Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukių mityba

QUOTE(himalaya @ 2007 04 21, 17:56)
4u.gif sveikos.Skaitinejau sia tema...daug info naudingos radau smile.gif bet man labai rupi toks dalykelis-idomu, kiek mazdaug kcal turetu sunaudoti per para nescia moteris?Laukuisi antro vaikelio smile.gif  Su pirmu kazkaip kitaip buvo-valgiau normaliai ir svorio priaugau normaliai... biggrin.gif  o dabar ziuriu...dar tik 13 sav... blush2.gif o primeciau jau 4 kg... g.gif  atrodo valgau tiek pat...nepiknaudziauju saldumynais... aisku, jau ne dvidesimtmete-gal apykiaita suletejusi... Kazkur skaiciau, kad maitinanti mama turi suvartoti apie 2000-2500 kcal. gal tas tinka ir besilaukianciai?O gal maziau reiketu?siaip valgau ivairu ir suderinta maista...tiesiog, gal kuri skaitete ar siaip kas minejo toki dalyka... 4u.gif

Gal kaip ir maitinančiai mamai, o gal kaip ir paparsatam žmogui, gi svarbiausia visavertis maistas mirksiukas.gif
Atsakyti
manau jei bus perdaug svorio gydytoja pati pasakys ir lieps dietos laikytis, kokiu kosiu reiks daugiau valgyt... o kol nesako nieko manau neverta sukt galvos :0
aisku jei i men po koki +7 ar +10kg prisides tai greit supakuos ta reikala smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif na, aciu uz nuomones...kita sav eisiu pas gine-sversiuos blush2.gif ziuresim,ka sakys biggrin.gif na, man gavosi per men po 1 kg mazdaug biggrin.gif g.gif jei taip ir toliau-visai nebaisu-paskaiciavau biggrin.gif dar plius 6 kg biggrin.gif na, bet pilvuzas taj jau nemazas-ypac vakarais nestuke.gif su pirmu taip nesimate...ilgai nieks nesuprato...o dabar darbe iskart pariso biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaya @ 2007 04 22, 13:18)
biggrin.gif na, aciu uz nuomones...kita sav eisiu pas gine-sversiuos blush2.gif ziuresim,ka sakys biggrin.gif na, man gavosi per men po 1 kg mazdaug biggrin.gif  g.gif  jei taip ir toliau-visai nebaisu-paskaiciavau biggrin.gif dar plius 6 kg biggrin.gif na, bet pilvuzas taj jau nemazas-ypac vakarais nestuke.gif  su pirmu taip nesimate...ilgai nieks nesuprato...o dabar darbe iskart pariso biggrin.gif  blush2.gif

na cia labai optimistiskai per visa nestuma tik 6kg priaugt lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Na maums tik 9 savaite, bet apetitu tai pasiskusti oi kaip galiu - ne kasnio i burna iki pietu (geriausiu atveju) paimti negaliu, o ir su paciais pietumis skystokai gaunasi, taip jau ir 5 kg pameciau. g.gif
Atsakyti
As angliskoj knygoje skaiciau, kad negalima surio, bet taip ir nesupratau kokio?-ar jokio negalima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltara @ 2007 01 30, 15:26)
reikia vengti butent nepasterizuoto surio, brandinto pelesinio, melyno pelesinio surio, sviezio pasteto, galima valgyti tik konservuota pasteta. nevalgyti nevirtu arba trumpai virtu kiausiniu, nevirtos zuvies, nevirtos mesos ir t.t. ta pati sake gydytoja, ta pati radau ne vienoje knygoje apie nestukiu mityba smile.gif. rekomendavo valgyti daug kosiu, tik negalima manu kruopu, daug kiviu, zuvies, jei leidzia kisene ikru (bet geriausia juos ne tepti ant sumustinio), bet ciulpti burnoje. svieziai spaustos sultys gerai, tik sake geriau is pakeliu sulciu negerti... g.gif

o kuo blogai manų kruopos? unsure.gif

QUOTE(aelituke @ 2007 04 20, 15:12)
As irgi manau, kad nestumas nera jokia liga, butent taip man visada, nuo pat pirmo apsilankymo, sako mano ginekologas.

Gal KMUK? mirksiukas.gif

QUOTE(himalaya @ 2007 04 21, 17:56)
4u.gif sveikos.Skaitinejau sia tema...daug info naudingos radau smile.gif bet man labai rupi toks dalykelis-idomu, kiek mazdaug kcal turetu sunaudoti per para nescia moteris?

Manoma, kad apie 200-300Kcal daugiau negu šiaip sveika moteris 4u.gif

QUOTE(himalaya @ 2007 04 22, 12:18)
biggrin.gif na, aciu uz nuomones...kita sav eisiu pas gine-sversiuos blush2.gif ziuresim,ka sakys biggrin.gif na, man gavosi per men po 1 kg mazdaug biggrin.gif  g.gif  jei taip ir toliau-visai nebaisu-paskaiciavau biggrin.gif dar plius 6 kg biggrin.gif na, bet pilvuzas taj jau nemazas-ypac vakarais nestuke.gif  su pirmu taip nesimate...ilgai nieks nesuprato...o dabar darbe iskart pariso biggrin.gif  blush2.gif

Pilvas antrą kartą gimdančioms visada didesnis, nes raisčiai jau išsitampę. mirksiukas.gif

QUOTE(deine @ 2007 04 24, 13:36)
As angliskoj knygoje skaiciau, kad negalima surio, bet taip ir nesupratau kokio?-ar jokio negalima? g.gif

Pirmoj mano žinutės citatoj detaliai išvardyta 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

cia as vel noreciau diskusija apie braskes atnaujint ir viena nuotyki papasakot...

Vilniuje, Karoliniskiu turgelyje yra daug kiosku, prekiaujanciu vaisiais. Na, ten zinoma kiek pigiau, nei parduotuvej, tad daznokai perku. Yra ir viena tokia kioskelio pardaveja, kuri visada isiulys tai, ko neketinai pirkt, ir, zinoma, daugiau, nei reikia.. smile.gif Na, paprasau tos pardavejos 4 braskiu, o ji keista veido israiska klausia: " Cia jus sau? Bet jus nescia??" Nesuprantu jos, bet linkteliu galva. Ji, nutaisiusiu pasibaisejusi zvilgsni, toliau tesia: "Jus ka!! tai gi jos ISPANISKOS!!".
Is tos reakcijos reiketu suprast, kad kone nuodytis ruosiuos... Zmogus, kuris suinteresuotas kuo daugiau parduot, susirupina mano sveikata.. ohmy.gif
Tai dabar jau net nebezinau, ar daugiau naudos, ar zalos gaunam valgydamos tuos ale sviezius ir graziai atrodancius atveztinius vaisius.. g.gif

Papasakokit, kur jus perkat vaisius ir darzoves? Juk ekologisku produktu skyrelis Maximose labai kuklus..
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2007 04 24, 16:56)

Pirmoj mano žinutės citatoj detaliai išvardyta 4u.gif

Jau supratau....paprasciausiai kazkaip nemaciau tos zinutes doh.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2007 04 24, 16:58)
Sveikutes,

cia as vel noreciau diskusija apie braskes atnaujint ir viena nuotyki papasakot...

Vilniuje, Karoliniskiu turgelyje yra daug kiosku, prekiaujanciu vaisiais. Na, ten zinoma kiek pigiau, nei parduotuvej, tad daznokai perku. Yra ir viena tokia kioskelio pardaveja, kuri visada isiulys tai, ko neketinai pirkt, ir, zinoma, daugiau, nei reikia.. smile.gif Na, paprasau tos pardavejos 4 braskiu, o ji keista veido israiska klausia: " Cia jus sau? Bet jus nescia??" Nesuprantu jos, bet linkteliu galva. Ji, nutaisiusiu pasibaisejusi zvilgsni, toliau tesia: "Jus ka!! tai gi jos ISPANISKOS!!".
Is tos reakcijos reiketu suprast, kad kone nuodytis ruosiuos... Zmogus, kuris suinteresuotas kuo daugiau parduot, susirupina mano sveikata..  ohmy.gif
Tai dabar jau net nebezinau, ar daugiau naudos, ar zalos gaunam valgydamos tuos ale sviezius ir graziai atrodancius atveztinius vaisius..  g.gif

Papasakokit, kur jus perkat vaisius ir darzoves? Juk ekologisku produktu skyrelis Maximose labai kuklus..

Kas del braskiu nu nezinau,man daktare ju nedraudzia valgyti,bet ir piknaudziaut neleidzia,reikia tureti saika smile.gif cia visoms kaip supratau daktares skirtingai sako,del kosiu manu pirma kart girdziu kad negalima.....
Kaip jau ne karta sakyta cia yra visko suu saiku galima. o cia kiekviena renkasi to ko nori..... smile.gif manau kaip tik nepayvairinant maisto galima mazyliui ta alergija yvaryti smile.gif stai mes viska valgome ir tas sultis tik is paku geriam. Ir vaikas jau didelis labai pagal savaites ir sveikas smile.gif
O maximos tas skyrelis tikrai kuklus........mes is ten tik renkames burokeliu sultis su obuoliais kas tikrai naudinga abiems wub.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaya @ 2007 04 22, 12:18)

Mano pilvūziukas rytais, kol guliu, toks mažiukas atrodo, o vakare dvigubas. Aš pati irgi eu 4 mėn., ir 4 kg priaugau... Jei ir toliau taip, aš visai nieko prieš 9 mėn priaugti 9 kg, bet kaži kaip čia gausis... Valgau tą patį, kaip ir anksčiau, tokiais pat kiekiais, tik db saldinu arbatą ir kavą, ko anksčiau nedariau... Ir daugiau gulinėju, o dar +sėdimas darbas... Rugsėjį bus aišku, kiek priaugau, bet labai nenoriu būti burbuliukė blush2.gif Save motyvuoju valgydama - juk leliukui visko reikia. Kad sveikas būtų. O dėl figūros mastysiu po gimdymo ir žindymo biggrin.gif
Atsakyti
Klausykit, mergytes, gal jus supratinegesnes uz mane, tai bukit geros i asmenine zinute patarkit, nes retai cia uzsuku ir paskui neatseksiu puslapiuko smile.gif.. visur prisiskaiciau, kad neduok Dieve negalima nevirtos ar neiskeptos zuvies ar mesos, o kaip yra su silke ar sudyta lasisa?? mane sitaip traukia prie situ dalyku, o as ir nmesuprantu, ar galima arne??? juk nei silke nei lasisa nei virta nei kepta, o tik sudyta... g.gif ir niekur apie tai nerandu parasyta..
Atsakyti