Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukių mityba

QUOTE(Aniutik @ 2007 05 04, 16:35)
nu cia tai fokusas  rolleyes.gif
niekada net nebuciau pagalvojus, kad ir taip gali buti  biggrin.gif
turesiu omeny, jei prireiks  doh.gif

o man sis fokusas nepadejo lotuliukas.gif gal todel kad vos paragavus vos neapsivemiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza @ 2007 05 03, 19:15)
Bet užtat nealkoholinio alaus galima gert į sveikatą mirksiukas.gif O pagimdžius nealkoholinis alus netgi skatina pieno gamybą smile.gif

Va cia tai bent nezinojau bigsmile.gif bet as nelabai alu ir megstu man burbuliukai patinka pavyzdziui sampanas arba koks mixas blush2.gif kartais leidziu sau prie saslo isgert viena maza mixiuka blush2.gif
alaus niekada nemegau o bealkoholinis man irgi nelabai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mst @ 2007 05 06, 17:49)
Pasidomėkite dėl nealkoholinio alaus - jame yra įv. priedų ir t.t. ,kurie nėra pageidaujami  nestuke.gif
Trumpai tariant - paprastas alus daug sveikiau už nealkoholinį, tik reikia turėti ribas drinks_cheers.gif  beragaujant 4u.gif

Pritariu kad paprastas alus žymiai sveikiau,o nealkoholinis nieko gero schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2007 04 24, 16:58)
Sveikutes,

cia as vel noreciau diskusija apie braskes atnaujint ir viena nuotyki papasakot...

Vilniuje, Karoliniskiu turgelyje yra daug kiosku, prekiaujanciu vaisiais. Na, ten zinoma kiek pigiau, nei parduotuvej, tad daznokai perku. Yra ir viena tokia kioskelio pardaveja, kuri visada isiulys tai, ko neketinai pirkt, ir, zinoma, daugiau, nei reikia.. smile.gif Na, paprasau tos pardavejos 4 braskiu, o ji keista veido israiska klausia: " Cia jus sau? Bet jus nescia??" Nesuprantu jos, bet linkteliu galva. Ji, nutaisiusiu pasibaisejusi zvilgsni, toliau tesia: "Jus ka!! tai gi jos ISPANISKOS!!".
Is tos reakcijos reiketu suprast, kad kone nuodytis ruosiuos... Zmogus, kuris suinteresuotas kuo daugiau parduot, susirupina mano sveikata..  ohmy.gif
Tai dabar jau net nebezinau, ar daugiau naudos, ar zalos gaunam valgydamos tuos ale sviezius ir graziai atrodancius atveztinius vaisius..  g.gif

Papasakokit, kur jus perkat vaisius ir darzoves? Juk ekologisku produktu skyrelis Maximose labai kuklus..

o as gines klausiau ar galima braskiu tai ji man atsake, kad galima tik ne kilogramais o jei sako keles braskes per diena suvalgysi tikrai nikeo blogo, ir siaip man gine sake kad viska galima tik ne kilogramais valgyti. Na aisku negalima vytintos desros, surio su pelesiu.
Bet cia viena mergyte rase kad negalima manu koses idomu kodel g.gif , nes pirma karta girdziu toki dalyka. Siaip tai as valgau viska tik su saiku, besilaukianti moteris tikrai ne ligone, na as taip manau
Atsakyti
Gydytojai rekomenduoja geriau isgert silpno alaus, nei nealkoholinio koki buteli lotuliukas.gif
Atsakyti
tai ir liuks kad galima normalaus alaus smile.gif
zinoma proto ribose smile.gif
bo jau pavasaris - ant nosies vasara, tai gi taip faina alucio su zuvite ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2007 04 24, 15:58)
cia as vel noreciau diskusija apie braskes atnaujint ir viena nuotyki papasakot...

Na, paprasau tos pardavejos 4 braskiu, o ji keista veido israiska klausia: " Cia jus sau? Bet jus nescia??" Nesuprantu jos, bet linkteliu galva. Ji, nutaisiusiu pasibaisejusi zvilgsni, toliau tesia: "Jus ka!! tai gi jos ISPANISKOS!!".
Is tos reakcijos reiketu suprast, kad kone nuodytis ruosiuos...
Tai dabar jau net nebezinau, ar daugiau naudos, ar zalos gaunam valgydamos tuos ale sviezius ir graziai atrodancius atveztinius vaisius..  g.gif

Papasakokit, kur jus perkat vaisius ir darzoves? Juk ekologisku produktu skyrelis Maximose labai kuklus..

Gyvenu Ispanijoje, nesioju 14 savaiciu kleckuti ir ispaniskas braskes valgau kone kasdien biggrin.gif (susitrinu braskes, iberiu siek tiek rudojo cukraus, pridedu grietines, ismaisau ir su batonu kertu taip, kad net ausys linksta tongue.gif ) . O jus manote, kad lietuviskos braskes yra kuo nors geresnes? Vyro sesuo gyvena kaime. Kaimynai augina braskes pardavimui. Tai kai ji papasakojo, kaip tos braskes auginamos, kaip ir kiek tresiamos, tai atrodo, kad jose vien tik chemikalu ir tera. Taigi, lietuviskos ar ispaniskos - vienas ir tas pats. Visos jos su chemikalu pagalba auginamos. Nebent turi galimybe gauti vaisiu ir darzoviu is savo darziuko, kai pati zinai kaip jos uzaugintos mirksiukas.gif

Man cia uzkliuvo vienos besilaukiancios mamytes parasytas sakinukas, kuriame teigiama, jog nesciajai negalima valgyti ridikeliu blink.gif . Tik nepaaiskinta kodel g.gif. O as kaip tik vos ne kasdien taisausi salotas su ridikeliais, nes baisiai ju noriu rolleyes.gif
Bent as dabar jau valgau ka noriu ir ko praso mano organizmas ax.gif . Tuo laikotarpiu, kai pykindavo, beveik negalejau valgyti mesos, vien pagalvojus apie zuvi sleikstulys kildavo. Ir budavo taip, kad visa diena prasimaitindavau pvz vien ledais ir svieziais ananasais, nes nuo viso kito maisto, apie kuri tik pagalvodavau, bloga darydavosi. Dziaugdavausi, jei aplamai bent kazka skrandis priimdavo doh.gif . Gerai, kad tas laikotarpis jau baigesi ir galiu valgyti viska thumbup.gif . O vat siandien uzsimaniau rabarbaru kompoto biggrin.gif . Teks dabar ieskoti rabarbaru ax.gif . Tikiuosi nescioms rabarbarus valgyti galima? g.gif
Atsakyti
o man dabar ypac norisi raugintu kopustu, agurku, lasinuku ir vos ne kasdien silkes blink.gif
anksciau tokius maisto produktus valgydavau labai retai, o vat dabar - noriu ir viskas.
stengiuosi maitintis kaip galima sveikiau, bet kartais nusidedu tam... blush2.gif
ka valgysiu antra trimestra nezinia, but gerai saldumynu nepamegti labai, nes is ju maza naudos mazuleliui schmoll.gif

pasiskaiciau, kad ir to negalima, ir ano... manau visko galima po truputi, bet svarbiausia nepamegti vieno produkto ir valgyti ji kasdien, nes vaikuciui gali issivystyti alergija tam produktui.

Istrauka is straipsnio internete:

"Besilaukianti mama nėštumo metu turi vengti galimų alergenų, t.y. dideliais kiekiais valgyti daug baltymų turinčio maisto, pvz., kiaušinių, pieno, riešutų, o aplinką sutvarkyti taip, kad joje būtų kuo mažiau dulkių erkučių, pelėsių, patariama vengti žiedadulkių. Netiesa, kad nėštumo metu vartojant daug pieno, daugiau jo gaminsis ir žindymo metu. Jei nėštumo metu nėra didelės anemijos, nebūtina pastoviai vartoti vitaminus, nes jie taip pat gali išprovokuoti alergines reakcijas.
Pagal paskutines rekomendacijas, nėštumo metu motinai nieko nedraudžiama valgyti, tačiau svarbu neturėti savo „pamėgto“ produkto. Atsiradusį potraukį reikėtų nugalėti. Jei mama kažkokio produkto pradeda valgyti daug, ir be to ji turi polinkį alergijai, labai anksti išsivysto ir vaiko alergija tam produktui, kurį ji be saiko valgė."

Vyras juokauja, kad musu vaikelis bus alergiskas silkei biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katė: 25 gegužės 2007 - 07:16
QUOTE(aistuole20 @ 2007 05 17, 13:41)
Bet cia viena mergyte rase kad negalima manu koses idomu kodel  g.gif , nes pirma karta girdziu toki dalyka. Siaip tai as valgau viska tik su saiku, besilaukianti moteris tikrai ne ligone, na as taip manau

Vat kodel netasimenu doh.gif Bet kazkuriam zurnale skaiciau(mamos zurnalas lyg),kad aplamai manu kruopos maziausiai vertingos is visu,geriausia grikiu ir avizu.
Atsakyti
AS TAI ALYVUOGES JUODASIAS KAPOJU NEREALIAI!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Liucija 74 @ 2007 05 25, 13:14)
AS TAI ALYVUOGES JUODASIAS KAPOJU NEREALIAI!!!!!!!!!!!!!

ax.gif aš ir vienu momentu buvau ant jų pasinešus drinks_cheers.gif nors pagalvojau kad ir dabar, su sūriu visai jų neatsisakyčiau sukirsti blush2.gif
Atsakyti
baikit jus galima negalima, viska galima su saiku, reikia tik gerai maista iskepti ar isvirti ir pan. ir visko reikia nestuke.gif zodziu sveika mityba thumbup.gif
Atsakyti