Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukių mityba

QUOTE(Mo_nika @ 2008 02 12, 16:27)
Negalima valgyti NE kepenų pašteto, o reikia riboti vitamino A vartojimą, nes vitaminas A sukelia lėliukų apsigimimus...
Dėl kepenų pašteto irgi tariausi su gydytoja, nes labai mėgstu. Tai ji sakė, kad kenktų tada, kai suvalgytum po du pakelius (tas bombas) per dieną, o jei valgai saikingai, tuomet nieko tokio...

Taip pat ir su morkų sultim - sulčių gerti nepatariama, bet 1-2 morkos per dieną nieko baisaus (nes stiklinei sulčių išspaudi gerokai daugiau, todėl A vitamino jau per daug)...

viskas aišku..... noriu nusipirkti kepenų pašteto, nes skaičiau kad kepenyse yra daug geležies, o aš kepenėlių nei keptų, nei virtų negaliu valgyti schmoll.gif tik paštetą.
O dėl morkų sulčių tai naujiena.... buvo laikas kai po stiklinę per dieną išgerdavau. blink.gif kažin čia labai blogai? g.gif
Atsakyti
Kol nežinojau (pačioj nėštumo pradžioj), irgi gėriau po stiklinę kas antrą dieną... blush2.gif

Gydytoja patikino, kad nieko baisaus nebus spėję nutikti... Svarbu viso nėštumo metu negerti tokiais tempais...

Tiesą sakant, dabar irgi truputį geriu... ax.gif
Hemoglobino kiekis kraujyje sumažėjo, tad reikia gerti burokėlių sultis, o jų negaliu pakęsti, tai skiedžiu puse stiklinės obuolių sulčių ir ketvirtadaliu stiklinės - morkų... gydytoja sakė, kad toks kiekis tikrai nepakenks...
Atsakyti
Moterytes, gelbekit! Mano apetitas zveriskas. bigsmile.gif Kol kas nesijauciu priaugusi svorio ( mums dar tik devinta savaitele), bet jeigu taip toliau kimsiu- bus blogai. Niekada gyvenime nesu taip norejusi valgyti kaip dabar besilaukiant. galeciau valgyti visa diena. verysad.gif Gal kam nors irgi taip yra?
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2008 02 12, 15:40)
viskas aišku..... noriu nusipirkti kepenų pašteto, nes skaičiau kad kepenyse yra daug geležies, o aš kepenėlių  nei keptų, nei virtų negaliu valgyti  schmoll.gif  tik paštetą.
O dėl morkų sulčių tai naujiena.... buvo laikas kai po stiklinę per dieną išgerdavau.  blink.gif  kažin čia labai blogai?  g.gif

klausiau del to gydytojos, tai jos atsakymas buvo, kad organizmas is maisto produkto niekada nepasavins per daug vitaminu, mikroelementu ir taip toliau. Taigo galima valgyti, kepenys, morkas, pasteta. Butu tiktai blogai jei I trimestre naudoti papildomai sintetinio vit. A - tada galetu sukelti apsiigimima.
ir del kepenu dar vienas pastebejimas, kad jos butu jaunu gyvuliu, nes kepenys valo organizma, taigi nepatartina valgyti senu ir aisku nesvieziu. o visa kita bajkos 4u.gif Beje kepenyse daug gelezies thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Oleja @ 2008 02 04, 14:29)
as pati labai megstu lasisa,bet gydytoja kategoriskai pasake,kad jokios zalios zuvies.Na i ta sarasa ieina ir silke,ir sudyta lasisa g.gif
tai ir kenciu dabar,nevalgau

as tai valgau rukyta mirksiukas.gif ir druskos maziau mirksiukas.gif o silkes nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
O as visa nestuma valgiau kaip anksciau valgiusi rolleyes.gif . O as is tu, kur darzoviu kokiu neiduosi, uztai baisia megstu visokias nesamones ax.gif . O tyrimai visada kuo puikiausi. Ir gydytoja visada dziaugiasi mano tyrimais, sako, kad turbut gyvenu labai sveikai blush2.gif . Nors pati nestumo pradzioje sake, kad nera to, ko negaletum valgyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(veiva @ 2008 02 14, 18:47)
O as visa nestuma valgiau kaip anksciau valgiusi rolleyes.gif . O as is tu, kur darzoviu kokiu neiduosi, uztai baisia megstu visokias nesamones ax.gif . O tyrimai visada kuo puikiausi. Ir gydytoja visada dziaugiasi mano tyrimais, sako, kad turbut gyvenu labai sveikai  blush2.gif . Nors pati nestumo pradzioje sake, kad nera to, ko negaletum valgyti  smile.gif

Jo, mano gydytoja irgi tą patį sakė: valgyk taip, kaip esi įpratusi ir viskas bus thumbup.gif
Nėščios moters organizmas ir taip patiria begales stresų ir pasikeitimų, tad nesąmonė yra organizmą dar alinti visokios maitinimosi programom nėščiosioms ar, tuo labiau, dietomis smile.gif

Tik šiek tiek reikia padidinti suvalgomų vaisių ir daržovių kiekį, o visa kita - kas ne per daug, tas ir sveika...

Tad valgykime visos į sveikatą ir nešiokime savo lėliukus sėkmingai drinks_cheers.gif
Atsakyti
mane gydytoja perspejo, kad mesyte reikia valgyti gerai virta ir gerai kepta(kadangi Prancuzijoje valgoma ir mesyte su krauju), vaisius ir darzoves pries valgant gerai nuplauti smile.gif vienu zodziu nieko naujo nepasake, . valgau kaip ir visuomet, pilnaverti maista, visuomet megau ir mesyte, ir zuvyte, ir vaisius, ir darzoves, pieno produktus, trumpiau tariant esu neisranki maistui. beje, nestumo pradzioje buvo sunku, nes l pykino. svarbiausia nekimsti visko, kas pasitaiko biggrin.gif
Atsakyti
Mergytes, o ka man daryti jei as visai negeriu pienuko, nevalgau varskes...bet uztat labai megstu kefyra su bulviu kose ir spirguciais, jogurtus...ar tinka toks maistas...? dar sakiau reiks padauginti vaisiu ir darzoviu dozes, bo per ta slekstuli kuri jauciu isvis mazai valgau paskutiniu metu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamile25 @ 2008 02 21, 12:21)
Mergytes, o ka man daryti jei as visai negeriu pienuko, nevalgau varskes...bet uztat labai megstu kefyra su bulviu kose ir spirguciais, jogurtus...ar tinka toks maistas...? dar sakiau reiks padauginti vaisiu ir darzoviu dozes, bo per ta slekstuli kuri jauciu isvis mazai valgau paskutiniu metu... doh.gif

Nebutina valgyt visus pieno produktus. Gydytoja man sake, jog valgyciau tuos, kuriuos megstu, ir nesvarbu, ar tai jogurtas, pienas, kefyras, varske ir pan. Kadangi valgai jogurta ir kefyra, manau to tikrai uztenka mirksiukas.gif Manau, kad tikrai nereikia valgyti ir gerti, tai kas tau nepatinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Graze @ 2008 02 21, 13:14)
Nebutina valgyt visus pieno produktus. Gydytoja man sake, jog valgyciau tuos, kuriuos megstu, ir nesvarbu, ar tai jogurtas, pienas, kefyras, varske ir pan. Kadangi valgai jogurta ir kefyra, manau to tikrai uztenka mirksiukas.gif Manau, kad tikrai nereikia valgyti ir gerti, tai kas tau nepatinka mirksiukas.gif

O as kiek zinau, tai pienas apskritaoi suaugusiems zmonems nera labai jau ir naudingas. Vaikams- taiop, kol jie auga, o ypac mamytes pienas. O suaugusiems zmonems labiausiai ir rekomenduojama gerti jogurtus, kefyra, valgyti liesa varske. Taip kad i sveikata!!
Atsakyti
QUOTE(alinal @ 2008 02 22, 11:53)
O as kiek zinau, tai pienas apskritaoi suaugusiems zmonems nera labai jau ir naudingas. Vaikams- taiop, kol jie auga, o ypac mamytes pienas. O suaugusiems zmonems labiausiai ir rekomenduojama gerti jogurtus, kefyra, valgyti liesa varske. Taip kad i sveikata!!

Jooo, kas liecia piena ir as ta esu girdejusi... ax.gif Butent suaugusiems sako nera gerai gerti daug pieno...Bet as taip megstu arbata su pienu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Graze @ 2008 02 22, 11:25)
Jooo, kas liecia piena ir as ta esu girdejusi... ax.gif  Butent suaugusiems sako nera gerai gerti daug pieno...Bet as taip megstu arbata su pienu blush2.gif

Ooo, angliskos arbatos megeja? As viena karta pabandziau, bet arbata su pienu man ne labai... bet juk neisgeri tos arbatos po litra kasdien?tai ir nieko tokio! megaukis toliau smile.gif
Atsakyti