Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

Aš blogai jaučiuosi kai mano draugai žino kad neturiu aš pinigų ir kviečia kur nors važiuoti, bat aš ilgai atsikalbinėju ir po to išvažiuoju o kad aš blogai jaučiuosi negalėdama susimokėti už save. bet kai pinigėlių pradėjo atsirasti namo namuose man pasidarė gaila sunkiai uždirbtus pinigus atiduoti už alkoholį ar dar ka kitą žodžiu nenoriu pragerti to ką uždirbau. geriau ramiau pasėdžiu namie ir pasimėgauju ramybe nei žiūriu į neblaivius savo konpanjonus. bet nesakau kad niekada neinu kur nors į kavinę pasėdėti einu bet su saiku ir priklauso nuo aplinkybių ar moku pati ar moka tas kas kvietė pvz. draugė šventė savo gimtadienį bare tai už viską mokėjo ji nes aš pirkau dovaną, gėles ir t.t.
Atsakyti
Mane tai nervina taupantys ir replikas mėtantys, kaip va jie taupo, o aš ne bash.gif
pvz., įeinam su drauge studijų metais į parduotuvę ir aš nusiperku sau Miau, o ji nieko neperka. Einam, o ji man ir sako: aš tai namo pareisiu ir su paprastu pienu kakavos atsigersiu - taip daug daug piniau. Ir toks kaip priekaištas jos tone.. ir šiaip ji niekad nieko nepirkdavo, o juk kaip studentėms gi visur rūpėdavo nueit. Svarbiausia, kad ji tikrai iš turtingesnės šeimos nei aš.. bet ilgai draugystė nesitęsė, atrodo smulkmenos, bet kai jų visur pilna.. schmoll.gif
O šiaip dar nesuprantu, kai žmonės iš šišktėjimo taupo pirkdami pigesnį maistą. unsure.gif pvz, produktus išėjusius iš galiojimo, prapuvusius-nupigintus vaisius-daržoves, pigiausią aliejų ir tą naudoja kelis kartus.. unsure.gif suprantu, kai biudžetas spaudžia, bet kai tik iš noro kuo daugiau susikaupti...
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2007 07 08, 11:06)
O šiaip dar nesuprantu, kai žmonės iš šišktėjimo taupo pirkdami pigesnį maistą.  unsure.gif pvz, produktus išėjusius iš galiojimo, prapuvusius-nupigintus vaisius-daržoves, pigiausią aliejų ir tą naudoja kelis kartus..  unsure.gif suprantu, kai biudžetas spaudžia, bet kai tik iš noro kuo daugiau susikaupti...

Va šito ir aš nesuprantu, jei gali sau leisti, o taupo, galima sakyti, savo sveikatos sąskaita blink.gif
Atsakyti
Iš tiesų labai priklauso nuo taupumo lygio. Ar tai taupumas ar skūpumas smile.gif, gailėjimas sau, nors žinai,kad tikrai gali. Šia tema daug galima sakyti : vieni tikrai taupo konkrečiam daiktui įsigyti, paskolai ar kelionei, kiti atrodo,jog taupo, bet iš tikrųjų gaili sau,savo šeimos nariams, ypač jei dirba tik vienas kažkuris. Ačiū dievui, mano drugų tarpe žmonės yra sveikai taupūs, renkasi pagal prioritetus kas naudingiau, palepina save. Aš ne iš taupiųjų, o gal tiksliau normaliai taupi, tik mūsų santaupos skaičiuojamos ne pinigais, o įspūdžiais patirtais kelionėse bigsmile.gif
Atsakyti
Na papasakosiu ir aš...Aplankėme vyro draugus kitame mieste,mačiau juos ne pirmą kartą.Žinojau,kad taupūs žmonės,bet kad tiek... doh.gif Žodžiu nuėjom į parduotuvę,o ta panelė(draugo žmona),mane iš karto nusitempia prie akcijinių prekių,nu galvoju puiku,zino,kad šiandien akcija,bet esmė tame,kad jei tą dieną būna kažkokio produkto,pvz valgomo, akcija,jie nusiperka jų daug,pvz žuvies file,tai 8kg iš karto doh.gif doh.gif Po to kameros šaldytuvo durys neužsidaro...
Vakare valgom žuvį pas juos,tai as su MB valgom ką norim,ta prasme kiek norim,ji pamatė,kad as kažkurios dalies žuvies nesuvalgiau-nenoriu,tai paėmė iš mano lekštės ir pabaigė schmoll.gif Galvoju,nu čia jau nenormalu,tipo,kad neišmest gero daikto..
O geriausiai,buvo,kai nuėjom i Maxima,ir buvo skalbimo miltelių akcija,ir man kaip tik buvo pasibaigę,sakau reikia nusipirkt,o ji man sako,tai mes kai buvo akcija irgi daug prisipirkom,sako galiu tau parduot,bet aišku už normalią kainą,nu absurdas kažkoks.
Namuose ji parodė savo nago lako kolekcija,sako pardavinėju as,nes matėsi,kad daug naujų,išsirinkau spalva,sakau kiek?Sako 5Lt,paėmiau.Gryštam namo,žiūriu kioske tos firmos lakas 2,5Lt
Viskas sakau MB,mano kojos ten daugiau nebus..Taiva,kokių žmonių būna
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2007 07 27, 13:14)
Na papasakosiu ir aš...Aplankėme vyro draugus kitame mieste,mačiau juos ne pirmą kartą.Žinojau,kad taupūs žmonės,bet kad tiek... doh.gif Žodžiu nuėjom į parduotuvę,o ta panelė(draugo žmona),mane iš karto nusitempia prie akcijinių prekių,nu galvoju puiku,zino,kad šiandien akcija,bet esmė tame,kad jei tą dieną būna kažkokio produkto,pvz valgomo, akcija,jie nusiperka jų daug,pvz žuvies file,tai 8kg iš karto doh.gif  doh.gif Po to kameros šaldytuvo durys neužsidaro...
Vakare valgom žuvį pas juos,tai as su MB valgom ką norim,ta prasme kiek norim,ji pamatė,kad as kažkurios dalies žuvies nesuvalgiau-nenoriu,tai paėmė iš mano lekštės ir pabaigė schmoll.gif Galvoju,nu čia jau nenormalu,tipo,kad neišmest gero daikto..
O geriausiai,buvo,kai nuėjom i Maxima,ir buvo skalbimo miltelių akcija,ir man kaip tik buvo pasibaigę,sakau reikia nusipirkt,o ji man sako,tai mes kai buvo akcija irgi daug prisipirkom,sako galiu tau parduot,bet aišku už normalią kainą,nu absurdas kažkoks.
Namuose ji parodė savo nago lako kolekcija,sako pardavinėju as,nes matėsi,kad daug naujų,išsirinkau spalva,sakau kiek?Sako 5Lt,paėmiau.Gryštam namo,žiūriu kioske tos firmos lakas 2,5Lt
Viskas sakau MB,mano kojos ten daugiau nebus..Taiva,kokių žmonių būna

Verslininko gyslelę moteris turi lotuliukas.gif užsidirbo porą litų ax.gif aš pati tikrai labai susinervinčiau tokiu atveju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milagros @ 2007 07 27, 23:52)
Verslininko gyslelę moteris turi lotuliukas.gif  užsidirbo porą litų ax.gif    aš pati tikrai labai susinervinčiau tokiu atveju doh.gif

Nu pamaloninta,ir aš nelikau smile.gif Bet,kas svarbiausia,kad tokia grubi ji,eina po Maxima sukalioja,fee schmoll.gif Nemoteriska,ir nepasakyciau,kad nesusitupejus,metu 26
Atsakyti
Agniska, atrodo ta moteris netaupyti, o pasipelnyti kitu saskaita nori blink.gif

turiu, drauge kuri pinigeliu turi nedaug, bet isleidzia juos tokiems nepigiems dalykams. Pavyzdziui reikejo akinuku, konsultante pasiule uz 300 lt, o ji ir nusipirko doh.gif kaip tai pavadintumet?
paksikvieciu ja veliau i kavine nueiti, i parduotuves pasizvalgyti, o ji - neturiu uz ka... Liudna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saldybe: 28 liepos 2007 - 11:41
QUOTE(saldybe @ 2007 07 28, 12:39)
turiu, drauge kuri pinigeliu turi nedaug, bet isleidzia juos tokiems nepigiems dalykams. Pavyzdziui reikejo akinuku, konsultante pasiule uz 300 lt, o ji ir nusipirko  doh.gif kaip tai pavadintumet?

viskas cia normaliai - akiniaiis perkami tikrai ne vienai ar dviems dienoms ar menesiams, akiniams tikrai negalima taupyti
as pvz, kai dar studente buvau, tai irgi pinigu ne marios, bet akiniams negailejau, o 300 litu uz akinius yra tikrai normali kaina - nedaug
va kokiam maistui, kavinems galima pataupyti ar elektrai, bet ne akiniams ir ne batams schmoll.gif
beje, nesiojanciam akinius zmogui svarbiau tinkancius ir patinkancius gerus akinius isigyti (juk kasdiena nesioti butina) nei i kavine keliskart daugiau nueiti ar koki ruba isigyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 28 liepos 2007 - 11:44
as uz tai, kad reikia paciam rinktis ir issirinkti, o ne pirkti pirmus pasiulytus 4u.gif
Atsakyti
o gal jie jai labai patiko? 4u.gif

(na meile ish pirmo zvilgsnio wub.gif )
Atsakyti
turime porą pažįstamą, gyvena finansiškai tikrai neblogai, bet taupumas doh.gif pvz, gamtoje kažką organizuojam, perkama bendrai, tai kyla problemos, kodėl batonas už 1,49lt, ne 1,19; kodėl dešrelės vištienos, o ne kalakutienos, agurkų dar turim pasislėpę beveik antrą maišiuką pridėti, nes jų nuomone, žmogui dviejų vnt - per akis ir t.t. blink.gif šokoladas, jų nuomone, prabanga, juk galima šokolado plytelę pirkti už litą blink.gif žodžiu, nesmagu labai, kai jie dalyvauja apsiperkant doh.gif
Atsakyti