Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

Lasisa dar labai skanu su spinatais ir krevetem.Suprieskoniuoti lasisos file.Keptuveje ant sviestuko pakepint spinatus,ideti druskos,siektiek grietineles ir lukstentu virtu kreveciu.Deti paruostus spinatus ant tu filiuku ir uzlenkti galus taip kaip bandeles ir perverti krapstuku,kad laikytusi.Dedam i orkaite ir kepam. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monet @ 2004 09 09, 09:13)
Mes megstame lasisa. Paskutiniu metu dazniausiai ruosiu su makaronais.

Reikia: lasisa, pievagrybiai, sviestas, makaronai, petrazoles(butinai), druska, j.pipirai. Galima deti svoguno.
Paruosimas:
I lasisa deti druskos, pipiru ir apkepti svieste. Geriausia apkepti keptuveje, kur beveik nereikia deti riebalu, kad nebutu labai riebi. Makaronus isvirti. Pievagrybius su svogunu pakepinti svieste. Tuomet i keptuve deti  gabaliukais supjaustyta lasisa, virtus makaronus ir uzbarstyti daug svieziu, smulkintu petrazoliu. Galima deti Vegetos.

Ka  skanaus Jus gaminate su lasisa?

Atsakyti
LAbai reikia pagalbos-kaip įdaryti ir iškepti vidą nepjaustytą lašišą?nuo ko pradėt-kaip ją marinuot,kuo prikimšt ir kaip kept?Gal kas bandėt?
Atsakyti
QUOTE(virgulia @ 2008 12 21, 13:43)
LAbai reikia pagalbos-kaip įdaryti ir iškepti vidą nepjaustytą lašišą?nuo ko pradėt-kaip ją marinuot,kuo prikimšt ir kaip kept?Gal kas bandėt?

Mano mama kartais kepa visa lasisa druskoj. jei buna sveciu, tai ir didziausia zuvis dingsta nuo stalo akimirksniu. Nieko marinuot ir ruoztis nereikia, visas paruosimas uztrunka vos kelias minutes. Reikia tureti skarda tokiais gan aukstokais krastais ir daug rupios (!) druskos, kad ir pacios pigiausios. Zuvi perka jau isdarineta, t.y. be viduriu. Vidu istrina sviestu sumaisytu su prieskoniais, zolelemis kokiom nors (itariu tinka bazilikas, petrazoles, krapai, cesnakas, gal slakelis citrinos sulciu). tada i skarda pila gal pora kg druskos, tiek kad pasidengtu visas dugnas neplonu sluoksniu. Ant tos druskos metam lasisa, o ant virsaus velgi uzpilam druskos, kad pilnai padengtu (2-3 kg). Tik druska turi buti stambiakristaline, o ne ta smulkute stalo druska!! Nu ir saunam ir karsta orkaite. kiek tiksliai kepti negaliu pasakyti, nezinau. o ir patikrinti neis - nes druska i toki kieta luksta sustings. Spresti reikia pagal kvapa. Kai jau ims sklisti pasakiskas lasisos kvapas, tai ir bus iskepusi. Zinokit rezultatas nuostabus!
Atsakyti
QUOTE(dovesa @ 2008 12 19, 18:44)
Na va as ir mastau apie KUcias- kaip geriausia butu kepti lasisa orkaiteje?


Perku lašišos file iš ČIA. Visą gabalą patrinu druska, pipiriukais, užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių ir palaikau pusvalanduką. Tada keramikinį atvirą indą ištepu aliejumi, dedu lašišos file, ant virsaus gausiai užbarstau tarkuotų morkų ir saliero, kai yra šviežių pomodorų, dar jų pripjaustau, griežinėliais pjaustyto svogūno, citrinos griežinėlių, aptepu pomidorų padažu ir grietine (arba majonezu ir grietine) ir kepu orkaitėje, kol daržovės suminkštėja. Jei mėgstate "skaniau", galima daržoves prieš kepant pabarstyti prieskoniais ar sultinio milteliais.
Atsakyti
Gal kas nors galite patarti kaip garuose troškinti - kokių prieskoniukų reikėtų
Arba taip patroškinti - kad labai riebu nebūtų.
Vyras Naujiems ko nors iš lašišos užsimanė. Nupirksim didkepsnius, o ką galima su jais skanaus, nesudėtingo padaryti.
Atsakyti
na gal ir banaliai pasirodys, bet man skaniausia zalios lasisos sumustiniai...nereikia nei sviesto, nei dar ko...tiesiog ant juodos duonos uzsidedi juostelem pjaustytos,ZALIOS lasisos ir uzsibarstai druskos.lasisos riebaliukai atstoja sviesta, o skonis pasakiskas.....valgau ir atsivalgyt negaliu thumbup.gif zinoma prie siu sumustiniu ir alus labai gerai tinka drinks_cheers.gif gal ir keistai skamba, bet siulyciau paragaut mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš lašišą ruošiu taip:
Lašišą išdarinėju į file gabaliukus. juos trputuką pabarstau mėgstamais prieskoniais, biški druskytės ir labai labai mažai cukraus. Volioju miltuose ir apkepu labai nedaug ant keptuvės. apkepu tiek kad tik vos vos apskrustų viršus. Vidus dar būna žalias.
Troškinimo inde (aš imu tokį stiklinį apvalų) ant sviesto pakepinu svogūną, smulkiai pjaustytą, sudedu apkeptus lašišos gabalus, apipilu saldžia grietinėle ir patroškinu ne ilgiau kaip 5 minutes.
Skonis pasakiškas. Valgom dažniausiai su bulvių piure (koše) ir švelniomis daržovėmis.
Šis receptas netinka toms moterytėms kurios labai saugo figūrą. Nes čia tiesiog atominis kiekis kalorijų. Bet retkarčiais galima "sugriešyti"
Papildyta:
QUOTE(Monalyza @ 2008 12 16, 18:56)
Idomu ar galima sudyti saldyta lasisa t.y. istraukta is saldiklio  g.gif


Manyčiau, kad nelabai. Nes lašiša jau buvo užšaldyta, ją atlaidinai ir sūdai. Manau rizikuosi. Aš taip nedaryčiau.
Atsakyti
QUOTE(virgulia @ 2008 12 21, 12:43)
LAbai reikia pagalbos-kaip įdaryti ir iškepti vidą nepjaustytą lašišą?nuo ko pradėt-kaip ją marinuot,kuo prikimšt ir kaip kept?Gal kas bandėt?

As lasisa darau itin paprastai. Lasisos file, kepsniukus ar nupirkta visa nupjovus galva ir isemus didiji kaula padedu ant stiklinio indo, iskloto folija, kuri sutepta aliejum. Pridengiu kitu folijos gabalu ir dedu i ikaitinta orkaite iki 200 C. Kepu apie 30-45 min. (priklauso nuo lasisos dydzio). Iskepta apslakstau citrina ir valgau su savo megstamu garnyru thumbup.gif Galima deti ant salta ant bulkos, ant virsaus uzdejus svoguno griezineliu smile.gif
Paprasta ir sveika ax.gif
Atsakyti
siuo metu ziauriai inikau i tokia salotas su lasisa, kazkokioj kavineje valgiau tai nukopinau recepta: reikia salotu lapus suplesyti ir isdelioti leksteje, apslakstyti tukstancio salu padazu, deti pjaustytus virtus kiausinius, porus, pomidorus, lasisa sudyta ir vel ant virsaus to padaziuko. super ir vaizdas ir skonis !!!
Atsakyti
Aš tai lašišą ruošiu taip: išverdu bulves, jas nusunkiu, dedu į kepimo indą, sudedu smulkiai pjaustytą lašišą (rūkytą arba sūdytą), taip pat galima daryti su kupre, užpilti grietinėle, truputis vegetos, krapų ir į orkaitę, kol grietinėlė užvirs. Skanaus smile.gif
Atsakyti
Estute,bet ,juk lasisa yra riebi zuvyte,ir ja uzpylus grietinele,ar nera riebu.
?ACIU.
Atsakyti