokioj prieblandoj turim sedeti, vis paskui vaiksto ir elektra isjungineja... Jei ka atsinesi, ant stalo padeda, bet savo nelabai ka pasiulys. Pazistamos vyras jiems irenginejop nama, tai duodavo jam valgyti, tipo pavaisindavo arbata, sumustiniais, galvojo, kad cia is draugiskumo, geranoriskai, bet kai atejo laikas atsiskaityti, ziuri, kad pinigu maziau nei susitarta, pasirodo, nuskaiciuodavo po 10 Lt i diena "uz pietus". doh.gif
Ir vel persasi i draugus, kviecia i svecius, tipo parodys nuotraukas is JAV, bet man kazko nesinori, nebent stipriai pavalgysiu ir is smalsumo nuvaziuosiu, bet i dideles draugystes su jais tai nee schmoll.gif

Tai jie gal kažkam labai taupo? bet čia jau viršūnė
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2006 09 25, 14:57)

Siaubas.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2006 09 25, 15:57)

Va va man asmeniskai zmones, kurie yra taupus(na aisku ne is tos kategorijos, kad labai labai taupus, kad net nemalonu ziuret) gyventi netrukdo, tegu sau taupo.. kas cia blogo jei zmogus turi kazkoki tiksla. Bet tu, kurie taupo kitu saskaita doh.gif vis bando kaip nors prasmukti,"pravaziuoti nahaliavu" geriau vengti drinks_cheers.gif jei jau atsises ant tavo kupros, tai taip lenvai neatsikratysi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mutantė @ 2006 09 25, 16:08)
Tai jie gal kažkam labai taupo? bet čia jau viršūnė

man atrodo, kad niekam jie netaupo- cia toks gyvenimo budas g.gif vadinasi- "gyvenu kitu saskaita ir man visiskai px... ka apie mane galvoja"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miauka: 25 rugsėjo 2006 - 15:21
doh.gif Na mūsų šeima nėra jau baisiai taupi, gal kiek ir paišlaidaujam, kur nereikia, bet kartais norisi šiek tiek paišlaidauti... blush2.gif
Bet yra tokie draugai, kurie uždirba daugiau nei mes, ir yra dar keletas draugų, kurių pajamos kaip mūsų. Tai taip nemalonu būna, kai nedažnai ir susitinki, bet būtinai gerti tekila ar degtinės butelį, kainuojantį ne mažiau nei 50 lt, manau pinigų švaistymas, o jiems kiti gėrimai - žemas lygis. Skaitosi galvą baisiai skaudės, nors nuo jų visų galvą skauda. mirksiukas.gif Ir dar kartais pasako, kad mes degtinės už 20 lt turbūt net neragavę... blink.gif Tipo vos ne pilstuką geriam. Taigi ir po kavines visi sau leidžiame pabuvoti tai net žeidžia tokie žodžiai. Na o jie pastoviai skundžiasi, kad neturi pinigų, nors patys giriasi, kad koldūnų namie nedaro, tik iš parduotuvės perka, aš kiek žinau, tos poros mergina, net valgyt daryt nemoka, o kam daryti, jei gali kavinėje pavalgyti? Ir džinsai vos ne 1000 lt kainuoja, ir batai po 500 lt, todėl juokinga būna, kai jie skundžiasi pinigų trūkumu... blink.gif
Na o viena bendradarbė, tai iš mūsų darbuotojų ir sukasi. Mat ji yra jau pensininkė, turi 20 metų dukrą, kuri gana neblogai rengiasi, todėl neturinti poros litų, kai reikia pasveikinti gimtadienio sulaukusią bendradarbę. Bet kai jubiliatė atneša vaišių, tai vos ne pati pirmoji viską sušlamščia ir nuneša savo dukrai saldainių, juk jos "vaikas" saldainių negali nusipirkti... Sakyčiau, kad tas "vaikas" būtų 3 metų, bet čia panelė, jau kolegijoje mokosi, tai ji visokiu piragus jai neša... Nors iš to kaip ta panelė apsirengusi, neatrodo, kad ji tų saldainių neįpirktų. Esmė, kad tegul jau neša tuos saldainius, bet kiekvieną kartą visos dedasi pinigus, kad ir po kelis litus, o už ją mes turime užmesti, nors niekada nepadėkos. Kitos bendradarbės irgi ne per daugiausiai uždirba ir vaikus turi, o ji įsivaizduoja baisiausiai kenčianti. Juk visoms visko būna. O jei jau duoda, tai išvis susiraukia baisiausiai ir suvalgo vaišių kaip už tris...
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2006 09 27, 20:08)
doh.gif Na mūsų šeima nėra jau baisiai taupi, gal kiek ir paišlaidaujam, kur nereikia, bet kartais norisi šiek tiek paišlaidauti...  blush2.gif
Bet yra tokie draugai, kurie uždirba daugiau nei mes, ir yra dar keletas draugų, kurių pajamos kaip mūsų. Tai taip nemalonu būna, kai nedažnai ir susitinki, bet būtinai gerti tekila ar degtinės butelį, kainuojantį ne mažiau nei 50 lt, manau pinigų švaistymas, o jiems kiti gėrimai - žemas lygis. Skaitosi galvą baisiai skaudės, nors nuo jų visų galvą skauda.  mirksiukas.gif  Ir dar kartais pasako, kad mes degtinės už 20 lt turbūt net neragavę...  blink.gif Tipo vos ne pilstuką geriam. Taigi ir po kavines visi sau leidžiame pabuvoti tai net žeidžia tokie žodžiai. Na o jie pastoviai skundžiasi, kad neturi pinigų, nors patys giriasi, kad koldūnų namie nedaro, tik iš parduotuvės perka, aš kiek žinau, tos poros mergina, net valgyt daryt nemoka, o kam daryti, jei gali kavinėje pavalgyti? Ir džinsai vos ne 1000 lt kainuoja, ir batai po 500 lt, todėl juokinga būna, kai jie skundžiasi pinigų trūkumu...  blink.gif

o tai ka negalit pasakyt, kad jus tekilos negeriat, nes jum per brangu... g.gif taigi galit gerti kas, ka iperkat ar pas jus cia bendras katilas... o siaip tie jusu draugai, jei jau jiems nelygis vodke gerti uz 20lt, tai galetu jumi tekila ir pavaisinti mirksiukas.gif a kitaip anokie cia draugai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 27 rugsėjo 2006 - 19:22