Įkraunama...
Įkraunama...

Dideli (-ės), bet nelankome darželio

QUOTE(Ir Guste @ 2006 10 18, 14:22)
Man gaila kai kurių "nedarželinukų" - dėl to, kad jie bendrauja suaugusiųjų frazėmis, išraiškomis (iškart matosi, kokius serialus ir posakius mėgsta močiutė g.gif ), dažnai vaikų grupelėse tampa atstumtaisiais. Man gaila ir kai kurių "darželinukų" - sulaukėję, bendrauja rėkimu, lipa per galvą, nei "ačiū" nei "viso gero".

man tai regis kad nereikia nei tų nedarželinių nei darželinukų gailėtis-juk ir tas gailestis yra pagal mūsų prizmę-mano galva, kad svarbiausia, kad vaikui būtų priimtinas vienas ar kitas variantas, o tada ir tėveliai gerai jausis thumbup.gif drinks_cheers.gif
bet žinoma po truputį integruoti, tiksliau sakant paruošti valstybinei mokyklai, reikia. taip kad priešmokyklinė grupė pusei dienos yra pats tas. kitas dalykas, kad faktas, jog leisti vaiką į daržą yra daug pigesnis variantas nei samdyti auklę. na bet ar tai yra tai, kas mums svarbu gyvenime?man tai svarbiausia laimingas vaikas.
man tai smagu, kad yra ir kitaip mąstančių žmonių, nes kitose temose visos rėkia apie tai, kaip yra gerai darželis ir kokie blogi ir vargšai yra nedarželiniai vaikai doh.gif doh.gif blink.gif blink.gif
ir čia galim pasidalinti patirtim 4u.gif
kai skaičiau alfijos, o ypač noros žinutę apie tai, kaip vaikas apsivijo kaklą rankomis, vos neapsiašarojau-taip panašu į mūsų situaciją. ir neįsivaizduoju, kaip mamos sako, kad tai normalu, "ir mums taip buvo", ir kankina tą vaiką kokį laiką, kol tipo priprato, nepagalvodamos, o gal traumą vaikas patiria doh.gif blink.gif

Atsakyti
Vyresneli suneli galvojom leisti i darzeli, bet pries tai nutarem pabandyti leisti i "Nykstuku mokylele", kad priprastu prie kolektyvo. Sunui ir man labai patiko,todel darzelio ir nebelankem smile.gif Grupese daug vaiku, o is aukletojos tik girdi to negalima, to negalima .Istisa diena isbuti tokiam triuksme jus pabandykit, oi kaip pavarksit, o vaikui, jis dar jautriau viska piima. Manau daugiau pliusu kai vaikas namie auga ir lanko iv. burelius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kačia @ 2006 10 18, 15:09)
Vyresneli suneli galvojom leisti i darzeli, bet pries tai nutarem pabandyti leisti  i "Nykstuku mokylele", kad priprastu prie kolektyvo. Sunui ir man labai patiko,todel darzelio ir nebelankem smile.gif Grupese daug vaiku, o is aukletojos tik girdi to negalima, to negalima .Istisa diena isbuti tokiam triuksme jus pabandykit, oi kaip pavarksit, o vaikui, jis dar jautriau viska piima. Manau daugiau pliusu kai vaikas namie auga ir lanko iv. burelius biggrin.gif

man irgi taip atrodo 4u.gif gal papasakotum daugiau apie nykštukus?
Atsakyti
Mano sūnui treji, darželio nelankom. Galvojom nuo trijų pradėti lankyti, todėl (ieškodama geriausio varianto) su darželiais susipažinau: vienų net kiemai tokie, kad užeiti nesinorėjo, buvo ir tokių, kurie iš pirmo žvilgsnio visai patiko. Radom, atrodė, geriausią variantą, tačiau nuėjus ir pačiai pabuvus darželyje keletą dienų po porą valandų, entuziazmas išgaravo verysad.gif
Pirmiausia, tai grupėje yra virš dvidešimt vaikų. Jei man ( manau daugeliui) 8-10 valandų per parą tektų praleisti vienoje patalpoje, kuri, beje, nėra labai didelė, tokioje minioje, aš tikrai pavargčiau emociškai, man pradėtų skaudėti galvą ir pan. Nemanau, kad vaikams lengviau.
Antra: kiek laiko kiekvienam vaikui ir jo lavinimui gali skirti auklėtoja, kai grupėje yra tiek vaikų?
Trečia: man labai nepatiko (nors darželis pateikia tai kaip privalumą), kad vaikai yra vežami į ekskursijas į kitus miestus. Bandau įsivaizduoti kaip jausčiausi būdama darbe ir žinodama, kad mano vaikas (trijų metų) kartu su dar 20 + kažkur važiuoja , vaikšto gatvėmis ir kitur, kur galėtų būti pavojinga, o aš sėdžiu ir meldžiuosi, kad auklėtoja sugebėtų juos visus sužiūrėti. Gal aš paranoikė, bet vienas iš svarbiausių kriterijų man yra vaiko saugumas. Nemanau, kad tokiais atvejais jis yra užtikrinamas doh.gif
Ketvirta: grupėje visada yra bent keli sloguojantys (ir ne tik), o tai reiškia, kad ligos bus neišvengiamos. O mano vaikui tai gresia laringito priepoliais verysad.gif
Galėčiau papasakoti tikrai daugiau dalykų, kurie man nepatiko, bet tai užimtų daug vietos ir laiko. Tačiau išvadą padariau:Tėvai veda vaikus į darželį ne dėl vaikų gerovės, tikrai ne todėl, kad vaikui tai yra geriausia, o todėl, kad vaikus padėti kažkur reikia, o tėvams tai yra pigiausias, lengviausias ir paprasčiausias būdas mirksiukas.gif
Atsakyti
Ragana, o ką veikiat namuose? Ar kažkaip ugdotės ar susitinkat su kitais vaikais?
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2006 10 18, 20:25)
Mano sūnui treji, darželio nelankom. Galvojom nuo trijų pradėti lankyti, todėl (ieškodama geriausio varianto) su darželiais susipažinau: vienų net kiemai tokie, kad užeiti nesinorėjo, buvo ir tokių, kurie iš pirmo žvilgsnio visai patiko. Radom, atrodė, geriausią variantą, tačiau nuėjus ir pačiai pabuvus darželyje keletą dienų po porą valandų, entuziazmas išgaravo  verysad.gif
Pirmiausia, tai grupėje yra  virš dvidešimt vaikų. Jei man ( manau daugeliui) 8-10 valandų per parą tektų praleisti vienoje patalpoje, kuri, beje, nėra labai didelė, tokioje minioje, aš tikrai pavargčiau emociškai, man pradėtų skaudėti galvą ir pan. Nemanau, kad vaikams lengviau.Antra: kiek laiko kiekvienam vaikui ir jo lavinimui gali skirti auklėtoja, kai grupėje yra tiek vaikų?
Trečia: man labai nepatiko (nors darželis pateikia tai kaip privalumą), kad vaikai yra vežami į ekskursijas į kitus miestus. Bandau įsivaizduoti kaip jausčiausi būdama darbe ir žinodama, kad mano vaikas (trijų metų) kartu su dar 20 + kažkur važiuoja , vaikšto gatvėmis ir kitur, kur galėtų būti pavojinga, o aš sėdžiu ir meldžiuosi, kad auklėtoja sugebėtų juos visus sužiūrėti. Gal aš paranoikė, bet vienas iš svarbiausių kriterijų man yra vaiko saugumas. Nemanau, kad tokiais atvejais jis yra užtikrinamas  doh.gif
Ketvirta: grupėje visada yra bent keli sloguojantys (ir ne tik), o tai reiškia, kad ligos bus neišvengiamos. O mano vaikui tai gresia laringito priepoliais  verysad.gif
Galėčiau papasakoti tikrai daugiau dalykų, kurie man nepatiko, bet tai užimtų daug vietos ir laiko. Tačiau išvadą padariau:Tėvai veda vaikus į darželį ne dėl vaikų gerovės, tikrai ne todėl, kad vaikui tai yra geriausia, o todėl, kad vaikus padėti kažkur reikia, o tėvams tai yra pigiausias, lengviausias ir paprasčiausias būdas  mirksiukas.gif

1. maniškis grupėje sėdėdavo užsidengęs ausis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

2. darželiai tikrai sukurti ne dėl vaikų gerovės, o dėl tėvų patogumo, kad jie galėtų dirbti, etc..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 08 31, 16:07)
Sveiki,
Noriu padiskutuoti su tėveliais, kurie nusprendę, jog vaikai augs namuose smile.gif Su kokiomis problemomis susiduriate, kaip sprendžiate vaiko ugdymo namuose klausimus ir t.t., ir pan. Kodėl nusprendėte, kad vaikas darželio nelankys..jam nepritapus? dėl dažnesnių ligų? kitų priežasčių?
Galbūt, pradėjus temą, pačiai reiktų parašyt atsakymus į man kilusius klausimus. Mūsų 4 -metė dukra bando lankyt darželį. Jau dabar matau, kad kažin ar darželio lankymas jai bus priimtinas, taigi esame nusprendę, kad geriausiu atveju ji galės darželyje būti pusę dienos, o jei ne, tai ir išvis nelankyti. Pastebėjau, kad ją erzina betarpiškas vaikų bendravimas, tačiau ji nėra iš tų, kuri slėptųsi už sijono ir išvis bijotų bendrauti. Man labiausiai aktuali vaiko ugdymo namuose problema. Kiek gali duoti darželis ir kiek darželio nelankymą gali kompensuoti tėvai? Galbūt vis vien reiktų lankyti kokią mokyklėlę/būrelį/studiją?? Ji sumani, nuovoki ir protinga mergaitė. Kai kurių žmonių nuomone kai kur lenkia benraamžius g.gif Ieškodami auklės susidūrėme su problema, kad auklės atsisako motyvuodamos, kad kažin ar sugebės tokiam vaikui kažką duoti. Man tai labai keista, bet tuo pačiu gerbiu tokius žmones, kurie pasako, jog gali vaikui suteikti saugumą, priežiūrą, tačiau kažin ar galės kažko išmokyti. O vaikas linkęs domėtis, mokytis, nori kuo daugiau žinoti. Ypatingai domisi užsienio kalbomis. Man tiesiog būtų labai įdomu pabendrauti su tėveliais, kurių vaikučiai auga namuose  ax.gif

Mes jau norejom i darzeli, kad bendrautu su kitais vaikuciais, bet i ta grupe kur priklausom (2-3m) nenorim, nes ten visi dar su pampersais ir beveik nekalba blink.gif o i vyresne nepriima verysad.gif
Tai nusprendem kol kas palankyti vaikuciu ir mamyciu kluba "nykstukas", 2 kartus per savaite, ten piesiam, dainuojam, sokam thumbup.gif
Vis tiek ruosiausi ne visai dienai atiduoti i darzeli, tai mums tas variantas labai tinka. Ir sirgs maziau nei darzelyje smile.gif

Atsakyti
Lankom Suzuki mokyklėlę: muzikos ir dailės užsiėmimus, lankysim baseiną (pernai, užpernai lankėm - labai patiko), dažnai einam į lėlių teatrą, į įvairius renginius (koncertus, parodas, cirką, šventes), namuose piešiam, skaitom (pažįsta visas raides, bando skaityti po trupuitį), skaičiuojam (iki 10 skaičiuoja ir daro įvairius matematinius veiksmus), lipdom, klijuojam, šokam, dainuojam ir t.t. Veiklos tikrai ne mažiau nei darželyje mirksiukas.gif O dėmesys visas jam vienam, o ne dvidešimt penkiems. Žaislų - pilni namai ir visi jie tikrai kokybiški, lavinantys, skatinantys kūrybingumą. Žodžiu veiklos turim tiek, kad vos spėjam suktis smile.gif Serialų nežiūrim tongue.gif
Atsakyti
Sveikos, as irgi nevedu i darzeli, nes man vien pagalvojus nuo minties apie darzeli nukrecia saltukas. Ziogui patinka su vaikais, jis didesniuosius labai kopijuoja, bet tikrai valandziukei ir ne daugiau, paskui jis tiesiog pavargsta. Aisku, dabar trenere irgi sako, kad nenori laikytis taisykliu, pvz. visi nesioja plytas, o jis is tu plytu stato nama ir dar priduria, kad jus nesiokite nesiokite, o as nama statysiu. Siaip namuose su aukle ir jos vyru mokosi eilerastuku, skaito knygutes, skaldo malkas, vazineja dviraciais. Man svarbu, kad as vakare galiu normaliai gyventi, o ne visa vakara tik skirti daug, labai daug demesio to issiilgusiam vaikui ir daugiau nieko nieko nedaryti. Vaikstome i ledo rituli ir baseina.
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2006 10 19, 09:40)
2. darželiai tikrai sukurti ne dėl vaikų gerovės, o dėl tėvų patogumo, kad jie galėtų dirbti, etc..

pritariu drinks_cheers.gif
del to jie darzelyje ir su sauskelnem 3-ju metu, ir taip toliau. nes duonos kasniui uzdirbantys isvarge teveliai neturi tam laiko. ir "darzelis" nesuinteresuotas visu tu dalyku ismokyti unsure.gif
jei tik yra galimybe tai geriau paciai rupintis vaikeliu, arba palikti su mylinciais seneliais (jeigu jie dar turi tam jegu) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slonko: 19 spalio 2006 - 14:07
QUOTE(slonko @ 2006 10 19, 14:06)
del to jie darzelyje ir su sauskelnem 3-ju metu, ir taip toliau. nes duonos kasniui uzdirbantys isvarge teveliai neturi tam laiko. ir "darzelis" nesuinteresuotas visu tu dalyku ismokyti  unsure.gif

nenoriu apkalbėt tų vaikučių blush2.gif -jie nekalti, bet ir mąstymas smarkiai atsilieka (na bent jau toj grupėj, kur mes buvom) blush2.gif kad visus susodina ir liepia piešti tą patį daiktą-tai man tikrai nesiasocijuoja su ugdymu schmoll.gif
Atsakyti
Gal geriau pasidalinkim kaip mes savo vaikucius ugdom, o ne gąsdinkimės kaip daržuose blogai wink.gif

Paulina1, o kokio amžiaus tavo sūnus? Aš saviškį pernai vedžiojau mokytis čiuožti, ten dailiojo čiuožimo pradmenys buvo. Šiemet deja, neturiu jėgų tam. O baseiną kur lankot?

Ragana, mes irgi serialų nežiūrim, nes televizoriaus neturim ax.gif Bet jis mėgsta klausytis pasakas iš CD. Ir filmą vieną kitą pažiūrim per kompą, bet prieš tai tėvai pracenzūruoja. Multikus irgi per kompą žiūrim, bet tik senąją animaciją ir tik žiemos laiku, vasarą ir taip daug užsiėmimų būna smile.gif
Papildyta:
Maniškis nors raides pažįsta, bet skaityti tai nenori mokytis. O rašyti irgi nenori, bet pamatė kaip draugas, kuris lanko darželį, raš spausdintinėm raidėm (moka savo vardą parašyti), tai ir pats užsimanė, vis prašo, kad parašyčiau, o tada kopijuoja. Pastaruoju metu labai susidomėjo spalvinimu ir dar patinka piešinukai, kur reikia sujungti taškiukus eilės tvarka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 19 spalio 2006 - 15:42