
Gaminau kalakutienos vyniotinį.Gavosi nelabai vyniotinis
Daugiau panašu buvo į netikrą zuikį.Bet vistiek labai skanu


Vakar pusryčiams kepiau varškėčius, buvo labai skanu
laurechka, džiaugiuosi, kad žuvis patiko
Kai kadaise Anglijoje skynėme braškes, irgi stebėjomės, kad šalyje prie vandenyno žuvis labai labai brangi...
PaMeL, ir kuo baigėsi graudi istorija su keksu?
Ingute, malonu, pyragas patiko
Ir kad virtuvėje atsirado įdomesnių prieskonių
Kodėl reikia mediniu šaukštu medaus kekso tešlą maišyti nežinau
, o dėl mikserio šiek tiek abejoju, galbūt gali per daug suplakti tešlą ir keksas bus kietas...
Sandriuks, ir kaip pavyko svečių priėmimas?
tavi, aš ir neteigiu, kad stikliniuose induose pyragai svyla
Tiesiog niekada juose nebandžiau kepti pyragų
Nome, labai malonu
Spurgita, smagu, kad pyragas patiko
LIAN, mes darbe grybų pyragą tiesiog pasišildėme mikrobangų krosnelėje ir suvalgėm be jokio padažo, bet gal kažkoks padažas ir tiktų...
Martyna, labai malonu, kad patiekalai patiko
Elita, ačiū
Elena, vyniotinis - zuikis atrodo
Kira, džiaugiuosi, kad varškėčiai patiko
PaMeL, ir kuo baigėsi graudi istorija su keksu?
Ingute, malonu, pyragas patiko
Kodėl reikia mediniu šaukštu medaus kekso tešlą maišyti nežinau
Sandriuks, ir kaip pavyko svečių priėmimas?
tavi, aš ir neteigiu, kad stikliniuose induose pyragai svyla
Nome, labai malonu
Spurgita, smagu, kad pyragas patiko
LIAN, mes darbe grybų pyragą tiesiog pasišildėme mikrobangų krosnelėje ir suvalgėm be jokio padažo, bet gal kažkoks padažas ir tiktų...
Martyna, labai malonu, kad patiekalai patiko
Elita, ačiū
Elena, vyniotinis - zuikis atrodo
Kira, džiaugiuosi, kad varškėčiai patiko
QUOTE(Elena @ 2006 09 25, 07:48)
[color=darkviolet]Gaminau kalakutienos vyniotinį.Gavosi nelabai vyniotinis
Daugiau panašu buvo į netikrą zuikį.Bet vistiek labai skanu
va man irgi nesigavo panašu į vyniotinį
šiaip labai skanu, bet va su tuo suformavimu man neišėjo
Šaldytuve radau užsilikusią skardinę ananasų ir sumąsčiau iškepti keksiukų...

Grietinės ananasų keksiukai
12 keksiukų
220 ml konservuotų ananasų
2 v. š. apelsinų marmelado (gali būti abrikosų marmeladas)
1 puodelis avižų dribsnių
½ puodelio grietinės
⅓ puodelio sviesto
⅓ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 ⅓ puodelio miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
Sumaišyti blenderiu sutrintus nenuvarvintus ananasus, marmeladą, avižinius dribsnius ir grietinę. Leisti pastovėti 10 15 min. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, įmaišyti kiaušinį ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska, persijoti. Atsargiai sumaišyti visas tris mases ir dėti į paruoštas keksiukų formeles.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 25 min.
P. S. puodelis 237 ml. Pirmą kartą dariau keksiukus su avižomis ir nenusivyliau tikrai skanu


Grietinės ananasų keksiukai
12 keksiukų
220 ml konservuotų ananasų
2 v. š. apelsinų marmelado (gali būti abrikosų marmeladas)
1 puodelis avižų dribsnių
½ puodelio grietinės
⅓ puodelio sviesto
⅓ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 ⅓ puodelio miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
Sumaišyti blenderiu sutrintus nenuvarvintus ananasus, marmeladą, avižinius dribsnius ir grietinę. Leisti pastovėti 10 15 min. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, įmaišyti kiaušinį ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska, persijoti. Atsargiai sumaišyti visas tris mases ir dėti į paruoštas keksiukų formeles.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 25 min.
P. S. puodelis 237 ml. Pirmą kartą dariau keksiukus su avižomis ir nenusivyliau tikrai skanu

Sonatina
visi tavo receptukai tokie žemiški ir labai skanūs
Na jau valgį gamint tai man visada patikdavo, bet paskutiniu metu kažkodėl nebeeksperimentavau
O jau tavo pagalba mano meniu tiek paįvairėjo, kad visi neatsistebi
Vakar vakarienei paziūrėjus į šaldytuva, nutariau kept pyragėlius su obuoliais... Gavosi nemaži, tad kitą kart imsiu mažesnę formelę. Bet už tai pora pyragėlių su stikline pieno ir jau sotus
Žodžiu, vakarienė iš 100 procentų pasisekė visais 120
Vakar vakarienei paziūrėjus į šaldytuva, nutariau kept pyragėlius su obuoliais... Gavosi nemaži, tad kitą kart imsiu mažesnę formelę. Bet už tai pora pyragėlių su stikline pieno ir jau sotus
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 25, 10:12)
Grietinės ananasų keksiukai
12 keksiukų
220 ml konservuotų ananasų
2 v. š. apelsinų marmelado (gali būti abrikosų marmeladas)
1 puodelis avižų dribsnių
½ puodelio grietinės
⅓ puodelio sviesto
⅓ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 ⅓ puodelio miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
Sumaišyti blenderiu sutrintus nenuvarvintus ananasus, marmeladą, avižinius dribsnius ir grietinę. Leisti pastovėti 10 15 min. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, įmaišyti kiaušinį ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska, persijoti. Atsargiai sumaišyti visas tris mases ir dėti į paruoštas keksiukų formeles.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 25 min.
12 keksiukų
220 ml konservuotų ananasų
2 v. š. apelsinų marmelado (gali būti abrikosų marmeladas)
1 puodelis avižų dribsnių
½ puodelio grietinės
⅓ puodelio sviesto
⅓ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 ⅓ puodelio miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
Sumaišyti blenderiu sutrintus nenuvarvintus ananasus, marmeladą, avižinius dribsnius ir grietinę. Leisti pastovėti 10 15 min. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, įmaišyti kiaušinį ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska, persijoti. Atsargiai sumaišyti visas tris mases ir dėti į paruoštas keksiukų formeles.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 25 min.
1. kas tai per rudas cukrus?
2. kur pirkti marmeladą? kaip jis parduodamas? ar supakuotas?
3. ką reiškia sutrinti ananasai?
4. kaip sviestą plakti? kuo?
Arinva, zuikis ar vyniotinis - tai tik pavadinimas
Svarbu skonis...
O gražiai suformuoti tokius dalykus galima drėgnomis rankomis
avenita, labai ačiū
Malonu, kad pyragėliai patiko
Mama_Tania, prie cukraus visose parduotuvėse būna ir rudojo cukraus... Aš dažniausiai perku
štai tokį cukrų
Gali vietoje rudojo cukraus naudoti ir paprastą, tik tada dėk mažiau, nes paprastas cukrus gerokai saldesnis už rudąjį...
Būtent apelsinų marmeladą pirkau TP parduotuvėje stikliniame indelyje, kaip džemo ar uogienės
Gali dėti abrikosų džemą ar marmeladą
Ananasų kubelius su visu skystimu sutryniau blenderiu į piurė
Sviestą su cukrumi reikia plakti mikseriu apie 5 min., o tada įmušti kiaušinį ir dar plakti ~ 1 min.
avenita, labai ačiū
Mama_Tania, prie cukraus visose parduotuvėse būna ir rudojo cukraus... Aš dažniausiai perku
štai tokį cukrų Gali vietoje rudojo cukraus naudoti ir paprastą, tik tada dėk mažiau, nes paprastas cukrus gerokai saldesnis už rudąjį...
Būtent apelsinų marmeladą pirkau TP parduotuvėje stikliniame indelyje, kaip džemo ar uogienės
Ananasų kubelius su visu skystimu sutryniau blenderiu į piurė
Sviestą su cukrumi reikia plakti mikseriu apie 5 min., o tada įmušti kiaušinį ir dar plakti ~ 1 min.
aš savaitgalį iškepiau obuolių pyragą su jogurtu, na skonis nerealus, man labai patiko
buvo svečių, tai jį kaip mat suvalgė ir gyrė labai, o vienas gabaliukas liko, nes niekam nepatogu buvo jį pasiimt ir suvalgyt
, tai vienas svečias išvažiuodamas paprašė, kad tą gabaliuką jam įdėčiau
ir dar kepiau varškinius blynus, irgi super gavosi, dar obuolių įtarkavau, visi kirto išsijuosę
tik gaila, kad nuotraukyčių nemoku įkelti, nors tikrai dažnai išbandau kąžką naujo, bet negaliu parodyt..
ir dar kepiau varškinius blynus, irgi super gavosi, dar obuolių įtarkavau, visi kirto išsijuosę
tik gaila, kad nuotraukyčių nemoku įkelti, nors tikrai dažnai išbandau kąžką naujo, bet negaliu parodyt..
Kepiau Sonatonos varškėtukus.Šeimyna varškėčius aplamai nelabai mėgta,bet šie labai patiko
Ačiū už receptuka,
bandysiu kitus patiekaliukus
Ačiū už receptuka,
bandysiu kitus patiekaliukus
Gaminau kiaušinių - faršo vyniotinį. Gavosi visai šauniai.Gal krašteliai šiek tiek prilipo.bet tą problemą išsprendžiau sudrėkindama sviestinį popierių. Tas vyniotninis net ir šaltas laaabai skanus.
Sonatina, gal gali patari
.
Turiu gabalą kaulienos, noriu ją supjaustyti gabaliukais ir kaip nors su kuom nors pakepti ir patroškinti, bet nežinau su kuo. Atskirai kepinsiu daržovių mišinį.
Tai galvoju ar tą mėsa su kokiu sultiniu patroškinti ir kokios grietinėlės pilti
.
Nu nesugalvoju niekaip
.
Turiu gabalą kaulienos, noriu ją supjaustyti gabaliukais ir kaip nors su kuom nors pakepti ir patroškinti, bet nežinau su kuo. Atskirai kepinsiu daržovių mišinį.
Tai galvoju ar tą mėsa su kokiu sultiniu patroškinti ir kokios grietinėlės pilti
Nu nesugalvoju niekaip






