O mes dar nepirkome auto kedutės. Visur važiuojam su lopšiu, bet pastaruoju metu jame panelytėj nelabai patinka gulėti, labai jau nori viską matyti.
Tai pasisodinu ant kelių arba laikau ant rankų. Šiaip nelabai dažnai su mašina ir važiuojam, na, kai bus šilčiau, tada daugiau keliausime. Tada teks ją įsigyti.

Aš tai priekyje nesivežioju.
Man kažkaip gale atrodo saugiau. Aišku, kartais iš pradžių kiek pasiožiuoja, pastūgauja, bet įsigudrinau vaikišką muzikytę paleisti, mano mažai jinai
- iškart nurimsta ir užmiega. Jokių bėdų, galiu kad ir pusę dienos vežiotis.

niekada neveziojom lopsy, nepatogu, tik kedutej, o ir namie jis dabar megsta joje pasedeti, pasisvalgyti

JAU TURIM KEDUTE IR JI SKIRTA IKI 18 KG, MAZAJAI LABAI TEN PATINKA SEDETI,NES VISKA MATO,
labai daug teko dometis kedutemis kai buvau nescia,nes mano supratimu tai vienas is butinu pirkiniu,jei zadama vaziuoti su masina. pirmiausia teorija kolkas lietuvoja neatitinka tikroves,tai ka raso apie tas kedutes ju pasirinkimus ,reliai iki 3 metu reikalingos 2 kedutes tai pirma kudikiui iki 13(kaikur ten15) o kita nuo 9 kg,saugumas tom raidem tai panasus,tik i ka verta atkreipt demesi vienos kedutes yra isbandomi tik keli vienetai to modelio ir toliau i gamyba leidziama,o kitu kiekviena kedute tikrinama,paprastai tai jau ir kaina rodo. turiu kedute kuri iki 13 kg kai pirma kart idejau leliu savo buvo neramu ar patogu,bet vaikas ramiai miegojo tik parasyta naudojimo instrukcijoj tvirtint ant ,sedynes nugara i prieki o jei yra oro pagalve ji turi but isjunkta teko skaityti kad ne tik kudikiui bet ir vyresniam vaikui 5 6 metu ji nepades o pakenkt gali,ir jei kelione ilga daryti pertraukaskas 1 ar pusantros valandos.as savo maziu vezu be kombinzono,nes ir taip nugarytei silta nuo tos kedutes mano jau paaugo isemem toki pakilima kuris skirtas naujagimiams be to jis ten laisvai jauciasi,nes islenkta
ir dar vienas svarbus dalykas po avarijos jei buvo suveike dirzai kedutes naudoti negalma nes ji savo saugos funkcija atliko,todel labai rizikuoja tos mamytes ,kurios perka devetas,bent jau pasitikrintu ar seimininkai avariju netureje.mes greit ieskosim kedutes iki 3 metu kolkas tik ziurinejam
ir dar vienas svarbus dalykas po avarijos jei buvo suveike dirzai kedutes naudoti negalma nes ji savo saugos funkcija atliko,todel labai rizikuoja tos mamytes ,kurios perka devetas,bent jau pasitikrintu ar seimininkai avariju netureje.mes greit ieskosim kedutes iki 3 metu kolkas tik ziurinejam
Mes kėdutę tvirtinam už vairuotojo sėdynės. Tėtis vairuoja, o aš su mažiukų sėdim gale. Ant priekinės sėdynės pas mus negalima tvirtint kėdutės dėl oro pagalvių. Būkit atidžios mamytės ir nesodinkit vaikučių priekyje, jei pas jus yra oro pagalvių!
Gal zinote, kur Lietuvoje galima nusipirkti Britax arba Romer automobiliniu keduciu vaikams?
domiuosi kedutem kai vaikutis paaugs,tai labai nervina kai raso reklamini teksta apie kedute grazi spalvos grazios galma rinktis,manau esme visdelto saugumas,o apie ji tik pora zodziu buna lyg tarp kitko,ta prasame nera informacijos
taciau visdelto atkapsciau gi pasirodo kedutes nuo 9 kg iki 36 saugumas tik patenkinamas atliekant bandymus,ir is keduciu tai minima chicco max-3s ,o kitos dar blogiau
geras ivertinimas nuo 16 iki 36 firma concord lift protect,romer vap
ir kas sudominonuo 0 iki 18 geras ivertinimas romer duoplus ten nurodyta kad daugmaz 180 euru kaina tik labai idomu ar kaune siu keduciu galma gauti ir kiek jos cia lietuvoj kainuoja
gal zinot puslapiu kur raso apie kedutes rimtus tekstus o ne reklama aisku gerai kai kedute turi ten spalvu pasirinkima,bet...
taciau visdelto atkapsciau gi pasirodo kedutes nuo 9 kg iki 36 saugumas tik patenkinamas atliekant bandymus,ir is keduciu tai minima chicco max-3s ,o kitos dar blogiau
geras ivertinimas nuo 16 iki 36 firma concord lift protect,romer vap
ir kas sudominonuo 0 iki 18 geras ivertinimas romer duoplus ten nurodyta kad daugmaz 180 euru kaina tik labai idomu ar kaune siu keduciu galma gauti ir kiek jos cia lietuvoj kainuoja
gal zinot puslapiu kur raso apie kedutes rimtus tekstus o ne reklama aisku gerai kai kedute turi ten spalvu pasirinkima,bet...
QUOTE(ungrida @ 2007 03 17, 10:14)
...
Kur apie tai perskaitei? Gal galetum nuoroda?
Mes irgi turim maxi cosi mums ji labai patinka, mamo manimu ji yra saugi

Kaip jau mamytės rašė, visos Lietuvoje rimtose parduotuvėse (už turgus neatsakau) parduodamos kėdutės yra sertifikuotos ir atitinka ES reikalavimus.
Tačiau.... renkantis kėdutę dar galite pasiteirauti ar jos gamintojas yra atlikęs crash testą. Jis nėra privalomas ir daugelis mažesnių gamintojų (arba ne itin pasitikinčių savo produkcija) į tai neinvestuoja.
Kaina daug pasako, bet ne viską. Juk visada turime susimokėti už vardą ir reklamą.
Ant saviškių esu išbandžiusi chicco lopšį (labai patenkinta, nes vaikutis saugiai miegodavo mašinoje), tik prašome atkreipti dėmesį, kad tas lopšys turi būti spec. pritaikytas vežti mašinoje - šiurpstu, kai mamos tuos medžiaginius numeta ant galinių sėdynių
Chicco aut. kėdutę (I grupė) - nepatiko, nes neturėjome naujagimio įklotėlio ir dirželiai nebuvo paminkštinti (viską reikėjo pirkti atskirai, o aš apie tai nepagalvojau)
Baby relax (II grupė) - ieškojom geros ir normalia kaina. Šios kaina buvo normaliausia parduotuvėj. Dar reguliavosi plotis, segėsi ir priekiu ir nugara, buvo galima migdyti vaiką. Dabar galvoju, kad tokios nebepirkčiau būtent dėl pločio reguliavimo. Tuomet rėmas - metalinis, ant jo užtempta medžiaga. Jei vaikas kiek pasikeltų ir gautų smūgį iš šono, kaži kaip ten ta galvytė, atsitrenkusi į rėmą...
Ir visai neseniai radau Ramatti. Turime III grupės aut. kėdutę. Man ten iš esmės viskas tiko (ir kaina tame tarpe), ir saugumo testai ir pasirinkimas. Prabangybių mėgėjoms net odinių yra
Dar viena mamytė klausia - kaip ir kodėl kėdutė tampa saugi ar nesaugi, jei iš principo, t.y. iš pažiūros jos atrodo beveik vienodai. O skiriasi medžiagos, iš kurių jos gaminamos, tiksliau - medžiagų sudėtis, nes visas gamina iš plastmasės ir priedų. Kuo mažiau į plastmasę pridėta atliekų (t.y. perdirbtos plastmasės), tuo gaminys plastiškesnis, o smūgio atveju nesubyra į šipulius, amortizuoja ir saugo vaikutį. Dar labai svarbu diržo užsegimo sistema. Vien tai, kad vaikas sėdi kėdutėj - saugumo nepriduoda
jį dar reikia taisyklingai užsegti, diržus paveržti (juk ir mūsų saugos diržai įsitempia (nebent važinėjat su senu žiguliu, tada jie lyg kramtoškė
))
Tačiau.... renkantis kėdutę dar galite pasiteirauti ar jos gamintojas yra atlikęs crash testą. Jis nėra privalomas ir daugelis mažesnių gamintojų (arba ne itin pasitikinčių savo produkcija) į tai neinvestuoja.
Kaina daug pasako, bet ne viską. Juk visada turime susimokėti už vardą ir reklamą.
Ant saviškių esu išbandžiusi chicco lopšį (labai patenkinta, nes vaikutis saugiai miegodavo mašinoje), tik prašome atkreipti dėmesį, kad tas lopšys turi būti spec. pritaikytas vežti mašinoje - šiurpstu, kai mamos tuos medžiaginius numeta ant galinių sėdynių

Chicco aut. kėdutę (I grupė) - nepatiko, nes neturėjome naujagimio įklotėlio ir dirželiai nebuvo paminkštinti (viską reikėjo pirkti atskirai, o aš apie tai nepagalvojau)
Baby relax (II grupė) - ieškojom geros ir normalia kaina. Šios kaina buvo normaliausia parduotuvėj. Dar reguliavosi plotis, segėsi ir priekiu ir nugara, buvo galima migdyti vaiką. Dabar galvoju, kad tokios nebepirkčiau būtent dėl pločio reguliavimo. Tuomet rėmas - metalinis, ant jo užtempta medžiaga. Jei vaikas kiek pasikeltų ir gautų smūgį iš šono, kaži kaip ten ta galvytė, atsitrenkusi į rėmą...
Ir visai neseniai radau Ramatti. Turime III grupės aut. kėdutę. Man ten iš esmės viskas tiko (ir kaina tame tarpe), ir saugumo testai ir pasirinkimas. Prabangybių mėgėjoms net odinių yra

Dar viena mamytė klausia - kaip ir kodėl kėdutė tampa saugi ar nesaugi, jei iš principo, t.y. iš pažiūros jos atrodo beveik vienodai. O skiriasi medžiagos, iš kurių jos gaminamos, tiksliau - medžiagų sudėtis, nes visas gamina iš plastmasės ir priedų. Kuo mažiau į plastmasę pridėta atliekų (t.y. perdirbtos plastmasės), tuo gaminys plastiškesnis, o smūgio atveju nesubyra į šipulius, amortizuoja ir saugo vaikutį. Dar labai svarbu diržo užsegimo sistema. Vien tai, kad vaikas sėdi kėdutėj - saugumo nepriduoda