QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 02 03, 19:44)
1. Tiksliausiai būtų skaičiuoti nevirtas kruopas (mat, būtent tokių kaloringumas nurodytas ant pakuotės)
2. Jei jau taip išpuola, kad tenka valgyt košę iš bendro katilo, aš skaičiuoju taip (dietologės nurodytas patiekalo kaloringumas):
Virtos grikių kruopos 92 kcal/100g
Ryžiai virti 110 kcal/100g
Avižiniai dribsniai (virti) 1/2 puodelio - 80 kcal
Bet primenu, kad tai tik virtos kruopos, jei pili pieną, dedi sviestą- viską įskaičiuoji
Tiesa, puodelis, man rodos, yra 250 ml
Labai labai ačiū už pagalbą. Dabar zinosiu. O kad sau atskirai virti tai jau MB sakytu nu visai cia parodija darai, taigi turesiu kitais budais skaiciuot.
nieko papildomai nei sviesto, nei pieno nedejau tai neskaiciuoju, o valgiau su guliašu pagamintu iš vištienos krūtinėlės ir darzoviu.
Ai ir dar norejau paklaust, kaip jus skaiciuojat tokius dalykus kaip prieskoniai su druska, prieskoniai be druskos, kubeliai buljono?
nes aš šįkart jų neįskaičiavau.