QUOTE(Ir Guste @ 2006 10 18, 14:22)
Man gaila kai kurių "nedarželinukų" - dėl to, kad jie bendrauja suaugusiųjų frazėmis, išraiškomis (iškart matosi, kokius serialus ir posakius mėgsta močiutė
), dažnai vaikų grupelėse tampa atstumtaisiais. Man gaila ir kai kurių "darželinukų" - sulaukėję, bendrauja rėkimu, lipa per galvą, nei "ačiū" nei "viso gero".

man tai regis kad nereikia nei tų nedarželinių nei darželinukų gailėtis-juk ir tas gailestis yra pagal mūsų prizmę-mano galva, kad svarbiausia, kad vaikui būtų priimtinas vienas ar kitas variantas, o tada ir tėveliai gerai jausis

bet žinoma po truputį integruoti, tiksliau sakant paruošti valstybinei mokyklai, reikia. taip kad priešmokyklinė grupė pusei dienos yra pats tas. kitas dalykas, kad faktas, jog leisti vaiką į daržą yra daug pigesnis variantas nei samdyti auklę. na bet ar tai yra tai, kas mums svarbu gyvenime?man tai svarbiausia laimingas vaikas.
man tai smagu, kad yra ir kitaip mąstančių žmonių, nes kitose temose visos rėkia apie tai, kaip yra gerai darželis ir kokie blogi ir vargšai yra nedarželiniai vaikai

ir čia galim pasidalinti patirtim

kai skaičiau alfijos, o ypač noros žinutę apie tai, kaip vaikas apsivijo kaklą rankomis, vos neapsiašarojau-taip panašu į mūsų situaciją. ir neįsivaizduoju, kaip mamos sako, kad tai normalu, "ir mums taip buvo", ir kankina tą vaiką kokį laiką, kol tipo priprato, nepagalvodamos, o gal traumą vaikas patiria