Įkraunama...
Įkraunama...

Dideli (-ės), bet nelankome darželio

na taip, ir auklytę, ir močiutę ar draugę su vaiku į pagalbą galima pasikviesti.

Dar pagalvojau. Daug mamų verkia, kad negali su vaiku taip ilgai būt, mat stogas ima važiuot, tai kažin kaip ten auklėtojos, kai diena iš dienos ne su vienu reik būt, šurmuly...
Spėju, antroj sav pusėj nebebūna tokios malonios, vien dėl žmogiškojo faktoriaus...
Atsakyti
mamyteRasyte,2007 01 08, 22:51
Spėju, antroj sav pusėj nebebūna tokios malonios, vien dėl žmogiškojo faktoriaus...
Na, čia tik nepagrįsti spėjimai. Žmogus arba malonus, arba ne; dirba iš pašaukimo arba ne; myli ir gerbia vaikus ir jų tėvus arba ne. Geras pedagogas yra geras ir savaitės pradžioj, ir pabaigoj, ir mokslo metų pabaigoj, nepriklausomai nuo nuotaikos ar net savijautos.
Mane visada labai stebina tėvų pasisakymai, kad "vaikas galvą išūžia", "stogas nuo vaiko važiuoja" ir pan. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyteRasyte @ 2007 01 08, 22:51)
Dar pagalvojau. Daug mamų verkia, kad negali su vaiku taip ilgai būt, mat stogas ima važiuot, tai kažin kaip ten auklėtojos, kai diena iš dienos ne su vienu reik būt, šurmuly...

nu jo, aš irgi taip kartais pagalvoju mirksiukas.gif tai koks ten auklėjimas ar ugdymas ar dėmesys vaikui begali būti g.gif

QUOTE(klopedija @ 2007 01 09, 08:26)
Na, čia tik nepagrįsti spėjimai. Žmogus arba malonus, arba ne; dirba iš pašaukimo arba ne; myli ir gerbia vaikus ir jų tėvus arba ne. Geras pedagogas yra geras ir savaitės pradžioj, ir pabaigoj, ir mokslo metų pabaigoj, nepriklausomai nuo nuotaikos ar net savijautos.
Mane visada labai stebina tėvų pasisakymai, kad "vaikas galvą išūžia", "stogas nuo vaiko važiuoja" ir pan.  blink.gif

kad ir kaip vaikus aš myliu, bet kiaurą dieną pabuvus galiu drąsiai pasakyt, kad norisi pabūt vienai 4u.gif dėl to jaučiu ir nebūsiu pedagogė, nors išsilavinimą turiu tokį blush2.gif
iš tikro tai manau, kad tai natūralu, ir su suaugusiais, tuo labiau tais pačiais kiaurą dieną pabuvus, pradeda "stogas važiuot". tiesiog manau kad tas darbas jau pasidaręs rutina, kaip ir pripranta žmonės-juk chirurgo ar patalogo darbas irgi iš ne pačių maloniausių biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 09 sausio 2007 - 09:43
Labas mamytės, labai malonu ,kad radau temą ,kuri man labai rūpi... biggrin.gif
Aš auginu namie du vaikučius sūnų ketverių ir dukrą dviejų, prieš pusę metų atsikrausčiau į Kauną ir nuo tada galva sukasi ką daryti? g.gif
Ar leisti į darželį, gal jiems trūksta užsiėmimų ir t.t. Nuėjus i darželį pajuntu tą kvapą ir suprantu ,kad ne ,ne to aš noriu...beje ta ugdymo programa man nesuprantama.... schmoll.gif
Prieš tai mes gyvenome kitoje šalyje ,vaikus irgi auginau pati ,bet lankėm daug užsiėmimų, muzikos pamokėles, gimnastiką, baseiną, sūnus lankydavo pamokėles tris kartus per savaitę po dvi val.
Dabar aš nežinau kur ir kaip čia rasti kokius užsiėmimus, vaikai nori bendrauti su vaikais, bet darželis mums nepriimtinas...

Todėl turiu klausimą Kauno mamytėm auginančiom savo vaikučius, ar yra kokie užsiėmimai ir kur jie vyksta? 4u.gif
Labai ačiū iš anksto.
Atsakyti
Pasidomėk http://www.supermama...?...mp;s=&f=124. Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 01 09, 09:26)
Mane visada labai stebina tėvų pasisakymai, kad "vaikas galvą išūžia", "stogas nuo vaiko važiuoja" ir pan.  blink.gif

sutinku. kai eini dirbti aukletoja, turi i moraliskai pasiruosti, kad ne tyloje dirbsi.

o darzelis yra gerai! thumbup.gif
Atsakyti
Koks darbas nealina? Maximos kasose? Batų parduotuvėje? Kreditų eksperto kėdėje? Svarbu, kad žmogus jaustųsi reikalingas ir galintis padėti. Darbas su vaikais išsunkia, tačiau yra labai įdomus. Tai ką dabar galiu duoti jiems ir iš jų gaunu - nereali fantastika. Gaila, kad neturėjau tokios patirties, kai mano pačios dukra augo verysad.gif ...
Atsakyti
mano trimetis lanko darzeli nuo pusantru. daug sirgo. dabar jau sustiprejom. bendravimas su bendraamziais jam padejo tapi savarankiskesniu.
atkreipiu demesi visu mamu i tai ,kad darzelis dar nera vienintele ugdymo priemone: spalviu, raidziu, skaiciu maniskis mokosi su manim. neseniai aukletojos paklausiau kiek kartu per savaite vaikai piesia dazais. (maniskui tai baisiai patinka). atsakymas pasiurpino - viena karta per menesi.....trumpai tariant ugdykit, lavinkit savo vaikus, nesvarbu lanko jie darzeli ar ne.....
Atsakyti
ausmare,2007 01 10, 10:48
neseniai aukletojos paklausiau kiek kartu per savaite vaikai piesia dazais. (maniskui tai baisiai patinka). atsakymas pasiurpino - viena karta per menesi
Pašiurpintų ir mane toks atsakymas. Darželyje yra organizuota (pamokėlės, valandėlės ir t.t.) ir neorganizuota veikla. Ugdymas turėtų būti planuojamas taip, kad vaikas neorganizuotos veiklos metu pats galėtų rinktis, ką jam veikti: tapyti, vaidinti ar stumdyti mašinėles ant kilimo. Auklėtoja privalo tai skatinti ir tuo pasirūpinti.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 01 10, 15:03)
Pašiurpintų ir mane toks atsakymas. Darželyje yra organizuota (pamokėlės, valandėlės ir t.t.) ir neorganizuota veikla. Ugdymas turėtų būti planuojamas taip, kad vaikas neorganizuotos veiklos metu pats galėtų rinktis, ką jam veikti: tapyti, vaidinti ar stumdyti mašinėles ant kilimo. Auklėtoja privalo tai skatinti ir tuo pasirūpinti.

kiek suprantu yra tu pamokeliu.. tiesa ne tiek daug, kiek as noreciau... bet sia vasara dar idomesni ivyki "apturejau". tris dienas is eiles i klausima ka veikei darzelyje, mazius atsakydavo "musiausi". siaip jis nera didelis pestukas. dar paklausinejus issiaiskinau, kad mazius noretu piesti, bet jiems neduoda
ketvirtos dienos ryta paemiau is namu paprasto popieriaus ir nunesiau aukletojai. paduodama paklausiau ar ras grupej kokiu nors piestuku ar panasiai...
aukletoja buvo kiek sokiruota, bet prisipazino, kad popieriaus grupej nera- mat vasara....
as nebuvau nei pikta nei suirzusi (suprantu dabartiniu darzeliu bukle),tiesiog pasiguodziau aukletojai: sakau ,zinot ,nusibodo girdeti is vaiko kad jis musasi..... (itariu is neturejimo ka veikt)

po sio ivykio kuri laika beveik kiekviena diena gaudavom "ataskaita" is aukletojos ka mazius veikė grupej. Daugiau skundu is vaiko nebeisgirdau, kad visa diena musasi. galu gale atejo ruduo - kuomet aukletojos privalo organizuoti (ar bent jau leisti )vaikams paisymo, lipdymo ir pan pamokeles.

tokie ivykiai mane vercia vis rimciau ziureti i savo vaiko ugdyma. zinoma, negali reikalauti kad vaika ugdytu tik aukletojos, bet as jau ne karta esu priminus aukletojoms, kad jei iskyla kokiu problemu iskart sakytu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausmare: 11 sausio 2007 - 10:30
ausmare,2007 01 11, 10:28
negali reikalauti ...

Nu, šakės... tai kokiam čia mieste?!. g.gif Ar nereikėtų pagalvoti apie kitą grupę ar darželį?.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gimzas @ 2007 01 09, 13:39)
Labas mamytės, labai malonu ,kad radau temą ,kuri man labai rūpi... biggrin.gif
Aš auginu namie du vaikučius sūnų ketverių ir dukrą dviejų, prieš pusę  metų atsikrausčiau į Kauną ir nuo tada galva sukasi ką daryti?  g.gif
Ar leisti į darželį, gal jiems trūksta užsiėmimų ir t.t. Nuėjus i darželį pajuntu tą kvapą ir suprantu ,kad ne ,ne to aš noriu...beje ta ugdymo programa man nesuprantama.... schmoll.gif
Prieš tai mes gyvenome kitoje šalyje ,vaikus irgi auginau pati ,bet lankėm daug užsiėmimų, muzikos pamokėles, gimnastiką, baseiną, sūnus lankydavo pamokėles tris kartus per savaitę po dvi val.
Dabar aš nežinau kur ir kaip čia rasti kokius užsiėmimus, vaikai nori bendrauti su vaikais, bet darželis mums nepriimtinas...

Todėl turiu klausimą Kauno mamytėm auginančiom savo vaikučius, ar yra kokie užsiėmimai ir kur jie vyksta? 4u.gif
Labai ačiū iš anksto.

labai dekoju smile.gif
Atsakyti