Įkraunama...
Įkraunama...

Skaičiuojam kalorijas

dėl šaltienos sakau tai kas pakuotėj buvo parašyta..kartais ta teisybė tokia karti biggrin.gif

gal kas pasakys kiek žemės riešutai šokolade kcal turi su valgiau 6 vnt- 15 gr...nežinau kiek čia jiems duoti
Atsakyti
nu kiaulienos šaltiena gi ne iš liesos mėsytės verdama ax.gif jei į ją ten sudėjo visokias kiaulės galvas, pažandes tai gal ir gali būti g.gif nes ten gi ne tokia ir liesa mesytė
Atsakyti
QUOTE(talija @ 2007 02 01, 15:09)
dėl šaltienos sakau tai kas pakuotėj buvo parašyta..kartais ta teisybė tokia karti  biggrin.gif

gal kas pasakys kiek žemės riešutai šokolade kcal turi su valgiau 6 vnt- 15 gr...nežinau kiek čia jiems duoti

tokie riesutai tai zinok l. daug kcal turi. Zinau kad jei migdolai tai 100 g. yra 588 kcal, o vat zemes nezinau..Bte tai mazdaug tikrai duociau 550 arba apvalinciau iki 600, tai 15 g apie 85-90kcal. bet laaabai skanu:))
Atsakyti
Sveikos merginos
gal kas gali man atskleist saltai rukytos ir truputi pavytintos jautienos ispjovos kiek turi kcal?
Atsakyti
QUOTE(talija @ 2007 02 01, 14:09)

600kcal./ 100gr.
QUOTE(Tučka @ 2007 02 01, 14:50)
Mano pirkta šaltiena buvo su vištiena  tongue.gif  ax.gif

Suvištitiena- 123kcal./ 100gr.
QUOTE(diamona @ 2007 02 01, 18:32)
saltai rukytos ir truputi pavytintos jautienos ispjovos kiek turi kcal?

400kcal./ 100gr.
Atsakyti
O gal kas pasakys man naujokei kaip pvz virti ryziai ar grikiai skaiciuojami, ar pries verdant pasveriama ar isvirus pasveriam ir paskaiciuojam kcal?
O jei pries verdant jei skaiciuojama, tai kaip Jūs skaičiuojat kai valgyt taisotes netik sau?
Atsakyti
QUOTE(diamona @ 2007 02 03, 17:56)
1. O gal kas pasakys man naujokei kaip pvz virti ryziai ar grikiai skaiciuojami, ar pries verdant pasveriama ar isvirus pasveriam ir paskaiciuojam kcal?
2. O jei pries verdant jei skaiciuojama, tai kaip Jūs skaičiuojat kai valgyt taisotes netik sau?

1. Tiksliausiai būtų skaičiuoti nevirtas kruopas (mat, būtent tokių kaloringumas nurodytas ant pakuotės)

2. Jei jau taip išpuola, kad tenka valgyt košę iš bendro katilo, aš skaičiuoju taip (dietologės nurodytas patiekalo kaloringumas):
Virtos grikių kruopos 92 kcal/100g
Ryžiai virti 110 kcal/100g
Avižiniai dribsniai (virti) 1/2 puodelio - 80 kcal
Bet primenu, kad tai tik virtos kruopos, jei pili pieną, dedi sviestą- viską įskaičiuoji mirksiukas.gif

Tiesa, puodelis, man rodos, yra 200 ml mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškutė_Nida: 03 vasario 2007 - 19:49
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 02 03, 19:44)
1. Tiksliausiai būtų skaičiuoti nevirtas kruopas (mat, būtent tokių kaloringumas nurodytas ant pakuotės)

2. Jei jau taip išpuola, kad tenka valgyt košę iš bendro katilo, aš skaičiuoju taip (dietologės nurodytas patiekalo kaloringumas):
Virtos grikių kruopos 92 kcal/100g
Ryžiai virti 110 kcal/100g
Avižiniai dribsniai (virti) 1/2 puodelio - 80 kcal
Bet primenu, kad tai tik virtos kruopos, jei pili pieną, dedi sviestą- viską įskaičiuoji mirksiukas.gif

Tiesa, puodelis, man rodos, yra 250 ml mirksiukas.gif

Labai labai ačiū už pagalbą. Dabar zinosiu. O kad sau atskirai virti tai jau MB sakytu nu visai cia parodija darai, taigi turesiu kitais budais skaiciuot. drinks_cheers.gif

nieko papildomai nei sviesto, nei pieno nedejau tai neskaiciuoju, o valgiau su guliašu pagamintu iš vištienos krūtinėlės ir darzoviu.

Ai ir dar norejau paklaust, kaip jus skaiciuojat tokius dalykus kaip prieskoniai su druska, prieskoniai be druskos, kubeliai buljono?
nes aš šįkart jų neįskaičiavau. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diamona: 03 vasario 2007 - 19:56
QUOTE(diamona @ 2007 02 03, 19:52)
Labai labai ačiū už pagalbą. Dabar zinosiu. O kad sau atskirai virti tai jau MB sakytu nu visai cia parodija darai, taigi turesiu kitais budais skaiciuot. drinks_cheers.gif

Na, dietologės variacija dar tokia:
200g grikių košės- 250 kcal
200g 4-ių grūdų košės, virtos 1%piene (200ml)- 300 kcal
200g avižinių dribsnių košės (irgi tam pačiam piene)- 300 kcal
200g ryžių košės- 250 kcal

Primenu- tai be sviesto mirksiukas.gif

Druskos visai neskaičiuoju (ir prieskonių), o buljono kubeliai turi 20 kcal/vnt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškutė_Nida: 03 vasario 2007 - 20:02
o dabar jau patyrusiu skaičiuotojų klausiu, bet jei kas žino tai irgi gali atsakyti
sumustinukas sveriantis 60gr kiek kcal gali turet?
sudetis jo plonai apteptas sviestuku batonas ir liesa saltai rukyta jautiena (išpjovos )
ale neatsilaikiau kai draugas atnese ir pasiule

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diamona: 03 vasario 2007 - 21:40
O gal kasnors numano šimtalapio kaloringumą? 4u.gif
Atsakyti
Ei, negi niekas negali man pašnibždėti, kokia maždaug kalorijų bomba tas šimtalapis?.. ax.gif
Kiek radau, tai aguonų kaloringumas ~550kcal/100g, sluoksniuota tešla irgi maždaug 530-550kcal/100g, o jame dar ir kitokio "gėrio", manau, pridėta g.gif Tai gal kokie ~650-700kcal/100g? Bet ar gali taip būt? blink.gif
Atsakyti