Įkraunama...
Įkraunama...

Dideli (-ės), bet nelankome darželio

Lapkričio 23d. "Kauno dienoje" vėl buvo skelbimas dėl vaikų ugdymo namuose. Neperrašinėsiu viso skelbimo, paminėsiu, kad tėvai, norintys gauti nemokamą 5-6 m. vaikų ugdymą namuose, iki lapkričio 31 d. turi pateikti prašymą artimiausioje ikimok. ugd. įstaigoje. Informacija apie švietimo pagalbą teikiama Kauno m. švietimo ir ugdymo skyriuje (tel. 42 54 79).
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 11 24, 08:31)
Lapkričio 23d. "Kauno dienoje" vėl buvo skelbimas dėl vaikų ugdymo namuose. Neperrašinėsiu viso skelbimo, paminėsiu, kad tėvai, norintys gauti nemokamą 5-6 m. vaikų ugdymą namuose, iki lapkričio 31 d. turi pateikti prašymą artimiausioje ikimok. ugd. įstaigoje. Informacija apie švietimo pagalbą teikiama Kauno m. švietimo ir ugdymo skyriuje (tel. 42 54 79).

klopedija, gal vis dėlto galėtum plačiau? g.gif koks ugdymas, kokiems vaikams-ta prasme kažkuri rašė, kad tik ligoniukams ir pnš....ar aš kažką ne taip supratau? g.gif
man tai tokia mintis kilo-gal kas norėtų su mumis susitikt, pabendraut 4u.gif tipo meetas ar kažkas tokio 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 24 lapkričio 2006 - 09:50
rupestelis,2006 11 24, 10:46
klopedija, gal vis dėlto galėtum plačiau?

O, varge! Nerandu tos žinutės "Kauno dienos" archyve doh.gif

ŠEIMOMS, AUGINANČIOMS 5-6 M. VAIKUS, KURIE NELANKO UGDYMO ĮSTAIGOS
Priešmokykl. amžiaus vaikams siūloma švietimo pagalba, padėsianti jiems įveikti sunkumus, kylančius dėl vystymosi sutrikimų (kalbos, regos, judesio, klausos), elgesio, bendravimo ir emocijų problemų, suprasti jų socialinius ir psichologinius poreikius, nuspręsti, ar vaikai subrendo mokyklai. Švietimo pagalbą nemokamai teiktų priešmokyklinio ugdymo pedagogas, psichologas ir specialusis pedagogas. Siekiama, kad pagalba būtų teikiama kuo arčiau namų.
Tėvai (globėjai), pageidaujantys gauti minėtą švietimo pagalbą, turėtų iki 2006 m. lapkričio 31 d. pateikti prašymą artimiausios ikimokykl. įstaigos, darželio-mokyklos, pradinės, pagrindinės ar vidurinės mokyklos vadovui ir nurodyti pageidaujamos pagalbos rūšį. Prie prašymo reikia pridėti vaiko gimimo liudijimo kopiją, sveikatos pažymą ir, jei yra nustatyti specialieji ugdymosi poreikiai, pegagog. psichologinės tarnybos rekomendaciją. Kviečiame pasinaudoti šia galimybe tėvus, kurių vaikai pradės lankyti mokyklą nuo 2007 m. rugsėjo mėn.

Aš sakiau, kad ta pagalba teikiama specialiųjų poreikių (ne ligoniukams) turintiems vaikams. Iš šitos žinutės visiškai neaišku, kokiems vaikams. Galbūt visiems... g.gif Todėl pridėjau telefono numerį, kuriuo galėtumėte gauti informaciją.
T.p. galima pasižiūrėti čia ir čia. Kituose miestuose žiūrėti: www.miestopavadinimas.lt _ švietimas _ ikimokyklinis ugdymas. Čia rasite ir daugiau rūpimos informacijos apie darželius.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 11 24, 12:59)
ŠEIMOMS, AUGINANČIOMS 5-6 M. VAIKUS, KURIE NELANKO UGDYMO ĮSTAIGOS
Priešmokykl. amžiaus vaikams siūloma švietimo pagalba, padėsianti jiems įveikti sunkumus, kylančius dėl vystymosi sutrikimų (kalbos, regos, judesio, klausos), elgesio, bendravimo ir emocijų problemų, suprasti jų socialinius ir psichologinius poreikius, nuspręsti, ar vaikai subrendo mokyklai. Švietimo pagalbą nemokamai teiktų priešmokyklinio ugdymo pedagogas, psichologas ir specialusis pedagogas. Siekiama, kad pagalba būtų teikiama kuo arčiau namų.
Tėvai (globėjai), pageidaujantys gauti minėtą švietimo pagalbą, turėtų iki 2006 m. lapkričio 31 d. pateikti prašymą artimiausios ikimokykl. įstaigos, darželio-mokyklos, pradinės, pagrindinės ar vidurinės mokyklos vadovui ir nurodyti pageidaujamos pagalbos rūšį. Prie prašymo reikia pridėti vaiko gimimo liudijimo kopiją, sveikatos pažymą ir, jei yra nustatyti specialieji ugdymosi poreikiai, pegagog. psichologinės tarnybos rekomendaciją. Kviečiame pasinaudoti šia galimybe tėvus, kurių vaikai pradės lankyti mokyklą nuo 2007 m. rugsėjo mėn.

Aš sakiau, kad ta pagalba teikiama specialiųjų poreikių (ne ligoniukams) turintiems vaikams. Iš šitos žinutės visiškai neaišku, kokiems vaikams. Galbūt visiems...  g.gif  Todėl pridėjau telefono numerį, kuriuo galėtumėte gauti informaciją.
T.p. galima pasižiūrėti čia ir čia. Kituose miestuose žiūrėti: www.miestopavadinimas.lt _ švietimas _ ikimokyklinis ugdymas. Čia rasite ir daugiau rūpimos informacijos apie darželius.

iš šitos žinutės suprantu, kad pagalba teikaima vaikams, turintiems vystymosi/bendravimo/elgesio problemų. ugdymas kaip supratau priešmokyklinis, o psichologai nustatys, ar galės vaikelis keliaut į mokyklą.
aš tai vat galvoju, nenorą eiti į darželį vertinti kaip problemą ar kaip normalų vaiko elgesį g.gif
ir bendraujant su vaikais visko būna-ir susipyksta, ir ašarų-jautrus mano vaikis sakyčiau blush2.gif bet juk turbūt kiekvienam taip būna g.gif aš kažkaip tikiuosi, kad ir be spec. pedagogų/psichologų apsieisim cool.gif

nuorodos man neatsidaro cool.gif
Atsakyti
rupestelis,2006 11 24, 14:10
aš tai vat galvoju, nenorą eiti į darželį vertinti kaip problemą ar kaip normalų vaiko elgesį g.gif

Tai visai normalu, kad vaikas bijo palikti namus, skirtis su mama, su kuria jam labai saugu. Kai tuo tarpu nežinia, kas jo laukia darželyje.

aš kažkaip tikiuosi, kad ir be spec. pedagogų/psichologų apsieisim cool.gif

Be abejo apsieisit.

nuorodos man neatsidaro cool.gif

Man atsidaro g.gif . Bandau dar kartą:
http://www.kaunas.lt/page/index/685
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 11 25, 14:49)
Man atsidaro  g.gif . Bandau dar kartą:
http://www.kaunas.lt/page/index/685

atsidaro, bet savivaldybės psl, galėtum įmesti visą informaciją 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Svietimo skyrius - Savivaldybes institucija, todel ir atsidaro svaviv. puslapis. Kaireje esanciame stulpelyje matosi paryskintas "Svietimas", siek tiek zemiau "ikimokyklinis ugdymas", o po juo "priesmokyklinis ugdymas". Pasniukstinekite, ten viskas yra.

Kompas "uzmirso" rasyti lietuviskai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 27 lapkričio 2006 - 17:20
QUOTE(klopedija @ 2006 11 27, 17:15)
Svietimo skyrius - Savivaldybes institucija, todel ir atsidaro svaviv. puslapis. Kaireje esanciame stulpelyje matosi paryskintas "Svietimas", siek tiek zemiau "ikimokyklinis ugdymas", o po juo "priesmokyklinis ugdymas". Pasniukstinekite, ten viskas yra.

Kompas "uzmirso" rasyti lietuviskai  blush2.gif

o mano kompas niekaip nieko neatidaro...
Atsakyti
Nesupratau... g.gif
www.kaunas.lt - kairėje randate "Švietimas ir ugdymas" - viduryje žalios nuorodos "Ikimokyklinis ugdymas" ir "Priešmokyklinis ugdymas"
Atsakyti
Nors maniškė man atrodo visai nedidelė, kai kurie su manim griežtai nesutinka. Anot mūsų plačiosios visuomenės, vaiką dar kūdikystėj reik išleist į lopšelį, nes mat taip bus geriau ne tik jam (lengviau adaptuosis hihihi.gif ) bet ir mamai karjeristei. Nes sėdėjimas namuose - savo vertės nesuvokimas, bla bla bla... Ir visai nesvarbu moksliniai tyrimai, psichologų straipsniai, kad niekur vaikui nebus geriau, kaip su entuziastinga ir mylinčia mama.

Taigi, maniškei 1,5m, nors kalba nedaug, bet mokomės eilėraščių (žodžius, kurių nemoka, parodo veiksmais), šokame, piešiame, klijuojame, lipdome, spalviname, pažįsta beveik visas raides (sakysite, pžinti - dar ne viskas, bet kas įdomiausia, ji jau pati sugalvoja žodį su raide, kurią paima, pvz: Karvė, Kaku, Kudlius, Bamba, Bum, reiškia - protauja). lankome spaktaklius, renginukus, užsukame į kavinukę (dabar, kai neberūkoma, ypač malonu), kad vaikas išmoktų gražiai valgyti. Ir kaip faina, kai vakar į mus pasižiūrėjusi, pavalgiusi, ji pasiėmė servetėlę, pasišluostė lūpas, paskui rankas smile.gif (valgė rankytėse picą). Pakalbino padavėją, dėdę ir vaikus.

Aš pati vis paskaitinėju literatūrą, apie vaikų ugdymą, paieškau internete, ko dar galėčiau duoti savo vaikui. Aišku, būna dienų, kai tegliu leisti dirbti kartu su manim - šluostyti, šluoti, plauti, padėti gaminant maistą... bet ir tai nėra blogai.

Nes blogiau, kai pvz vaikai iš vaikų namų mano, kad saldi arbata bėga iš krano, o duona su sviestu jau iš kart parduodama smile.gif Dar prisiminiau vienos mamos, pasiėmusios globoti berniuką, pasakojimą. Paliko ji vaiką (mokyklinuką) pusdieniui namuose. Grįžo. vaikas pripuolė ir ėmė prašyti valgyti. Ji ir klausia, vaikuti, kodėl tu nepavalgei, juk pilną šaldytuvą palikau? O jis - teta, taigi nei duonytė atpjauta, nei dešrytė, kaip aš valgysiu?...

Vaikas stebi dirbančią mamą ir mokosi gyvenimo smile.gif

Bet jei mama, būdama su vaiku mano, kad jos gyvenimas žlunga, lai kuo greičiau eina darban, nes ko gi ji išmokys savo vaiko? kaip žlugdyti gyvenimą?

dar daug norėčiau pasakyti, bet, kad bijau išsiplėsti iki romano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyteRasyte @ 2007 01 08, 15:02)
Nors maniškė man atrodo visai nedidelė, kai kurie su manim griežtai nesutinka. Anot mūsų plačiosios visuomenės, vaiką dar kūdikystėj reik išleist į lopšelį, nes mat taip bus geriau ne tik jam (lengviau adaptuosis hihihi.gif ) bet ir mamai karjeristei. Nes sėdėjimas namuose - savo vertės nesuvokimas, bla bla bla... Ir visai nesvarbu moksliniai tyrimai, psichologų straipsniai, kad niekur vaikui nebus geriau, kaip su entuziastinga ir mylinčia mama.

aš tai visai nešiuolaikinė -irgi galvoju, kad ir vaikui gerai su mama, ir mamai blush2.gif bet sutinku, jei taip nėra-reikia kuo geičiau lėkt į darbą 4u.gif
tačiau visą dieną sutikit pavargsti nuo vaiko, ypač kai maniškis toks prilipęs...jei turėsiu antrą, manau, kad irgi auginsiu ilgai, bet dvi trys valandos per dieną -auklytei mirksiukas.gif thumbup.gif

tiesa, klopedija, nžn kaip kaune (nes kaune irgi gyvent galima mirksiukas.gif), bet vilniuje net ir atsilikusios raidos vaikučiams jokio ikimokyklinio ugdymo namuose nėra schmoll.gif šitą sužinojau paskambinusi į švietimo skyrių. gal kažką ne taip supratai, tuo labiau, kad net neradai to straipsnio g.gif
Atsakyti
Straipsnio tai neradau, bet net Savivaldybės tinklapyje buvo toks nežymus skelbimėlis.
Dar kartą galima pažiūrėti čia: Žiūrėti po rubrika "Švietimo pagalba ikimokyklinio amžiaus vaiką namuose auginančiai šeimai"
Atsakyti