Smagu, kai randi sau vieta

, mano vaikuciai irgi naminiai ir, beje, nors su koldunais lygink, kai naminiai, tai skaniausi

. Turiu tris

: vyresnele leidau i privatu (valdorfo) darzeli, buvau ir lieku jiems dekinga uz nuosirduma, atsidavima, intymuma, demesi - tokiu pastebejimu po dienos, praleistos darzeli apie vaika, daugiau niekada niekur negirdejau

. Vidurineli pabandziau leisti i darzeli prie namu ir po pirmo pusdienio, pasiimant, taip vaikas kakla apsivijo, kad ne jokiu zodziu nebereikejo-neverbaline vaiku kalba zymiai israiskingesne. Tiesa, ir man vis atrode, kad vaikui reikia bendrauti, be to ant ranku buvo mazylis-zinduklis jaunelis, taip norejosi miego..., kad vis dar vesdavom i darzeli, bet vakarais sunus buvo toks sudirges, jog demesio reikalaudamas atseikedavo uz visa diena, o tada pradejo sirgti, tiesiog pakildavo nezmoniska temperatura, po to puline angina, ir taip kas savaite, taigi, visom savo kuno kalbom parode vaikas, kad i darzeli jis nenori, nors aukletoja ji labai pamilo, tiesa, paklausus, kaip jam sekasi, ji kazkodel visada atsakydavo "normaliai"....(daugiareiksmiska...) ir dar pridurdavo, ka ir kaip valge (gal kam tai svarbiausia..., man ne), as norejau isgirsti nors kelis zodelius apie mano vaika:emocijas, busena, veiksmus, nors du zodelius

.Ir nesutiksiu, kad per daug gr. vaiku, maciau, kad net kai ju 30,aukletojos, kurioms tai RUPI, randa minutele kiekvienam asmeniskai. Mano sumanus, judrus sunus ilgainiui ten uzsisklende kaip sraige kiaute - niekaip neperprato jis to darinio - grupes vaiku, va su vienu, dviem, tai bendrauja, net pavydas ima

. Gal kartais ir man atrodo, kad tai problema, bet nieko forsuodamas nepasieksi. Va rasau, ir galvoju, kad visa diena apie tai galeciau kalbet...

Jei vaikas mylimas, auga saugus namie ir viduj jo ramybe, tai jo gyvenimui ir saviraiskai neprilygs jokia "rudenelio svente", kai tevai neretai tyliai keiksnodami, uzmigde vaikus, daro ju darbelius kazkokiai parodai, kurios reikia, mano galva, tik "varnelei", tai rupestis, kaip ivykdyti kazkieno sugalvota programa, o ne darbas vaiku labui..., na bent jau as tuo isitikinus

Kuryba - dalykas ne ismokstamas, o atsiskleidziantis, ir ne per prievarta... Visur dirba zmones, buna turbut nuostabiu aukletoju, bet..., kol galiu buti su vaikais namie, tol busiu, nes jokios prasmes "socializuotis" as nematau, as nei uz, nei pries darzelius, jei zmones turi dirbti, tai zinoma reikia vesti i darzeli, bet ne todel, kad vaikui butu geriau..., tik todel, kad kitos isieties nera. Mums finansiskai irgi ne pyragai, mergaitei i darzeli pinigelius tiesiog krapstydavom, nes maciau prasme, gal todel dabar pradejau ieskoti darbelio aukle, sakau, gal kas nores su mumis augti, tiesa kol kas tik mazuliai atsiliepe, o mums reiktu bendraamziu, ir ne todel, kad renkuosi, tik del objektyviu - dienos ritmo poriezasciu

Zinoma, mes irgi ieskom draugu kur galim, vedu sunu i bureli moksleiviu rumuose, kasdien einam i medinukus, kur, deja, nera musu (4 metai) amziaus vaikuciu, gal tai ir buvo akstinas parasyti sia zinute, sakau, gal kas dar gyvena Zveryne ir augina vyresnius vaikucius namie