man tai dar atrodo ir nuo naudojimo priklauso, kiek jis tarnaus. pvz., mano sesuo tikra tvarkinguolė. tai rūbai pirkti prieš 5 metus dar kaip nauji atrodo, nors pirkti tikrai nebrangūs. buitinė technika pas ją iščiustyta:) o pas mane-perku brangesnius, bet ilgai jie man netarnauja. o jei kokį pigesnį, tai iš vis tragedija.
o kokią kosmetiką, rūbus stengiuos pirkti užssienyje. ten ir pigiau, ir ant mano figūros būna, ir kokybė (bent jau kosmetikos) tikrai geresnė, nors tie patys produktai ir pas mus pardavinėjami.
priklauso nuo prekes, va pvz visi peikdavo lenkus nors jie pigiau viska pagamina, ir kokybe nera prastesne pvz drabuziu , nes Cipolinas pats lenkishkus vaikams parduoda, o kalbant apie kosmetika vel gi brangi preke susideda ir vardo reklamos parduotuves nuomos darbuotoju ir galiausiai preke tampa pati preke pigi

Tiesa, todėl geriau kokybė, bet mažesniu kiekiu, negu daug šlamšto už mažą kainą. Net ir krizės metu, manau, reikia į tai atsižvelgti.
yra toks posakis: As netoks turtingas,kad pirkti pigiai.(eng)
Pasisakysiu ir aš...Kas brangu, tas kokybiška- nereikia taikyt visur ir visame kame. Yra sričių, kur kokybės, o tuo pačiu ir didelių išlaidų nereikia. Man kokybė - tai pirminių daikto savybių išlaikymas kiek įmanoma ilgiau, natūralumas, sveika sudėtis..
Kalbant apie maistą, tai neleidžiu pinigų parmos kumpiui ar dar kažkam - kokiam super duper kalnų ožkų sūriui, ikrams ir pan, nors tai ir itin kokybiški, prabangūs produktai - aš tiesiog jų nevartoju. Bet pvz duona - tik juoda ruginė, tik natūralus sviestas, kruopos, varškė, kas yra maisto piramidės pagrindas. Daug ką atsivežu iš tėvų - ekologiškų, augintų darže, be sintetinių trąšų ir purškalų nuo kolorado
prisišaldau stalčius mėlynių bei spranguolių..va toks kokybės supratimas maiste. Morkos,obuoliai, žuvis nekainuoja daug, o traškučių/ tortų man nė neįsiūlytų..o va naminius pyragus, mėsos vyniotinius darau pati ir nesikuklinu pasakyt kad jie man skaniausi 
Rūbai..Čia jau kebliau. Esu radusi itin geros kokybės džinsų gariūnuose, pirkau prieš 5 m..kaina buvo normali tada, dabar - pigi. Džinsus dėvėt mėgau ir mėgstu, tai va tie - amžini. Modelis, spalva audinys..jei tik kur juos pardavinėtų, pirkčiau nemąstydama, o va pirkti veroj modoj, only ir t.t. - niekai, vienam sezonui. Megztukai - pirkti visi buvo pusiau akrilano - nelabai sezoną ištempdavau, išsimušdavo alkūnes, apsibumbuluodavo, siūlai veldavosi, nors po 150-200 ir daugiau kainuodavo..dabar perku siūlus ir nešu mezgėjoms- kai siūlai geros sudėties, ir laiko kitaip
plius rankų darbas, unikalumas, šilta, modelį pasirenki norimą..Avalynė..esu pirkus brangios, buvo labai nekokybiški vieni žieminiai batai, kainavo netoli 600.Esu pirkus po 250 - 300 santykinai gerų, po kelis sezonus tempia. Esu pirkus pigių - 100 lt, laiko ir kelis sezonus. Tiesa turiu tokių, kur antras sezonas dar nė nedėvėti.. Manau, kad nebūtina turėt brangius batus, kad būtų patvarūs, gražiai atrodytų, būtų patogūs..galima rast tokių nebrangių tikrai. Net ir labai kokybiški batai apsidėvi, apsitrina, apsibraižo, tai nebus nauji bet kokiu atveju..
Rankines visada perku brangias, grynos odos. Turiu 5 - laiko 'amžinai". Prieš 5 m. pirkau tokią pirmąją, nes iki tol buvo pigios turginės, kur greit plyšdavo..na ta pirmoji už 200 prieš 5 m dar ir dabar kaip nauja- pamušalas, ir skyreliai neapsidėvėjo, nenusitrynė, išoriškai irgi puikiai atrodo. Buvo brangesnių vėliau - irgi laiko. Tai nuo kainos tas nepriklauso - rankinės jei oda natūrali, laiko gerai, o kainuoti gali įvairiai.
Kvepalai - geri brangūs neturi to alkoholio/spirito kvapo priemaišų, kurias dažnai turi pigesni.
Kosmetika - priklauso nuo gamintojo - nebrangi gali būt kokybiška ir net labai kokybiška. Tai bioderma, vischy, avene. Esu naudojus ir labai pigią, ir labai brangią, geriausia tinka būtent avene. Nėr pigi, jei lyginsim su pigiausia, bet gerokai pigiau nei pati brangiausia. Bet pigūs rusiški rankų kremai man dar vis geriausi. Vienam oro uoste radau nuostabų - tik už 2 svarus. Buvo tikras atradimas. O plaukus dažau tik su labai gerais dažais. Nagų lako valikis gali būt ir pigiausias, tik be acetono. Muilas irgi - geriausias pigiausias vaikiškas po 1 lt.
Aksesurai, papuošalai...deimantai visada bus deimantai
bet kasdienai galima ir nebūtinai juos nešiot. Tikrai galima rast geros kokybiškos rankų darbo bižuterijos už gerą kainą net čia, SM. Čia svarbu išbaigtumas, atlikimas, originalumas. Kaina toks dalykas - būna, kad pinigų yra, pasiūla didelė, o ką pirkti nėr. O va pamatai draugę su kažkokiais nuostabiai derančiais auskarais, pasirodo, pirkti labai nebrangiai, bet veidas atšvinta net..
Patalynė..satino patalynė kaip nauja 3 m turbūt. Sumokėjau ir džiaugiuos.
Indai - iš tikrų medžiagų - molio, stiklo, keramikos, krikštolo, medžio - nebūtinai brangūs ir tikrai kokybiški jei moki pasirinkt. Bet virtuvės įrankiai brangesni bus ir kokybiškesni, iš nerūdijančio plieno ir pan.
Turiu staltiesių ir prijuosčių iš skudaryno - 100% linas, tankus, neskystas, be defektų - po 8 lt nučiupau pačiam tikriausiam skudaryne turguje kaime.
Brangios šluostės kartais niekam tikusios..Gėlių trąšos turbūt tikrai ne brangiausios yra geriausios - iš patirties kalbu.
Kalbant apie maistą, tai neleidžiu pinigų parmos kumpiui ar dar kažkam - kokiam super duper kalnų ožkų sūriui, ikrams ir pan, nors tai ir itin kokybiški, prabangūs produktai - aš tiesiog jų nevartoju. Bet pvz duona - tik juoda ruginė, tik natūralus sviestas, kruopos, varškė, kas yra maisto piramidės pagrindas. Daug ką atsivežu iš tėvų - ekologiškų, augintų darže, be sintetinių trąšų ir purškalų nuo kolorado

Rūbai..Čia jau kebliau. Esu radusi itin geros kokybės džinsų gariūnuose, pirkau prieš 5 m..kaina buvo normali tada, dabar - pigi. Džinsus dėvėt mėgau ir mėgstu, tai va tie - amžini. Modelis, spalva audinys..jei tik kur juos pardavinėtų, pirkčiau nemąstydama, o va pirkti veroj modoj, only ir t.t. - niekai, vienam sezonui. Megztukai - pirkti visi buvo pusiau akrilano - nelabai sezoną ištempdavau, išsimušdavo alkūnes, apsibumbuluodavo, siūlai veldavosi, nors po 150-200 ir daugiau kainuodavo..dabar perku siūlus ir nešu mezgėjoms- kai siūlai geros sudėties, ir laiko kitaip

Rankines visada perku brangias, grynos odos. Turiu 5 - laiko 'amžinai". Prieš 5 m. pirkau tokią pirmąją, nes iki tol buvo pigios turginės, kur greit plyšdavo..na ta pirmoji už 200 prieš 5 m dar ir dabar kaip nauja- pamušalas, ir skyreliai neapsidėvėjo, nenusitrynė, išoriškai irgi puikiai atrodo. Buvo brangesnių vėliau - irgi laiko. Tai nuo kainos tas nepriklauso - rankinės jei oda natūrali, laiko gerai, o kainuoti gali įvairiai.
Kvepalai - geri brangūs neturi to alkoholio/spirito kvapo priemaišų, kurias dažnai turi pigesni.
Kosmetika - priklauso nuo gamintojo - nebrangi gali būt kokybiška ir net labai kokybiška. Tai bioderma, vischy, avene. Esu naudojus ir labai pigią, ir labai brangią, geriausia tinka būtent avene. Nėr pigi, jei lyginsim su pigiausia, bet gerokai pigiau nei pati brangiausia. Bet pigūs rusiški rankų kremai man dar vis geriausi. Vienam oro uoste radau nuostabų - tik už 2 svarus. Buvo tikras atradimas. O plaukus dažau tik su labai gerais dažais. Nagų lako valikis gali būt ir pigiausias, tik be acetono. Muilas irgi - geriausias pigiausias vaikiškas po 1 lt.

Aksesurai, papuošalai...deimantai visada bus deimantai

Patalynė..satino patalynė kaip nauja 3 m turbūt. Sumokėjau ir džiaugiuos.
Indai - iš tikrų medžiagų - molio, stiklo, keramikos, krikštolo, medžio - nebūtinai brangūs ir tikrai kokybiški jei moki pasirinkt. Bet virtuvės įrankiai brangesni bus ir kokybiškesni, iš nerūdijančio plieno ir pan.
Turiu staltiesių ir prijuosčių iš skudaryno - 100% linas, tankus, neskystas, be defektų - po 8 lt nučiupau pačiam tikriausiam skudaryne turguje kaime.
Brangios šluostės kartais niekam tikusios..Gėlių trąšos turbūt tikrai ne brangiausios yra geriausios - iš patirties kalbu.
QUOTE(Violeta* @ 2010 05 06, 10:28)
Daug ką atsivežu iš tėvų - ekologiškų, augintų darže, be sintetinių trąšų ir purškalų nuo kolorado

Kokiu stebuklingu būdu kovojat su koloradais

aš pirkau brangius batus ir vos atlaikė vieną sezoną

Pirmus savo akinius pirkau už 300 lt, tarnavo 7 metus puikiai. Antrus įsigijau už 900 lt, nei metams nepraėjus išlūžo kojelė, nusilupo dažai, nu žodžiu...
Taip kad kainos dydis ne visada proporcingas kokybei.

Taip kad kainos dydis ne visada proporcingas kokybei.
QUOTE(populistinis @ 2010 04 12, 15:25)
yra toks posakis: As netoks turtingas,kad pirkti pigiai.(eng)

'Juk posakis yra skupas moka du kartus',bet cia tai tiesa.
Nes tikrai taip yra,pigus daiktas ir pigus,ir neatlaiko ilgai,geriau brangiau bet nors keleta metu panaudosi
Su rubais ir avalyne paprasciau,nes mados keiciasi,tai dazniau norisi atsinaujinti,tai geriau pigiau isleisiu bet negaila ir pakeisti bus.Nors turiu kelias poras odiniu batu kur jau kelis metus nesioju ir gerai atrodo ir madinga jauciuosi
Nes tikrai taip yra,pigus daiktas ir pigus,ir neatlaiko ilgai,geriau brangiau bet nors keleta metu panaudosi

Su rubais ir avalyne paprasciau,nes mados keiciasi,tai dazniau norisi atsinaujinti,tai geriau pigiau isleisiu bet negaila ir pakeisti bus.Nors turiu kelias poras odiniu batu kur jau kelis metus nesioju ir gerai atrodo ir madinga jauciuosi

Yra toks posakis: "Nemokėjo apsirengti gražiai, tai apsirengė brangiai".