Manau, kad pradziai reiktu apibrezti pati termina - kokybe. Labai daznai tai susiejama su "negedimu" kazkuri perioda, bet tuom viskas ir pasibaigia. Tuo tarpu kokybe reiskia daug daugiau.
as manau nevisada nusipirke daikta uz didele suma esam patenkinti. gal dedam i ji daugiau vilciu? o gal stereotipas susidares, jei brangus tai geras. kazkaip ikalta i pasamone.
Na as irgi nusprendziau pasisakyti siuo klausimu.
Is esmes, pati seniau irgi maniau, kad brangi preke yra kokybiska. O kai keleta kartu nusipirkau ne paciu pigiausiu rubeliu, rankine ir batus, o jie parejo po itin trumpo laiko, tai sio gajaus stereotipo nori nenori teko atsisakyti. Dabar apsidairau ir padevetu rubu parduouvese, randu visai neblogu dalyku, kurie ir po 10 skalbimu atrodo lyg butu ka tik pirkti. Arba randu internete naudingu dalykeliu. Va, pirkau internete golfuka su vilna ir mohera uz 4 eurus. Skalbiau jau 5 - 6 kartus, o spalva ta pati, forma neissitampe, zodziu, daiktas tarnauja gerai
Tad aisku, negalima vienos taisykles visiems atvejams pritaikyti. Tik, kaip rodo patirtis, Lietuvos parduotuvese pilna slamsto, o kainos - kaip uz laaabai gera daikta....
Is esmes, pati seniau irgi maniau, kad brangi preke yra kokybiska. O kai keleta kartu nusipirkau ne paciu pigiausiu rubeliu, rankine ir batus, o jie parejo po itin trumpo laiko, tai sio gajaus stereotipo nori nenori teko atsisakyti. Dabar apsidairau ir padevetu rubu parduouvese, randu visai neblogu dalyku, kurie ir po 10 skalbimu atrodo lyg butu ka tik pirkti. Arba randu internete naudingu dalykeliu. Va, pirkau internete golfuka su vilna ir mohera uz 4 eurus. Skalbiau jau 5 - 6 kartus, o spalva ta pati, forma neissitampe, zodziu, daiktas tarnauja gerai

Tad aisku, negalima vienos taisykles visiems atvejams pritaikyti. Tik, kaip rodo patirtis, Lietuvos parduotuvese pilna slamsto, o kainos - kaip uz laaabai gera daikta....
Aš apie maistą.Perkame visada brangesnį(tikimės kad kokybiškesnis).Pernai svečiavomės Ukrainoj,nupirkom dešrelių vakarienei(viešėjom pas draugus),kad šeimininkei nereiktų vargt dėl mūsų.Aišku pirkom pačias brangiausias-galvojom atitiks ir kokybę.O ji tik pasijuokė skaniai iš mūsų ir pasakė-brangiau,nereiškia kad kokybiškiau

Priklauso ir nuo prekės, bet šiaip tai beveik visada pasitvirtina šis posakis. Aš už gerą daiktą ilgam, o ne pirkinėjimą papigiai ir dažnai ...
90 proc. sutinku su siuo posakiu. Juk ne tik daikto tarnavimo trukme svarbi, taip jis gali suplysti, sugesti, bet pagamintas yra is geresniu medziagu. Pvz.: rubai brangus taip maloniai devimi, o kokie s... pigus, taip ir prasosi numetami nuo kuno. O indai, kad ir tie kitaiski melanininiai... pigus! Maistas, tai tikrai brangesnis kokybiskesnis. Mane tevai auklejo, kad tik kvailiai SVAISTO PINIGUS pigiems daiktams.
QUOTE(kumiko @ 2009 03 07, 18:30)
Mano principas - geriau mažiau, bet aukštesnės kokybės daiktu..
Pritariu

yra tam tikros prekių grupės, kurios reikalauja didesnių investicijų, nes yra kokybiškesnės: pvz. buitinė technika, baldai, informacinės technologijos... tokiu atveju brangi prekė tikrai yra geresnės kokybės. bet yra tikrai daug būdų sutaupyti perkant pigesnius drabužius ar apavą, kosmetiką ir kitus panašius dalykus, nes realiai labai daug mokama už vardą ir tą vadinamąjį prestižą, o kokybė tikrai ne visada atitinka kainą. dėl maisto produktų kartais labai sunku spręsti ar kokybė atitinka kainą

pas mus kaina neatspindi kokybės. galiu duot pavyzdį. sesuo ieškojo tašės. rado Europos parduotuvėje patinkančią, tačiau kaina kandžiojosi -250lt. o aš lygiai tokią pačią tašę jai iš Londono parvežiau, bet man ji kainavo 50litų. specialiai važiavau į "Europą" pasižiūrėt. akurat - indentiškos, tik kaina ne ta pati. sesuo pirko muilui dozatorių. tipo rankų darbas, porcelianinis. na tikrai gražus daikčiukas. sumokėjo už jį 150lt, o po savaitės kranelis nukrito. tik Lietuvoj tokie dalykai gali vykti.
o aš muilui dozatorių Jyske nupirkau už 20 litų, ketvirti metai kaip turiu, net sudaužyt neišeina. vat jums ir kainos - kokybės santykis.
o aš muilui dozatorių Jyske nupirkau už 20 litų, ketvirti metai kaip turiu, net sudaužyt neišeina. vat jums ir kainos - kokybės santykis.